لیست دادگاه های شیراز⭐【سال1403】⚖️
لیست کامل دادگاههای شیراز از نظر وکیل چی:
- مجتمع مرکزی دادگستری استان فارس (میدان شهدا)
- دادگاه های کیفری یک و دو شیراز (میدان الله)
- دادگاه خانواده شیراز (میدان قائم)
- مجتمع قضایی دادگاه های حقوقی شیراز (خیابان ملاصدرا)
- دادگاه انقلاب شیراز (بلوار جدید قرآن)
- مجتمع قضایی دادگاه تصادفات شیراز (بلوار جانبازان)
- مجتمع دادسرای ناحیه یک شیراز (بلوار شهید رجایی)
- مجتمع دادسرای ناحیه دو شیراز (میدان آزادی)
- شورای حل اختلاف شماره یک شیراز (بلوار مدرس)
- شورای حل اختلاف شماره 2 (بلوار رحمت)
مواجهه با جرایم عدیدهای نظیر: قتل، سرقت و کلاهبرداری همچنین تخلفات مرتبط با فساد اداری، نقض قراردادها و… سبب میشود که افراد برای احقاق حقوق خود به دادگاهی صالح مراجعه کنند؛ به همین دلیل، دادگاههای شیراز فعالیت خود را بر روی برقراری عدالت، حفظ نظم، حمایت از حقوق افراد و جلوگیری از بی عدالتی متمرکز کردهاند. ما در این مقاله برای تسهیل مراجعه شما به محاکم قضایی به معرفی لیست دادگاههای شیراز، معیارهای انتخاب قاضی و دادگاه مناسب و… میپردازیم.
- لیست دادگاههای شیراز و مشخصات کامل آنها
- معیارهای انتخاب قاضی و دادگاه مناسب برای حل اختلافات در شیراز
- راهنمای مراجعه به لیست دادگستریها و دادگاههای شیراز برای پیگیری پروندهها
- چه مدارکی برای مراجعه به دادگاه تجدیدنظر شیراز لازم است؟
- بررسی پروندههای موفق در دادگاههای شیراز و دادگستریهای آن
- هزینه دادرسی و تجدیدنظر در دادگاه های شیراز چقدر است؟
- کلام آخر
لیست دادگاههای شیراز و مشخصات کامل آنها
غالباً بیشتر افراد از ساختار قضایی کشور آگاهی ندارند و معرفی دادگاهها با جزئیات خدمات آنها از جمله نوع صلاحیت قضایی مانع سردرگمی و اتلاف وقت آنها هنگام مراجعه به محاکم قضایی میشود؛ علاوه بر این وکلا و مشاوران حقوقی نیز برای ثبت دادخواست در انواع پروندههای کیفری، خانواده، حقوقی و… به شناخت کامل از دادگاههای شیراز نیاز دارند؛ به همین دلیل ما با بررسی دقیق خدمات قضایی این دادگاهها به جمع آوری لیست دادگاههای شیراز به شرح زیر پرداختیم:
مجتمع مرکزی دادگستری استان فارس
این مرکز تمام کلانتری ها و مراجع قضایی استان را تحت پوشش قرار می دهد. در واقع مجتمع مرکزی دادگستری استان فارس به نوعی در لیست دادگاه های شیراز قرار می گیرد که در راس مراجع قضایی استان است.
آدرس: شیراز، میدان شهدا (شهرداری)، مجتمع قضایی مرکزی دادگستری فارس
شماره تماس: 07132222315
دادگاه های کیفری یک و دو شیراز
یکی دیگر از دادگاه های شیراز، دادگاه های یک و دو می باشد که به انواع جرایم کیفری رسیدگی می کند. همان طور که گفتیم دادگاه کیفری نوع اول و دوم به انواع جرایم در سطح عمومی و پیچیده هم چون قتل نیز رسیدگی می نماید.
آدرس: شیراز، میدان الله، فلکه گل سرخ، بلوار شیرود
شماره تماس: 07171227343
دادگاه خانواده شیراز
دادگاه خانواده شیراز از جمله دادگاه هایی است که به مشکلات و دعاوی خانواده هم چون طلاق، مهریه، نفقه، ارث، حضانت و ملاقات فرزندان، ولایت قهری و قیومیت رسیدگی می نماید.
