نکات حقوقی

لیست دادگاه های بوشهر ⭐【سال1403】⚖️

بوشهر یکی از استان های جنوبی کشور است که حدود 223 هزار نفر جمعیت دارد. طبیعتا این افراد هم دچار مشکلات قضایی مختلف خواهند شد که نیازمند مراجعه به مراجع ذی صلاح است. یکی از محاکم حل و فصل اختلافات میان مردم، دادگاه ها هستند. دادگاه های مختلفی با حوزه فعالیت متفاوت در بوشهر تاسیس شده است که در حال ارائه خدمات قضایی به مردم این شهر هستند. نیاز است که مردم با دادگاه ها و حوزه اختیارات این مراکز در شهر خود آشنا باشند تا در مواقع لزوم دچار سردرگمی نشوند. در این مقاله، لیست دادگاه های بوشهر را برای شما عزیزان تهیه نمودیم تا بتوانید به راحتی به اطلاعات این مراجع دسترسی داشته باشید. اگر نیازمند چنین اطلاعاتی هستید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

ویژگی های قضات دادگاه های بوشهر

مسئولیت اصلی در دادگاه ها به عهده قاضی است. قاضی رئیس دادگاه است که با صدور حکم پرونده را تعیین تکلیف می نماید. به همین دلیل این فرد باید دارای ویژگی های مشخصی باشد تا بتواند وظایف خود را به خوبی به انجام برساند. قاضی فردی است  که باید در زمینه حقوق تحصیل کرده باشد. لازم است که وی کلیه مراحل قانونی و آزمون های لازمه را برای رسیدن به کرسی قضاوت پشت سر گذاشته باشد. نداشتن سوء پیشینه و سابقه محکومیت، عدم اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکی از شرایط قضاوت است.

قاضی باید تجارب کافی برای قضاوت دعاوی حوزه صلاحیت خود را داشته باشد، زیرا یک اشتباه کوچک سبب وارد شدن آسیب های ناعادلانه به افراد خواهد شد. تعهد از مهم ترین ویژگی های یک قاضی است که سبب انتخاب مسیر درست می شود. قاضی باید نسبت به قوانین و مقررات کشور و همچنین قوانین مجازات اسلامی تسلط کامل داشته باشد و بتواند به درستی این قوانین را به کار بگیرد.

ویژگی های قضات دادگاه های بوشهر

مراحل رسیدگی به پرونده های کیفری در دادگاه های بوشهر

پرونده ها باید مراحل مختلف را جهت رسیدگی طی نمایند. پس از طرح شکایت از جانب فرد شاکی، پرونده به دادسرا ارسال می گردد. دادسرا وظیفه دارد تحقیقات لازم را در مورد پرونده انجام دهد و مدارک و مستندات لازم را جمع آوری نماید. در این شرایط یا مدارک موجود انجام جرم را اثبات می کند و یا رفع اتهام می شود. در صورت اثبات جرم، دادستان، کیفرخواست لازم را تهیه نموده و با پرونده به دادگاه کیفری مربوطه ارسال می کند. نماینده دادستان هم در دادگاه حضور می یابد و توضیحات لازم را در خصوص مدارک به حضور دادگاه تقدیم می نماید.

در صورتی که مدارک حاصل از تحقیقات دادسرا، وقوع جرم را منتفی نشان دهد، دادستان حکم منع تعقیب را صادر می نماید. در چنین موقعیتی، پرونده مختومه خواهد شد. پرونده هایی که به دادگاه ارسال می شوند، باید توسط قاضی مورد بررسی قرار بگیرند و حکم متناسب با جرم برای متهم صادر گردد. وکلا هم افرادی ستند که در این مسیر به موکلین و همچنین قاضی کمک می کنند. بهترین وکیل بوشهر می تواند به مردم این شهر در پرونده های حقوقی و کیفری کمک های مفیدی بنماید.

لیست دادگاه های بوشهر را بشناسید!

در این قسمت از مقاله، لیست دادگاه های بوشهر را به همراه اطلاعات و آدرس این مراجع را برای شما عزیزان تهیه و ارائه می نماییم. در صورت نیاز می توانید به دادگاه های مربوطه مراجعه کرده و خواسته ها خود را پیگیری نمایید.

دادگاه انقلاب بوشهر

دادگاه انقلاب بوشهر

این دادگاه دارای صلاحیت رسیدگی به پرونده های قاچاق مواد مخدر، قاچاق ارز، توزیع و مصرف مواد مخدر و توهین به رهبر و اقدام علیه امنیت ملی است. دادگاه انقلاب در مراکز استان واقع شده و زیر نظر قوه قضاییه فعالیت می نماید. قضات و پرسنل این مجموعه بسیار باسواد و حاذق هستند و تمام تلاش خود را برای حمایت از حقوق مراجعین به کار می گیرند.

