نکات حقوقی

چگونه از وجود شکایت علیه خودمان مطلع شویم؟ ⭐【سال1403】

در این مقاله در خصوص این که چگونه از وجود شکایت علیه خودمان مطلع شویم صحبت می نماییم. زمانی که از کسی شکایت می شود ابلاغیه ای برای وی صادر می گردد که او را نسبت به شکایتی که بر علیه او ایجاد شده مطلع نماید. در گذشته این ابلاغیه ها به صورت کاغذی و توسط مامور ابلاغ به دست اشخاص می رسید. اما مشکلاتی از جمله نبودن شخص، تغییر آدرس وی و یا بسیاری مشکلات دیگر سبب می شد که ابلاغیه در زمان مناسب به دست فرد نرسد. اما در سال های اخیر با راه اندازی سامانه قضایی ثنا ابلاغیه ها به صورت الکترونیکی صادر و ارسال می گردد و از بروز مشکلات پیشین جلوگیری شده است. 

چطور و چگونه از وجود شکایت علیه خودمان مطلع شویم؟ 

بسیار پیش می آید که برخی افراد که با یکدیگر دچار مشکل می شوند به همدیگر می گویند که از تو شکایت خواهم کرد. حال فرد از کجا باید بداند که شکایتی بر علیه او تنظیم شده است یا خیر؟ برای پاسخ به این سوال که چگونه از وجود شکایت علیه خودمان مطلع شویم باید به این موارد توجه کنیم. 

از نظر قانونی اگر شکایتی از فردی صورت بگیرد وی باید در جریان قرار بگیرد تا بتواند مدارک و مستندات لازم را برای دفاع از خود جمع آوری نماید. به همین دلیل باید از وجود شکایت نسبت به خود مطلع باشد. سامانه ای به نام سامانه ثنا زیر نظر قوه قضاییه راه اندازی شده است که تمام ابلاغیه های قضایی در آن ثبت خواهد شد. در صورتی که شکایتی علیه فرد انجام شده باشد در این سامانه قابل مشاهده خواهد بود. در صورتی که تاریخ جلسه دادگاه هم مشخص شود در این سامانه اطلاع رسانی خواهد شد. اگر دادگاه تشکیل شده باشد هم می توانید نتیجه دادگاه را در این قسمت ببینید.  

البته کسانی که در این سامانه ثبت نام کرده اند، شماره همراه خود را ثبت نموده اند. در صورت مطرح شدن شکایت و صدور هر گونه ابلاغیه، از طریق پیامک به فرد اطلاع داده می شود که با مراجعه به سامانه می تواند از جزئیات ابلاغیه آگاه شوند. البته این نکات گفته شده مربوط به زمانی است که شاکی و متشاکی با یکدیگر آشنا بوده و از مشخصات یکدیگر آگاه باشند. لازم به ذکر است که سامانه ثنا از زیر مجموعه های عدل ایران است. برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت وکیل چی مراجعه نمایید.

چطور و چگونه از وجود شکایت علیه خودمان مطلع شویم؟

نحوه اطلاع از شکایت غیابی 

گاهی ممکن است شخص از کسی شاکی باشد که آشنایی نسبت به او و آدرس او ندارد. در صورت ثبت چنین شکایتی اطلاعی از فرد متشاکی در دسترس نخواهد بود تا ابلاغیه ای برای وی صادر گردد و او در جریان شکایت قرار بگیرد. در این حالت در واقع یک شکایت غیابی بر علیه فرد ایجاد شده است.  

برای اطلاع از شکایت غیابی هم روش های مختلفی وجود دارد. هنگامی که شکایتی نسبت به شخصی که مکان او مشخص نیست مطرح می شود، ابلاغیه این شکایت در سامانه آگهی الکترونیک قضایی و همچنین در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار منتشر می شود. بدیهی است که همه افراد جامعه روزنامه کثیرالانتشار را مطالعه نمی نمایند. اما هر فرد می تواند هر از چند گاهی به سامانه آگهی الکترونیک قضایی مراجعه نموده و از طرح شکایت های غیابی احتمالی علیه خود آگاه شود. 

در صورتی که شکایتی نسبت به شخص در سامانه ثبت شده باشد، وی باید به ثبت نام در سامانه ثنا اقدام نموده و سایر امور مربوطه را در این سامانه انجام داده و شکایت را پیگیری نماید. ناگفته نماند که این سامانه هم از دیگر زیر مجموعه های عدل ایران است، در نتیجه از طریق خود سامانه عدل ایران هم می توان به صفحه آگهی ها دسترسی پیدا کرد. 

نحوه ثبت نام در سامانه ثنا 

سامانه ثنا، سامانه ای است که توسط قوه قضاییه برای ابلاغ دادخواست ها، شکوائیه ها و کلیه اوراق قضایی طراحی شده است. افراد برای ثبت نام در این سامانه باید ابتدا وارد سایت مربوطه شده و فرم هایی که در سامانه وجود دارد را به دقت و درستی کامل نمایند. پس از ورود اطلاعات اولیه، باید احراز هویت فرد انجام شود. برای انجام احراز هویت باید با مدارک شناسایی به دفتر خدمات قضایی مراجعه نمود و احراز هویت را انجام داد. 

البته امروزه، امکان انجام احراز هویت بدون مراجعه به دفاتر خدمات قضایی و به صورت مجازی هم وجود دارد. اما باید دقت نمود که مراحل به طور کامل انجام شود. در هنگام ثبت اطلاعات در سامانه از فرد شماره تلفن همراه خواسته می شود. شماره ای که در این قسمت وارد می شود همان شماره ای است که صدور ابلاغیه ها به آن پیامک خواهد شد. پس توجه کنید شماره ای را ثبت نمایید که در سامانه مخابرات به نام خود شخص ثبت شده باشد و همیشه در دسترس فرد باشد. 

امروزه برای انجام کلیه امور حتی انجام کارهای بانکی داشتن ثبت نام ثنا ضروری است. پس توصیه می گردد که همه افراد در این شامانه ثبت نام نموده تا در صورتی که شکایتی بر علیه آن ها مطرح شود در جریان قرار بگیرند. 

نحوه ثبت نام در سامانه ثنا

بعد از اطلاع از شکایت باید چه کار کنیم؟ 

پس از این که مطلع شدیم شکایتی بر علیه ما وجود دارد باید منتظر بمانیم تا از طریق ابلاغیه زمان جلسه دادگاه رسیدگی به شکایت به ما اطلاع داده شود. قطعا زمان لازم بین طرح شکایت و تشکیل جلسه دادگاه برای طرفین وجود دارد. در این زمان متشاکی باید سعی کند مدارک لازم را برای دفاع از خود جمع آوری نماید.  

از طریق ابلاغیه ای که برای فرد ارسال می گردد مشخص شده است که چه کسی و با چه دلایل و مدارکی از شما شکایت نموده است. در نتیجه شما در جریان پرونده قرار خواهید گرفت و می دانید که باید به چه شکل و چگونه از خود دفاع کنید. 

سپس در تاریخ تعیین شده برای دادگاه، طرفین به دادگاه مراجعه نموده و قاضی پرونده را مورد بررسی قرار می دهد. با توجه به نوع پرونده ممکن است بررسی آن ماه ها و حتی سال ها طول بکشد. پس از آن که پرونده به طور کامل برای قاضی روشن شود، وی حکم را صادر می نماید. در صورتی که هر یک از طرفین نسبت به رای صادره اعتراض داشته باشند، می توانند درخواست تجدید نظر بدهند.  

در این شرایط پرونده با توجه به اعتراض فرد معترض، بار دیگر مورد بررسی قرار می گیرد. قاضی پرونده در این مرحله فرد دیگری خواهد بود. پس از صدور حکم دادگاه تجدید نظر، باز هم از طریق دادخواست فرجام خواهی و یا واخواهی می توان نسبت به آن اعتراض نمود. 

مدارک لازم برای ثبت نام در سامانه ثنا

سامانه ثنا جهت انجام امور قضایی و پیگیری آن ها و با هدف تسریع در پیگیری چنین مواردی راه اندازی شده است. این سامانه سبب کاهش چشم گیر اتلاف وقت گردیده است. برای سهولت ثبت نام در این سامانه، شرایطی فراهم شده است که خود افراد بدون مراجعه به دفتر خدمات قضایی هم بتوانند در این سامانه ثبت نام کنند. پاسخ این سوال که چگونه می توانیم از وجود شکایت علیه خودمان مطلع شویم هم در این ثبت نام نهفته است.

اما مدارکی که برای انجام ثبت نام ثنا لازم است شامل مدارک شناسایی از جمله کارت ملی و شناسنامه، آدرس و کد پستی، شماره تلفن همراه و اسکن عکس فرد می باشد. لازم است در ثبت آدرس و شماره دقت کافی داشته باشید زیرا ابلاغیه ها به همان شماره ای که ثبت می نمایید ارسال می شوند. در صورت نیاز به ارسال مدارک به آدرس هم همان آدرس ثبت شده در سامانه مورد قبول است. در صورتی که به دلیل ثبت غلط این اطلاعات مشکلی برای فرد ایجاد شود، مسئولیت آن به عهده خود فرد خواهد بود.

مدارک لازم برای ثبت نام در سامانه ثنا

مدت زمانی که طول می کشد تا از وجود شکایت مطلع شویم 

ثبت شکایت و انجام پیگیری های مربوطه در محاکم قضایی دارای روال مشخصی است. پس از این که فردی بر علیه فردی دیگر شکایت می نماید مدت زمانی طول می کشد تا شکایت در سامانه ثبت و تایید گردد. این مدت زمان کوتاه و حدود 2 الی 4 روز است که شما از وجود شکایت علیه خود مطلع شوید. پس از این مدت ابلاغیه برای فرد صادر گشته و از طریق پیامک و ایمیل هم اطلاع رسانی خواهد شد. پس از این مرحله پیگیری شکایت انجام می شود. 

کلام آخر 

در این مقاله در خصوص این که چگونه از وجود شکایت بر علیه خود مطلع شویم صحبت نمودیم. ممکن است گاهی شکایتی نسبت به یک فرد انجام شود اما خود او از این موضوع بی اطلاع باشد. همه اشخاص می توانند از طریق ثبت نام در سامانه ثنا نسبت به صدور هر گونه ابلاغیه ای آگاهی پیدا کنند. اگر شکایت به صورت غیابی انجام شده باشد هم از طریق سامانه آگهی الکترونیک قابل مشاهده و پیگیری خواهد بود. پس از اطلاع از طرح شکایت نسبت به خود، باید پیگیری های لازم برای پرونده انجام شود تا به نتیجه برسد. امیدواریم اطلاعات گردآوری شده برای شما عزیزان مفید و کاربردی بوده باشد. از این که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید از شما سپاسگزاریم. در صورت داشتن هر گونه انتقاد و پیشنهاد می تونید از طریق سایت وکیل چی با ما در ارتباط باشید.   

5/5 - (1 امتیاز)

سحر نیری

سحر نیری هستم. کارشناسی ارشد شیمی از دانشگاه رازی کرمانشاه. تاکنون با چندین سایت محتوانویسی همکاری داشتم و به دلیل علاقه ای که به مسائل حقوقی دارم؛ چند ماهی است که با مجله وکیل چی همکاری می کنم و از نویسندگی لذت می برم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × چهار =

دکمه بازگشت به بالا