وکیل حقوقی

لیست دادگاه های ساری⭐【سال1403】⚖️

هدف این مقاله معرفی لیست دادگاه های ساری می باشد. استان مازندران یکی از استان های شمالی و پرجمعیت کشور است که دعاوی و پرونده های حقوقی گوناگونی در آن پیش می آید که وظیفه رسیدگی به آن ها، برقراری عدالت و احقاق حقوق افراد و جلوگیری از ضایع شدن آن ها بر عهده مراجع قضایی هم چون دادسراها و دادگاه ها می باشد. بسیاری از مسائل مربوط به اختلافات بین افراد ممکن است در شورای حل اختلاف محلی حل و فصل شود. اما برای دعاوی بزرگ تر، حتما باید مراجع قضایی به صورت قانونی وارد عمل شوند. برای کسب اطلاعات بیش تر در ادامه همراه ما باشید.

کدام یک از دادگاه های ساری صالح هستند؟

مراجع قضایی در کشور مسئول رسیدگی به تظلمات هستند و وظیفه آن ها برقراری عدالت و رفع اختلافات بین مردم و ایجاد صلح و سازش می باشد. دادگاه های ساری و شهرستان های دیگر استان مازندران نیز با این هدف مشغول به فعالیت می باشند. به طور کلی مراجع رسیدگی به دو دسته تقسیم می شود. یعنی اگر مردم از یکدیگر در جامعه و یا از خود دولت شکایتی داشته باشند می توانند به این مراجع رجوع کنند که عبارتند از: مراجع قضایی و مراجع غیر قضایی

مراجع قضایی که دادگاه های ساری نیز جزو آن ها هستند، به اختلافات بین مردمی رسیدگی می نمایند و زیر نظر قوه قضاییه فعالیت می کنند. کارکنان آن قضات و پرسنل دیگر هستند. مراجع قضایی بر اساس صلاحیتی که قوه قضاییه به آن ها می دهد به چند دسته طبقه بندی می شوند که این دسته بندی به موضوع پرونده ها و حوزه رسیدگی دادگاه های ساری بستگی دارد. دادگاه صالح به دادگاهی گفته می شود که مرجع رسیدگی به موضوع خاصی از نظر قانونی باشد. به عبارت دیگر می توانیم بگوییم زمانی که فردی درگیر اختلافی می شود باید بداند که مرجع رسیدگی کننده به موضوع اختلاف آن کدام یک از مراجع است. دادگاه های ساری با توجه به حوزه فعالیت شان از نوع صالح هستند. یعنی هر کدام صلاحیت رسیدگی به موضوع خاصی را دارند.

دادگاه ها بر اساس صلاحیت به دسته های حقوقی، کیفری و اداری تقسیم بندی می شوند. دادگاه های صالح حقوقی به انواع دعاوی با موضوعات ارث، طلاق، خانواده، حضانت، دعاوی مربوط به مالکیت املاک و اراضی، امور مربوط به قراردادها و وکالت نامه ها رسیدگی می نماید که وکلای مربوط به این حوزه نیز به صورت مجزا به پرونده های آن رسیدگی می کنند. افراد برای ارائه دادخواست و حضور در دادگاه و دفاع از خود می توانند از مقاله بهترین وکیل در ساری و یا به صورت تخصصی برای حوزه املاک، از مقاله بهترین وکیل ملکی در ساری اطلاعات تماس وکلای برتر استان مازندران را بیابند و از آن ها کمک بگیرند. دعاوی کیفری نیز برای جرایم و اتهاماتی مانند سرقت، توهین، ضرب و جرح، کلاهبرداری، قتل، مواد مخدر و غیره می باشد که مجرمان باید علاوه بر جلب رضایت شاکی، مجازات خود را نیز بگذرانند.

کدام یک از دادگاه های ساری صالح هستند؟

دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات

قضات و کسانی که در مراجع قضایی فعالیت می‌کنند، از ارکان مهم و تاثیر گذار قوه قضائیه و سیستم حقوقی کشور هستند و به همین دلیل باید عملکرد و رفتار آن ها به طور مداوم مورد نظارت قرار گیرد. از این رو قوه مجریه و مقننه برای این امر راه کارهایی را طراحی نموده اند و مراجع را دریافت کرده اند که بتوان از آن طریق عملکرد آن ها را نظارت کرد و در صورت نیاز از قاضی مورد نظر شکایت نمود. از جمله مراجع تخصصی در حوزه قضایی مثل دادگاه های ساری که به دعاوی بین افراد رسیدگی می‌کند، دادسراها و دادگاه عالی انتظامی قضات می باشند که وظایف خاصی دارند و تنها مجازند که در مسائلی که در حیطه وظایف و صلاحیت آن ها دخالت کنند. بر اساس ماده 36 لایحه اصلاح قسمتی از قانون اصول تشکیلات دادگستری، وظایف این مراجع به شرح زیر می باشد:

  • بررسی عملکرد و بازرسی مستخدمین قضایی و تعقیب آن ها
  • کشف تخلفات انجام شده توسط آن ها و کوتاهی از انجام وظایف شان
  • تحقیق نمودن در خصوص رفتار و عملکرد و اخلاق که با شئون قضایی و آبرو حیثیت آن منافات داشته باشد.
  • تحقیق نمودن در زمینه سوء شهرت کارمندان مراجع قضایی مسامحه و اهمال کاری آن ها وظیفه رسیدگی به عملکرد و رفتار تمام قاضیان در سراسر کشور، از جمله قضات دادگاه های ساری، بر عهده دادستان دادسرای عالی انتظامی قضات می باشد.

اگر شخصی تصمیم داشته باشد که از دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات شکایت کند مراحل آن طبق ماده 15 آیین نامه اجرایی قانون نظارت بر رفتار قضات به صورت زیر است:

  • در مرحله اول فرد متقاضی لازم است فرم شکایت مخصوصی را از سایت مورد نظر دانلود کند.
  • در مرحله بعدی باید تمامی اطلاعات اعم از نام و نام خانوادگی، کد ملی، آدرس، کد پستی و شماره تماس خود را درج نماید. همچنین ذکر مشخصات قاضی مورد نظر نیز ضروری است.
  • ذکر موارد شکایت تخلف از مقررات قانونی به صورت دقیق و جزئی و پیوست ادله و مستنداتی که بتواند چنین چیزی را اثبات کند در نهایت باید زیر شکایت نامه امضا گردد و یا اثر انگشت نیز زده شود.
  • فرم مورد نظر تحویل دادگستری استان شده و یا به مرجع مورد نظر پست شود و منتظر دریافت پیامک برای باقی مراحل شود.

لیست دادگاه های ساری

در ادامه این بخش به معرفی دادگاه های ساری و شهرستان های دیگر استان مازندران با ذکر آدرس و شماره تماس خواهیم پرداخت.

دادگاه عمومی و انقلاب ساری

دادگاه عمومی و انقلاب ساری

دادگاه عمومی و انقلاب شهرستان ساری یکی از مراجع قضایی این شهرستان است که دعاوی کیفری و عمومی رسیدگی می نماید.

آدرس: ساری، طبرسی، میدان امام حسین، خیابان عدالت

دادگاه و مجتمع دادسرای عمومی و انقلاب بابل

دادگاه و مجتمع دادسرای عمومی و انقلاب بابل

یکی دیگر از دادگاه های ساری که در شهرستان های این استان واقع شده است، دادگاه و مجتمع دادسرای عمومی و انقلاب بابل می باشد که به شکایات و دعاوی در سطح منطقه رسیدگی می نماید.

آدرس: ساری، بابل، میدان ولایت، دادگستری شهرستان بابل

دادگستری شهرستان محمودآباد

دادگستری شهرستان محمودآباد

دیگه شهرستان واقع در استان مازندران و در حومه ساری شهرستان محمودآباد می باشد. با توجه به محدوده شهری نیاز به داشتن یک مرجع قضایی مجزا وجود دارد تا به پرونده های این محدوده رسیدگی کند.

آدرس: ساری، محدود آباد، خیابان آزادی، نبش فرمانداری

دادگستری تنکابن

دادگستری تنکابن

دیگه مرجع قضایی که جزو دادگاه های ساری می باشد دادگاه و مجتمع دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان تنکابن است.

آدرس: ساری، تنکابن، خیابان جمهوری، قبل از سه راهی خرم آباد، دادگستری شهر تنکابن

دادگاه تجدید نظر استان مازندران

دادگاه تجدید نظر استان مازندران

دعاوی که در مرحله بدوی مورد اعتراض طرفین قرار گیرد به دادگاه تجدید نظر استان مازندران یکی از دادگاه های ساری است ارجاع داده می شود مجددا پرونده مورد بررسی قرار می گیرد.

آدرس: ساری، خیابان طبرسی، خیابان عسگری محمدیان، خیابان مازیار

دادگستری ساری

دادگستری ساری

دادگستری ساری متشکل از دادگاه و دادسراهای عمومی که ناظر بر عملکرد تمامی مراجع قضایی استان بوده و آنها تحت نظر این مرجع فعالیت می کنند، یکی از دادگاه های ساری می باشد.

آدرس: ساری، میدان امام حسین، دادگستری کل ساری

دادگاه و مجتمع دادسرای عمومی و انقلاب بهشهر

دادگاه و مجتمع دادسرای عمومی و انقلاب بهشهر

دادگاه و مجتمع دادسرای عمومی و انقلاب بهشهر یکی از دادگاه های ساری است که وظیفه رسیدگی به دعاوی گوناگون کیفری با توجه یه صلاحیت محلی را دارد.

آدرس:  ساری، شهرستان بهشهر، خیابان فرودگاه، دادگستری بهشهر

دادگستری سوادکوه

دادگستری سوادکوه

از جمله دادگاه های ساری، دادگاه و مجتمع دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان سوادکوه می باشد.

آدرس: ساری، شهرستان سواد کوه، پل سفید، بلوار جانبازان، دادگستری سوادکوه

دادگستری عباس آباد

دادگستری عباس آباد

دادگاه و مجتمع دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان عباس آباد دیگر محلی است که برای برقراری عدالت و قضاوت بین افراد تشکیل می گردد و جزو دادگاه های ساری می باشد.

آدرس: ساری، عباس آباد، خیابان اصلی، نبش فرمانداری، دادگستری عباس آباد

دادگاه و مجتمع دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان نور

دادگاه و مجتمع دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان نور

شهرستان نور از توابع استان مازندران به صورت مستقل دارای یک مرجع قضایی جهت رسیدگی به دعاوی کیفری می باشد.

آدرس: ساری، شهرستان نور، خیابان پاسداران، دادگستری نور

نحوه اعتراض به رای دادگاه بدوی

دادگاه بدوی معنای خاصی دارد. از نظر حقوقی به این معناست که دادگاهی که در مراحل اولیه رسیدگی به یک دعوا برای وارسی یک پرونده تشکیل می شود و در نهایت با صدور حکم رای قاضی صادر می گردد، دادگاه بدوی نامیده می شود. در دادگاه بدوی به دادخواستی که از طرف خواهان و یا شکواییه ای که از طرف شاکی رسیده است، رسیدگی می گردد و با ارسال ابلاغیه از طریق سامانه ثنا هر دو طرف دعوا به دادگاه ساری دعوت شده و قاضی به سخنان و دفاعیات آن ها گوش می‌ دهد.

برای دعاوی کیفری و جرم انجام گرفته، دادسرا ها قبل از دادگاه، مراحل مقدماتی و تحقیقات اولیه را انجام می‌دهند و در صورت اثبات و داشتن قرائن کافی حکم جلب متهم صادر می نمایند و پرونده را به دادگاه بدوی کیفری ارسال می کنند. پس در نتیجه دادگاهی که برای رسیدگی به دعوای حقوقی و کیفری در مراحل اولیه تشکیل می شود، دادگاه بدوی نام می گیرد و ربطی به حقوقی یا کیفری بودن آن ندارد.

در بسیاری از موارد طرفین دعوا به رای دادگاه بدوی اعتراض می کنند. نحوه اعتراض به این رای به این صورت است که طرفین می توانند به کمک وکیل خود بعد از صدور رای، ظرف مدت 20 روز درخواست تجدید نظر خواهی را به دادگاه تجدید نظر ارسال نمایند. بعد از این مرحله دادگاه بدوی از میان می رود و دادگاه تجدید نظر فعالیت خود را آغاز می کند. در صورتی که رای که در دادگاه بدوی صادر شده است به علت غایب بودن فرد خوانده به صورت غیابی بوده باشد، اگر در مدت 20 روز از طرف او اعتراض به رای صادره وارد گردد، مجددا دادگاه به صورت حضوری تشکیل شده و به دعوا رسیدگی می شود.

نحوه اعتراض به رای دادگاه بدوی

صلاحیت دادگاه های ساری از نوع کیفری

برخی از دادگاه های ساری تنها به جرایم کیفری تخصیص یافته است. دادگاه کیفری در انواع مختلفی تقسیم می شود که هر کدام به جرایم مشخصی رسیدگی می کند . وظیفه قاضی در دادگاه کیفری رعایت عدالت و تعیین مجازات فرد مجرم بر اساس قانون و شرع اسلام است. دادگاه های کیفری به انواع دادگاه کیفری نوع یک، نوع دو، دادگاه انقلاب، دادگاه ویژه روحانیت و نظامیان و دادگاه اطفال تقسیم بندی می شود که در ادامه به توضیح هر یک خواهیم پرداخت.

  • در دادگاه کیفری نوع یک، طبق ماده 302 قانون آیین دادرسی به مواردی رسیدگی می شود که جرم صورت گرفته مربوط به سلب حیات، حبس ابد، قطع عضو، جرایم و مجازات های تعزیری درجه 3 و بالاتر از آن و تمامی جرایم مطبوعاتی باشد. همچنین جرایم عمدی که علیه جسم فرد دیگری صورت گرفته باشد و مجازات نصف دیه کامل و یا بیش تر از آن را در بر داشته باشد در دادگاه کیفری نوع اول مورد بحث قرار می گیرد.
  • دادگاه کیفری نوع دو، طبق ماده 301 قانون آیین دادرسی کیفری، صلاحیت رسیدگی به تمام جرایم کیفری را برعهده دارد. پس تمامی جرایم به جز آن هایی که در دادگاه کیفری نوع یک برگزار می شوند در دادگاه کیفری نوع دو مورد بررسی قرار می گیرند. البته باید بگویم جرایمی که مربوط به دادگاه انقلاب است نیز در این دادگاه قضاوت نمی شود.
  • دادگاه انقلاب که یکی از دادگاه های پرتنش و حساس می باشد مربوط به جرایمی است که باعث تشویش اذهان عمومی، اقدام علیه امنیت داخلی و خارجی و توهین به رهبر و ریاست جمهوری و مقدسات شده باشد. همچنین جرایم مربوط به مواد مخدر نیز در دادگاه انقلاب مورد بررسی قرار می گیرد. به طور خلاصه می توانیم بگوییم اتهاماتی همچون فساد فی الارض، محاربه، بغی و غیره مربوط به دادگاه انقلاب می باشد.
  • نوجوانان و اطفالی که سن آن ها زیر 18 سال است و مرتکب جرم شده اند، به دلیل شرایط حساس سنی در دادگاه های کیفری بزرگسالان به پرونده آن ها رسیدگی نمی شود و در دادگاه مخصوص نوجوانان و اطفال جرم آن ها بررسی می گردد و تا زمانی که سن آن ها قانونی شود در کانون اصلاح و تربیت مجازات خود را می گذرانند.
  • دادگاه ویژه نظامیان و روحانیت نیز مخصوص سپاهیان، ارتش، نیروی انتظامی و دیگر نظامیان و روحانیونی است که مرتکب خطایی شده باشند.

اگر ساکن استان گیلان هستید و به دنبال مراجع قضایی آن می گردید می توانید در مقاله لیست دادگاه های رشت به آن ها دسترسی پیدا کنید.

کلام آخر

در این مقاله در مورد انواع مراجع قضایی و دادگاه ها صحبت کردیم. همچنین مطالبی را در خصوص دادگاهی که به تخلفات قضات نیز رسیدگی می کند عنوان نمودیم و در ادامه تعدادی از دادگاه های ساری را معرفی کردیم. از همراهی شما سپاس گزاریم و در سایت وکیل چی منتظر دریافت انتقادات و پیشنهادات شما هستیم.

دادگاه کیفری چیست؟

دادگاه کیفری یکی از مراجع قضایی پبش بینی شده در قانون آیین دادرسی کیفری است که به جرایم در صلاحیت خود رسیدگی کرده و حکم صادر می نماید.

صلاحیت دادگاه بدوی چیست ؟

همه دادگاه عمومی اعم از دادگاه های کیفری و یا حقوقی شعبه بدوی دارند و لذا صلاحیت دادگاه بدوی ممکن است رسیدگی به یک دعوای حقوقی یا کیفری باشد.

دادگاه اختصاصی چیست؟

دادگاه اختصاصی دادگاهی است که صرفا صلاحیت رسیدگی به موضوعات مشخص شده توسط قانون گذار را دارد و از زیر مجموعه های دادگاه های عمومی نیست.

5/5 - (1 امتیاز)

صدف طاهری

سلام صدف طاهری هستم. دارای چندین سال سابقه تولید محتوا در زمینه مسائل حقوقی و وکالت می باشم، در حال حاضر در سایت وکیل چی به عنوان نویسنده تحت وب مشغول به فعالیت هستم. هدف من تولید محتوای مفید برای کاربران است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + دوازده =

دکمه بازگشت به بالا