مجله حقوقی

لیست دادگاه های اسلامشهر ❤️【سال1403】⭐

کلیه مشکلات حقوقی و کیفری مردم در هر جای دنیا در نهایت باید از طریق دادگاه ها حل و فصل گردد. دادگاه یکی از ارکان اصلی دستگاه قضایی است که توسط قاضی اداره می شود و وی نقش اصلی را در این مراجع قضایی به عهده دارد. هر دادگاهی صلاحیت و اجازه رسیدگی به دعاوی خاصی را دارد که باید تنها به آـن ها رسیدگی نماید. مراجعین این مراجع نیز باید در تنظیم دادخواست ها و شکوائیه های خود دقت نموده و آن ها را به دادگاه مربوطه ارسال نمایند. با توجه به اهمیت این موضوع، تصمیم گرفتیم لیست دادگاه های اسلامشهر را برای ساکنین این شهرستان تهیه نماییم. کسب اطلاعات در خصوص صلاحیت این دادگاه ها و آدرس آن ها می تواند برای افرادی که قصد مراجعه به آن ها را دارند، کمک کننده باشد، پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.  

دادگاه چگونه نهادی است؟ 

هر کشوری برای برقراری نظم و امنیت نیازمند وضع قوانین و مقررات در تمامی حوزه های اجتماعی، خانوادگی، اقتصادی، سیاسی و سایر زمینه ها است. نیاز است که یک نهاد بر اجرای این قوانین نظارت داشته باشد و در صورت نقض این قوانمین با افراد متخلف برخورد نموده و آن ها را مجازات نمایند. 

تعداد زیادی از سازمان ها و ارگان های مختلف در این مسیر فعال هستند که دستگاه قضایی آن کشور را تشکیل می دهند. یکی از این نهادها هم دادگاه ها هستند که دارای انواع مختلفی برای رسیدگی به مشکلات و مسائل گوناگون هستند. در واقع در دادگاه ها شکایت ها و دادخواست های حقوقی و کیفری افراد مورد بررسی قرار گرفته و در خصوص آن ها حکم صادر می شود. 

ریاست این مجموعه به عهده قاضی است که با توجه به تحصیلات، دانش و تجربه خود و همچنین تسلط بر قانون مجازات اسلامی و با بررسی همه جانبه پرونده، جرایم و تخلفات را تشخیص می دهد. وی با توجه به نوع جرم رخ داده و متناسب با آن در چارچوب قوانین، احکام لازم را صادر می نماید. 

دادگاه چگونه نهادی است؟

انواع دادگاه های اسلامشهر 

هر یک از دادگاه های اسلامشهر وظیفه و صلاحیت رسیدگی به برخی دعاوی مشخص را دارند. در واقع مطابق قانون، هر دادگاه تنها در مورد مواردی که در حیطه صلاحیت آن ها است اجازه صدور حکم دارد. احکامی که توسط دادگاه غیر صالح صادر می شود قابل استناد نبوده و باطل می گردد.  

  • دادگاه حقوقی: یکی از انواع دادگاه های اسلامشهر، دادگاه حقوقی است که وظیفه رسیدگی به پرونده هایی که در حوزه حقوقی قرار دارند را به عهده دارد. دعاوی حقوقی به این دادگاه ها ارسال می شوند.  
  • دادگاه کیفری: همان طور که از نام این دادگاه مشخص است، به پرونده های کیفری رسیدگی می کند. این دادگاه به دو دسته دادگاه کیفری یک و دو تقسیم می شود. جرایمی که مجازات آن ها، قصاص، اعدام، قطع عضو و چنین مجازات هایی باشد در دادگاه کیفری یک مورد بررسی قرار می گیرد. دعاوی کیفری  که در حیطه اختیارات دادگاه کیفری یک نباشد، توسط دادگاه کیفری دو تحت بررسی قرار می گیرد. 
  • دادگاه خانواده: تمامی اختلافاتی که در حوزه خانواده رخ می دهد توسط دادگاه اختصاصی خانواده قضاوت می شود. طلاق، مهریه، حضانت فرزندان، ارث و وصیت، سرپرستی و قیومیت در این دسته قرار دارند. 

لیست دادگاه های اسلامشهر  

افرادی که با مشکلات مختلف حقوقی و مدنی رو به رو می شوند باید به محاکم قضایی مراجعه نمایند. داشتن اطلاعات کافی در مورد دادگاه های شهر محل زندگی اهمیت زیادی دارد. در این صورت فرد می تواند به راحتی دادگاه صالح برای رسیدگی به پرونده خود را بشناسد و به آن مراجعه نماید. در این قسمت لیست دادگاه های اسلامشهر را تهیه و در اختیار شما خوانندگان گرامی قرار می دهیم. 