آدرس: بوشهر، سنگی غربی، بلوار امام خمینی

دادگاه عمومی و انقلاب بوشهر

دادگاه عمومی و انقلاب بوشهر

از دیگر دادگاه های بوشهر می توان به دادگاه عمومی و انقلاب این شهر اشاره نمود. این مجموعه به صورت عمومی به پرونده های مختلف رسیدگی می کند. انصاف، مسئولیت پذیری، تعهد و برخورد مناسب با مراجعین از ویژگی های پرسنل این دادگاه می باشد که منجر به جلب اعتماد و رضایت آن ها شده است.

آدرس: بوشهر، سنگی غربی، خیابان ولیعصر، بلوار امام خمینی

دادگاه نظامی

دادگاه نظامی

دادگاه نظامی از دادگاهای فعال در بوشهر است که به ارائه خدمات قضایی به مردم این شهر مشغول می باشد. این مرجع صلاحیت رسیدگی به پرونده های حاوی تخلفات افراد نظامی و انتظامی را دارد. مسئولیت های این دادگاه بسیار حساس است و هیچ گونه انعطافی در برخورد با مجرمان وجود ندارد.

آدرس: بوشهر، منطقه نظامی، خیابان فنس

دادگاه تجدید نظر استان بوشهر

دادگاه تجدید نظر استان بوشهر

این دادگاه مسئول رسیدگی به پرونده های اعتراض به رای دادگاه بدوی است. افرادی که به حکم صادره دادگاه بدوی خود معترض هستند، باید به دادگاه تجدید نظر مراجعه نمایند. این مجموعه در مرکز استان بوشهر و شهر بوشهر واقع است و دارای پرسنل مجرب و عدالت خواه است.

آدرس: بوشهر، منطقه نظامی، خیابان باغ زهرا، خیابان مدرس

مجتمع شورای حل اختلاف بوشهر

مجتمع شورای حل اختلاف بوشهر

شوراهای حل اختلاف در مجموعه دستگاه قضایی قرار دارند و زیر نظر قوه قضاییه فعالیت می نمایند. شورای حل اختلاف بوشهر جزو دادگاه های بوشهر است که صلاحیت رسیدگی به پرونده هایی را دارد که امکان سازش در آن ها وجود دارد. دعاوی خانوادگی، دعاوی مالی مختصر و برخی پرونده های این چنینی در حیطه صلاحیت این مرجع می باشد. پرسنل این مجموعه توانایی بالایی در برقراری صلح و ایجاد توافق میان طرفین دعوا دارند. شورای حل اختلاف دارای شعبات متعددی در شهرها و روستاهای مختلف است.

آدرس: بوشهر، توله کوتی، خیابان عاشوری، خیابان رفعت آزاد

مجتمع دادگاه های حقوقی بوشهر

مجتمع دادگاه های حقوقی بوشهر

از دیگر دادگاه های بوشهر می توان به مجتمع دادگاه های حقوقی این شهر اشاره نمود. این مجموعه صلاحیت بررسی پرونده های حقوقی را دارا است که در محل فاطمیه واقع شده است. این دادگاه دارای شعبات مختلف است که به ارائه خدمات قضایی به مردم می پردازند. پرونده های بسیاری با نتایج عادلانه توسط این مجموعه به سرانجام رسیده است.

آدرس: بوشهر، خیابان نصر، فاطمیه 4

دادگاه خانواده

دادگاه خانواده

دادگاه خانواده در جهت حل و فصل اختلافات زوجین تاسیس شده است. این مجموعه دارای قضات باتجربه در زمینه دعاوی خانوادگی است. دادگاه خانواده بوشهر دارای شعبات مختلفی است که در این شهر به ارائه خدمات حقوقی به مردم می پردازند. دعاوی مربوط به انواع طلاق، مهریه، نفقه، اجرت المثل، ارث و وصیت، سرپرستی و قیومیت در صلاحیت این دادگاه است.

آدرس: بوشهر

دادگستری گناوه

دادگستری گناوه

گناوه یکی از شهرستان های گناوه است که دارای دادگستری مجزایی است که در لیست دادگاه های بوشهر قرار دارد. این مجموعه با کادر مجرب خود به دعاوی مختلف رسیدگی می کند. انصاف، مسئولیت پذیری و حمایت از حقوق افراد مظلوم از خصیصه های این دادگاه است.

آدرس: بوشهر، گناوه، خیابان امام خمینی

دادگاه عسلویه

دادگاه عسلویه

دادگاه عسلویه جزو دادگاه های بوشهر است که زیر نظر قوه قضاییه فعالیت می کند. این مجموعه پرونده های بسیاری را با قضاوت های عادلانه خود به پایان رسانده است. قضات این دادگاه بسیار باسواد و حاذق هستند.

آدرس: عسلویه، بلوار سیراف، جنب دانشگاه پیام نور

دسته بندی دادگاه های بوشهر

دادگاه های بوشهر نیز مانند هر شهر دیگری در دسته بندی های خاص خود قرار دارند که در این تیتر به بررسی آن ها می پردازیم.

  • دادگاه حقوقی: یکی از انواع دادگاه ها، دادگاه حقوقی است که وظیفه رسیدگی به دعاوی و پرونده های حقوقی می پردازد.
  • دادگاه کیفری: دادگاهی است که صلاحیت رسیدگی به پرونده های کیفری را دارد. در این دعاوی جرم رخ داده است و مجرم باید مجازات شود. این دادگاه به دو دسته دادگاه کیفری یک و دو تقسیم می شوند که هر کدام در خصوص برخی دعاوی مشخص صلاحیت دارند.
  • دادگاه خانواده: نوع دیگر دادگاه های بوشهر، دادگاه خانواده است که به اختلافات حوزه خانواده رسیدگی می کند.
  • دیوان عدالت اداری: ممکن است مردم نسبت به عملکرد کارکنان سازمان ها و ارگان ها اعتراض داشته باشند. دیوان عدالت اداری مسئول بررسی و رسیدگی به این دسته از شکایات است.
  • دادگاه اطفال: جرایمی که توسط اطفال و نوجوانان رخ می دهد، باید در دادگاهی جداگانه مورد قضاوت قرار بگیرد. دادگاه اطفال، دادگاه تخصصی بررسی پرونده های اطفال و نوجوانان است.
  • دادگاه نظامی: هر گونه تخلفی که توسط نیروهای نظامی، انتظامی و نیروهای مسلح انجام شود، باید در دادگاه نظامی مورد بررسی قرار بگیرد.
دسته بندی دادگاه های بوشهر

  تفاوت دادگاه های حقوقی و کیفری 

دو دسته مهم دادگاه ها، دادگاه های حقوقی و کیفری هستند که تفاوت های بسیاری با هم دارند. مهم ترین تفاوت این دو دادگاه، تفاوت در صلاحیت های آن ها است. همان طور که از نام این دادگاه ها مشخص است، دادگاه حقوقی برای رسیدگی به دعاوی حقوقی و دادگاه کیفری جهت بررسی پرونده های کیفری صلاحیت دارند. دادگاه های حقوقی دارای صلاحیت محلی هستند، به این معنی که دادگاه محل اقامت خوانده صلاحیت بررسی پرونده را دارد. اما در خصوص پرونده های کیفری، دادگاه محل وقوع جرم می تواند پرونده را مورد بررسی قرار دهد.

طرح دعوا را در دعاوی حقوقی دادخواست و در دعاوی کیفری شکوائیه می گویند. مطرح کننده دادخواست را خواهان و فرد مقابل را خوانده می نامند. در دعاوی کیفری طرح شکوائیه توسط شاکی انجام می شود و فرد مقابل او متشاکی است.

کلام آخر

در این مقاله، لیست دادگاه های بوشهر را برای مردم این شهر تهیه نمودیم تا در مواقع لزوم بتوانند از این اطلاعات استفاده نمایند. نقش اصلی در دادگاه را قاضی بر عهده دارد که باید دارای ویژگی هایی از جمله عدالت خواهی، تعهد، سواد و انصاف باشد. برای به نتیجه رساندن هر پرونده باید مراحل لازم را انجام داد تا پرونده به مرحله صدور حکم برسد. دادگاه ها دارای انواع مختلفی هستند که مهم ترین آن ها دادگاه های حقوقی و کیفری هستند که دارای صلاحیت و ویژگی های خاص خود هستند. امیدواریم این مقاله برای شما که درگیر مشکلات قانونی هستید مثمر ثمر بوده باشد. از این که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید از شما سپاسگزاریم. در صورت داشتن هر گونه انتقاد و پیشنهاد از طریق سایت وکیل چی با ما در ارتباط باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

سحر نیری

سحر نیری هستم. کارشناسی ارشد شیمی از دانشگاه رازی کرمانشاه. تاکنون با چندین سایت محتوانویسی همکاری داشتم و به دلیل علاقه ای که به مسائل حقوقی دارم؛ چند ماهی است که با مجله وکیل چی همکاری می کنم و از نویسندگی لذت می برم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 3 =

دکمه بازگشت به بالا