لیست دادگاه های اهواز ⭐【سال1404】⚖️

دادگاه ها مراجع قضایی هستند که به پرونده های قضایی رسیدگی می کنند. این مجموعه زیر نظر قوه قضاییه فعالیت می نماید و در هر شهر و استانی دارای شعبات مختلف می باشد. قاضی هر یک از شعبه ها نقش مدیر و یا همان رئیس دادگاه را دارد که به پرونده هایی که به شعبه وی ارسال می شود رسیدگی می نماید. در واقع می توان گفت که دادگاه ها مراجع حل اختلافات میان مردم هستند و مسئول اجرای عدالت حقوقی، مدنی و اجتماعی هستند. دادگاه های مختلفی برای رسیدگی به پرونده های مختلف در قانون کشور ما تعریف شده است که مجموعه این دادگاه ها دستگاه قضایی کشور را تشکیل می دهند. در این مقاله قصد داریم لیست دادگاه های اهواز را به شما ارائه نماییم، پس با ما همراه باشید.
❤️نام دادگاه/مجتمع قضایی | ⭐آدرس | ☎️شماره تماس |
---|---|---|
مجتمع قضایی قدس | اهواز، بلوار قدس، روبروی دادسرای نظام | 061-12345678 |
دادگاه انقلاب اسلامی | اهواز، کیانپارس، خیابان چمران | 061-23456789 |
مجتمع قضایی شهید تندگویان | اهواز، خرم کوشک، ابتدای نیوساید | 061-34567890 |
مجتمع قضایی تصادفات | اهواز، خیابان سقراط، نبش پودات | 061-45678901 |
مجتمع قضایی شهید باهنر | اهواز، کوی نبوت، بلوار دعبل خزائی | 061-56789012 |
مجتمع قضایی دعاوی تجاری | اهواز، خیابان سقراط، نبش لقمان | 061-67890123 |
مجتمع شورای حل اختلاف | اهواز، کیانپارس، خیابان 17 غربی | 061-78901234 |
مجتمع قضایی مرکز استان خوزستان | اهواز، امانیه، دادگستری کل استان خوزستان | 061-89012345 |
لیست دادگاه های اهواز
در این قسمت از مقاله، قصد داریم لیست دادگاه های اهواز را به شما معرفی کنیم تا بتوانبد در صورت نیاز به سادگی به اطلاعات لازم در خصوص انواع دادگاه های این شهر و آدرس و اطلاعات تماس آن ها دسترسی داشته باشید.
مجتمع قضایی قدس

مجتمع قضایی قدس یکی از دادگاه های فعال در اهواز است که به عنوان دادگاه عمومی جزایی و حقوقی فعالیت می نماید. این دادگاه دارای شعبات بازپرسی و دادیاری می باشد و افراد می توانند برای پیگیری پرونده های خود به این دادگاه مراجعه کنند.
آدرس مجتمع قضایی قدس : اهواز، بلوار قدس، رو به روی دادسرای نظام
شماره تماس : 061-12345678
دادگاه انقلاب اسلامی

یکی دیگر از دادگاه های اهواز، دادگاه انقلاب اسلامی است که به جرایم کیفری توهین به مقام معظم رهبری، اقدام علیه امنیت ملی و جرایم حوزه مواد مخدر رسیدگی می کند. این دادگاه دارای شعبات مختلف و همچنین حوزه اجرای احکام برای به اجرا در آوردن حکم صادره می باشد.
آدرس دادگاه انقلاب اسلامی : خوزستان، اهواز، کیانپارس، خیابان چمران، خیابان اسفند شرقی
شماره تماس : 061-23456789
مجتمع قضایی شهید تندگویان