دادگستری اسلامشهر 

دادگستری اسلامشهر

دادگستری اسلامشهر در سال 1363 تاسیس شده است. این مجموعه تحت نظر دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 12 تهران اداره می شود. دادگستری اسلامشهر دارای دو شعبه دادیاری و یک شعبه اجرای احام کیفری می باشد. این مجموعه به پرونده های در صلاحیت خود رسیدگی می نماید. شعبه 7 دادگاه حقوقی، شعبه 4 دادگاه جزایی، شعبه 8 اجرای احکام مدنی در این دادگستری فعال هستند و به ارائه خدمات حقوقی به مردم اسلامشهر می پردازند. قضات این دادگاه دارای سال های زیادی تجربه هستند و در قضاوت دعاوی مختلف موفقیت های چشم گیری را کسب نموده اند. 

آدرس: اسلامشهر، میدان نماز، خیابان شهید صیاد شیرازی 

دادسرای عمومی و انقلاب اسلامشهر 

دادسرای عمومی و انقلاب اسلامشهر

دادسرای عمومی و انقلاب شهر اسلامشهر هم جزو دستگاه قضایی این شهر می باشد. در این نهاد پرونده های کیفری تحت بررسی قرار می گیرند و کیفرخواست های مربوط به آن ها صار می شود. 4 شعبه بازپرسی، 7 شعبه دادیاری، 2 شعبه اجرای احکام کیفری و یک واحد سرپرستی در دادسرای عمومی اسلامشهر وجود دارد که به بررسی پرونده های مردم این منطقه می پردازند. عدالت خواهی، حمایت از حق و تلاش برای انجام درست وظایف از ویژگی های این مجموعه است. این دادسرا هم جزو دادگاه های اسلامشهر قرار دارد.

آدرس: اسلامشهر، خیابان شهید صیاد شیرازی، بعد از دانشگاه آزاد اسلامی، جنب اداره جهاد کشاورزی 

دادگاه انقلاب 

دادگاه انقلاب

دادگاه های انقلاب، دادگاه هایی هستند که به جرایمی مانند قاچاق مواد مخدر، قاچاق ارز، اقدام علیه امنیت ملی و همچنین توهین به رهبر انقلاب رسیدگی می کنند. دادگاه انقلاب در مراکز استان ها به عنوان یک مرجع جداگانه فعالیت نموده و به پرونده های تحت صلاحیت خود رسیدگی می کند. در شهرستان اسلامشهر شعبه این دادگاه در دادگستری این شهر تشکیل شده و مسئولیت های خود را به انجام می رساند. 

آدرس: اسلامشهر، میدان نماز، خیابان شهید صیاد شیرازی  

شورای حل اختلاف اسلامشهر 

شورای حل اختلاف اسلامشهر

همان طور که می دانید شوراهای حل اختلاف از دیگر دادگاه های اسلامشهر است که در دسته مراجع قضایی قرار دارند که صلاحیت رسیدگی به اختلافات قابل سازش را دارند. افراد فعال در این مجموعه دارای تجارب ارزشمندی در خصوص ایجاد صلح و سازش میان مردم هستند. بسیاری از اختلافات مراجعین به این شوراها از طریق مشاوره ها و راه حل های افراد حاذق این مجموعه حل و فصل شده است. شورای حل اختلاف دارای شعبات مختلفی می باشند که به ارائه خدمات مشغول هستند. 

آدرس: اسلامشهر، رو به روی خیابان زرافشان، جنب آتش نشانی 

دادگاه خانواده

دادگاه خانواده

دادگاه خانواده نیز از دیگر دادگاه هایی است که در شهر اسلامشهر فعالیت می کند. این مجموعه به اختلافات حیطه خانواده رسیدگی می نماید. افراد مشغول به کار در این دادگاه، تمام تلاش خود را برای آشتی طرفین به کار می گیرند. این افراد به قوانین و مقررات حوزه خانواده تسلط کامل دارند و می توانند به بهترین شکل پرونده ها را به سرانجام برسانند. شعبه دادگاه خانواده هم مانند بسیاری از شعبات در دادگستری اسلامشهر واقع است. 

آدرس: اسلامشهر، میدان نماز، خیابان شهید صیاد شیرازی  

نحوه رسیدگی به پرونده ها در دادگاه های اسلامشهر 

پرونده های مطروحه در دادگاه های مختلف باید توسط این مراجع قضایی مورد بررسی قرار گرفته، به نتیجه برسند و مختومه گردند. این مسیر بسته به نوع درخواست مطرح شده دارد. در دعاوی حقوقی، پرونده به دادگاه حقوقی ارجاع داده می شود و قاضی با توجه به مدارک و مستندات حکم را صادر می نماید.  

