لیست دادگاه های اصفهان⭐【سال1403】⚖️
لیست دادگاه های اصفهان طبق تحقیقات مجله وکیل چی:
- دادگستری کل اصفهان (خیابان شهید نیکبخت)
- مجتمع قضایی شهید تولایی اصفهان (خیابان 22 بهمن)
- مجتمع شماره 2 دادسرای عمومی و انقلاب اصفهان (خیابان آتشگاه)
- مجتمع قضایی شماره 3 اصفهان (خیابان جابر انصاری)
- مجتمع قضایی شماره 4 اصفهان ( بلوار اشرفی اصفهان)
- مجتمع قضایی شماره 5 اصفهان (خیابان شریعتی)
- مجتمع قضایی بهارستان (بهارستان)
- مجتمع تجدید نظر اصفهان (چهار باغ بالا)
- مجتمع ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی (اصفهان)
- مجتمع شهدای هفت تیر (خیابان معراج)
در این مقاله میخواهیم شما را با 10 تا از دادگاه های اصفهان آشنا کنیم. علاوه بر آنT سعی داریم اطلاعاتی را در خصوص مراجع قضایی و انواع آن ها به شما ارائه دهیم. پس در ادامه همراه ما باشید. دادگاه ها یکی از کلیدی ترین و مهم ترین مراجع قضایی تحت نظر قوه قضاییه هستند که وظیفه بسیار سختی بر عهده دارند و روسای آن ها که همان قضات می باشند، باید در نهایت درستکاری و عدالت بهترین رای را صادر کنند تا از کسی حقی ضایع نشود و هیچ کس مورد ظلم واقع نگردد.
- منظور از مراجع قضایی چیست؟
- نوع عمومی دادگاه های اصفهان
- لیست دادگاه های اصفهان
منظور از مراجع قضایی چیست؟
مراجع قضایی به مراجعی گفته می شود که وظیفه رسیدگی به اختلافات بین افراد و حل آن ها را بر عهده دارد. به بیان دیگر می توان گفت در صورتی که بین مردم در مورد موضوعی مشکل پیش بیاید و نتوانند آن را بین خودشان حل کنند، در قالب شکایت به یکی از مراجع قضایی ارجاع می دهند.
با توجه به این که برای حل اختلافات پیش آمده نیاز به طی مراحل پیچیده ای است و زبان حقوقی و اصطلاحات آن چیزی نیست که همه افراد به آن مسلط باشند، وکلا مانند متخصصانی به کمک افراد می آیند. دادگاه از جمله مراجع قضایی تحت نظر قوه قضاییه تشکیل شده و با فعالیت کارکنان و پرسنل اداری مثل منشی و مستشار اداره می شود.
مثلا طبق ماده 34 قانون آیین دادرسی کیفری کشور اینگونه بیان شده است که دستوری که مقامات قضایی به ضابطان دادگستری ارائه می دهند، با قید مهلت صادر میشود و اگر امکان این که دستور کتبی صادر شود وجود نداشته باشد، آن را به صورت شفاهی صادر می کنند و در نهایت ظرف 24 ساعت باید به امضای مقام قضایی برسد. همچنین طبق ماده 41 نیز این گونه بیان میشود که ضابطین دادگستری اختیار این که از متهم اخذ تامین کنند را ندارند و همچنین نمیتوانند آن را به واحد دیگری محول نمایند.
اگر چنین چیزی ضروری باشد، توسط مقام قضایی انجام می گردد. دادگاه های اصفهان در دسته هایی فعالیت میکنند که به عنوان های مراجع قضایی کیفری یا دادگاه کیفری، مراجع قضایی حقوقی و مرجع قضایی اداری می باشند. مرجع قضایی اداری همان شورای حل اختلاف است که دعاوی حقوقی با مقدار خسارت کم، در این گونه مراجع مورد بررسی قرار می گیرد. مراجع قضایی حقوقی یا همان دادگاه های حقوقی برای انواع دعاوی خانواده، ملکی، مالی و تجاری برپا میگردد و مراجع قضایی کیفری نیز برای انواع جرایم تشکیل شده و برای متهم مجازات در نظر گرفته می شود.