آدرس: شیراز، میدان قائم، میدان اطلسی، بلوار هجرت، سمت راست، کوچه اول
شماره تماس: 07132222315
مجتمع قضایی دادگاه های حقوقی شیراز
دادگاه های حقوقی صلاحیت رسیدگی به انواع دعاوی و پرونده های حقوقی از جمله مطالبه خسارات مالی، دعاوی بانکی، ملکی و… را دارند. مجتمع قضایی دادگاه های حقوقی نیز از جمله دادگاه های شیراز است که برای رسیدگی به این گونه پرونده ها تشکیل می گردد.
آدرس: شیراز، خیابان ملاصدرا، خیابان شهید جمالی، مجتمع دادگاه های حقوقی شیراز
شماره تماس: 07132222315
دادگاه انقلاب شیراز
از جمله دادگاه های شیراز که در مرکز این شهر واقع است، دادگاه انقلاب می باشد. این دادگاه صلاحیت رسیدگی به انواع جرایم هم چون اقدام علیه امنیت داخلی و خارجی، مواد مخدر، افساد فی الارض و… را دارد.
آدرس: شیراز، بلوار جدید قرآن، روبروی لونا پارک
شماره تماس: 07132289236
مجتمع قضایی دادگاه تصادفات شیراز
تمامی پرونده هایی که مربوط به جرایم رانندگی و تصادفات می باشد در دادگاه تصادفات شیراز مورد بررسی قرار می گیرد.
آدرس: شیراز، بلوار جانبازان، روبروی شهرک صدا و سیما، نبش خیابان نیروی انتظامی
شماره تماس: 07132273431
مجتمع دادسرای ناحیه یک شیراز
دیگر محلی که در لیست دادگاه های شیراز قرار می گیرد، مجتمع دادسرای ناحیه یک می باشد که وظیفه اکتشاق جرم و تحقیقات اولیه را بر عهده دارد.
آدرس: شیراز، بلوار شهید رجایی، فرهنگ شهر، بعد از استخر کوثر، ایستگاه 15
شماره تماس: 07132289236
مجتمع دادسرای ناحیه دو شیراز
دادسرای ناحیه دو شیراز، در راس دادگاه های شیراز در حومه فلکه گاز می باشد که می تواند از مرحله کشف جرم تا اعمال حکم صادره از دادگاه اقدام به فعالیت نماید.
آدرس: شیراز، میدان آزادی، ابتدای خیابان ابریشمی
شماره تماس: 07136319502
شورای حل اختلاف شماره یک شیراز
شورای حل اختلاف شماره یک شیراز، از جمله مراجع نهادهای دولتی است که در راستای دادگاه های شیراز عمل می نماید و وظیفه بررسی های شکایات و پرونده های حقوقی با میزان خسارات کم را بر عهده دارد.
آدرس: شيراز، بلوار مدرس، بلوار جانبازان، پودنک، انتهای بلوار، نبش دادگاه تصادفات
شماره تماس: 07132278109
شورای حل اختلاف شماره 2
دیگر محلی که برای رسیدگی به شکایات و دعاوی حقوقی و اختلافات جزئی در شیراز وجود دارد، شورای حل اختلاف شماره 2 می باشد.
آدرس: شیراز، بلوار رحمت، خیابان بنی هاشمی، روبروی کوچه 36
شماره تماس: 07137531969
معیارهای انتخاب قاضی و دادگاه مناسب برای حل اختلافات در شیراز
اصولاً هنگام انتخاب قاضی مجرب و دادگاه مناسب برای حل اختلاف باید به چندین معیار و ضابطه اساسی توجه کرد، برخی از این معیارها شامل موارد زیر است:
- صلاحیت قضایی: قاضی باید صلاحیت رسیدگی به پرونده را داشته باشد؛ بنابراین پروندههای کیفری باید توسط قضات دادگاه کیفری و پروندههای حقوقی به وسیله قضات دادگاه حقوقی رسیدگی شود؛ از طرفی قاضی باید کاملاً بی طرف باشد و بر اساس وجدان خود و قانون رأی را صادر کند و هیچگونه ارتباط مالی یا شخصی با طرفین دعوا نداشته باشد و دارای ارزشهای اخلاقی نظیر: صداقت، عدالت و امانتداری باشد.