برخی پرونده ها که قابلیت صلح و سازش را داشته باشند، به شورای حل اختلاف ارجاع داده می شوند. این مرجع با تشکیل جلسات مختلف، سعی می نماید میان طرفین دعوا صلاح برقرار نماید. در پرونده هایی که به دادگاه های اسلامشهر حقوقی و شورای حل اختلاف ارسال می شوند، جرمی رخ نداده است و مجازاتی هم وجود ندارد.  

دعاوی کیفری به دلیل وقوع جرم مراحل پیگیری و رسیدگی دشوارتری دارند. به این صورت که ابتدا باید شکوائیه عنوان شده در دادسرا مورد بررسی قرار بگیرد. در این نهاد، تحقیقات مقدماتی در خصوص شکایت مطرح شده انجام می شود. در صورتی که ادله کافی برای اثبات ادعای شاکی وجود نداشته باشد، حکم منع تعقیب متشاکی صادر شده  پرونده مختومه می گردد. اگر مدارک موجود اثبات ادعای مطرح شده را تایید نمایند، در دادسرا کیفر خواست مربوطه صادر گردیده و همراه پرونده به دادگاه کیفری ارسال می شود. در این دادگاه، قاضی با توجه به نتیجه تحقیقات دادسرا، کیفرخواست و مدارک موجود، حکم متناسب با جرم را صادر می کند. دادگاه های اسلامشهر در حیطه دادگاه های تهران قرار داشته و در مجموعه دستگاه قضایی کشور قرار دارند.

نحوه رسیدگی به پرونده ها در دادگاه های اسلامشهر

دادستان کیست؟ 

دادستان یا مدعی العموم فردی است که کلیه مراحل تحصیلی و مراحل لازم دیگر برای دادستان شدن را انجام می دهد. دادستان در واقع رئیس دادسرا است که وظیفه، کشف جرم، تعقیب متهم و انجام تحقیقات مقدماتی را بر عهده دارد. در دادسرا کیفرخواست، حکم منع تعقیب و حکم دادرسی صادر می شود. حکم نهایی پرونده در دادگاه صادر می شود و دادستان و دادسرا اجازه صدور چنین حکمی را ندارند.  

به دلیل این که دادستان رئیس دادسرا است، وی مسئول افراد و مجموعه ای است که زیر نظر او فعالیت می کنند. در نتیجه بسیاری از وظایف دادسرا توسط دادستان انجام می شود. دادستان باید بر اموراتی که توسط معاون، نماینده دادستان، دادیار و بازپرس انجام می شود نظارت کند و بر حسن انجام وظایف آن ها کنترل داشته باشد.  

کلام آخر 

در این مقاله، لیست دادگاه های اسلامشهر را تهیه و به شما عزیزان ارائه نمودیم. دادگاه ها یکی از ارکان دستگاه قضایی هستند که وظیفه بررسی پرونده ها و صدور احکام لازم را به عهده دارند. دادگاه ها دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام از آن ها صلاحیت رسیدگی به دعاوی خاصی را دارند. هر یک از این دادگاه ها هم با توجه به نوع پرونده هایی که مورد بررسی قرار می گیرند، مراحل رسیدگی خاص خود را دارند. دادسرا هم نهادی است که جزو دستگاه قضایی است و فعالیت های آن در راستای اهداف دادگاه هاست. این نهاد با مدیریت دادستان اداره می شود و ایشان بر انجام کارهای افراد مجموعه خود نظارت دارند که وظایف مجموعه به بهترین شکل ممکن انجام شود. امیدواریم اطلاعات این مقاله برای شما عزیزان مفید و آموزنده بوده باشد. از این که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید از شما سپاسگزاریم. در صورتی که انتقاد و پیشنهادی در خصوص مجموعه ما دارید می توانید از طریق سایت وکیل چی با ما در ارتباط باشید. 

5/5 - (2 امتیاز)

تیم تحریریه نویسندگان وکیل چی

تیم تحریریه "وکیل‌چی" متشکل از نویسندگان متخصص و باتجربه در نگارش محتوای متنی حقوقی و مشاور حقوقی است. این تیم در تلاش است تا مطالب صحت سنجی شده و دقیقی درباره وکلا و مقالات حقوقی شفاف با موارد حقوقی صحیح جمع آوری کرده و با کمال تعهد در اختیار مخاطبین وبسایت حقوقی وکیل‌چی قرار دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا