محاکم و مراجع قضایی جزو آن دسته از نهادهایی هستند که در جهت برقراری عدالت فعالیت می کنند. هر فردی که نسبت به سایر افراد جامعه و یا نهادها و ارگان های مختلف شکایتی داشته باشد باید به دادگاه مراجعه نماید. این نهاد دارای پرسنلی است که به اطلاعات حقوقی و قوانین مدنی و مجازات کشور آگاه هستند و در زمینه قضاوت با تجربه و متبحر هستند. در هر شهر و استانی، تعداد متعددی مراجع قضایی وجود دارد که توسط قضات با تجربه اداره می شوند. در این مقاله قصد داریم لیست دادگاه های زنجان را به شما معرفی نماییم، اگر شما نیز به دنبال کسب اطلاعات در زمینه دادگاه ها هستید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
مراحل ثبت شکایت در دادگاه های زنجان
همان طور که همه ما می دانیم برای ثبت شکایت باید از طریق مراجع ذی صلاح اقدام نمود. این مراجع دادگاه ها و دادگستری های هر استان می باشند. اما برای اقدام به طرح شکایت باید مراحل مشخصی را انجام داد. برای این اقدام ابتدا باید در سامانه ثنا و ابلاغ الکترونیک ثبت نام به عمل آید.
به این صورت که ابتدا باید برای طرح دادخواست در دعاوی حقوقی و یا ثبت شکوائیه برای پرونده های کیفری، باید خواسته خود را از طریق دفاتر خدمات قضایی ثبت نمود. در این مرحله باید توجه داشت که درخواست مورد نظر برای مرجع ذی صلاح تدوین و ارسال شود. لازم است که کلیه مدارک و مستنداتی که در خصوص ادعای خود داریم را ضمیمه درخواست خود نماییم.
پس از انجام این امور، باید منتظر تعیین جلسه دادرسی از سوی دادگاه باشیم. این تاریخ از طریق سامانه ابلاغ به طرفین اطلاع رسانی می شود. در این شرایط طرفین باید در زمان و تاریخ مشخص شده در دادگاه حضور یافته و از حقوق خود دفاع کنند. سپس دادگاه با توجه به علم و توانایی خود و با استناد به مدارک و شواهد به بررسی پرونده و صدور حکم اقدام می نماید.
برخی از پرونده ها ممکن است مدت زمان زیادی به طول بیانجامد. یعنی ممکن است چندین جلسه دادرسی برای رسیدن به نتیجه مورد نیاز باشد. طرفین دعوا باید در این جلسات حضور یابند، در غیر این صورت عواقب این موضوع به عهده خود فرد می باشد. هر یک از طرفین دعوا در این مسیر می توانند به بهترین وکیل خانواده در زنجان مراجعه کنند و از او کمک بخواهند.
دیوان عدالت اداری
اگر افراد جامعه نسبت به یکدیگر اختلاف داشته باشند به مراجع قضایی مراجعه می کنند. اما اگر فردی نسبت به ادارات دولتی، نهادها و کارکنان آن ها اعتراض و شکایتی داشته باشد چه کاری باید انجام دهد؟
اگر حقوق مردم توسط نهادها و ادارات دولتی تضییع شود، باید توسط دیوان عدالت اداری پیگیری شود. این نهاد جزو مراجه رسیدگی به شکایت های مردم از دستگاه های اداری و اجرایی کشور است. وظیفه دیوان عدالت اداری، رسیدگی به اعتراض ها و شکایت های مردم از واحدها و ماموران دولتی است. همچنین این نهاد باید به احقاق حق مردم در قبال این سازمان ها اقدام کند.
این مجموعه می تواند آیین نامه هایی را که با قوانین و احکام شرعی تناقض دارد را باطل نماید. لازم به ذکر است که دیوان عدالت اداری زیر نظر قوه قضاییه فعالیت نموده و حیطه اختیارات آن توسط این قوه تعیین می شود. این نهاد تنها مرجع رسیدگی به شکایات مردم از ادارات و ارگان ها است، در نتیجه حساسیت های زیادی در خصوص اقدامات آن وجود دارد. زیرا هر گونه خطایی در این مجموعه سبب بی اعتمادی مردم نسبت به کل سیستم قضایی می شود. البته اعتراض نسبت به عملکرد خود دیوان عدالت اداری هم از اطریق همین سازمان قابل ثبت، بررسی و پیگیری است.
لیست دادگاه های زنجان
در این قسمت لیست دادگاه های زنجان را به همراه آدرس و شماره تماس آن ها را برای شما عزیزان ارائه می نماییم تا در صورت نیاز بتوانید به این اطلاعات دسترسی داشته باشید.
دادگستری عمومی و انقلاب زنجان
یکی از دادگاه های زنجان، دادگستری عمومی و انقلاب این استان است که به دعاوی حقوقی و عمومی، همچنین پرونده های مربوط به دادگاه انقلاب رسیدگی می کند. کلیه دعاوی حقوقی و پرونده های مربوط به قاچاق مواد، اقدام علیه امنیت کشور و توهین به رهبر انقلاب در این دادگاه پیگیری می شود. این دادگاه در کلیه شهرستان های استان نیز دارای شعبات مختلف می باشد و به بررسی پرونده های مردم می پردازد.
آدرس: زنجان، بزرگراه 22 بهمن، مجتمع ادارات
دادگاه تجدید نظر
دادگاه تجدید نظر هم در زنجان مانند سایر شهرها و استان ها تاسیس شده و به بررسی پرونده های تجدید نظر می پردازد. افرادی که نسبت به رای صادره از دادگاه بدوی خود اعتراض دارند، می توانند درخواست تجدید نظر و بررسی دوباره پرونده خود را به این دادگاه ارسال نمایند.
آدرس: زنجان، بزرگراه 22 بهمن، جنب پارک بانوان، خیابان راه و ترابری، ساختمان دادگستری کل استان زنجان
دادگاه کیفری زنجان
دادگاه های کیفری دسته دیگری از دادگاه های زنجان هستند که به ارائه خدمات به مردم این شهر مشغول هستند. در این مجموعه به دعاوی کیفری نوع یک رسیدگی شده و احکام لازم صادر می گردد. این مجموعه به جرایمی که مجازات آن ها سلب حیات، حبس ابد، قطع عضو و بسیاری از دعاوی دیگر است رسیدگی می کند و در زنجان دارای چند شعبه است.
آدرس: زنجان، بزرگراه 22 بهمن، مجتمع ادارات
شوراهای حل اختلاف
شوراهای حل اختلاف هم زیر نظر قوه قضاییه فعالیت می کنند و صلاحیت رسیدگی به برخی از دعاوی مختلف را دارا می باشند. شورای حل اختلاف زنجان دارای شعبه های متعددی می باشد که به اختلافات مردم زنجان رسیدگی می کنند و سعی در ایجاد صلح و سازش میان آن ها را دارند.
آدرس: زنجان، مجتمع ادارات، خیابان شهید ورقایی، ساختمان شماره 5 دادگستری زنجان
وظایف رئیس قوه قضاییه
قوه قضاییه همانند سایر قوا دارای یک رئیس و چندین معاون است. رئیس قوه قضاییه توسط رهبر انتخاب می شود و به عملکرد کل قوه نظارت دارد. معاونین این نهاد هم توسط رئیس قوه قضاییه انتخاب می شوند و در انجام وظایف رئیس این قوه به او کمک می نمایند. خود رئیس قوه مستقیما توسط رهبر انتخاب می شود و به مدت 5 سال می تواند در این سمت باقی بماند. اما این فرد باید مجتهدی آگاه و عالم باشد که نسبت به قوانین حقوقی و مدنی کشور مسلط باشد.
اما رئیس این نهاد با توجه به حساسیت شغل خود دارای وظایف متعددی می باشد. ایشان باید تشکلات لازم برای عملکرد بهتر و موفق تر قوه را ایجاد نمایند. همچنین لوایحی که در این مسیر مورد نیاز می باشد و متناسب با قوانین جمهوری اسلامی است را تدوین می کنند.
انتخاب قضات شایسته و دارای صلاحیت کافی برای مقام قضاوت از وظایف رئیس قوه قضاییه است. ایشان می بایست قضاتی که توانایی های لازم برای این منصب را ندارند عزل نماید و از ایجاد مشکلات در این زمینه خودداری نماید. اهدای ترفیع به قضات و تغییر محل فعالیت آن ها هم در حیطه اختیارات رئیس قوه قضاییه می باشد. در نهایت هذف این مجموعه اجرای هر چه بیشتر و بهتر قوانین و ایجاد امنیت و عدالت در میان مردم است.
سامانه ثنا
همان طور که گفتیم، برای انجام کلیه امور قضایی باید ابتدا در سامانه ثنا که همان سامانه ابلاغ الکترونیک قوه قضاییه است ثبت نام نمود. تمام ابلاغ های دستگاه قضایی از طریق این سامانه به فرد ابلاغ خواهد شد. برای این ثبت نام می توانید به دفاتر خدمات المترونیک مراجعه نمایید. در دست داشتن اطلاعات هویتی و کارت ملی و شناسنامه برای این ثبت نام ضروری است.
لازم است که شماره تلفن فرد هم در سیستم ثبت شود تا ابلاغیه ها از طریق پیامک اطلاع رسانی شود. در غیر این صورت مسئولیت عواقب ایجاد شده به عهده خود فرد است.
کلام آخر
در این مقاله، لیست دادگاه های زنجان را به همراه آدرس و شماره تماس آن ها در اختیار شما قرار دادیم. در صورت بروز مشکلات حقوقی می توانید به این دادگاه ها مراجعه نمایید و یا از طریق تماس با شماره های ارائه شده، پاسخ سوالات خود را دریافت کنید. اما مراجعه به این محاکم و ثبت درخواست دارای مراحل مختلفی است که باید انجام شود تا پرونده مورد بررسی دادگاه قرار بگیرد. دادگاه هم با توجه به مدارک موجود به صدور حکم اقدام می نماید. امیدواریم اطلاعات ارائه شده در این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد. از این که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید از شما سپاسگزاریم. در صورت داشتن هر گونه انتقاد و پیشنهاد می توانید از طریق سایت وکیل چی با ما در ارتباط باشید.