- تجربه، دانش حقوقی و مهارت: قضات دادگاهها باید به قوانین و مقررات مربوط به موضوع اختلاف آگاهی و علم کافی داشته باشند تا پرونده را به درستی بررسی کرده و تصمیم گیری کنند. تجربه در رسیدگی به پروندههای کیفری یا حقوقی، مهارت ارتباطی و توانایی حل پرونده از معیارهای مهم در انتخاب قاضی است.
- صلاحیت محلی و موضوعی رسیدگی به دعوا: دادگاه صالح برای رسیدگی به دعوا باید در محل وقوع جرم یا محل اقامت یکی از طرفین دعوا باشد؛ در این صورت صلاحیت محلی رسیدگی به دعوا را دارد؛ از طرفی دادگاهها صلاحیت رسیدگی به هر دعوایی را ندارند و دعاوی مختلف باید با توجه به نوع آنها در دادگاههای عمومی، انقلاب، خانواده و… رسیدگی شوند؛ بنابراین دادگاه باید صلاحیت موضوعی هم داشته باشد.
- مبلغ خواسته و درجه اهمیت دعوا: مبلغ خواسته در تعیین صلاحیت دادگاههای شیراز موثر است، دعاوی کمتر از 20 میلیون تومان در صلاحیت شورای حل اختلاف است و دعاوی بیشتر از این مبلغ در دادگاههای عمومی حقوقی بررسی میشود؛ همچنین دعاوی مرتبط با فساد مالی نظیر: اختلاس و رشوههای سنگین در دادگاه کیفری یک و اگر ارزش مالی آن کمتر باشد؛ در دادگاه کیفری دو بررسی میشود؛ در مواردی که اختلاس در مقیاس وسیع باشد، دادگاه انقلاب به آن رسیدگی میکند.
چگونه بهترین دادگاه تجدید نظر را برای پرونده خود در شیراز انتخاب کنیم؟
مهمترین نکته در انتخاب دادگاه تجدیدنظر صلاحیت دادگاههای شیراز در رسیدگی به پرونده شما است؛ زیرا هر دادگاه تجدید نظری در حوزه قضایی خاصی و بر اساس نوع پرونده که کیفری، حقوقی یا خانواده باشد، فعالیت میکند؛ از طرفی برخی از دادگاههای تجدید نظر تخصص و تجربه بیشتری در موضوع پرونده شما دارند؛ بنابراین تخصص در مورد سابقه و عملکرد این دادگاه در قضاوتهای قبلی در موارد مشابه پرونده شما در انتخاب دادگاه تجدیدنظر اهمیت دارد.
اصولاً بعضی از دادگاهها در قضاوت در مورد پروندهها عملکردی سخت گیرانه دارند و برخی نرمتر عمل میکنند، اطلاع از این موضوع میتواند، پیش بینی نتیجه احتمالی پرونده را برای شما مشخص کند. مشاوره با وکیل با تجربه به شما کمک میکند که متوجه شوید، آیا پرونده شما در بهترین دادگاه تجدیدنظر از طرف سیستم قضایی بررسی میشود یا خیر؟ اگر پرونده شما فوریت دارد، بهتر است تقاضای دادگاه تجدید نظری را داشته باشید که سرعت رسیدگی به پروندهها در آن بیشتر باشد.
لازم به ذکر است، اگرچه در سیستم قضایی کشور درخواست تجدیدنظر یکی از راههای اعتراض به رأی دادگاه بدوی است و راهی برای بازبینی مجدد در دادگاه بالاتر است، اما به طور مستقیم توسط افراد تعیین نمیشود و بر اساس مقررات قانونی پرونده به دادگاه تجدیدنظر صالح در حوزه قضایی که دعوی در آن مطرح شده، ارجاع میشود، اما در شرایط خاصی، وکیل میتواند تقاضای تغییر دادگاه تجدید نظر را مطرح کند.
راهنمای مراجعه به لیست دادگستریها و دادگاههای شیراز برای پیگیری پروندهها
شما برای پیگیری پروندههای قضایی در شیراز میتوانید با دسترسی به لیست دادگستریها و دادگاههای این شهر اطلاعات لازم را در مورد روند پرونده قضایی خود کسب نمایید؛ به این منظور بهتر است، به راهنمای مراجعه به دادگستریها و دادگاههای شیراز به شرح زیر توجه کنید:
شناسایی دادگاه مرتبط با پرونده: شما در ابتدا باید بدانید که پروندهتان در کدامیک از دادگاههای خانواده، کیفری، حقوقی یا تجدیدنظر رسیدگی میشود و با توجه به نوع و وضعیت پرونده خود به آن دادگاه مراجعه کنید.
وبسایت قوه قضاییه: شما با مراجعه به وبسایت رسمی قوه قضاییه که سایت عدل ایران است و وارد شدن به بخش خدمات الکترونیکی قضایی میتوانید، پرونده خود را از نظر نوع دادگاه، زمان جلسات و نشانی دادگاه پیگیری کنید.
مراجعه به دادگستریهای شیراز: لیست دادگستریهای شیراز شامل: دادگستری کل استان فارس، مجتمع قضایی بعثت، مجتمع قضایی خانواده شیراز و دادگاه تجدیدنظر استان فارس است که با مراجعه به وبسایت آنها میتوانید به شماره تماس آنها دسترسی پیدا کنید و در مورد پرونده خود اطلاعات لازم را کسب کنید؛ در صورتی که پرونده شما در تهران بررسی میشود، میتوانید اطلاعات لازم را درباره لیست دادگاههای تهران به دست آورید.
ثبت نام در سامانه ثنا: حتماً در سامانه ثنا ثبت نام کنید تا بتوانید ابلاغیههای الکترونیکی پرونده خود را دریافت کنید و به اطلاعات مربوط به جلسات دادرسی و روند پرونده خود بدون مراجعه حضوری دسترسی داشته باشید.
مشاوره با وکیل: اگر از خدمات حقوقی وکیل استفاده کنید میتوانید، با مشاوره با او روند پرونده خود را دقیقتر پیگیری کنید و اطلاعات دقیقتری از جزئیات دادرسی پرونده خود به دست آورید.
مراحل پیگیری پرونده در دادگاههای شیراز و دادگستری های مربوطه
معمولاً مراحل پیگیری پروندهها در دادگاهها و دادگستریهای شیراز شامل چندین مرحله به شرح زیر است:
- ثبت شکایت یا دادخواست: ابتدا باید از طریق دفتر خدمات الکترونیکی قوه قضاییه، شکایت با دادخواست خود را ثبت کنید. ارائه مدارک هویتی و مدارک مرتبط با موضوع دعوا در این مرحله الزامی است؛ از طرفی باید با ثبت نام در سامانه ثنا و وارد کردن کد ملی و رمز عبور ثنا از وضعیت جلسات، ابلاغیهها و آرای صادره از طرف دادگاه های شیراز آگاه شوید.
- ارجاع پرونده به دادگاه یا دادسرا: پس از ثبت شکایت یا دادخواست، پرونده شما به یکی از شعب دادگاههای شیراز با دادسرا، بر اساس نوع پرونده از نظر حقوقی، کیفری و خانواده و.. ارجاع میشود.
- اطلاع از وقت دادرسی: جهت اطلاع از وقت دادرسی منتظر دریافت ابلاغیه از طریق سامانه ثنا یا سامانه عدل ایران باشید؛ در این ابلاغیه تاریخ و ساعت جلسه دادگاه مشخص میشود.
- بررسی پرونده در دادگاه: هنگامی که روز تعیین دادرسی مشخص شد، شما یا وکیلتان باید در جلسه دادگاه حضور یابید و مدارک و شواهد مستدلی را به قاضی و هیئت منصفه ارائه دهید تا پس از چندین جلسه دادرسی و بررسی مدارک، شواهد و استشهادیهها، قاضی رأی خود را صادر کند. شما میتوانید از طریق سامانه ثنا از رأی دادگاه مطلع شوید.
- اعتراض و تجدیدنظر: اگر به رأی دادگاه اعتراض دارید، باید ظرف 20 روز درخواست تجدیدنظر بدهید؛ که این درخواست میتواند به صورت الکترونیکی یا حضوری در دادگستری ثبت شود.
- اجرای احکام: پس از صدور رأی نهایی، نوبت به مرحله اجرای حکم میرسد که شامل انجام تعهدات طرف مقابل است.
برخی از مهمترین معیارهای انتخاب دادگاه شیراز عبارتند از:
⚖️ صلاحیت قضایی | خانواده، ثبتی، حقوقی، ملکی، کیفری |
📝تجربه، دانش حقوقی: | مشاوره رایگان+پیگیری پرونده |
✅ شایستگی اخلاقی قاضی: | 90% موفقیت پروندهها |
💰 هزینه دادرسی: | بر اساس سختی پرونده |
چه مدارکی برای مراجعه به دادگاه تجدیدنظر شیراز لازم است؟
مدارک مورد نیاز برای مراجعه به دادگاههای تجدیدنظر شیراز به طور کلی شامل: نسخهای از رأی صادره از دادگاه بدوی، فرم دادخواست تجدیدنظر، مدارک شناسایی شامل: کپی شناسنامه و کارت ملی است؛ همچنین هر مدرکی که پس از صدور رأی دادگاه بدوی به دست آوردهاید و میتواند در تغییر رأی موثر باشد، باید به دادگاههای شیراز ارائه دهید،
رسید پرداخت هزینه دادرسی پرونده در دادگاه تجدیدنظر و ارائه وکالتنامه وکیل کارکشته مسئول پیگیری پرونده شما نیز از مدارک لازم برای دادرسی محسوب میشود؛ همچنین کلیه قراردادها، شهادت نامهها و گزارشات کارشناسی باید ضمیمه پرونده شود، توجه کنید که برای تجدید نظر خواهی مهلت قانونی شما 20 روز پس از ابلاغ رأی دادگاه بدوی است و خارج از این نوبت به پرونده شما رسیدگی نمیشود.
بررسی پروندههای موفق در دادگاههای شیراز و دادگستریهای آن
بررسی پروندههای موفق در دادگاههای شیراز و دادگستری به ارتقا کیفیت رسیدگی به پروندهها و بهبود عملکرد قضایی کمک میکند، با بررسی پروندههای موفق، وکلا میتوانند به راهکارهای کارآمد و به روزی برای احقاق حقوق موکلین دست یابند؛ از طرفی با بررسی پروندههای موفق میتوان به شناسایی قضات و وکلایی که به این پروندهها رسیدگی میکنند، پرداخت و در دعاوی حقوقی و کیفری به آنها مراجعه کرد.
آگاهی دقیق آرای صادره در پروندههای موفق از تکرار خطاهای قضایی در بررسی پروندهها توسط قضات جلوگیری میکند؛ از طرفی وکلا با بررسی این پروندهها مهارتهایی نظیر: تحلیل مسائل حقوقی، استدلال و تدوین لوایح را در خود تقویت میکنند؛ همچنین با انتشار نتایج بررسی پروندههای موفق، اعتماد مردم به دستگاه قضایی افزایش مییابد و نهایتاً بررسی پروندههای موفق ابزاری برای ارتقا سطح علمی و تخصصی نیروهای انسانی قوه قضاییه است.
تجربههای موفق در حل اختلافات حقوقی و کیفری در دادگاههای شیراز
حل اختلافات حقوقی و کیفری یکی از مهمترین مسائل در سیستم قضایی است؛ در این زمینه تجربههای موفق دادگاه ها به وکلا و قضات در حل این اختلافات یاری میرساند، برخی از تجربههای موفق در این زمینه شامل موارد زیر است:
- مذاکره در حل اختلافات: پروندههای حقوقی و کیفری زیادی در دادگاههای شیراز از طریق مذاکره و میانجیگری وکیل و مقامات قضایی حل و فصل می شود و طرفین دعوا در این مذاکرات به توافقی سازنده دست مییابند؛ در نتیجه در این روش به طرح دعوا در دادگاه نیازی نیست و زمان و هزینههای دادرسی به میزان قابل قبولی کاهش مییابد.
