نکات حقوقی

لیست دادگاه های کرج ⭐【سال1403】⚖️

یکی از مراجع اصلی برای رسیدگی به انواع اختلافات، دعاوی و جرایم پیش آمده، دادگاه ها می باشند. دادگاه ها تحت نظر دادسرا ها به فعالیت می پردازند و در انواع مختلف حقوقی و کیفری مشغول هستند. با توجه به گستردگی موضوعات پیش آمده و پیچیدگی پرونده‌ها، قوه قضاییه تصمیم به جداسازی دادگاه های رسیدگی به موضوعات مختلف را نموده است. به این صورت که مثلا برای انواع دعاوی خانواده، دادگاه های مخصوصی وجود دارد. در این مقاله می خواهیم لیستی از دادگاه های کرج را برای کسانی که نیاز به شناخت برخی از مراجع قضایی استان البرز دارند، معرفی کنیم. برای کسب اطلاعات لازم در خصوص چگونگی عملکرد دادگاه ها و شناخت انواع مجتمع های قضایی در کرج در ادامه همراه ما باشید.

دادگاه چیست؟

دادگاه به مکانی گفته می شود که در آن عده ای از افراد آشنا و مسلط به قوانین و مسائل حقوقی، دور یکدیگر جمع شده اند تا اختلافات پیش آمده بین افراد را سر و سامان دهند. این افراد من جمله قضات دارای صلاحیت، تحت نظر قوه قضاییه در چارچوب یک نهاد دولتی با همکاری کارمندان، منشیان و دیگر افرادی که در این راه شناخت لازم به مسائل را دارند، سعی می کنند تا بتوانند به پرونده های افراد رسیدگی کنند و عدالت را برقرار نمایند. به طور کلی دادگاه ها زیر مجموعه ای از دادسراها هستند و زیر نظر آن ها فعالیت می نمایند. اما آنچه که در بحث دادگاه و شناخت لیست دادگاه های کرج مهم است، این است که هر دادگاهی برای جرایم مخصوصی در فعالیت است.

همان طور که موضوعات دعاوی می تواند در انواع مختلفی مثل خانواده (طلاق، مهریه و نفقه، حضانت و غیره)، دعاوی ملکی (رفع تصرف عدوانی و خلع ید، تخلیه ملک، افراز املاک مشاع)، دعاوی کیفری (کلاهبرداری، سرقت اختلاس, پولشویی) و دیگر دعاوی حقوقی وجود دارد، دادگاه های رسیدگی به هر کدام از آن ها نیز مجزا هستند. به این صورت که دادگاه ها در دو نوع حقوقی و کیفری فعالیت می کنند. قضات و فعالان این مجتمع ها نیز با توجه به این موضوعات دارای تخصص هستند. همچنین وکلای هر حوزه به صورت تخصصی با مرجع مورد نظر در ارتباط می باشند. مثلا بهترین وکیل خانواده در کرج، در دادگاه های خانواده در رفت و آمد هستند و به وکالت دعاوی مربوط به این حوزه می پردازند.

دادگاه چیست؟

انواع دادگاه های کرج

دادگاه عمومی به دادگاهی گفته می شود که محل بررسی شکایات و تظلمات است. در هنگام پیش آمدن اختلاف و جرم خاصی، باید به دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به آن را دارد مراجعه شود و درخواست شکایت به کمک بهترین وکیل در کرج ارائه شود. در حال حاضر بسیاری از این شکایات نیازی به مراجعه حضوری به دادگاه و دادسرا ندارند و می توان با رجوع به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی آن را ثبت کرد و با دریافت ابلاغیه از سامانه ثنا در موعد مقرر در دادگاه مورد نظر حاضر شد.

دادگاه ها در دو نوع حقوقی و کیفری می باشند. دادگاه های کرج نیز با توجه به شرایط و موضوع دعاوی پیش آمده در این دسته ها طبقه بندی می شوند. در دادگاه های حقوقی مسائل غیر کیفری مطرح می شوند، مثل دعاوی خانواده من جمله طلاق، مهریه، نفقه، حضانت، ولایت قهری و غیره. هر کدام از دادگاه ها با حضور یک رئیس و یا دادرسی که به صورت علی البدل می تواند در آنجا حضور داشته باشد به همراه یک مشاور قاضی برگزار می شوند.

دادگاه کیفری نیز به دادگاه کیفری نوع یک، دادگاه کیفری دو یا عمومی، دادگاه های انقلاب، دادگاه روحانیت و نظامی و دادگاه اطفال تقسیم بندی می شود. در دادگاه کیفری شماره یک، رئیس به همراه دو مستشار و دو عضو، رسیدگی به پرونده را دستور کار قرار می دهد و در صورتی که رئیس دادگاه حضور نداشته باشد، مستشاری که سابقه قضایی بیش تری دارد به عنوان رئیس، دادگاه را برگزار می نماید.

در دادگاه های کیفری متهمان به مجازات هایی همچون حبس ابد، مجازات حبس تعزیری درجه 3 و بالاتر، قطع عضو، اعدام، تبعید و غیره محکوم می گردند.دادگاه کیفری نوع دو مطابق با ماده 101 قانون آیین دادرسی کیفری، می تواند به تمامی جرایم رسیدگی نماید. تنها در صورتی این اجازه را ندارد که صلاحیت بررسی این پرونده به دادگاه دیگری واگذار شده باشد. مثلاً جرایمی که مجازات آن ها اعدام است، در دادگاه کیفری نوع 1 رسیدگی می شود.

لیست دادگاه های کرج

در ادامه این مقاله می خواهیم 10 تا از دادگاه های کرج را به شما معرفی کنیم تا بتوانید در صورت نیاز به آدرس و شماره تماس آن ها دسترسی داشته باشید.

دادگاه انقلاب کرج

دادگاه انقلاب کرج

یکی از مراجع قضایی که در لیست دادگاه های کرج قرار می گیرد، دادگاه انقلاب کرج است که در آن به جرایمی مانند اقدام علیه امنیت ملی، فساد فی الارض،بغی و غیره رسیدگی می شود. پرونده هایی که در استان البرز در حوزه شهر کرج به این موضوع اختصاص داشته باشند، به این دادگاه ارجاع داده می شوند که در آن ها رئیس دادگاه به همراه دو مستشار و دو عضو رسمی به آن رسیدگی می کند.

آدرس: کرج، آزادگان، ابتدای خیابان برغان، ساختمان دادگاه انقلاب اسلامی

مجتمع قضایی خانواده کرج

مجتمع قضایی خانواده کرج

پس از تصویب قانونی مبنی بر تاسیس دادگاه ها و شعب خانواده در سال 1391، این مجتمع قضایی در استان البرز دایر گردید و از آن پس به طور رسمی در لیست دادگاه های کرج قرار گرفت و به انواع دعاوی خانواده مانند طلاق، مهریه، ولایت قهری و قیومیت، فسخ و انفساخ نکاح، ازدواج مجدد، استرداد جهیزیه و غیره رسیدگی نمود.

آدرس: کرج، بلوار ملاصدرا، روبروی پارک نبوت، مجتمع قضایی خانواده

دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان کرج

دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان کرج

یکی دیگر از دادگاه های کرج، دادسرای عمومی و انقلاب استان البرز واقع در شهرستان کرج می باشد. این مرجع قضایی به انواع دعاوی کیفری رسیدگی می نماید. دعاوی کیفری از نوع درجه یک و دو می تواند در این مجتمع مورد بررسی قرار گیرد و در نهایت مجازات هریک از متهمان با توجه به جرم صورت گرفته توسط رییس دادگاه تعیین شود.

آدرس: کرج، میدان آزادگان، ابتدای خیابان برغان، ساختمان امور جرائم ویژه

دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه دو عمومی

دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه دو عمومی

دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه دو که در محله اسلام آباد کرج واقع شده است، محلی برای رسیدگی به انواع جرایم کیفری و اقدامات علیه امنیت ملی می باشد. پرسنل این مجموعه با صبر و حوصله و برخورد خوب به مراجعین راهنمایی های لازم را ارائه می دهند.

آدرس: کرج، میدان آزادگان، اول خیابان برغان، کوچه شهید محمدی

دادسرای نظامی کرج

دادسرای نظامی کرج

دادسرای نظامی کرج واقع در میدان آزادگان این شهر، مخصوص رسیدگی به جرایم و تخطی های نظامیان و روحانیون است که با توجه به داشتن لباس مقدسی که بر تن دارند، دچار خطا شده اند. خطای پیش آمده می تواند در حین انجام عملیات و یا در غیر این صورت باشد. در هر صورت پرونده های مربوط به این افراد در دادگاه نظامی رسیدگی می شود.

آدرس:کرج، میدان آزادگان، بلوار امام رضا، خیابان مطهری، 20 متری هفتم، کوچه اردلان 5

مجتمع قضایی حقوقی شماره 2 کرج

مجتمع قضایی حقوقی شماره 2 کرج

کسانی که در شهر کرج در جایگاه شاکی و خواهان می خواهند در خصوص انواع دعاوی حقوقی اقامه دعوا کنند، باید به این مرکز که صلاحیت رسیدگی به انواع دعاوی حقوقی از جمله مطالبه انواع خسارت، چک و سفته، دعاوی ملکی و… را دارد مراجعه کنند.

آدرس: کرج، بلوار ملاصدرا، روبروی پارک نبوت، مجتمع قضایی حقوقی شماره دو

سازمان قضایی نیروهای مسلح البرز

سازمان قضایی نیروهای مسلح البرز

یکی دیگر از دادگاه های کرج که به عنوان یک مجتمع قضایی ویژه به ارائه خدمات حقوقی می پردازد، سازمان قضایی نیروهای مسلح می باشد. رئیس این سازمان آقای ایرج عباسی است که اخیرا جانشین آقای فرج الله افشار شده و به این سمت نائل آمده است. هدف این سازمان صیانت از نیروهای مسلح می باشد.

آدرس: کرج، میدان آزادگان، بلوار امام رضا(ع)، خیابان مطهری، بیست متری هفتم، اردلان پنجم

دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 6 کرج

دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 6 کرج

یکی دیگر از مراجع قضایی که در لیست دادگاه های کرج قرار می گیرد، دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 6 می باشد که ساکنین حومه ملارد می‌ توانند به این مجتمع قضایی برای پیگیری دعاوی کیفری مراجعه کنند.

آدرس: کرج، جاده ملارد، نبش خیابان اهری، مجتمع قضایی فردیس

دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 4 کرج

دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 4 کرج

این مجتمع قضایی که به دادسرای دولت آباد شناخته می شود، به انواع جرایم کیفری و اقداماتی هم چون فساد فی الارض، بغی، اقدام علیه امنیت ملی و… رسیدگی می نماید.

آدرس: کرج، میدان هفت تیر، بلوار دانش آموز، دادسرای دولت آباد

دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 5 کرج

دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 5 کرج

ساکنین حومه ماهدشت کرج می توانند برای انواع جرایم کیفری و اقامه دعوا و پیگیری شکایت های صورت گرفته به مجتمع قضایی ماهدشت با عنوان دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 5 کرج مراجعه کنند.

آدرس: کرج، ماهدشت، بلوار امام خمینی، مجتمع قضایی شهر ماهدشت

قاضی کیست و چگونه برگزیده می شود؟

قاضی به فردی گفته می‌شود که در انواع دادگاه ها و مراجع قضایی به پرونده ها و شکایات انجام شده رسیدگی می کند. وی در جایگاهی هم چون عضویت هیئت قضات، مدیریت و یا ریاست دادگاه وظیفه قضاوت را بر عهده دارد. وظیفه اصلی قاضی همان طور که از نامش پیداست، قضاوت می باشد و باید با رعایت عدالت و بررسی تمام ادله و شواهد و بررسی دفاعیات وکلایی همچون بهترین وکیل جرائم علیه امنیت کشور در دادگاه انقلاب، رای قطعی را صادر کند.

از جمله شرایط یک قاضی برای رسیدن به چنینی منصبی، داشتن ایمان و تعهد نسبت به موازین اسلام و جمهوری اسلامی باشد، همچنین یک قاضی باید تابع کشور ایران بوده و دوران خدمت وظیفه را نیز گذرانده باشد. عدم اعتیاد به مواد مخدر و توانایی انجام کار و صحت و سقم و عقلانی داشته و دارای قدرت تشخیص و تصمیم گیری باشد.

استخدام یک قاضی با صلاح دید و طبق نظر رئیس قوه قضاییه می باشد و شرایط آن برای داشتن صلاحیت جهت این سمت، بر اساس موازین فقهی و طبق اصل 163 قانون اساسی مورد بررسی قرار می گیرد. انواع متعددی از قضات داریم که هر کدام وظایف مختلفی را بر عهده دارند که شامل قاضی نشسته، ایستاده، قاضی اختصاصی، ملی، شرعی و عرفی، قاضی‌القضات، اداری، قاضی بدوی، دیوان کیفر، دیوان عالی کشور، دادگاه خانواده، قاضی منصوب، قاضی ماذون و غیره می باشد.

قاضی کیست و چگونه برگزیده می شود؟

وظایف قاضی در دادگاه های کرج چیست؟

همان طور که گفته شد، یک قاضی وظیفه قضاوت و دستور حکم و اجرای آن را دارد. از جمله وظایف قضات عبارتند از:

  • صدور حکم و آماده نمودن مقدماتی برای اجرای عملیات دادرسی مانند پیگیری متهم و صدور حکم جلب او، توقیف و مصادره اموال، توجه به شهادت طرفین دعوا، جمع آوری دلایل و شواهدی در خصوص تعیین صحت و درستی ادعای طرفین، ارجاع پرونده به کارشناس مربوطه برای دریافت حقیقت و احقاق حقوق افراد و برپایی عدالت و امنیت در جامعه
  • تلاش برای از بین بردن دشمنی و پایان دادن به دعوای طرفین، طبق تشخیص قاضی و احقاق حقوق کسانی که مورد ظلم واقع شده اند و جلوگیری از ضایع شدن آن ها
  • یک قاضی علاوه بر این که وظیفه قضاوت و صدور حکم را دارد، باید به نحوی قضاوت کند که حق افراد ذی حق نیز تضییع نگردد.
  • یک قاضی باید پس از آن که رای خود را صادر نمود، پرونده را به حال خود رها نکرده و با پیگیری‌های لازم زمینه احقاق مطالبات را نیز فراهم آورد تا حق کسی مورد ظلم واقع نگردد.
  • صادر نمودن احکامی در انواع جرایم امنیتی و تامینی برای جلوگیری از اتفاق افتادن جرم و اقدام برای حفظ امنیت فرد شاکی
  • صدور احکامی هم چون تعزیری و اجرای آن در شرایطی که حدی برای آن از نظر شرع تعیین نشده باشد.
  • نظارت بر تخطی و جرایمی که کارکنان دولتی مخصوصا کارکنان قوه قضاییه، دیوان عالی کشور و غیره مرتکب شده باشند.

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم اطلاعات مفیدی را در خصوص دادگاه ها و روسای آن ها یعنی قضات ارائه دهیم. همچنین برای ساکنین استان البرز، لیست دادگاه های کرج را ارائه دادیم تا در صورت لزوم بتوانید با مراجعه به آن ها پرونده های خود را پیگیری نمایید.

از همراهی شما تا پایان مقاله بی نهایت سپاس گزاریم و آماده دریافت نظرات و انتقادات شما در سایت وکیل چی می باشیم.

قاضی عادل کیست؟

قاضی عادل فردی می باشد که با توجه به اسناد و مدارک و علم خود با عدالت رفتار کرده و حکم صادر کند.

تفاوت بین دادسرا و دادگاه چیست؟

دادسرا صرفا صلاحیت صدور قرار را دارا می باشد در حالیکه دادگاه قرار و حکم صادر می نماید.

دادسرا چیست و چه وظایفی دارد؟

دادسرا وظیفه کشف جرم تعقیب متهم تحقیقات مقدماتی و اجرای احکام کیفری را بر عهده دارد.

5/5 - (2 امتیاز)

صدف طاهری

سلام صدف طاهری هستم. دارای چندین سال سابقه تولید محتوا در زمینه مسائل حقوقی و وکالت می باشم، در حال حاضر در سایت وکیل چی به عنوان نویسنده تحت وب مشغول به فعالیت هستم. هدف من تولید محتوای مفید برای کاربران است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار − 2 =

دکمه بازگشت به بالا