حقوقی

لیست دادگاه های رشت⭐【سال1403】⚖️

لیست دادگاه های رشت از نظر سایت وکیل چی:

  • دادگاه تجدید نظر استان گیلان (بلوار مدرس)
  • مجتمع دادگاه های حقوقی رشت (خیابان امام خمینی)
  • مجتمع دادگاه خانواده رشت (خیابان حافظ)
  • مجتمع قضایی تصادفات رشت (خیابان حافظ)
  • دادسرای عمومی و انقلاب رشت (میدان هفت آذر)
  • مجتمع دادگاه های کیفری دو و انقلاب (میدان هفت آذر)
  • دادگستری آستارا (بلوار جمهوری)
  • دادگستری آستانه اشرفیه (سه راه لشت نشا کورکا)
  • دادگستری انزلی (بلوار تکاوران)
  • دادگستری لاهیجان (بلوار انصاری)

دادگاه‌ها از جمله مراجع قضایی هستند که طبق صلاحیت خود و بر اساس اختیاراتی که قوه قضاییه به آن‌ها می‌دهد، با حفظ اصول و قوانین به قضاوت می‌پردازند و برای احقاق حقوق افراد و عدم تضییع آن‌ها تلاش می‌کنند. باتوجه‌به انواع جرایم صورت‌گرفته در کشور و دعاوی گوناگونی که در قالب موضوعات حقوقی، خانواده و کیفری صورت می‌گیرد، دادگاه‌ها نیز به دسته‌های مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند. در ادامه مقاله مطالب بیش‌تری در مورد دادگاه‌های رشت در اختیار شما دوستان عزیز قرار می‌دهیم.

لیست 10 تا از دادگاه های رشت به همراه مشخصات کامل

دادگاه‌های رشت در زمینه رسیدگی به مشکلات قضایی افراد جامعه فعالیت دارند و باتوجه‌به گسترده بودن این مشکلات و به‌منظور ایجاد نظم و مقررات در عملکرد این مکان قضایی، دادگاه‌ها شامل دودسته حقوقی و کیفری می‌شوند. وکیل چی در ادامه فهرستی از دادگاه‌های رشت را به شما معرفی می‌کند:

دادگاه تجدید نظر استان گیلان

 دادگاه تجدید نظر استان گیلان

دادگاه تجدیدنظر از جمله دادگاه‌های عمومی است که برای انواع دعاوی حقوقی و کیفری برگزار می‌گردد. دادگاه تجدیدنظر استان گیلان نیز یکی از دادگاه‌های رشت است که به دعاوی و پرونده‌هایی که مورد اعتراض طرفین در دادگاه بدوی قرار گرفته است رسیدگی می‌نماید.

آدرس: رشت، بلوار مدرس، مابین میدان امام حسین و پل جانبازان

شماره تماس: 01333834701

مجتمع دادگاه های حقوقی رشت

مجتمع دادگاه های حقوقی رشت

دادگاه‌های حقوقی به انواع دعاوی و اختلافات مالی افراد با موضوعات ملکی، قراردادها، پرونده‌های تجاری، بانکی و غیره رسیدگی می‌کند. مجتمع دادگاه‌های حقوقی نیز یکی از دادگاه‌های رشت است که مربوط به این موضوعات می‌باشد.

آدرس: رشت خیابان امام خمینی میدان دکتر حشمت

شماره تلفن: 03133327006

مجتمع دادگاه خانواده رشت

مجتمع دادگاه خانواده رشت

یکی دیگر از دادگاه‌های رشت، مجتمع دادگاه خانواده می‌باشد. مرجع قضایی وظیفه رسیدگی به انواع دعاوی خانوادگی با موضوعات طلاق، انحصار ورثه، تغییر جنسیت، اهدای جنین، مهریه و نفقه و غیره را بر عهده دارد.

آدرس: رشت، خیابان حافظ، چهارراه پورسینا

شماره تلفن: 03133324091

مجتمع قضایی تصادفات رشت

مجتمع قضایی تصادفات رشت

در استان گیلان یکی از مراجع قضایی به تصادفات و خسارات مالی و جانی پیش‌آمده آثار آن اختصاص دارد مجتمع قضایی تصادفات یکی از دادگاه‌های رشت است که به طور ویژه به دعاوی مربوط به تصادفات می‌پردازد.

آدرس: رشت، خیابان حافظ، مجتمع قضایی تصادفات

شماره تلفن: 03133324091

دادسرای عمومی و انقلاب رشت

دادسرای عمومی و انقلاب رشت

دادسرای عمومی و انقلاب، یکی دیگر از دادگاه‌های رشت است که به انواع دعاوی کیفری با جنبه عمومی جرم و دعاوی همچون اقدام علیه نظام، بغی، فساد فی‌الارض و اتهام و تبانی علیه نظام در جامعه می‌پردازد.

آدرس: رشت، میدان هفت آذر یا همان نیروی دریایی، خیابان پاسداران

شماره تلفن: 03113228003

مجتمع دادگاه های کیفری دو و انقلاب

مجتمع دادگاه های کیفری دو و انقلاب

یکی دیگر از دادگاه‌های رشت، مجتمع دادگاه کیفری و انقلاب می‌باشد. این مجتمع به انواع دعاوی مربوط به کلاهبرداری، سرقت، افترا، جرایم رایانه‌ای و غیره رسیدگی می‌نماید.

آدرس: رشت، میدان هفت آذر، خیابان پاسداران

شماره تماس: 33327587013

دادگستری آستارا

دادگستری آستارا

آستارا یکی از شهرستان‌های استان گیلان است که تقریباً می‌توان گفت یکی از شهرهای مرزی بوده و جمعیت زیادی دارد و باتوجه‌به مرزبندی جداگانه آن، نیاز به داشتن یک مرجع قضایی مستقل دارد. ازاین‌رو دادگستری آستارا نیز یکی از دادگاه‌های رشت محسوب می‌گردد و به انواع دعاوی رسیدگی می‌نماید.

آدرس: رشت، آستارا، بلوار جمهوری، دادگستری کل آستارا

شماره تماس: 01344813060

دادگستری آستانه اشرفیه

دادگستری آستانه اشرفیه

یکی دیگر از دادگاه‌های رشت، دادگستری آستانه‌اشرفیه است که در این شهرستان واقع بوده و از دادسرا و دادگاه تشکیل شده است.

آدرس: رشت، آستانه اشرفیه، سه راه لشت نشا کورکا، دادگستری آستانه اشرفیه

شماره تماس: 01342123036

دادگستری انزلی

دادگستری انزلی

همان‌طور که می‌دانیم انزلی یکی از شهرهای مهم استان گیلان و در مجاورت رشت می‌باشد. مرجع قضایی مستقل این شهر دادگستری بندر انزلی نام دارد که در فهرست دادگاه‌های رشت قرار می‌گیرد.

آدرس: رشت، انزلی، بلوار تکاوران، دادگستری بندر انزلی

شماره تماس: 01343512021

دادگستری لاهیجان

دادگستری لاهیجان

یکی دیگر از دادگاه‌های رشت، دادگستری لاهیجان بوده که در بلوار انصاری این شهر واقع می‌باشد و به انواع دعاوی باصلاحیت محلی شهر هیجان رسیدگی می‌نماید.

آدرس: رشت، لاهیجان، بلوار انصاری، دادگستری شهرستان لاهیجان

شماره تماس: 013422333828

فرایند عملکرد دادگستری های رشت و انواع این مراجع

مراجع قضایی ایران تحت‌نظر قوه قضاییه تشکیل شده و کسانی که در آن به فعالیت می‌پردازند، قضات و کارکنان قوه قضاییه هستند. به مراجع قضایی به‌طورکلی دادگاه نیز گفته می‌شود. در نتیجه می‌توانیم بگوییم که دادگاه‌های رشت همان مراجع قضایی دایر در این شهر هستند که به دعاوی بین افراد رسیدگی می‌نمایند.

طبق ماده 34 قانون آیین دادرسی کیفری، دستوراتی که مقامات قضایی به ضابطان دادگستری می‌دهند باید به‌صورت کتبی، سریع و با قید مهلت باشد. درصورتی‌که به دلایلی دستورات به‌صورت کتبی نتواند صادر شود، دادستان‌ها و قضات می‌توانند به‌صورت شفاهی آن را بیان کنند و ضابطین نیز موظف‌اند آن‌ها را انجام داده و اقدامات را طبق دستور بیان شده طی 24 ساعت به امضای یک مقام قضایی بالادست برسانند. ماده 41 نیز این گونه بیان می‌دارد که ضابطین دادگستری این اختیار را ندارند که از متهمین اخذ تأمین کنند و مقامات نیز حق محول نمودن آن را ندارند. مراجع قضایی در دسته‌های مراجع قضایی حقوقی، مراجع قضایی کیفری و مراجع اداری تقسیم‌بندی می‌شوند.

  • مراجع قضایی کیفری به انواع دعاوی و جرایمی که جنبه عمومی جرم نیز دارند و در طبق قوانین و اسلام برای آن ها مجازاتی در نظر گرفته شده است، مربوط می شوند. در ابتدا دادسراها که یکی دیگر از مراجع قضایی هستند، در مورد جرم صورت گرفته تحقیقات لازم را انجام می دهند و پس از تایید آن به دادگاه ارجاع می دهند.
  • مرجع قضایی حقوقی نیز به اختلافات بین افراد با انواع موضوعات خانواده، مثل طلاق، حضانت فرزندان، ارث و موضوعات دیگر حقوقی مثل دعاوی ملکی و اراضی، امور مربوط به قراردادها و دیگر موضوعات با منافع مالی رسیدگی می کنند.
  • مراجع قضایی اداری نیز مورد سومی است که تحت نظر قوه قضاییه فعالیت می کند. شورای حل اختلاف یکی از این موارد می باشد. به دعاوی با سطح اختلافات مشخص در این مراجع رسیدگی می شوند. مثلا اگر تصادفی صورت گرفته باشد و خسارات وارده 15 میلیون باشد، دیگر به دادگاه های حقوقی ارجاع داده نمی شوند و در شورای حل اختلاف مورد بررسی قرار می گیرند.

ساکنین استان های دیگری مانند یزد برای دریافت اطلاعات تماس مراجع قضایی شهر خود می توانند به مقاله لیست دادگاه های یزد مراجعه کنند و از آدرس و شماره تماس دادگاه های فعال در این استان اطلاع یابند.

منظور از مراجع قضایی چیست؟

چگونگی طرح شکایت در دادگاه های رشت

برای این که بتوان دعوایی را چه از نظر حقوقی و چه کیفری در مراجع قضایی مطرح کرد، باید درخواست و یا شکایت‌نامه را به آن‌ها ارائه داد. در دعاوی حقوقی اقامه دعوا با ارائه دادخواست توسط خود فرد و یا وکیل او انجام می‌گیرد. اما در دعاوی کیفری باید شکایت‌نامه‌ای تنظیم شود. دادخواست در قالب خاص و برگه‌های مخصوص نوشته می‌شود. اما شکایت‌نامه چارچوب خاصی ندارد و به هر نحوی امکان نگارش آن وجود دارد.

در شکایت‌نامه باید تمامی اطلاعات فرد شاکی و متهم به ثبت برسد مانند، مشخصات فردی شاکی و متهم، علت دعوا و زمان وقوع آن، مشخصات محل سکونت و شماره تماس طرف مقابل. به دعاوی حقوقی در دادگاه‌های حقوقی و به دعاوی کیفری در انواع مختلف دادگاه‌های کیفری رسیدگی می‌گردد و درصورتی‌که شکایتی به مراجع قضایی ارسال شود، توسط دادستان حکم جلبی برای فرد متهم صادر می‌گردد و تحقیقات آغاز می‌شود.

دادگاه‌های رشت به عنوان نهادهای قانونی اصلی در این شهر، نقشی کلیدی در رسیدگی به مسائل حقوقی و کیفری شهروندان دارند. آگاهی از لیست دادگاه‌های رشت به افراد کمک می‌کند تا به راحتی در مسیر قانونی خود گام بردارند و به دادگاهی که مرتبط با پرونده آن‌هاست، مراجعه کنند. این دادگاه‌ها در جهت حفظ حقوق و اجرای عدالت، هر روزه به پرونده‌های مختلفی در حوزه‌های متفاوت رسیدگی می‌کنند.

برای تنظیم دادخواست و شکایت‌نامه در شهر رشت می‌توانید از وکیلی همچون بهترین وکیل رشت کمک بگیرید.

ارجاع پرونده از شورای حل اختلاف به دادگاه های رشت

همان‌طور که گفتیم، یکی از دادگاه‌های رشت در حوزه اداری شورای حل اختلاف می‌باشد. این مرجع در دعاوی با سقف مشخص ورود می‌یابد و سعی دارد با میانجی‌گری اختلاف بین افراد و شهروندان را حل‌وفصل نماید. پس در نتیجه بدون این که پرونده به دادگستری ارجاع داده شود در شوراهای محلی حل می‌شوند. در دو صورت اختلاف بین افراد در این شوراها به سازش تبدیل می‌گردد:

  • اول این که طرفین دعوا به صورت مستقیم به شورای حل اختلاف محل خود مراجعه کنند و از آن‌ ها تقاضا کنند که اختلاف بین آن ها را رفع کند و آن ها نیز موظف به رسیدگی به پرونده و برقراری صلح و سازش هستند.
  • پرونده ای ممکن است در مراجع قضایی همچنین دادگاه های رشت مطرح شود و خود دادگاه و دادسرا با توجه به موضوع، آن را به شورای حل اختلاف ارجاع دهند و طرفین مجبور به پیگیری آن در این مرجع گردند.

درصورتی‌که شورای حل اختلاف موفق به برقراری صلح شود، گزارش اصلاحی را صادر می‌کند. در غیر این صورت دادگاه‌های رشت موظف به رسیدگی به پرونده خواهند شد. پس می‌توانیم بگوییم که پرونده از شورای حل اختلاف به دادگاه‌های رشت در صورت عدم ایجاد صلح و سازش توسط شورا بین طرفین دعوا ارجاع داده می‌شود. مواردی که شورای حل اختلاف می‌تواند به‌جای دادگاه وارد عمل شود عبارت‌اند از:

  • در صورتی که امور حقوقی و مدنی و خانوادگی و تمامی جرایم قابل گذشت با جنبه خصوصی مورد دعوا باشد.
  • دعاوی ای که جنبه مالی دارند و شورای حل اختلاف می تواند مانند دادگاه به صدور رای بپردازد. مثلا اختلافات مربوط به اموال منقول تا سقف 20 میلیون تومان مثل تحریر ترکه، انحصار وراثت، تخلیه مستاجر، جرایم تعزیری با مجازات نقدی درجه 8، می توانند به جای دادگاه در شورای حل اختلاف بررسی گردند.
ارجاع پرونده از شورای حل اختلاف به دادگاه های رشت

تفاوت دادسرا با دادگاه رشت کدام است؟

دادسرا از جمله مراجع قضایی است که جزو قوه قضاییه بوده و با عالی ترین مقام خود به نام دادستان به انجام امور قضایی می پردازد. طبق ماده 22 قانون آیین دادرسی کیفری وظایفی که این نهاد بر عهده دارد عبارتند از:

  • کشف جرم که بلافاصله بعد از دریافت شکایت از ضابطین قضایی مراحل آن آغاز می‌شود.
  • تعقیب متهم که بعد از کسب اطلاع از وقوع جرم صورت می گیرد.
  • اجرای حکم بعد از صدور رای دادگاه

با وجود این که دادگاه‌های رشت و دادسراها هر دو در خدمت مردم و تحت‌نظر قوه قضاییه هستند، اما با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند و در وهله اول موظف به کشف جرم بلافاصله بعد از دریافت شکایت‌نامه از افراد و ضابطین قضایی هستند. اما دادگاه این مسئولیت را ندارد و تنها هدف آن قضاوت بین متهم و شاکی و صدور رأی با استماع نظر طرفین و وکلای آن‌ها که می‌تواند یکی از بهترین وکیل در رشت می‌باشد. ریاست دادسرا بر عهده دادستان است که وظیفه اداره آن را بر عهده دارد و نمی‌تواند حکم صادر کند و تنها مجاز به صدور قرار مجرمیت می‌باشد. اما دادگاه هم اختیار صدور قرار مجرمیت و هم صدور حکم را دارد؛ بنابراین دادسرا تنها برای کشف جرم و تحقیقات مقدماتی می‌باشد.

کلام آخر

مراجع قضایی به مراجعی گفته می‌شوند که وظیفه آن‌ها رسیدگی به اختلافات بین مردم بوده و اگر بین افراد در خصوص مورد خاصی مشکلی پیش بیاید و نتوانند به طور شخصی آن را حل کنند، مراجع قضایی می‌توانند به‌صورت بی‌طرف بین آن‌ها قضاوت کنند. دادگاه‌های رشت نیز به‌عنوان مراجع قضایی معتبر تخت نظر قوه قضاییه برای رسیدگی به انواع دعاوی و پرونده‌های حقوقی و کیفری در این شهر فعالیت دارند.

امیدواریم از مطالب این مقاله بهره لازم را برده باشید. از همراهی شما تا پایان مقاله سپاس گزاریم. نظرات و پیشنهادهای خود را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

شروع رسیدگی به دعاوی در صلاحیت دادگاه های حقوقی چگونه است؟

شروع به رسیدگی دعاوی در صلاحیت دادگاه های حقوقی با ثبت دادخواست از طرف خواهان در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی می باشد.

سامانه پاسخگویی دیوان عدالت اداری چیست؟

سامانه های پاسخگویی دیوان عدالت اداری در خصوص مشاهده جزییات و روند رسیدگی به شکایات مردمی سامانه ساجد دیوان عدالت اداری و سامانه ثنا می باشد.

ساعات کاری دادگاه ها در سال 1403 چگونه است؟

ساعات کاری دادگاه ها در سال1403 نیز مانند سال های گذشته از صبح تا بعد از ظهر و از حدود ساعت 7 یا 8 صبح تا دو یا سه بعد از ظهر می باشد.

4.3/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا