مجله حقوقی

جدا کردن یارانه پس از طلاق⚡【سال1403】⚖️

در این مقاله می‌ خواهیم به بررسی کامل موضوع جدا کردن یارانه پس از طلاق بپردازیم و ببینیم که آیا امکان جدا سازی یارانه پس از طلاق وجود دارد یا خیر. یارانه یک کمک هزینه مالی است که دولت چندین سال است به خانواده‌ ها برای کمک به معیشت خانوار پرداخت می‌ کند. یکی از مسائلی که ممکن است پس از طلاق برای زوجین پیش بیاید مسئله جدا کردن یارانه است. چرا که یارانه به حساب سرپرست خانواده که معمولاً مرد خانواده است، واریز می‌ شود.

یارانه چیست؟

یارانه کمک معیشتی، یکی از ابزارهایی است که در بسیاری از کشورها استفاده می‌ شود تا به مردم کمک کنند که آسیب‌ های اجتماعی و اقتصادی کاهش یابد. این یارانه‌ ها به شکل مستقیم یا غیر مستقیم به معیشت افراد کمک می‌ کنند. در واقع هدف از این اقدام نیل به توسعه و رفاه اجتماعی است.

ابتدا، باید توجه کرد که یارانه کمک معیشتی به دولت‌ ها کمک می‌ کند تا نسبت به آسیب های اجتماعی و اقتصادی، اقداماتی انجام دهند. این اقدامات می‌ تواند شامل محدود کردن فقر، سوء تغذیه، بیکاری و بی‌ ثباتی اقتصادی باشد. با استفاده از یارانه‌ های معیشتی، دولت‌ ها می‌ توانند جلوی بروز مشکلات اجتماعی را بگیرند. همچنین این امکان را فراهم کنند که افرادی که در بدترین وضعیت معیشتی قرار دارند، بتوانند حداقل نیازهای خود را برآورده کنند.

یارانه کمک معیشتی به عنوان یک ابزار قدرتمند در توسعه و رشد اجتماعی نیز مورد استفاده قرار می‌ گیرد. با انعطاف در تخصیص این یارانه‌ ها، دولت‌ می‌ تواند خانوارها و افراد را به شکلی که به بهترین نحو ممکن بتوانند در اقتصاد مشارکت کنند، درگیر کند. به علاوه، این اقدام می‌ تواند به تعامل بین عوامل اجتماعی و اقتصادی کمک کند و باعث رشد پایدار و توسعه منطقه‌ ای شود.

همچنین، یارانه کمک معیشتی به کاهش نابرابری اقتصادی و اجتماعی کمک می‌ کند. این اقدام به دلايل مختلفی مانند توزیع عادلانه مالیات، توزیع منابع طبیعی و توجه به نیازهای جامعه انجام شده است. یارانه نابرابری های اقتصادی میان افراد را در کشور کاهش می‌ دهد. همچنین یارانه می‌ تواند باعث افزایش رونق بازارهای داخلی، آموزش، سلامتی و رفاه عمومی شود.

در کل، یارانه کمک معیشتی به دولت‌ ها کمک می‌ کند تا نیازهای اساسی اقتصادی و اجتماعی افراد را برآورده کنند. هدف از این اقدامات، بهبود شرایط زندگی و کاهش نابرابری ها در جامعه است.

یارانه چیست؟

انتقال یارانه پس از طلاق

یکی از مسائل اصلی در جوامع کنونی مسئله طلاق می‌ باشد. در طلاق دو فرد به خاطر مسائل مختلفی زندگی زناشویی خود را تمام می کنند. یکی از مشکلاتی که ممکن است پس از طلاق برای زن و مرد مطرح شود مسئله یارانه است. در حقیقت زن بعد از این که طلاق خود را از مرد گرفت، لازم است که یارانه خود را از همسرش جدا کند.

پس از جدایی زن از همسر خود لازم است که مدارکی را برای انتقال یارانه آماده کند. پس از آماده سازی مدارک، زن باید به پلیس + 10 برود. سپس در آن جا درخواست کند که یارانه را از همسر قبلیش جدا کنند. مدارک مورد نیاز برای مراجعه پلیس + 10 به شرح زیر است.

  • اصل شناسنامه
  • اصل کارت ملی
  • اصل طلاق نامه
  • یک کپی از همه مدارک

پس از این که مدارک کامل و مراحلی که در بالا ذکر شد توسط زوجین به صورت کامل انجام شد، لازم است که زن بدون فوت وقت یک حساب برای دریافت یارانه در بانک مورد نظر خود باز کند. اگر که در بانک افتتاح حساب نکنید، انتقال یارانه به هیچ وجه انجام نمی‌ شود.

اگر که زوجین برای انتقال یارانه به مشکل برخورند و نسبت به انتقال یارانه نتوانند تصمیم مشترکی اتخاذ کنند، لازم است که به مرکز فرمانداری شهر و استان محل سکونت خود بروند.

بعضی از خانم‌ ها با همسر خود اختلافاتی دارند و جدا از هم زندگی می‌ کنند اما هنوز طلاق نگرفتند. این بانوان نمی‌توانند نسبت به جدا سازی یارانه خود کاری انجام دهند و در واقع این امکان قبل از طلاق وجود ندارد.

مدارک و مراحل ثبت نام یارانه بعد از طلاق

بعد از این که زن و مرد از هم جدا شدند ممکن است که قصد داشته باشند که یارانه خود را از هم جدا کنند. برای جداسازی یارانه‌ ها باید طبق مراحلی که در قسمت پیش ذکر شد پیش رفت. سپس بعد از این که مراحل اولیه جدا سازی یارانه‌ ها را انجام شد، لازم است که نسبت به دریافت یارانه ثبت نام کنید. برای جدا کردن یارانه پس از طلاق و ثبت نام برای دریافت یارانه باید مدارکی به همراه داشته باشید که به شرح زیر است.

  • عرضه اصل شناسنامه و کارت ملی مرد
  • عرضه شناسنامه و کارت ملی زن
  • ارائه اصل طلاقنامه
  • کپی همه مدارک زوجین (که شامل شناسنامه و کارت ملی و سند طلاق می‌ شود)

اشخاصی که تمایل دارند بابت ثبت نام یارانه پس از طلاق و دریافت کمک معیشتی اقدام کنند لازم است که مراحلی را که ذکر می‌ کنیم طی کنند. در ابتدا پس از این که تمام مدارک آماده شد، باید به دفاتر پلیس + 10 بروید. در آن جا درخواست ثبت نام یارانه پس از طلاق به صورت رسمی ثبت خواهد شد.

پس از این که درخواست شما در پلیس + 10 ثبت شد، می‌ توانید که درخواست جدا سازی یارانه را از سرپرست قبلی یعنی همسر به سرپرست جدید بنمایید. ثبت درخواست شما مستلزم دارا بودن یک حساب بانکی است و در صورت نداشتن این مورد یارانه منتقل نمی شود.

پس از این که درخواست شما برای دریافت یارانه ثبت شد حدود دو ماه زمان لازم است که بتوانید یارانه خود را دریافت نمایید. اگر که می خواهید یارانه شما در طی این زمان از دست نرود می‌ توانید در روزهای دهم تا بیستم هر برج برای پیگیری یارانه خود اقدام کنید.

مدارک و مراحل ثبت نام یارانه بعد از طلاق

یارانه بانوان مطلقه

یکی از سوالاتی که ممکن است برای بانوان مطلقه پیش بیاید، این است که میزان و ارزش یارانه بانوان مطلقه چه مقدار می باشد.

در واقع سازمان هدفمند سازی یارانه‌ ها در کشور به جز انواع یارانه معیشتی، وام‌دها و کمک‌ های متنوعی را برای بانوان مطلقه در نظر دارد. برای دریافت و تقاضای این وام‌ ها لازم است که در مراکز مخصوصی که برای ثبت وجود دارد ثبت نام کنید. اما در مورد مبلغ یارانه بانوان مطلقه باید این نکته را ذکر کنیم. سازمان هدفمند سازی یارانه‌ ها بند و تبصره‌ های مختلفی را برای کمک به زنان مطلقه در نظر دارد.

در واقع سازمان هدفمند سازی یارانه‌ ها مبالغ زیادی را برای حمایت از بانوانی که سرپرست خانواده هستند به سازمان بهزیستی کشور پرداخت می‌ کند. همچنین این سازمان به منظور کاهش میزان فقر و کمک به معیشت بانوان مطلقه و سرپرست خانوار مبلغ خوبی را به سازمان و کمیته امداد امام خمینی واریز می‌ کند. اگر که بانوان مطلقه شرایط عضویت در بهزیستی یا کمیته امداد امام خمینی را داشته باشند، می‌ توانند درخواست خود را ثبت کنند و از این سازمان‌ ها وام مورد نیاز خود را دریافت نمایند.

پس با توجه به این موضوع می‌ توانیم بگوییم که بانوانی که به خاطر طلاق از همسر خود، سرپرست خانوار هستند قادرند وام‌ هایی را تحت شرایط مختلف از این سازمان ها دریافت کنند.

چگونگی انتقال یارانه پس از فوت سرپرست خانوار

در ادامه پاسخ به نحوه جدا کردن یارانه پس از طلاق می‌ خواهیم این پرسش‌ را نیز مطرح کنیم که انتقال یارانه پس از فوت سرپرست خانوار چگونه است. نحوه و چگونگی انتقال یارانه پس از فوت سرپرست خانوار به شرح زیر است.

  • آن فرد از خانواده که پس از فوت سرپرست اصلی، جایگزین سرپرست است، در قدم اول بایستی برای اصلاح و تکمیل اطلاعات خانواده خود به سازمان هدفمند سازی یارانه‌ ها رجوع نماید.
  • قدم دوم این است که مدارک فوت سرپرستی قبلی به همراه مدارک فوت سرپرست بعدی خانواده، به دفاتر پلیس + 10 تحویل داده شود. معرفی سرپرست خانوار جدید به پلیس + 10 ضروری است.
  • مرحله بعدی، تغییر حساب بانکی یارانه است. به منظور تغییر حساب، لازم است سرپرست جدید به همراه مدارک به بانکی که در گذشته حساب یارانه در آن قرار داشت، مراجعه کنند. برای افتتاح حساب لازم است که مدارک و اطلاعات در سایت رفاهی ثبت شود.
  • معمولا تا زمانی که حساب یارانه سرپرست جدید ثبت می‌ شود، حساب یارانه سرپرست قبلی مسدود می شود. با ثبت حساب جدید، مبلغی که به دلیل مسدودیت کارت سرپرست قبلی غیر قابل برداشت بوده، به حساب سرپرست جدید واریز می‌ شود.

یکی از موارد مهمی که باید با آن اشاره کنیم این است که بهتر است که در سریع‌ ترین زمان نسبت تعیین سرپرست جدید اقدام کنید. زیرا این احتمال وجود دارد که ممکن است زمان انجام و تعیین سرپرست جدید خانوار توسط سازمان هدفمند سازی یارانه‌ ها به اتمام برسد. البته باید گفت که در قوانین جدا سازی و انتقال یارانه به سرپرست جدید، زمان خاصی برای این موضوع مطرح نشده است.

چگونگی انتقال یارانه پس از فوت سرپرست خانوار

تکلیف یارانه فرزند پس از طلاق

یکی از سوالاتی که در زمان جدا کردن یارانه پس از طلاق مطرح می‌ شود این است که تکلیف یارانه فرزند پس از طلاق چگونه است؟

در جواب این پرسش باید بگوییم که معمولاً یارانه فرزندان به حساب هر کدام از پدر و مادر که وظیفه تامین مخارج زندگی فرزند بر عهده آن‌ ها است واریز می‌ شود. پس با این حساب می‌ توانیم بگوییم که در واقع حکم حضانت فرزند تعیین کننده یارانه فرزند نیست. پس اگر که پدر نفقه فرزند را به مادر پرداخت می‌ کند، یارانه به حساب پدر واریز می‌ شود.

اما اگر که مادر هزینه و مخارج زندگی فرزندان را پرداخت می‌کند یارانه فرزند باید به حساب مادر وارد واریز شود. اگر که کفالت و هزینه زندگی فرزندان با مادر است مادر باید مدارک و مستندات خود را مبنی بر کفالت کامل فرزندان به استانداری منطقه خود ارائه دهد. پس از ارائه مدارک، مادر باید که در سایت سامانه مرکز آمار کشور نسبت به تغییر سرپرستی اقدام کند. با انجام این مراحل یارانه فرزند از پدر به مادر منتقل می‌ شود.

ممکن است که پدر و مادر زندگی مشترک نداشته باشند و جدا از هم زندگی کنند و کفالت و هزینه فرزند با مادر باشد. در این شرایط آیا می‌ توان حساب یارانه فرزند را جدا کرد؟

 اگر که پدر و مادر اطلاعات خود را به صورت یک جا در پایگاه اطلاعات اقتصادی خانوار و به عنوان یک خانواده ثبت کرده‌ اند به عنوان یک خانواده محسوب می‌ شوند. به همین خاطر یارانه همه خانواده باید به حساب سرپرست خانواده واریز بشود. در حقیقت در قانون برای جدا کردن حساب یارانه فرزند از پدر، حتماً باید پدر و مادر از هم طلاق گرفته باشند. همچنین کفالت فرزند ها هم باید با مادر باشد. در غیر این صورت امکان جدا سازی یارانه فرزند از پدر وجود ندارد.

جدا سازی یارانه قبل از طلاق زوجین

یکی از سوالاتی که ممکن است برای برخی از افراد پیش بیاید این است که آیا امکان جداسازی یارانه قبل از طلاق وجود دارد؟ یا اینکه زن می‌ تواند قبل از طلاق یارانه خود را جدا کند؟

برای مثال می‌ توانیم بگوییم که خانمی وجود دارد که با همسر خود دارای اختلافات شدید و زیادی است. به همین خاطر تصمیم گرفته که جدا از همسر خود زندگی کند. در واقع طلاق این خانم به مشکل برخورده و به خاطر مسائل مختلفی مثل عدم رضایت همسر نمی‌ تواند جدا شود. حال این خانم برای جدا سازی یارانه خود باید چه اقداماتی انجام دهد آیا می‌ تواند یارانه خود را جدا کند؟

همان طور که در قسمت‌ های قبل به صورت مختصر و نکته ای به این موضوع پاسخ داده‌ ایم، باید بگوییم که این امکان برای زن وجود ندارد. چرا که اطلاعات زوجین به صورت مشترک ثبت شده است. برای این که حساب خانم از آقا جدا شود نیازمند این است که مدارک طلاق به مراکز مربوطه در این زمینه ارائه شود. البته خانم برای طلاق و اقدام به جدا سازی یارانه می تواند به بهترین وکیل طلاق در تهران مراجعه کند.

کلام آخر

در این مقاله به طور کامل به مقوله جدا کردن یارانه پس از طلاق پرداختیم. همچنین اطلاعات کامل و جامعی در این زمینه در اختیار شما قرار دادیم. فهمیدیم که برای جدا سازی یارانه پس از طلاق لازم است که مدارک و مستندات لازم مثل طلاق نامه و شناسنامه را به دفاتر پلیس + 10 ارائه دهیم و پس از افتتاح حساب جدید برای یارانه اقدامات لازم برای جدا سازی یارانه انجام شود. برای هر گونه انتقاد و پیشنهاد می‌ توانید به سایت وکیل‌ چی مراجعه و نظر خود را در این زمینه ثبت نمایید.

4.5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا