وکیل حقوقی

لیست دادگاه های مشهد⭐【سال1403】⚖️

در این مقاله قصد داریم شما را با دادگاه های مشهد آشنا کنیم. در هر شهر مراجع قضایی متفاوتی وجود دارند که وظیفه ارائه خدمات حقوقی به مردم آن شهر و حومه را بر عهده دارند‌. دادگاه ها که تحت نظر دادسراها به فعالیت می پردازند از چندین شعبه متشکل هستند که هر شعبه از رئیس دادگاه منشی مستشار و چندین عضو دیگر تشکیل شده است. متناسب با موضوع پرونده ها، دادگاه های متفاوتی وجود دارند. برای کسب اطلاعات لازم در این خصوص و آشنایی با لیست دادگاه های مشهد در ادامه همراه ما باشید.

دادگاه و انواع آن

دادگاه یکی از مراجع قضایی است که تحت نظر دادسرا فعالیت می کند. وظیفه دادگاه برقراری عدالت و رسیدگی به اختلافات است. دادگاه های مشهد از نظر صلاحیتی که دارند به دو دسته دادگاه های عمومی و دادگاه های اختصاصی تقسیم بندی می گردند.

دادگاه های عمومی یکی از انواع دادگاه های مشهد هستند که وظیفه اصلی آن ها مطابق با صلاحیت و شایستگی ای که دارند، بررسی پرونده های مربوط به انواع دعاوی حقوقی و کیفری می باشد. اگر پرونده موردنظر طبق قانون نیاز به دادگاه اختصاصی داشته باشد، دیگر در این دادگاه مورد بررسی قرار نمی گیرد.

مرجع رسیدگی عمومی به دو دسته نخستین و تجدید نظر تقسیم بندی می گردد. نوع نخستین دادگاه های مشهد شایستگی بررسی و رسیدگی به پرونده هایی را در سطح ابتدایی و اولیه دارد. اما ممکن است پرونده در دادگاه عمومی نخستین به نتیجه نرسد که در این صورت رای ها و احکام صادر شده از دادگاه عمومی به دادگاه تجدید نظر و یا مرجع عالی برای تجدید نظر ارسال می شود و مجددا مورد بررسی قرار می گیرد.

دادگاه های اختصاصی نیز از جمله مراجعی هستند که از نظر قانون تنها مجوز رسیدگی به موضوعات خاصی را بر عهده دارند و شعب دایر شده در آن ها تنها در حیطه مورد نظر فعالیت می کنند. دادگاه های اختصاصی در دو دسته طبقه بندی می شوند که عبارتند از:

  • دادگاه اختصاصی مثل دادگاه انقلاب، دادگاه نظامی و دیوان عدالت اداری که جزوی از تشکیلات قضایی هستند‌. برای چنین پرونده هایی، حضور وکلایی مثل بهترین وکیل دیوان عدالت اداری می تواند روند حل پرونده را سرعت بخشد.
  • دادگاه اختصاصی که خارج از تشکیلات قضایی هستند و آن ها اجازه رسیدگی به هیچ امری را ندارند و نقطه مقابل مراجع عمومی هستند. این مراجع قضایی تنها در نوع خاصی که قانون به آن ها اجازه داده است تشکیل می گردند. از این نظر می گوییم که دادگاه های اختصاصی اجازه دخالت در هیچ امری را ندارند، مگر زمانی که طبق دستور قانون گذار برای محاکمه شخص و یا موضوع خاصی دادگاهی برگزار شود.
دادگاه و انواع آن

دیوان عدالت اداری چه اختیاراتی دارد؟

مطابق با ماده 159 قانون اساسی جمهوری اسلامی، مرجع رسمی شکایات در کشور، دادگستری می باشد. دادگاه های مشهد و دیگر شهرها، مطابق با صلاحیتی که دارند و طبق حکم قانون می توانند در انواع محاکم نظامی و انتظامی، دیوان عدالت اداری که جزو مراجع شبه قضایی و نهاد های قوه مجریه می باشند، رسیدگی به اختلافات مردم را زیر نظر دولت اداره کنند. طبق اصل 13 قانون دیوان عدالت اداری که در سال 1385 به تصویب رسیده است، اختیارات این مرجع به شرح زیر می باشد:

  • بررسی شکایات و واخواهی های اشخاص حقیقی و حقوقی از اقدامات واحدهای دولتی و همچنین تصمیمات و عملکرد آن ها در خصوص انجام وظایف
  • بررسی آرای صادر شده از مراجع قضایی اختصاصی، یعنی زمانی که در مراجع اداری رایی صادر شده باشد که مورد اعتراض واقع شده و قابل تجدید نظر و بررسی مجدد باشد، برای تجدید نظر به دیوان عدالت کشور ارجاع داده می شود. مراجع دولتی اداری عبارتند از: دادگاه اداری انتظامی و نظامی، کمیسیون مالیاتی، شورای کارگاه، شورای حل اختلاف کارگر و کارفرما، کمیسیون ماده 100 شهرداری و…
  • بررسی شکایات قاضی دادگستری و پرسنل اداری در خصوص ضایع شدن حقوق استخدامی شان

لیست دادگاه های مشهد

در ادامه این مقاله، لیست دادگاه های مشهد را به شما ارائه خواهیم داد تا بتوانید در صورت نیاز به شماره تماس و آدرس آن ها دسترسی داشته باشید.

مجتمع قضایی شهید مدنی مشهد

مجتمع قضایی شهید مدنی مشهد

مجتمع قضایی شهید مدنی طرقبه، یکی از دادگاه های مشهد است. این مجتمع وظیفه رسیدگی به انواع دعاوی حقوقی و کیفری را بر عهده دارد و صلاحیت رسیدگی به جرایم گوناگون و دادگاه های عمومی حقوقی و کیفری را از قوه قضاییه دریافت نموده است. پاسگاه ها و کلانتری های مناطق طرقبه، شاندیز، ویرانی و حصارگلستان تحت پوشش این مرجع قضایی می باشند.

آدرس: مشهد، ورودی منطقه طرقبه

مجتمع قضایی شهید مطهری (شفا)

مجتمع قضایی شهید مطهری (شفا)

یکی دیگر از مکان هایی که در لیست دادگاه های مشهد قرار می گیرد، مجتمع قضایی شهید مطهری شفا می باشد. این محکمه به دعاوی خانواده رسیدگی می کند و طبق نظر قانون، تنها صلاحیت رسیدگی به انواع دعاوی همچون طلاق، مهریه، نفقه، حضانت و غیره را بر عهده دارد.

آدرس:مشهد، بلوار شفا، نبش کوچه شفا 30

دادگاه تجدید نظر استان خراسان رضوی

دادگاه تجدید نظر استان خراسان رضوی

دادگاه تجدید نظر استان خراسان رضوی، واقع در کوه سنگی مشهد، مرجعی جهت تجدید نظر بوده که پس از صدور رای در دادگاه های عمومی و وارد شدن اعتراض به آن ها، برای بررسی مجدد به این محکمه ارسال می گردد.

آدرس: مشهد، خیابان کوهسنگی، میدان الندشت، پشت دادگاه انقلاب

شماره تماس: 4-8460360

مجتمع قضایی ثامن مشهد حرم مطهر

مجتمع قضایی ثامن مشهد حرم مطهر

مجتمع قضایی ثامن مشهد حرم مطهر، از جمله دادسرا و دادگاه‌های عمومی و کیفری بوده که صلاحیت رسیدگی به شکایات در مورد انواع جرایم حوزه حرم مطهر امام رضا را دارد. کلانتری هایی که تحت پوشش این مجتمع قضایی قرار دارند، کلانتری امام رضا، نواب، شهید آستانه پرست و بانوان ثامن می باشد. همچنین دادگاه کیفری شعبه 110 و 109 کیفری 2 و 301 و 302 دادیاری در این مرکز دایر می باشند.

آدرس: مشهد، ابتدای خیابان نواب صفوی، روبروی پیر پالان دوز

مجتمع قضایی شهید هاشمی نژاد مشهد

مجتمع قضایی شهید هاشمی نژاد مشهد

مجتمع دیگری که در لیست دادگاه های مشهد قرار می گیرد، مجتمع قضایی شهید هاشمی نژاد مشهد می باشد که صلاحیت رسیدگی به انواع شکایت جرایم گوناگون را دارد. این مکان از جمله دادگاه های عمومی و کیفری می باشد که کلانتری های کوی پلیس، بانوان، مصلا، شهید رجایی، شهید باهنر، گلشهر، طرق، فرودگاه و پاسگاه‌های آب روان، اسلام‌ قلعه، امام تقی، ایست بازرسی اسماعیل آباد، هلالی و میامی تحت پوشش این مجتمع قضایی هستند.

آدرس: مشهد، خیابان گاراژدارها، بین کوچه کوشش 27 و 29

دایره سرپرستی دادسرای عمومی و انقلاب مشهد

دایره سرپرستی دادسرای عمومی و انقلاب مشهد

دایره دادسرای عمومی و انقلاب، از جمله دادگاه های مشهد است که تمامی مجتمع های قضایی شهر مشهد تحت پوشش این مرکز می باشند و زیر مجموعه آن فعالیت می کنند. در واقع این دایره سرپرستی وظیفه نظارت به تمامی مجتمع های قضایی را بر عهده دارند.

آدرس: مشهد، خیابان مدرس، کوچه مدرس 2

مجتمع قضایی ولایت مشهد

مجتمع قضایی ولایت مشهد

مجتمع قضایی ولایت مشهد از نوع دادگاه های تجدید نظر بوده که در سطح یک کیفری استان می باشد و صلاحیت رسیدگی به انواع شکایات را بر عهده دارد. در واقع، پرونده های کیفری بعد از اقامه دعوا، در صورت نیاز به تجدید نظر به این مکان می تواند ارجاع داده شود.

آدرس: مشهد، بلوار ساجدی، بین کوچه ساجدی ۷ و 9

مجتمع قضایی امام خمینی مشهد

مجتمع قضایی امام خمینی مشهد

از جمله دادگاه های عمومی و کیفری دیگر که در مشهد است و محلی برای رسیدگی به شکایات می باشد، مجتمع قضایی امام خمینی است که وظیفه آن رسیدگی به پرونده های کیفری و حقوقی می باشد. این مجتمع نیز در لیست دادگاه های مشهد می تواند معرفی گردد.

 آدرس: مشهد، بلوار مدرس، کوچه مدرس 2

شماره تماس: 9-2222151

اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی مشهد

اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی مشهد

اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی با صلاحیت نظارت بر زندان های استان خراسان رضوی و در حوزه قضایی، محلی است که در لیست دادگاه های مشهد از نوع کیفری قرار می گیرد . این مرکز در دو محل خیابان آخوند خراسانی و خیابان کوه سنگی واقع شده است.

آدرس: مشهد، نبش خیابان آخوند خراسانی 26

آدرس دوم: مشهد، خیابان کوه سنگی، میدان الندشت، دادگاه انقلاب

مجتمع قضایی شهید باهنر مشهد

مجتمع قضایی شهید باهنر مشهد

مجتمع قضایی شهید باهنر، یکی از دادگاه های عمومی و کیفری با صلاحیت رسیدگی به انواع شکایات مربوط به جرایم متفاوت می باشد. این مرکز کلانتری های احمدآباد، نجفی و حسن آباد را تحت پوشش قرار می دهد.

آدرس: مشهد، بلوار شهید قرنی، مابین چهارراه ابوطالب و میدان بار

اقدامات لازم برای طرح شکایت

برای اقامه یک دعوا چه از نوع کیفری و حقوقی نیاز است که در ابتدا شکایت نامه ای به یکی از مراجع قضایی از طریق دفتر خدمات الکترونیک قضایی و یا مراجعه حضوری ارسال شود. برای تنظیم شکایت نامه می توان به صورت فردی و یا به کمک وکلایی همچون بهترین وکیل پایه یک دادگستری در مشهد اقدام نمود. نگارش یک شکایت نامه مستلزم این است که در برگه های مخصوص و با لحن نوشتاری مناسب تنظیم گردد تا مورد قبول مراجع قضایی همچون دادگاه های مشهد قرار گیرد.

برگه ای که به نام شکواییه شناخته می شود، فرم مخصوصی دارد و در آن لازم است که تمامی مشخصات فرد شاکی، مشتکی عنه و علت دعوا بیان گردد. اما نوع نوشتار در دعاوی کیفری به راحتی مورد قبول واقع می‌شود ولی در دعاوی حقوقی لازم به تنظیم دادخواست می باشد که کمی سخت تر از تنظیم شکایت نامه است، چرا که شرایط نگارش آن و فرمت برگه آن باید به زبان حقوقی باشد که توصیه بر این است از طریق یک وکیل حقوقی ثبت شود. علاوه بر مشخصات طرفین دعوا و موضوع آن، باید در شکایت نامه زمان وقوع جرم و همچنین دلایل و مدارکی که بتواند اثبات کند چنین اتفاقی افتاده است، ذکر شود.

اقدامات لازم برای طرح شکایت

تفاوت دادسراها و دادگاه های مشهد در چیست؟

بسیاری از افراد در جامعه گمان می کنند که دادگاه ها و دادسراها یکی هستند و تفاوتی با یکدیگر ندارند. در صورتی که چنین نیست و این دو با یکدیگر متفاوت بوده و وظایف و صلاحیت های مختلفی دارند که در ادامه به توضیح آن می پردازیم:

دادگاه ها و دادسراها در یک راستا عمل کرده و هدف هر دو برقراری عدالت و حل و فصل دعواهای پیش آمده بین افراد می باشد. دادسرا موظف است؛ جرم صورت گرفته در دعاوی کیفری را کشف نماید، ولی دادگاه از چنین مسئولیتی مبرا است.

اگر مجرم بودن فرد به اثبات برسد، طی یک کیفر خواست قرار مجرمیت به دادگاه ارسال می شود و بعد از آن دادگاه موظف است که پرونده را بررسی و حکمی متناسب با آن صادر کند. یکی دیگر از تفاوت ها این است که مدیریت دادسرا برعهده دادستان است و او اجازه صدور حکم را ندارد و تنها قرار صادر می نماید.

اما دادگاه علاوه بر صدور قرار می تواند نتایجی را که در دادگاه به تایید می رسد، در قالب حکم صادر نماید. بطور خلاصه باید گفت که دادسرا محلی برای کشف و تحقیقات است و دادگاه صدور رای را بر عهده دارد.

کلام آخر

در این مقاله ما در مورد تفاوت دادگاه و دادسرا و نحوه تنظیم شکایت نامه در دعاوی حقوقی و کیفری صحبت کردیم. همچنین برای ساکنین استان خراسان رضوی 10 تا از دادگاه های مشهد را معرفی نمودیم. از همراهی شما تا پایان مقاله سپاس گزاریم. در صورت داشتن سوال، انتقاد و یا پیشنهاد به سایت وکیل چی مراجعه کنید.

دادسرا چیست و چه وظایفی دارد؟

دادسرا وظیفه کشف جرم تعقیب متهم تحقیقات مقدماتی و اجرای احکام کیفری را بر عهده دارد.

قاضی عادل کیست؟

قاضی عادل فردی می باشد که با توجه به اسناد و مدارک و علم خود با عدالت رفتار کرده و حکم صادر کند.

سامانه قوه قضاییه چیست؟

سامانه ای که برای ارسال ابلاغیه ها و طرح شکایات تحت نظر قوه قضاییه فعالیت می کند، سامانه ثنا می باشد.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × پنج =

دکمه بازگشت به بالا