حقوقی

لیست دادگاه های کرمان⭐【سال1403】⚖️

لیست دادگاه های کرمان طبق دیدگاه مجله وکیل چی:

  • دادگاه کل استان کرمان (خیابان عدالت)
  • مجتمع قضائی 22 بهمن کرمان (بلوار 22 بهمن)
  • دادسرای عمومی استان کرمان (بلوار جانبازان)
  • دادگاه ویژه نظامیان کرمان (خیابان شهید خلیل وند)
  • ساختمان شماره 2 دادگستری کرمان (خیابان قرنی)
  • دادگاه شهرستان جیرفت (بلوار پاسداران)
  • دادگاه عنبر آباد (خیابان عدالت)
  • دادگاه شهرستان بم (بزرگراه خلیج فارس)
  • دادگاه شهرستان سیرجان (شهرستان سیرجان)
  • دادگاه شهرستان شهر بابک (بلوار 15 خرداد)

در این مقاله قصد داریم تعدادی از دادگاه های کرمان را چه از نوع کیفری، چه حقوقی و چه دادسراها به شما معرفی نماییم. کرمان یکی از استان های وسیع در کشور بوده که با توجه به جمعیتی که دارد، انواع نهاد های دولتی در آن دارای شعبه می باشد. دادگاه ها و دادگستری ها نیز در انواع مختلف در این استان وجود دارند تا مردم در صورت نیاز به رسیدگی یک مرجع قانونی به اختلافات آن ها، به آن دسترسی داشته باشند. شما نیز برای کسب اطلاعات لازم در این حوزه و دسترسی به شماره تماس و آدرس این مراجع قضایی در ادامه همراه ما باشید.

لیست 10 تا از دادگاه های کرمان به همراه مشخصات کامل

در ادامه ما به شما 10 تا از مهم ترین دادگاه های کرمان را معرفی خواهیم کرد. این معرفی شامل نام دادگاه، آدرس و شماره تماس آن می باشد.

دادگاه کل استان کرمان 

دادگاه کل استان کرمان 

داگستری کل استان کرمان در راس دادگاه های کرمان قرار دارد که به کلیه مراجع قضایی استان اشراف کامل دارد. این مرکز تحت نظر قوه قضاییه فعالیت می نماید.

آدرس: کرمان، خیابان عدالت، دادگاه کرمان

مجتمع قضائی 22 بهمن کرمان

مجتمع قضائی 22 بهمن کرمان

 مجتمع قضایی 22 بهمن کرمان واقع در بلوار 22 بهمن نیز یکی از دادگاه های کرمان است که به دعاوی مختلف در سطح بدوی و عمومی می پردازد.

آدرس: کرمان، بلوار 22 بهمن، مجتمع قضائی 22 بهمن

دادسرای عمومی و انقلاب استان کرمان

دادسرای عمومی و انقلاب استان کرمان

کسانی که برای انواع جرایم کیفری در شهر کرمان لازم است به مراجع قضایی رجوع کنند، باید به یکی از دادگاه های کرمان از نوع انقلاب و دادسرای عمومی مراجعه نمایند.

آدرس: کرمان، بلوار جانبازان، میدان عاشورا، دادسرای عمومی و انقلاب استان

دادگاه ویژه نظامیان کرمان

 دادگاه ویژه نظامیان کرمان

اگر نظامیان و کارکنان ارگان هایی هم چون ارتش، سپاه پاسداران، صنایع دفاع، نیروی انتظامی و سایر نظامیان دچار خطایی شوند که نیاز به رسیدگی به موضوع از نظر قانونی باشد، باید به دادگاه ویژه نظامیان واقع در خیابان شهید خلیل وند مراجعه نمایند.

آدرس: کرمان، خیابان شهید خلیل وند، خیابان معلم، دادگاه ویژه نظامیان کرمان

ساختمان شماره 2 دادگستری کرمان

ساختمان شماره 2 دادگستری کرمان

ساختمان شماره 2 دادگستری کرمان، از جمله مراجع قضایی کرمان است که به عنوان یک مرجع قانونی به انواع مسائل مربوط به دادسراها و دادگاه های کرمان رسیدگی می نماید و در خیابان قرنی واقع است.

آدرس: کرمان، خیابان قرنی، ساختمان شماره 2 دادگستری

دادگاه و دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان جیرفت

دادگاه و دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان جیرفت

ساکنین شهرستان جیرفت در استان کرمان می توانند برای دعاوی کیفری و انواع جرایم پیش آمده در این شهرستان به دادسرای عمومی و دادگاه های انقلاب مراجعه نمایند.

آدرس: کرمان، شهرستان جیرفت، بلوار پاسداران، دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان جیرفت

دادگاه و دادسرای عمومی و انقلاب عنبر آباد

دادگاه و دادسرای عمومی و انقلاب عنبر آباد

عنبر آباد یکی از شهرستان های استان کرمان است که تعدادی از شعب دادگاه های کرمان در این شهرستان می باشد. دادسرا و دادگاه هایعمومی و انقلاب عنبر آباد به انواع جرایم کیفری رسیدگی می نماید و از مرحله کشف جرم تا رسیدگی و صدور رای در این شعبه انجام می پذیرد.

آدرس: کرمان، شهرستان عنبر آباد، خیابان عدالت، دادگستری شهرستان عنبر آباد

دادگاه و دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان بم

دادگاه و دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان بم

بم جزو شهرستان های بزرگ استان کرمان می باشد و طبیعتا با وجود جمعیتی که دارد، نیاز به شعب دادسراها و دادگاه های حقوقی و کیفری می باشد. دادگاه و دادسرای عمومی و انقلاب بم یکی از دادگاه های کرمان واقع در بم می باشد.

آدرس: کرمان، شهرستان بم، بزرگراه خلیج فارس، دادگستری شهرستان بم

دادگاه و دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان سیرجان

دادگاه و دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان سیرجان

یکی دیگر از دادگاه های کرمان که در شهرستان های این استان شعبه دارد، دادسرا و دادگاه عمومی و انقلاب سیرجان می باشد.

آدرس: کرمان، شهرستان سیرجان، تقاطع بلوار دکتر صفارزاده و بلوار سید احمد خمینی

دادگاه و دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان شهر بابک

دادگاه و دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان شهر بابک

دادگاه و دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان شهر بابک یکی از مراجع قضایی در استان کرمان است که به جرایم کیفری با موضوعات مختلفی هم چون سرقت، قتل، ضرب و جرح، مواد مخدر و انواع جرایم اجتماعی رسیدگی می نماید.

آدرس: کرمان، شهر بابک – بلوار 15 خرداد، دادگستری شهربابک

دسته بندی کلی دادگاه های کرمان

دادگاه ها از جمله مراجع قضایی هستند که به تظلمات و شکایات افراد در عرصه های داخلی و بین المللی رسیدگی می کند. در صورتی که حقوق فردی در یک جامعه چه کوچک و چه بزرگ ضایع شود و یا جرمی اتفاق بیفتد، این وظیفه قانون است که به آن رسیدگی کند. تمامی دادگاه ها در سراسر کشور، من جمله دادگاه های کرمان، موظف اند که به این پرونده ها رسیدگی کرده و برای برقراری عدالت و جلوگیری از تضییع حقوق مردم تلاش کنند و فرد ظالم و متهم را به سزای اعمالش برسانند.

در کشور ما مجازات و قوانینی که وجود دارد برگرفته از قوانین اسلام می باشد و بسیاری از مجازات ها بر اساس حد شرعی است. دادگاه ها به طور کلی به دو دسته حقوقی و کیفری تقسیم بندی می گردند و قوانین مربوط به آن بر اساس آیین دادرسی مدنی و کیفری می باشد. هریک از دادگاه های کرمان بر اساس صلاحیتی که قوه قضاییه برای آن ها در نظر گرفته است می‌تواند به دعاوی مربوط به حقوقی و کیفری رسیدگی کند. البته هر یک از این دادگاه ها نیز مجددا در دسته های کوچک تری طبقه بندی می شوند.

دعاوی حقوقی موضوعات متفاوتی دارند که تنها با جبران خسارات مالی و ضرر زیان طرفین پرونده آن ها مختومه اعلام می شود. اکثر افراد در این گونه دعاوی تصمیم می گیرند که از یک وکیل در زمینه موضوع پرونده خود کمک بگیرند. دادگاه ها در نوع حقوقی به دادگاه های خانواده و دیگر دادگاه های حقوقی تقسیم بندی می شوند. دادگاه خانواده با موضوعاتی همچون مهریه، حضانت، طلاق، ارث و غیره دارای تنوع در پرونده و گستردگی های فراوانی می باشد که قوه قضاییه را مجبور به تخصیص بعضی از شعب خود به این موضوع کرده است.

در هر استان دادگاه خانواده در تعداد مختلفی وجود دارد که بهترین وکیل خانواده در کرمان می تواند راهنمایی های لازم را در این خصوص به افراد نیازمند ارائه دهد. همچنین وکلایی مثل وکیل ملکی در کرمان به انواع دعاوی حقوقی با موضوعات املاک و اراضی رسیدگی می کند و مربوط به دادگاه های حقوقی می باشد.

دادگاه های کیفری به موضوعاتی تخصیص دارد که علاوه بر داشتن شاکی، دارای جنبه عمومی جرم نیز می باشد و فرد متهم باید علاوه بر جلب رضایت طرف مقابل، مجازات خود را که در قانون به تصویب رسیده است و دادگاه برای او تعیین می کند بگذراند. دعاوی کیفری نیز انواع مختلفی دارد که عبارتند از: کلاهبرداری، افترا و توهین، اقدام علیه نظام و امنیت عمومی، قتل، سرقت و غیره. دادگاه های کیفری نیز در انواع مختلف به دادگاه کیفری نوع اول، نوع دوم، دادگاه انقلاب و دادگاه ویژه روحانیت تقسیم بندی می شوند.

دسته بندی کلی دادگاه های کرمان

صلاحیت دادگاه های حقوقی چیست؟

دادگاه های حقوقی از جمله مراجع قضایی هستند که تحت نظر قوه قضاییه فعالیت می کنند و موظف اند که پرونده را به طور کامل مورد بررسی قرار دهند و از ضایع شدن حقوق افراد جلوگیری کنند. همچنین در این گونه دعاوی آنچه که در میان است حقوق مالی و جبران خسارات و ضرر و زیان اشخاص می باشد که قاضی پرونده با بی طرفی و رعایت عدالت سعی می کند طبق نظر کارشناسان مربوطه پرونده را واکاوی کند و حق و حقوق افراد را به آن ها ببخشد.

صلاحیتی که دادگاه های حقوقی دارند به دو دسته ذاتی و محلی تقسیم بندی می شود. دادگاه های حقوقی نیز در دسته دادگاه بدوی و تجدید نظر تقسیم بندی می شوند. تمامی پرونده ها در ابتدا در دادگاه‌ های بدوی مورد بررسی قرار می گیرند و در نهایت بعد از چندین جلسه رای قاضی صادر می شود. این رای غیر قطعی است و طرفین می‌توانند برای بار آخر به آن اعتراض کرده و برای بررسی مجدد به دادگاه تجدید نظر ارجاع دهند. رایی که دادگاه تجدید نظر صادر می کند، رای قطعی و غیرقابل تغییر است.

صلاحیت ذاتی: دادگاه ها برای این که بتوانند به موضوع خاصی رسیدگی کنند باید از صلاحیت ذاتی برخوردار باشند. به این معنی که با توجه به نوع صنف و اختیاراتی که قوه قضاییه به آن ها تخصیص می دهد، صلاحیت رسیدگی به دعوای خاصی را دارند. بنابراین رسیدگی به دعاوی کیفری در دادگاه خانواده غیر ممکن است.

صلاحیت محلی: معنی صلاحیت محلی این است که هر یک از دادگاه های کرمان تنها مجاز است به شکایات و پرونده های مربوط به حوزه جغرافیایی مورد نظر خود رسیدگی کند. عموما در دعاوی حقوقی، فرد خوانده در نزدیکی محل سکونت خود اقامه دعوا می نماید. برای دعاوی حقوقی فرد باید به کمک وکیلی که یکی از بهترین وکیل است دادخواست خود را تنظیم نماید. نوبت دادگاه نیز متناسب با محل سکونت خوانده تشکیل می شود.

10 تا از بهترین وکیل کرمان⭐【سال1403】⚖️

مقاله مرتبط: 10 تا از بهترین وکیل کرمان⭐【سال1403】⚖️

شرح وظایف قاضی

سمت قاضی برای کسانی است که از هر نظر صلاحیت لازم برای برگزیده شدن را داشته باشد. چراکه این شغل بسیار حساس بوده و کوچک ترین اشتباهی در آن ممکن است باعث آسیب رسیدن به فرد خاص و تغییر سر نوشت او شود. محل انجام فعالیت این افراد، دادگاه ها و دادسراها می باشد و وظیفه آن ها رسیدگی به پرونده ها و شکایات رسیده از طرف افراد مختلف است. سمت هایی که یک قاضی می تواند داشته باشد، عضویت در هیات قضات، مدیریت دادگاه و یا رئیس دادگاه می باشد.

قضات انواع مختلفی دارند که در دادگاه های کرمان به امر قضاوت می پردازند که عبارتند از:

قاضی شرعی و عرفی، قاضی‌القضات، قاضی اختصاصی بدوی، دیوان عالی کشور، قاضی دادگاه خانواده (برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله لیست دادگاه های خانواده در ایران مراجعه کنید.)، منصوب و ماذون و… می باشد. وظایف یک قاضی نیز عبارتند از:

  • صادر نمودن حکم نهایی دادگاه و انجام مراحل مقدماتی عملیات دادرسی همچون پیگیری متهم و صادر کردن حکم جلب، توقیف اموال و جمع آوری ادله برای سنجش درستی و نادرستی ادعاهای طرفین در دادگاه
  • تلاش برای برقراری صلح بین طرفین دعوا
  • پیگیری های لازم برای برپایی عدالت و اجرای حکم جهت جلوگیری از پایمال شدن حقوق افراد
  • صدور حکم تعزیری و همچنین اجرای شرایط حدی و جایگزینی حکم
  • نظارت بر عملکرد کارکنان دولت، قوه قضائیه و دیوان عالی کشور

دادگاه‌های کرمان یکی از مهم‌ترین نهادهای قضایی در استان کرمان محسوب می‌شوند که وظیفه رسیدگی به دعاوی حقوقی و کیفری را بر عهده دارند. این دادگاه‌ها در راستای اجرای عدالت و برقراری نظم در جامعه فعالیت می‌کنند و به طور مستقیم با مشکلات و مناقشات مردم در ارتباط هستند. دسترسی به لیست دادگاه‌های کرمان می‌تواند به افراد کمک کند تا به‌راحتی مسیر قضایی خود را پیدا کرده و فرآیندهای حقوقی را سریع‌تر پیگیری کنند.

شرح وظایف قاضی

شرایط طرح شکایت در دادگاه های کرمان

برای این که بتوان یک دعوا را از نوع حقوقی و کیفری در مرجع قضایی مطرح کرد، لازم است که در ابتدا شکایت نامه ای به یک نهاد قضایی به صورت حضوری و یا از طریق دفتر خدمات الکترونیک ارسال کرد. به شکایت نامه تنظیم شده در دعاوی حقوقی، دادخواست و دعاوی کیفری شکواییه می گویند. نگارش شکواییه کمی راحت تر از دادخواست می باشد. برای ارائه دادخواست بهتر است که از وکلایی هم چون وکیل خانواده برای دعاوی هم چون طلاق، کمک گرفت تا متن نگارش شده را به نحوی تنظیم نمایند که مورد قبول دادگاه واقع شود.

شکایت نامه ای که توسط شاکی به ثبت می‌رسد، باید اطلاعات کامل شاکی، فردی که از او شکایت شده است، دلیل دعوا و و زمان و مکان قوع جرم و همچنین در صورت اطلاع، مشخصات محل سکونت و شماره تماس طرف مقابل باشد. پس از ارائه دادخواست در دعاوی حقوقی و شکایت نامه در دعاوی کیفری، دادسرا وظیفه رسیدگی به جرم صورت گرفته و تحقیق در مورد آن را بر عهده دارد تا از صحت شکایت مطرح شده اطمینان حاصل کند. در صورت تأیید آن، حکم جلب متهم صادر می‌ شود و دادگاهی برای رسیدگی به جرم صورت گرفت تشکیل می گردد.

کلام آخر

در این مقاله به طور ویژه در مورد دادگاه و دادسرا و همچنین ویژگی های شخص اول آن یعنی قاضی صحبت کردیم. در بخش دیگر این مقاله به معرفی 10 تا از دادگاه های کرمان و شهرستان های اطراف آن پرداختیم. امید است مطالب عنوان شده برای شما مفید بوده و از آن بهره لازم را برده باشید. از همراهی شما تا پایان مقاله سپاس گزاریم. برای دریافت مطالب بیشتر و آشنایی با دیگر مسائل مربوط به دنیای حقوقی با سایت وکیل چی در ارتباط باشید.

قاضی عادل کیست؟

قاضی عادل فردی می باشد که با توجه به اسناد و مدارک و علم خود با عدالت رفتار کرده و حکم صادر کند.

دادگاه های حقوقی به چه دعاوی رسیدگی می کنند ؟

دادگاه های حقوقی صرفا حق رسیدگی به دعاوی در صلاحیت خود در خصوص موضوعات حقوقی نظیر الزام به ایفای تعهد بیع و سایر مواردی را دارند.

اسناد و مدارک لازم برای اعتراض به رای دادگاه تجدید نظر چیست ؟

از جمله اسناد و مدارک لازم برای اعتراض به رای دادگاه تجدید نظر می توان به مدارک هویتی به همراه رای مورد اعتراض و اسناد و مدارک اثبات کننده موضوع اعتراض اشاره نمود.

4.6/5 - (5 امتیاز)

4 دیدگاه

    1. سلام دادگاه کیفری به پرونده هایی مربوط به جرایم علیه افراد، اموال، امنیت عمومی، جرایم سازمان یافته، جنایات علیه دولت و جرایم سایبری و … رسیدگی می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا