حقوقیوکیل

لیست دادگاه های همدان ⭐【سال1403】❤️

دادگاه ها نهادهایی هستند که مردم برای حل مشکلات قانونی و حقوقی خود به آن ها مراجعه می کنند. در واقع مردم دادگاه را مکانی برای احقاق حق و برقراری عدالت می دانند. این نهاد زیر مجموعه قوه قضاییه و جزئی از دستگاه قضایی کشور است. در هر شهر و استانی، شعبات مختلف از انواع دادگاه ها وجود دارد که با توجه به حیطه وظایف و اختیارات خود به بررسی پرونده های مختلف و حل مشکلات مردم می پردازند. هدف از این مقاله، معرفی لیست دادگاه های همدان و ارائه اطلاعاتی در خصوص آدرس و شماره تماس این مراجع است. اگر شما عزیزان در شهر همدان زندگی می کنید و با پرونده های حقوقی درگیر هستید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. 

دادگاه کیفری یک کجاست؟ 

برای سهولت رسیدگی به پرونده ها و همچنین بررسی تخصصی آن ها، دادگاه ها به انواع مختلفی تقسیم شده اند. هر یک از این انواع دادگاه ها، صلاحیت رسیدگی به برخی پرونده ها را دارند. یکی از این دادگاه ها، دادگاه کیفری یک است که در دسته دادگاه های کیفری قرار دارد. کلیه دعاوی کیفری در دادگاه های کیفری مورد بررسی و صدور حکم قرار می گیرند، اما صلاحیت این دادگاه ها متفاوت است. 

دادگاه کیفری یک از یک رئیس و دو مستشار تشکیل شده است که برای رسمیت داشتن دادگاه حضور دو نفر الزامی است. در صورتی که رئیس دادگاه حضور نداشته باشد، مستشاری که سابقه قضایی بیشتری دارد، ریاست دادگاه را به عهده می گیرد. این دادگاه در خصوص دعاوی زیر صلاحیت رسیدگی به پرونده ها را دارد. 

  • جرایم سیاسی و مطبوعاتی 
  • جرایمی که مجازات آن ها حبس ابد است 
  • جرایمی که مجازات سلب حیات را به دنبال دارند 
  • جرایمی که مجازات آن ها حبس تعزیری درجه سه و بالاتر باشد 
  • جرم هایی که مجازات آن ها قطع عضو و یا پرداخت نصف دیه کامل و بیشتر از آن باشد 
دادگاه های همدان

ویژگی های دادگاه های همدان 

دادگاه برای مردم به معنی قضاوت عادلانه و داوری است. وظیفه این نهاد هم برقرای عدالت، داوری درست و منصفانه، تشخیص حق و نا حق و مجازات افراد مجرم می باشد. برای رسیدن به این اهداف باید افراد مشغول به کار در این مجموعه با ایمان و مسئولیت پذیر باشند. چنین افرادی تنها برای رسیدن به هدف خود تلاش می کنند و هیچ گاه از مسیر حق منحرف نمی شوند. 

قضات و سایر همکاران او در مجموعه دادگاه ها باید دارای سواد و تجربه کافی برای انجام قضاوت در اختلافات مردم باشند. تلاش برای بررسی پرونده و استخراج تمام نکات آن جهت صدور حکم عادلانه باید توسط قاضی انجام شود. با توجه به حسایت شغل قضاوت و اعتماد مردم به دادگاه ها، در صورتی که این افراد دچار خطا و لغزشی شوند، اعتماد مردم را خدشه دار خواهند کرد. این موضوع علاوه بر ایجاد بی نظمی و نا امنی، سبب نارضایتی مردم نیز خواهد شد.  

قاضی موظف است با تکیه بر اسناد و مدارک موجود، شواهد و علم خود حکمی متناسب با پرونده را صادر نماید. یک قاضی نمی تواند به دلیل عدم وجود مدارک از صدور حکم خودداری نماید. وی باید با استفاده از تجربه و دانش خود رای مربوطه را صادر نموده و پرونده را مختومه نماید. در مسیر پیگیری پرونده ها می توان از بهترین وکیل در شرق تهران مراجعه نمود.

لیست دادگاه های همدان 

در این قسمت از مقاله، لیست دادگاه های همدان را به همراه آدرس و شمار تماس این مراجع ارائه می نماییم. شما عزیزانی که ساکن شهر همدان هستید می توانید در صورت نیاز به مراجعه محاکم قضایی به سادگی به آدرس و اطلاعات این مراجع دسترسی داشته باشید. 

دادگاه انقلاب 

دادگاه انقلاب

یکی از دادگاه های همدان، دادگاه انقلاب است که به پرونده های سیاسی، دعاوی قاچاق مواد مخدر و توهین به مقام رهبری رسیدگی می کنند. این دادگاه معمولا در هر شهر یک شعبه دارد و دارای شعبات مختلف نیست. 

آدرس: همدان، گلپا، میدان فردوسی، بلوار طالقانی 

شورای حل اختلاف 

شورای حل اختلاف

شوراهای حل اختلاف از دیگر مراجع قضایی هستند که به حل و فصل اختلافات میان مردم می پردازند. این شورا دارای شعبات مختلفی است که در همدان فعالیت می کنند و در رسیدگی به پرونده های که احتمال سازش در آن ها زیاد است، صلاحیت دارند. 

آدرس: همدان، بوعلی سینا، خیابان سر پل یخچال، خیابان مخابرات 

دادگاه تجدید نظر 

دادگاه تجدید نظر

در صورتی که پرونده ای مورد بررسی قرار گرفته و حکم صادر شود و یکی از طرفین نسبت به رای صادره معترض باشد، باید به دادگاه تجدید نظر مراجعه نماید. این دادگا ه به اعتراضات این افراد رسیدگی می کند و در دسته دادگاه ها و مراجع قضایی همدان قرار دارد.

آدرس: همدان، مجید آباد، خیابان سلامت، خیابان فرعی 2، خیابان ذاکری 

مجتمع قضایی آیت اله آخوند معصومی همدانی 

مجتمع قضایی آیت اله آخوند معصومی همدانی

یکی دیگر از دادگاه های همدان، مجتمع قضایی آیت اله آخوند معصومی همدانی است که دارای شعبات مختلفی می باشد. در این مجموعه به برخی از دعاوی مردم که در صلاحیت این دادگاه باشد رسیدگی خواهد شد. 

آدرس: همدان، قلعه بنه بازار، بلوار رجایی 

دادگاه خانواده 

دادگاه خانواده

دادگاه خانواده به پرونده هایی که در بخش خانواده قرار دارند رسیدگی می کند. دعاوی مربوط به مهریه، نفقه، استرداد جهیزیه، انواع طلاق و سایر مسائل خانوادگی به این دادگاه ارجاع داده می شود. 

همدان، قلعه بنه بازار، بلوار اد آبادی 

صلاحیت دادگاه های همدان 

در قانون دادرسی، صلاحیت به این معنی است که قانون اختیارات مشخصی را به دادگاهی داده است تا به دعاوی معینی رسیدگی کند. با توجه به قوانین وضع شده هر دادگاهی تنها می تواند به پرونده هایی که در حوزه صلاحیت آن ها قرار دارد، رسیدگی نماید. دادگاه اجازه صدور حکم در خصوص دعاوی که در صلاحیت آن ها نیست را ندارد و در صورت صدور حکم، احکام باطل خواهد بود. قاضی با تشخیص این موضوع، پرونده را به مرجع ذی صلاح مرجوع می نماید.  

در خصوص صلاحیت دادگاه ها، مراجعین نیز باید دقت لازم را داشته باشند تا دادخواست خود را به دادگاه مناسب ارائه دهند. اگر پرونده به دادگاه هایی که صلاحیت رسیدگی ندارد، ارائه شود، پیگیری پرونده متوقف خواهد شد. در این شرایط وقت و هزینه فرد هدر رفته و باید کلیه مراحل دوباره از ابتدا انجام شود. 

صلاحیت دادگاه را برای بررسی پرونده ها، خود دادگاه ها به عهده دارند و این موضوع را تشخیص می دهند. در صورتی که بین دادگاه های عمومی، نظامی و انقلاب اختلافی در مورد صلاحیت رسیدگی به پرونده وجود داشته باشد، پرونده برای بررسی به دیوان عالی کشور ارسال می گردد تا تعیین تکلیف شود.

صلایت دادگاه های همدان

تفاوت دعاوی حقوقی و کیفری 

پرونده ها و دعاوی مختلف در دادگاه ها به دو دسته حقوقی و کیفری تقسیم می شوند. در دعاوی حقوقی، جرمی رخ نداده است و تنها اختلافاتی میان افراد مختلف بر سر حق و حقوق ایجاد شده است. در طرف مقابل، در دعاوی کیفری، اعمالی که در قانون جرم انگاری شده است رخ داده و فردی مرتکب جرم شده است. اقامه دعوا در دعاوی حقوقی با ارائه دادخواست شروع می شود، در صورتی که در دعاوی کیفری باید شکوائیه تنظیم شود. 

فرد مطرح کننده دعوا در پرونده های حقوقی خواهان و طرف مقابل او خوانده نامیده می شود. در دعاوی کیفری اقامه کننده دعوا، شاکی و فردی که شکایت علیه او مطرح می شود، متشاکی است. در نهایت پرونده های حقوقی به دادگاه های حقوقی ارسال شده  در آن جا مورد بررسی قرار می گیرند. اما دعاوی کیفری با توجه به نوع جرم در دادگاه های کیفری یک و دو تحت رسیدگی قرار می گیرند. 

کلام آخر 

در این مقاله، لیست دادگاه های همدان را به همراه آدرس و اطلاعات تماس آن ها را تهیه نموده و در اختیار شما قرار دادیم. در صورت نیاز به مراجعه به این مراجع می توانید به سادگی به آدرس آن ها دسترسی داشته باشید. دقت نمایید که پرونده خود را به دادگاه دارای صلاحیت در زمینه دعوای خود ارائه نمایید تا از ابطال دادرسی آن ها جلوگیری شود. در این صورت باید کلیه مراحل ثبت دادخواست و یا شکوائیه را از ابتدا انجام دهید. امیدواریم اطلاعات گردآوری شده در این مقاله برای شما عزیزان آموزنده و مفید بوده باشد. از این که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید، از شما عزیزان کمال تشکر را داریم. در صورت داشتن هر گونه انتقاد و پیشنهاد، در سایت وکیل چی منتظر شما هستیم.  

5/5 - (2 امتیاز)

تیم تحریریه نویسندگان وکیل چی

تیم تحریریه "وکیل‌چی" متشکل از نویسندگان متخصص و باتجربه در نگارش محتوای متنی حقوقی و مشاور حقوقی است. این تیم در تلاش است تا مطالب صحت سنجی شده و دقیقی درباره وکلا و مقالات حقوقی شفاف با موارد حقوقی صحیح جمع آوری کرده و با کمال تعهد در اختیار مخاطبین وبسایت حقوقی وکیل‌چی قرار دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا