
همه افراد در هنگام بروز مشکلات به دنبال یافتن راه حل برای آن میباشند. در برخی از موارد مشکلات ایجاد شده تنها از طریق قانون حل میشوند. اما برای طی کردن این مسیر نیاز به پشت سر گذاشتن مراحل خاصی میباشد که مراجعه به مرجع ذی صلاح یکی از این مراحل است. این مراجع دادگاهها و محاکم قضایی هستند که وظیفه آنها برقراری عدالت و احقاق حق میباشد. رئیس دادگاه قاضی است که با بررسی پرونده متقاضیان و با استناد به قوانین موجود، در خصوص آنها حکم صادر مینماید. در این مقاله، قصد داریم لیست دادگاههای اراک را به شما معرفی نماییم تا در صورت نیاز به اطلاعات این نهادها دسترسی داشته باشید.
لیست دادگاه های اراک
ممکن است افراد برای پیگیری مشکلات حقوقی خود به آدرس و مشخصات مراجع قضایی نیاز داشته باشند. در این قسمت از مقاله، لیست دادگاه های اراک را به همراه آدرس و اطلاعات تماس آن ها را برای شما عزیزان گرد آوری نموده ایم.
❤️نام موسسه | ⭐آدرس | ☎️شماره تماس |
---|---|---|
سازمان قضایی نیروهای مسلح | شهرک صنایع، بلوار آ نجفی | 08632266700 |
شورای حل اختلاف | چشمه موشک، خیابان طالقانی، خیابان شریعتی | 08633418701 |
دادگاه انقلاب | شهرک مصطفی خمینی، خیابان هپکو | 08633418000 |
دادگاه خانواده | خیابان امام، بلوار رجایی | 08633418785 |
دادگاه تجدید نظر | خیابان هپکو، شعبه 14 تجدید نظر خواهی | 08633418003 |
سازمان قضایی نیروهای مسلح

یکی از دادگاه های اراک، سازمان قضایی نیروهای مسلح است که به جرایم مربوط به نیروهای مسلح رسیدگی می کند. این مجموعه جزو سیستم قضایی است و به شکایات مردم رسیدگی می نماید.
آدرس سازمان قضایی نیروهای مسلح: اراک، شهرک صنایع، بلوار آ نجفی
شماره تماس: 08632266700
شورای حل اختلاف

یکی دیگر از نهادهای قضایی که به اختلاف میان مردم رسیدگی می نماید، شورای حل اختلاف می باشد. این شورا در اراک دارای چندین شعبه می باشد که به اختلافات مردم این شهر که قابل صلح و سازش باشند و همچنین در صلاحیت آن ها قرار داشته باشند، رسیدگی می کند.
آدرس شورای حل اختلاف: اراک، چشمه موشک، خیابان طالقانی، خیابان شریعتی
شماره تماس: 08633418701
دادگاه انقلاب

دادگاه انقلاب از دیگر دادگاه های اراک می باشد. این دادگاه مانند سایر دادگاه های انقلاب در استان های دیگر مسئول رسیدگی به پرونده هایی هستند که در حوزه مواد مخدر و قاچاق آن، مسائل امنیتی و توهین به رهبری فعالیت می نماید و به پرونده های این بخش رسیدگی می کند.
آدرس دادگاه انقلاب: اراک، شهرک مصطفی خمینی، خیابان هپکو
شماره تماس: 08633418000
دادگاه خانواده

دادگاه خانواده مسئول رسیدگی به پرونده های حوزه خانواده می باشد. دعاوی مربوط به طلاق، مهریه، حضانت فرزندان، استرداد جهیزیه و سایر مسائل و مشکلاتی که در حوزه خانواده قرار دارد در صلاحیت این دادگاه می باشد.
آدرس دادگاه خانواده: اراک، خیابان امام، بلوار رجایی
شماره تماس: 08633418785
دادگاه تجدید نظر

دادگاه تجدید نظر از دیگر دادگاه های اراک می باشد که صلاحیت صدور حکم در خصوص پرونده های تجدید نظر را دارد. این دعاوی شامل پرونده هایی هستند که یکی از طرفین آن ها نسبت به حکم دادگاه بدوی معترض باشد.
آدرس دادگاه تجدید نظر: اراک، خیابان هپکو، پایین تر از مسجد الزهرا، ساختمان دادگستری استان مرکزی، شعبه 14 تجدید نظر خواهی
شماره تماس: 08633418003
قاضی کیست؟
قاضی فردی است که در دادگاه ها به قضاوت می پردازد و در واقع رئیس دادگاه محسوب می شود. این فرد موظف است پرونده های ارسال شده به دادگاه زیر نظر خود را مورد بررسی قرار داده و مطابق با قوانین حقوقی و مدنی کشور، حکم لازم را برای آن ها صادر نموده و پرونده را خاتمه دهد.
شغل قضاوت جزو شغل های حساس جامعه است زیرا با حقوق افراد در ارتباط است. از طرف دیگر به دلیل این که قاضی نماینده برقراری عدالت است، در صورتی که مرتکب خطایی شود، سبب از دست رفتن اعتماد مردم خواهد شد. داور و دادرس از دیگر نام های قاضی است که به معنی فردی است که در میان مردم داوری نموده و به داد افراد محق می رسد.
قضات باید در رشته های حقوق تحصیل نموده و در آزمون های مختلف نیز به موفقیت برسند تا بتواند به قضاوت بپردازند. یک قاضی باید تجربه بالایی نیز داشته باشد تا احتمال خطای او کمتر شود. برخی پرونده ها آن قدر پیچیده هستند که تشخیص حق و باطل آن ها بسیار دشوار خواهد بود. قضات در هنگام رسیدن به این مقام سوگند می خورند که همواره به دنبال احقاق حق باشند و از این مسیر منحرف نگردند. یک قاضی باید عادل باشد و در تمام دوران قضاوت خود به سوگند خود پایبند باشد. می توانید سایر مقالات ما در سایت وکیل چی را مطالعه نموده و اطلاعات حقوقی خود را افزایش دهید.

وظایف دادگاه های اراک
دادگاه های اراک به عنوان زیر مجموعه دستگاه قضایی کشور، باید در مسیر برقراری عدالت حرکت کنند. دادگاه ها انواع مختلفی دارند که هر کدام از آن ها صلاحیت رسیدگی به دعاوی مختلف را دارند. اما هدف نهایی دادگاه و کل مجموعه قضایی کشور در یک راستا قرار دارد و آن هم برقراری امنیت، عدالت و نظم است. تمام زیر مجموعه های دستگاه قضایی در کنار استقلال خود، به یکدیگر وابسته اند و با هم همکاری می کنند.
دادسرا یکی از نهادهایی است که با دادگاه ها همکاری نزدیکی دارند. در دادسرا تحقیقات مقدماتی در خصوص پرونده صورت گرفته و به دادگاه ارسال می شود. اما وظیفه دادگاه بررسی کامل پرونده و صدور حکم خواهد بود. در واقع پرونده ای که به دادگاه ارجاع می شود باید در این نهاد تعیین تکلیف گردد. هیچ دادگاهی نمی تواند به دلیل نبود دلایل از صدور احکام لازم خودداری نماید.
قاضی برای صدور حکم منصفانه و قانونی می تواند از مدارک، شواهد، قرائن و مستندات استفاده نماید. در صورت ناکافی بودن مدارک، قاضی باید با توجه به شرایط پرونده، علم خود و قوانین موجود منصفانه ترین و منطقی ترین حکم را صادر کند. در مسیر پیگیری پرونده ها می توان از بهترین وکیل تهرانسر کمک گرفت تا نتیجه بهتری را کسب کرد.

دادگاه نظامی چیست؟
افرادی که در نظام مشغول فعالیت می باشند، ممکن است دچار اشتباهات عمدی و یا سهوی شوند. این افراد نیز مانند هر متخلف دیگری باید مورد مجازات قرار بگیرند، البته این موضوع در صورتی است که خطا و اشتباه آن ها ثابت شود. برای همین منظور، دادگاهی به نام دادگاه نظامی تاسیس شده که به جرایم مربوط به وظایف خاص نظامی و انتظامی کارمندان ارتش، ژاندارمری، شهربانی و سپاه پاسداران رسیدگی می نماید.
قوانین حاکم بر دادگاه های نظامی هم مانند سایر دادگاه ها و بلکه شدیدتر و سخت گیرانه تر می باشد. حساسیت کاری دادگاه های نظامی بسیار بالا بوده و هیچ گونه انعطافی در خصوص فرد مجرم وجود ندارد. البته پرونده فرد متخلف در دادگاه نظامی مورد بررسی قرا می گیرد و در صورت بی گناهی وی مجازاتی وجود ندارد. اما در صورت اثبات جرم، اشد مجازات برای آن ها در نظر گرفته می شود، زیرا این افراد خود مسئول برقراری نظم و عدالت هستند و انجام جرم توسط آن ها بخشودنی نخواهد بود.
دادگاه های عمومی و اختصاصی
در یک دسته بندی دادگاه ها به دو دسته حقوقی و کیفری تقسیم بندی می شوند که هر کدام از این دادگاه ها دارای زیر مجموعه هایی می باشند. در دسته بندی دیگر دادگاه ها در دو دسته دادگاه عمومی و دادگاه اختصاصی قرار می گیرند. همان طور که از نام این دادگاه ها مشخص است دادگاه عمومی به کلیه پرونده ها رسیدگی می نماید. اما دادگاه اختصاصی به دعاوی که برای آن ها تعیین شده و صلاحیت رسیدگی به آن ها را دارند رسیدگی می کنند.
خود دادگاه های اختصاصی هم به دو دسته دیگر تقسیم می شوند. یک دسته دادگاه هایی هستند که زیر مجموعه قوه قضاییه هستند، دادگاه انقلاب، روحانیت و نظامی در این دسته قرار دارند. دسته دیگر دادگاه های اختصاصی دادگاه هایی هستند که جزو سیستم قضایی نیستند اما کار قضایی انجام می دهند. هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما، کمیسیون ماده 100 شهرداری و یا کمیسیون ماده 12 قانون زمین شهری در این دسته قرار دارند.

کلام آخر
در این مقاله لیست دادگاه های اراک را برای شما عزیزان تهیه نمودیم تا در مواقع لزوم بتوانید به اطلاعات این مراکز دسترسی داشته باشید. قاضی دادگاه باید دارای سواد حقوقی باشد تا بتواند به درستی قضاوت نموده و حقی را ضایع نکند. وی به عنوان رئیس دادگاه، مسئول صدور حکم است. در واقع صدور حکم با تکیه بر قوانین حقوقی و مدنی کشور، وظیفه دادگاه است. امیدواریم این مقاله به افرادی که با مسائل و مشکلات حقوقی درگیر هستند کمک کرده باشد. از این که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید از شما سپاس گزاریم. در صورت داشتن هر گونه انتقاد و پیشنهاد از طریق سایت وکیل چی با ما در ارتباط باشید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
شروع به رسیدگی دعاوی در صلاحیت دادگاه های حقوقی با ثبت دادخواست از طرف خواهان در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی می باشد.
نحوه جست و جوی آدرس شعب در سامانه شورای حل اختلاف ورود به سایت از طریق آدرس shorath.eadl.ir و انتخاب گزینه آدرس شعب و وارد کردن نام شهر مورد نظر می باشد.
قاضی عادل فردی می باشد که با توجه به اسناد و مدارک و علم خود با عدالت رفتار کرده و حکم صادر کند.