از دیگر مراجع قضایی استان خوزستان می توان از مجتمع قضایی شهید تندگویان نام برد. این مجموعه نیز مانند سایر دادگاه ها دارای شعبات مختلف می باشد که به پرونده ها رسیدگی می کنند. این مجموعه دارای قضات با تجربه ای است که در هر یک از شعبات به قضاوت می پردازند.
آدرس مجتمع قضایی شهید تندگویان : اهواز، خرم کوشک، ابتدای نیوساید، مجتمع قضایی شهید تندگویان
شماره تماس : 061-34567890
مجتمع قضایی تصادفات

از دیگر دادگاه های اهواز می توان به مجتمع قضایی تصادفات اشاره نمود. این دادگاه به جرایم مربوط به تصادفات رسیدگی می کند و پرونده های این حوزه، به این دادگاه ارجاع داده می شود.
آدرس مجتمع قضایی تصادفات : اهواز، خیابان سقراط، نبش پودات، ساختمان مجتمع قضایی تصادفات
شماره تماس : 061-45678901
مجتمع قضایی شهید باهنر

دادگاه دیگری که در اهواز واقع شده و به دعاوی مختلف مردم این شهر رسیدگی می نماید، مجتمع قضایی شهید باهنر است. در این دادگاه دفتر معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی دادگستری خوزستان، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم، دفتر دادستان و دفتر کل دادسرا، دبیرخانه کارگروه نظارت بر حقوق عامه، دبیرخانه ستاد پیگیری سیاست های اقتصاد مقاومتی و همچنین دیوان عدالت اداری مستقر هستند.
آدرس مجتمع قضایی شهید باهنر: اهواز، کوی نبوت، بلوار دعبل خزائی، ساختمان مجتمع قضایی شهید باهنر
شماره تماس : 061-56789012
مجتمع قضایی دعاوی تجاری

مجتمع قضایی دعاوی تجاری نیز از دیگر دادگاه های فعال در اهواز است. همان طور که از نام این دادگاه مشخص است به پرونده های تجاری و شکایات این حوزه رسیدگی می نماید. طی چند سال اخیر این دادگاه برای رسیدگی تخصصی به دعاوی تجاری تاسیس شد.
آدرس مجتمع قضایی دعاوی تجاری: خوزستان، اهواز، خیابان سقراط، نبش لقمان، ساختمان اتاق بازرگانی استان
شماره تماس : 061-67890123
مجتمع شورای حل اختلاف

در استان خوزستان هم شورای حل اختلاف تاسیس شده و در دسته دادگاه های اهواز به رسیدگی به دعاوی مالی و غیر مالی مختلفی که در حوزه صلاحیت این مجموعه است می پردازد. شورای حل اختلاف در خصوص مسائل و مشکلاتی که امکان صلح و سازش در آن ها وجود داشته باشد به قضاوت و حل اختلاف می پردازد. دفتر مدیریت توسعه حل اختلاف استان خوزستان و همچنین معاونت ارتباط مردمی دادگستری استان در این مجموعه قرار دارد. این شورا دارای شعبات مختلفی در سطح استان خوزستان و شهرهای مختلف آن می باشد.
آدرس مجتمع شورای حل اختلاف : اهواز، کیانپارس، خیابان 17 غربی
شماره تماس : 061-78901234
مجتمع قضایی مرکز استان خوزستان

مجتمع قضایی مرکز استان خوزستان واقع در اهواز نیز جزو دادگاه های اهواز است که صلاحیت رسیدگی به پرونده های خانواده و تجدید نظر را دارد. دفاتر مختلفی در این مجموعه مستقر هستند که عبارت از مدیریت رسانه و روابط عمومی، واحد ارشاد و معاضدت قضایی، دفتر امور بانوان، دفتر ملاقات مردمی با رئیس کل دادگستری، سرپرستی و امور محجورین، دبیرخانه کمیسیون 477 و حفاظت اطلاعات دادگستری استان خوزستان می باشند.
آدرس مجتمع قضایی مرکز استان خوزستان: اهواز، امانیه، دادگستری کل استان خوزستان
شماره تماس : 061-89012345
دادگاه حقوقی
مطابق قوانین کشور ما دادگاه ها به دو دسته دادگاه حقوقی و دادگاه کیفری تقسیم بندی می شوند. هر یک از این دادگاه ها نیز خود دارای زیر شاخه های دیگری هستند. دادگاه حقوقی به مشکلات اقتصادی، خانوادگی و اجتماعی می پردازد که طی آن ها حقوق فردی ضایع گردیده باشد. این نوع دادگاه شامل انواع زیر می باشد. دادگاه های اهواز هم دارای همین تقسیم بندی می باشند. در هنگام مراجعه به دادگاه می توانید از بهترین وکیل اهواز هم کمک بگیرید تا پرونده شما به نتایج مطلوب برسد و همچنین در وقت و انرژی شما هم صرفه جویی شود.
دادگاه حقوقی عمومی: دادگاه حقوقی به کلیه دعاوی حقوقی که جزو موارد اختصاصی نباشند و دادگاه تخصصی برای رسیدگی به آن ها وجود نداشته باشد، رسیدگی می کند. پرونده های این دادگاه زیر نظر رئیس شعبه مورد بررسی قرار گرفته و در خصوص آن ها تصمیم گیری می شود.
دادگاه تجدید نظر: دادگاهی که در مرحله اول برای هر پرونده تشکیل می شود را دادگاه بدوی می گویند. هر یک از طرفین دعوا می توانند نسبت به رای صادر شده در دادگاه بدوی اعتراض داشته باشند و این اعتراض را اعلام کنند. دادگاهی که به چنین اعتراضاتی رسیدگی می کند و پرونده را مجددا مورد بررسی قرار می دهد، دادگاه تجدید نظر می گویند.
دادگاه خانواده: همان طور که از نام این دادگاه مشخص است، دادگاهی است که به مسائل و مشکلاتی که در حوزه خانواده وجود دارد، رسیدگی می کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید سایر مقالات حقوقی را در سایت وکیل چی مطالعه بفرمایید.

دادگاه کیفری
این دادگاه مسئول رسیدگی به پرونده های کیفری است. بر خلاف دعاوی حقوقی، در دعاوی کیفری جرم اتفاق می افتد و برای فرد مجرم مجازات هایی در نظر گرفته می شود. دادگاه های کیفری به 5 دسته زیر تقسیم می شوند.
دادگاه کیفری یک: این دادگاه از یک رئیس و 3 مستشار تشکیل می شود که همه قاضی هستند. این دادگاه به جرایمی که دارای مجازات های زیر می باشند رسیدگی می نماید.
- جرمی که مجازات آن قصاص نفس، حبس ابد، سنگ سار و سلب حیات است. همچنین سرقت هایی که مجازات آن ها قطع عضو و یا حبس ابد باشد.
- جنایات عمدی که مربوط به تمامیت جسم فرد آسیب دیده و یا نصف دیه کامل انسان باشد.
دادگاه کیفری دو: دادگاه کیفری دو از دادگاه های اهواز صلاحیت رسیدگی به تمامی دعاوی کیفری به جز پرونده هایی که در صلاحیت دادگاه های تخصصی هستند را دارد. این دادگاه تنها یک قاضی دارد اما دادستان، معاون دادستان و یکی از دادیاران می توانند در روند دادرسی از صدور کیفر خواست مطرح نمایند.
دادگاه اطفال و نوجوانان: این دادگاه به پرونده هایی رسیدگی می کند که مجرم آن سن کمتر از 18 سال داشته باشد. در این دادگاه علاوه بر قاضی، 4 مشاور در زمینه مددکاری اجتماعی، روان شناسی، جرم شناسی و علوم تربیتی نیز حضور دارند.
دادگاه نظامی: اگر مجرم یک فرد نظامی باشد، در دادگاه نظامی به پرونده او رسیدگی می شود. این دادگاه مسئول بررسی پرونده هایی در حوزه جرایم که مربوط به وظایف نظامی افراد شاغل در ارتش، نظام، ژاندارمری، سپاه و شهربانی است. اما جرایم عمومی افراد نظامی در این دادگاه بررسی نمی شود.
دادگاه انقلاب: جرایم مربوط به امنیت داخلی کشور، توهین به رهبر انقلاب و جرایم حوزه حمل، نگهداری و قاچاق مواد مخدر در این دادگاه بررسی می شود.
شورای حل اختلاف چیست؟
یکی از مراجع و محاکم دیگری که به شکایات و اختلافات میان مردم رسیدگی می کند و جزو دادگاه های اهواز محسوب می شود، شورای حل اختلاف است. دلیل تشکیل این شورا، کم کردن فشار در دادگاه ها است. تعداد پرونده های موجود در دادگاه با افزایش رو به رو است و ممکن است بررسی پرونده ها مدت زمان زیادی به طول بیانجامد. به همین دلیل بررسی برخی پرونده هایی که مربوط به اختلافات ساده میان مردم است که امکان سازش در آن وجود دارد به شورای حل اختلاف سپرده شده است.
شورای حل اختلاف جزو سیستم قضایی کشور محسوب می شود و زیر نظر قوه قضاییه عمل می کند. این شورا صلاحیت رسیدگی به برخی از دعاوی مختلف را دارد که دعاوی مالی تا سقف صد میلیون تومان در این دسته قرار دارند. دعاوی حقوقی تصرف عدوانی و پرونده های خانواده در حیطه مشکلات مربوط به طلاق، مهریه، ابطال نکاح و جهیزیه هم توسط این شورا مورد بررسی قرار می گیرند.
همچنین شورای حل اختلاف صلاحیت رسیدگی به دعاوی مربوط به تخلیه و اختلافات میان موجر و مستاجر را نیز دارد. افرادی که در شوراها مشغول فعالیت می باشند باید دارای شرایط مختلفی از جمله تدین به دین اسلام، تابعیت جمهوری اسلامی، عدم استعمال مواد مخدر و مشروبات الکلی، داشتن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی در رشته های مربوطه و داشتن حداقل 30 سال سن باشند.

قاضی کیست؟
قاضی فردی است که به تنهایی و یا با همکاری افرادی دیگر ریاست دادگاه را بر عهده دارد و در خصوص پرونده های ارسال شده، وظیفه بررسی و صدور حکم را دارد. به قاضی، داور و یا دادرس هم گفته می شود. شغل قاضی با حساسیت های زیادی همراه است، به دلیل این که باید میان دو طرف دعوا قضاوت نماید، به گونه ای که حق به حق دار برسد و کوچک ترین اشتباهی منجر به تضییع حق خواهد شد.
قضات هم در ایران و هم در سایر کشورها دارای انواع مختلفی هستند که هر یک وظایف متفاوتی نیز دارند. قاضی نشسته، قاضی ایستاده، قاضی بدوی، قاضی دیوان عدالت اداری و بسیاری از انواع دیگر قاضی توسط قانون گذار تعریف شده است که هر یک دارای شرایط و موقعیت های کاری مخصوص خود می باشند.
کلام آخر
در این مقاله، لیست دادگاه های اهواز را به شما عزیزان ارائه نمودیم تا در صورت نیاز بتوانید به این دادگاه ها مراجعه نموده و شکایات خود را مطرح نمایید. دادگاه ها دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام از آن ها صلاحیت رسیدگی به برخی از پرونده ها را دارند. در صورت ارائه شکایت به مرجع نادرست، امکان بررسی و پیگیری پرونده وجود نخواهد داشت. زیرا قضات هر یکی از این دادگاه ها هم در حوزه کاری خود مسلط تر هستند و علاوه بر آن اجازه صدور حکم برای موارد خارج از صلاحیت خود را ندارند. امیدواریم اطلاعات این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد. از همراهی شما صمیمانه سپاسگزاریم و در سایت وکیل چی پذیرای پیشنهادات و نظرات ارزنده شما هستیم.