- قضاوت بی طرفانه: قضاتی که بر اساس عدل، انصاف و شواهد و مدارک موجود حکم صادر میکنند، کمک موثری به حل اختلافات پیچیده خواهند کرد؛ از طرفی حکمی که عادلانه باشد و حقوق طرفین در آن رعایت شود، مورد پذیرش آنها قرار میگیرد و دیگر نیازی به اعتراض و دادخواست تجدید نظر نخواهد بود.
- استفاده از فناوری اطلاعات: استفاده از سامانههای آنلاین برای پیگیری روند رسیدگی به پروندهها و نتایج دادرسی نظیر: سامانه ثنا و عدل ایران موجب کاهش مراجعات حضوری و حفظ عدالت در دادرسی میشود؛ زیرا افراد به راحتی از مراحل رسیدگی به پروندههای خود مطلع میشوند؛ از طرفی انتقال اطلاعات آنلاین به تسریع رسیدگی به پروندهها کمک میکند؛ به طور مثال اگر نیاز به لیست دادگاههای اصفهان را داشته باشید؛ به راحتی میتوانید از طریق وبسایت آنها اطلاعات لازم را کسب کنید.
- برگزاری کارگاه های حقوقی برای وکلا و افراد جامعه: برگزاری کارگاه حقوقی برای افراد جامعه و وکلا موجب افزایش آگاهی حقوقی آنها شده و موجب میشود، قبل از بروز اختلافات شدید و طرح دعوا در دادگاه با مشاوره حقوقی موثر از ایجاد اختلافات پیچیده جلوگیری شود.
هزینه دادرسی و تجدیدنظر در دادگاه های شیراز چقدر است؟
هزینه دادرسی تجدیدنظر لیست دادگاه های شیراز که به شما معرفی شده است به نوع دعوا و مبلغ خواسته بستگی دارد و در دعاوی مالی هزینه دادرسی اکثراً بر اساس ارزش مالی خواسته محاسبه میشود که حدوداً 3/5 درصد مبلغ خواسته است، اما در دعاوی غیرمالی این هزینه بسیار ناچیز است.
هزینه تجدید نظر در دعاوی مالی حدود 4/5 درصد ارزش خواسته است و در دعاوی غیرمالی مقدار بسیار کمی می باشد. تعرفه خدمات قضایی هر ساله توسط دولت تعیین میشود، شما برای محاسبه دقیق هزینه دادرسی بهتر است؛ به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کنید تا با توجه به پروندهتان این هزینه به طور تقریبی برایتان محاسبه شود
شما میتوانید برای تعیین هزینه دادرسی و تجدیدنظر به وکیل پایه یک دادگستری مراجعه کرده تا ایشان با توجه به وضعیت پروندهتان میزان این هزینه را محاسبه کند؛ همچنین مراجعه به سایت عدل ایران و انتخاب گزینه محاسبه هزینه دادرسی به شما در تعیین هزینه با توجه به نوع پروندهتان کمک میکند.
کلام آخر
آشنایی شما با لیست دادگاه های شیراز در مواقعی که با پروندههای حقوقی و کیفری مواجه میشوند، راهگشای شما در انتخاب دادگاه صالح برای رسیدگی به دعاویتان است. سایت وکیل چی تلاش کرده است، لیست دادگستریهای شیراز را در اختیار شما قرار دهد تا در صورت لزوم به مرجعی مطمئن برای دادخواهی مراجعه کنید و ضمن تشکر از توجه شما به این مقاله در انتظار مشاهده نظرات و پیشنهادات شما در قسمت دیدگاهها خواهد بود.
دادسرا صرفاً صلاحیت صدور قرار را دارا است؛ در حالی که دادگاه قرار و حکم صادر مینماید.
دادگاه حقوقی از جمله مراجع قضایی جهت رسیدگی به دعاوی و دادخواستهای مرتبط با موضوعات حقوقی است.
شروع رسیدگی دعاوی در دادگاههای حقوقی با ثبت دادخواست از طرف خواهان در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی آغاز میشود.