نوع عمومی دادگاه های اصفهان
طبق قانون جمهوری اسلامی، اعمال قوه قضاییه توسط دادگاه های اصفهان صورت می گیرد و مطابق با اسلام به اجرای عدالت و حل و فصل انواع دعاوی و حفظ تمامی حقوق افراد می پردازند. اصل 156 قانون اساسی این گونه بیان می دارد که قوه قضاییه پشتیبان حقوق افراد در سطح فردی و اجتماعی و هدف آن تحقق عدالت است. مراجع عمومی دادگستری در سه دسته طبقه بندی می شوند.
دادکاه عمومی بدوی: پس از این که اختلافی شکل گرفت، برای این که طرح شکایت مطرح شود باید به اختلاف مورد نظر در دادگاه های اصفهان در سطح عمومی رسیدگی شود. در تمامی دادگستری های استان ها حداقل یک شعبه دادگاه عمومی وجود دارد. این دادگاه ها صلاحیت رسیدگی به تمامی دعاوی و اختلافات را دارند، مگر این که قوه قضاییه و قانون گذار صلاحیت را از آن ها گرفته و به مراجع اختصاصی ارائه دهد. این دادگاه ها در دادگاه عمومی حقوقی و دادگاه عمومی کیفری طبقه بندی می شوند.
دادگاه تجدید نظر: پس از این که رای در دادگاه بدوی صادر شد با وجود اعتراض وارده به رای صادر شده، پرونده به دادگاه تجدید نظر ارجاع داده میشود تا مجددا مورد بررسی نهایی قرار گیرد. این دادگاههای تجدید نظر در سطح استان و دیوان عالی کشور فعالیت میکنند.
شورای حل اختلاف: شورای حل اختلاف یکی از نهادهای قانونی است که برای دعاوی کوچک تشکیل گردیده اند.
لیست دادگاه های اصفهان
در ادامه، لیست دادگاه های اصفهان را به شما ارائه خواهیم داد تا بتوانید در صورت نیاز به آن ها دسترسی داشته باشید.
دادگستری کل اصفهان
دادگستری کل اصفهان پوشش دهنده تمامی دادگاه های اصفهان و سایر مراجع قضایی است. در واقع این مرکز ناظر و بررسی کننده عملکرد تمامی دادگاه ها می باشند.
آدرس: اصفهان، خیابان شهید نیکبخت
مجتمع قضایی شهید تولایی اصفهان
مجتمع قضایی شهید تولایی اصفهان با صلاحیت رسیدگی به انواع دعاوی کیفری از نوع محاکم دادسرای عمومی و انقلاب بوده که در خیابان 22 بهمن اصفهان واقع می باشد. این مجتمع دارای 11 شعبه است که چهار شعبه آن دادیاری و 7 شعبه آن از نوع بازپرسی می باشد. کلانتری هایی که تحت پوشش این مجتمع قضایی هستند، 14 بزرگمهر، 33 قهجاورستان، 23 خارستان، 36 جی و 13 ولی عصر و آگاهی شرق می باشد.
آدرس: اصفهان ، خیابان 22 بهمن، مجتمع اداری امیرکبیر
مجتمع شماره 2 دادسرای عمومی و انقلاب اصفهان
یکی دیگر از دادگاه های اصفهان مجتمع شماره 2 دادسرای عمومی و انقلاب اصفهان است که به محکمه های عمومی و انقلاب و صلاحیت کیفری رسیدگی می کند. تعداد شعبی که در این دادگاه دایر است، 2 شعبه بازپرسی و 4 شعبه دادیاری می باشد. کلانتری های تحت پوشش آن 11 سید علیجان، 12 میدان جمهوری، 18 میرزا طاهر ، 24 امیرکبیر، 25 رهنان، 35 میدان امام، 34 محمود آباد، پلیس فتا می باشد.
آدرس: اصفهان ، ابتدای خیابان آتشگاه ، روبروی پمپ بنزین
مجتمع قضایی شماره 3 اصفهان
مجتمع قضایی شماره 3 اصفهان با صلاحیت کیفری از دادسرای عمومی و انقلاب اصفهان بوده که دارای 3 شعبه بازپرسی و 4 شعبه دادیاری می باشد.
آدرس: اصفهان ، خیابان جابر انصاری
مجتمع قضایی شماره 4 اصفهان ( کهندژ )
از جمله دادگاه های اصفهان که در این شهر دایر است و کلانتری های 15 رودکی، 28 امیرحمزه و پلیس امنیت اخلاقی را تحت پوشش قرار می دهد، مجتمع قضایی شماره 4 اصفهان که به نام کهندژ شناخته می شود، می باشد. این مجتمع دارای یک شعبه بازپرسی و 3 شعبه دادیاری می باشد.
آدرس: اصفهان، بلوار اشرفی اصفهان
مجتمع قضایی شماره 5 اصفهان ( شهید بهشتی )
مجتمع قضایی شماره 5 اصفهان که به نام مجتمع قضایی شهید بهشتی شناخته می شود از محکمه های عمومی و انقلاب بوده که دارای صلاحیت کیفری از قوه قضاییه می باشد، این مرکز دارای چهار شعبه بازپرسی و یک شعبه دادیاری است. کلانتری 16 فیض و پایگاه آگاهی جنوب و غرب و مرکز اصفهان تحت پوشش این مجتمع قضایی هستند.
آدرس: اصفهان، خیابان شریعتی ، بعد از بانک آینده، نرسیده به چهارراه پلیس
مجتمع قضایی بهارستان
مجتمع قضایی بهارستان به عنوان دادسرای اصفهان بوده که صلاحیت کیفری داشته و دارای یک شعبه بازپرسی به شماره شعبه 9 و سه شعبه دادیاری با شماره های 5، 6 و 17 می باشد. کلانتری های تحت پوشش آن 21 سپاهان 22 بهارستان و 30 محمودآباد می باشد. همچنین پاسگاه هایی که تحت نظر این مجتمع قضایی هستند، پاسگاه های دشتی، دستجا، جرقویه علیا، جرقویه سفلی و ورزنه می باشد.
آدرس: اصفهان، بهارستان ، خیابان الفت ، عمران بهارستان
مجتمع تجدید نظر اصفهان
مجتمع تجدید نظر اصفهان نیز در لیست دادگاه های اصفهان قرار می گیرد که صلاحیت تجدید نظر داشته و به رای های صادره در دادگاه ها که مورد اعتراض واقع میشوند رسیدگی می نماید و وظیفه رسیدگی به دعاوی گوناگون را بر عهده دارد.
آدرس: اصفهان، چهار باغ بالا، چهارراه نظر
مجتمع ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی
مجتمع رسیدگی به جرایم اقتصادی نیز در لیست دادگاه های اصفهان قرار میگیرد و به انواع جرایم با عنوان پولشویی و اختلاس و کلاهبرداری های مالی در سطح کلان رسیدگی می کند.
آدرس: اصفهان، حدفاصل خیابان آتشگاه و میرزا طاهر، کنار گذر اتوبان شهید خرازی، جنب دفتر پیشخوان خدمات دولت
مجتمع شهدای هفت تیر
مجتمع شهدای هفت تیر از جمله مراجع قضایی و دادگاه های اصفهان است که در حوزه دعاوی کیفری و انقلاب به ارائه خدمات می پردازد.
آدرس: اصفهان، خیابان معراج، فلکه زرین کوب، جنب کوچه شریعتی
وظایف دادسرا چیست؟
دادسرا یکی از نهادهای دولتی است که تحت نظر قوه قضاییه فعالیت می کند و دارای دو نوع دادسرای انقلاب و عمومی می باشد. دادسرا در واقع قبل از دادگاه ها فعالیت خود را آغاز می نماید. دادگاههای اصفهان در راستای دادسراها این استان به ارائه خدمات می پردازند. شخص دادستان در نقطه بالایی و راس دادسرا فعالیت می نماید و به عنوان رئیس، تمام تلاش خود را برای انجام امور به نحو احسن به کار میگیرد. طبق ماده 22 قانون آیین دادرسی کیفری، دادسرا های عمومی وظایفی دارند که عبارتند از:
اکتشاف جرم: اولین گام و وظیفه دادسرای عمومی و انقلاب، کشف جرم اعلام شده است. زمانی که شکایتی به مراجع قضایی ارسال می شود، دادستان به عنوان رییس دادسرا دستور تحقیقات و صحت جرم صورت گرفته را صادر می نماید. این شکایات ممکن است به صورت خصوصی و از طرف فرد خاصی وارد شود و یا از طرف ضابطینی هم چون پلیس اعلام جرم گردد.
تعقیب مجرم: دیگر وظیفه ای که دادسرا و دادستان بر عهده دارد، این است که پس از تایید جرم صورت گرفته دستور تعقیب متهم را به ضابطین ارائه دهد و آن ها با در دست داشتن حکم دادستان می توانند متهم را جلب نمایند و یا حتی به حریم خصوصی او وارد شوند.
انجام تحقیقات اولیه: از جمله وظایفی که دادسرا و دادستان برعهده دارد، این است که زمانی که از سوی ضابطین قضایی مانند پلیس گزارشی مبنی بر انجام جرم دریافت گردد، لازم است تحقیقات اولیه را آغاز نماید و یا دستور آن را صادر کند.
اجرای حکم: پس از انجام تحقیقات، دادگاه هایی همچون دادگاه اصفهان تشکیل می شود که وظیفه برقراری عدالت و تعیین مجازات مجرم را بر عهده دارد. پس از صدور حکم و تایید آن، دادسرا موظف است که مجازات را اعمال کند.
نحوه برگزیدن قاضی
کلیدی ترین جایگاه در دادگاههای اصفهان، به قضات اختصاص دارد. قاضی فردی است که وظیفه رسیدگی به پرونده ها را دارد. همچنین قاضی موظف است؛ دفاعیات و لایحه های ارسالی از سمت افراد و وکلای آن ها را کامل گوش دهد و در نهایت رای خود را صادر می کند.
رای صادره قاضی بر اساس مواد و تبصره های قانون می باشد. وظیفه اصلی او قضاوت و برقراری عدالت می باشد. برای این که شخصی بتواند به این جایگاه دست پیدا کند؛ باید علاوه بر داشتن تحصیلات ویژه در زمینه حقوقی و فقه و حقوق در درجات عالیه، ایمان و تعهد نسبت به موازین اسلام و نظام داشته باشد.
استخدام قاضی با نظر رئیس قوه قضائیه می باشد و مطابق با اصل 163 قانون اساسی و متناسب با موازین فقهی انجام می گیرد. قضات در انواع مختلف قاضی نشسته ایستاده، اختصاصی، قاضی شرعی و عرفی، اداری، بدوی، دیوان عالی کشور، قاضی خانواده، منصوب و غیره می باشد.
کلام آخر
این مقاله به معرفی 10 تا از دادگاه های اصفهان اختصاص داشت. همچنین مطالبی در مورد دادگاه، قضات و دادسراها ارائه گردید. از همراهی شما تا پایان مقاله کمال تشکر را داریم و منتظر دریافت نظرات و پیشنهادات شما در سایت وکیل چی هستیم.
دادگاه حقوقی از جمله مراجع قضایی جهت رسیدگی به دعاوی و دادخواست های راجع به موضوعات حقوقی می باشد.
شروع به رسیدگی دعاوی در صلاحیت دادگاه های حقوقی با ثبت دادخواست از طرف خواهان در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی می باشد.
دادگاه های حقوقی صرفا حق رسیدگی به دعاوی در صلاحیت خود در خصوص موضوعات حقوقی نظیر الزام به ایفای تعهد بیع و سایر مواردی را دارند.