لیست دادگاه های تهران ⭐【سال1403】⚖️
در این مقاله قصد داریم شما را با لیست دادگاه های تهران آشنا کنیم تا در مواقع لزوم به آدرس و شماره تماس آن ها دسترسی داشته باشید. با توجه به افزایش روزافزون پرونده های حقوقی و کیفری و پیچیدگی انواع معاملات و روابط بین افراد و تغییرات قانون، ممکن است بسیاری از افراد به دلیل عدم توجه به قوانین به صورت عمد و یا غیر عمد مرتکب خطا و جرم شوند و یا در جایگاه شاکی حقوق آن ها پایمال شود. ازاین رو برای آن ها پروندهای در دادسراها و دادگاه های کشور تشکیل می شود تا بتوانند به صورت قانونی به اختلافات پیش آمده پایان دهند. اگر شما نیز نیاز به دسترسی و اطلاع از دادگاه های مطرح در تهران دارید، در ادامه مقاله همراه ما باشید.
دادگاه های تهران چه وظایفی بر عهده دارند؟
دادگاه در اصطلاح به مکانی گفته می شود که در آن گروهی از افراد به عنوان شاغلین مجموعه، وظیفه رسیدگی به پرونده ها و حل و فصل آن ها را برعهده دارند. دادگاه نوعی نهاد دولتی می باشد که افرادی از جمله، کارمند تا قضات در آن به مشکلات حقوقی افرادی که در جایگاه شاکی و فرد خاطی و مجرم هستند رسیدگی می کنند و تمام تلاش خود را دارند تا با رعایت عدالت حق را به حق دار برسانند.
در واقع تمامی دادگاه ها از جمله دادگاه های تهران زیر مجموعه ای از دادسراها می باشند و تحت نظر آن فعالیت می نمایند. برای هر نوع جرمی دادگاه مخصوصی وجود دارد و این مرجع قضایی تنها موظف است که به حوزه مورد نظر رسیدگی کند. در لیست دادگاه های تهران که در این مقاله معرفی خواهد شد، انواع دادگاه ها وجود دارند که فعالیت هر کدام ممکن است در حیطه حقوقی و یا کیفری باشد.
دادگاه های حقوقی وظیفه رسیدگی به مشکلات و اختلافاتی که در زمینه دعاوی اقتصادی و اجتماعی هستند را دارند و در نهایت با تعیین خسارت به مطالبات شاکیان جامه عمل می پوشانند. اما دادگاه های کیفری به جرایمی که خلاف قانون هستند می پردازند و در نهایت برای فرد خاطی مجازاتی را در نظر می گیرند که وکلایی من جمله بهترین وکیل کیفری در تهران با چنین دادگاه هایی سر و کار دارند.
دادسرا چه نوع نهادی است؟
دادسرا ها در دو نوع دادسرای عمومی و دادسرای انقلاب فعالیت می کنند و از جمله نهادهای قضایی هستند که وظایف مخصوص به خود را دارند. دادسراها، در راستای دادگاه ها به فعالیت می پردازند. بالاترین جایگاه مقامات قضایی در سلسله مراتب این نهاد را دادستان در اختیار دارد که به عنوان رئیس این نهاد به فعالیت می پردازد و تمام تلاش خود را برای انجام امور این مرکز به کار می برد.
مطابق با ماده 22 قانون آیین دادرسی کیفری دادسراهای عمومی و انقلاب وظایفی را بر عهده دارند که به شرح زیر می باشد:
کشف جرم: بعد از این که فردی شکایتی را به مراجع قضایی ارائه می دهد بعد از دریافت شکایت نامه خصوصی و یا گزارشی که از سوی ضابطین مانند پلیس دریافت شده است، دادستان دستور آغاز تحقیقات مقدماتی را به دادیار و یا بازپرس صادر می کند.
دستور تعقیب متهم: دیگر وظیفه ای که دادسراها چه از نوع عمومی و چه از نوع انقلاب بر عهده دارند، جستجوی متهم و تعقیب او بعد از کشف جرم است.
تحقیقات اولیه: با دریافت گزارشی مبنی بر وقوع جرمی از سوی ضابطین قضایی, دادسرا موظف است که تحقیقات اولیه را آغاز کند.
اجرای حکم کیفری: پس از این که از مرجع قضایی هم چون دادگاه های تهران حکمی صادر گردید، دادسرا موظف به اجرای آن می باشد.
لیست دادگاه های تهران
در ادامه این بخش می خواهیم شما را با 10 تا از دادگاه های تهران آشنا کنیم تا بتوانید در صورت نیاز به مراجعه به آن ها به راحتی به آدرس و شماره تماس آن ها دسترسی داشته باشید.
مجتمع قضایی شهید بهشتی تهران
مجتمع قضایی شهید بهشتی، از جمله دادگاه های تهران است که در حوزه مربوط به دعاوی حقوقی، تجاری و اوقات به ارائه خدمات قضایی می پردازد. این مرکز وظیفه رسیدگی به دعاوی حقوقی مناطق 2، 6، 11 و 12 تهران را بر عهده دارد. در حال حاضر سرپرست این نهاد قانونی، حجت الاسلام و المسلمین امیررضا دهقانی نیا می باشد که از سوی رئیس کل دادگاه های عمومی و انقلاب این سمت را دریافت نموده است.
آدرس: تهران، میدان فردوسی، خیابان سپهبد قرنی، نبش چهار راه سمیه
مجتمع قضایی شهید صدر
مجتمع قضایی شهید صدر (ره) یکی از دادگاه های تهران محسوب میشود که در گذشته با نام مجتمع ویژه شناخته می شد. در این مجموعه تنها به محاکم حقوقی رسیدگی می شود. محدوده های تحت نظارت این مجموعه مناطق 3 و 7 تهران می باشد.
آدرس: تهران، ونک، خیابان سئول، خیابان دوازده متری اول
مجتمع قضایی شهید محلاتی
دیگر مرجع قضایی که در لیست دادگاه های تهران قرار می گیرد، مجتمع قضایی شهید محلاتی است که به محاکمی از جمله دعاوی حقوقی و کیفری رسیدگی می کند. این مجموعه از بزرگ ترین مراجع قضایی شهر تهران است و در محدوده شرق تهران به ارائه خدمات می پردازد. در این مجتمع دعاوی حقوقی مناطق 14،15،16،17،18 و 19 تهران و همچنین دعاوی کیفری مناطق 14 و 15 مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین احکام مدنی مجتمع های قضایی همچون بعثت و مطهری برای اجرا به این مرکز منتقل می شود.
آدرس: تهران، خیابان نبرد، بلوار شهید محلاتی، بلوار ابوذر، حدفاصل پل پنجم و چهارم
مجتمع قضایی شهید مفتح
مجتمع قضایی شهید مفتح در تهران به انواع دعاوی حقوقی رسیدگی می کند و مناطق تحت نظر آن برای دریافت پرونده های حقوقی، مناطق 5، 21 و 22 شهرداری تهران می باشد. همچنین پرونده های مربوط به دعاوی خانواده در مناطق 5، 22 ،21 و 9 به این مجتمع ارجاع داده می شود. این مرکز همه روزه از ساعت ۸ صبح تا 2 بعد از ظهر به ارائه خدمات می پردازد و در روزهای پنجشنبه و جمعه تعطیل می باشد.
آدرس: تهران، شهر زیبا، خیابان مخابرات، پشت کانون اصلاح و تربیت
مجتمع قضایی قدس
مجتمع قضایی قدس به دعاوی مربوط به مناطق شهرداری 2، 5 و 10 رسیدگی می نماید. این مرکز رسیدگی به محاکم جزایی و کیفری را برعهده دارد و در آن 23 شعبه دایر است.
آدرس: تهران، جنت آباد شمالی، بلوار انصار المهدی، روبروی دانشگاه آزاد سما
دادگاه انقلاب تهران
دادگاه انقلاب تهران به ریاست جناب آقای سید محمد تقوی به جرایم کیفری و امنیتی همچون محاربه، بغی، فساد فی الارض، مواد مخدر و غیره رسیدگی می کند. این دادگاه در نظام حقوقی و قضایی کشور از اهمیت بالایی برخوردار است و از مهم ترین دادگاه های تهران می باشد.
آدرس: تهران، خیابان شریعتی، نبش خیابان معلم
مجتمع قضایی شهید فهمیده
مجتمع قضایی شهید فهمیده که مخصوص دعاوی کیفری اطفال می باشد، از دیگر دادگاه های تهران است. در این مجتمع دادگاه کیفری اطفال از شعبه 1383 تا 1389 مستقر می باشد.
آدرس: تهران، اول اتوبان تهران، کرج، قبل از عوارضی قدیم، خیابان آزادگان، پلاک 144
مجتمع قضایی شهید مدرس
دادگاه عمومی و انقلاب شهید مدرس از جمله دادگاه های تهران است که در تهرانپارس و حکیمیه مستقر شده است. این مرکز به انواع جرایم کیفری و امنیتی و برخی دعاوی حقوقی رسیدگی می کند. پرونده های حقوقی مناطق 13و 8 شهرداری تهران و دعاوی کیفری مناطق 4، 8 و 13 در این مجتمع بررسی می شوند.
آدرس: تهران، میدان امام حسین (ع)، خیابان دماوند، بعد از سبلان، اول وحیدیه
مجتمع ویژه جرایم اقتصادی
مجتمع ویژه جرایم اقتصادی یکی از مراجعی است که رسیدگی به دعاوی مربوط به اختلال در نظام اقتصادی کشور، پولشویی، اختلاس، دریافت وجوه غیر قانونی، قاچاق کالا و ارز، تدلیس و تبانی در معاملات و تمامی جرایمی که در اوراق بهادار وجود دارد را بر عهده دارد.
آدرس: تهران، خیابان انقلاب، حدفاصل پل کالج و چهارراه ولیعصر، خیابان شهید سعید
مجتمع قضایی شهید قدوسی
یکی دیگر از مراکزی که در لیست دادگاه های تهران قرار دارد، مجتمع شهید قدوسی می باشد. این مرجع قضایی به انواع دعاوی کیفری رسیدگی می کند و دارای 24 شعبه برای رسیدگی به پرونده های کیفری می باشد. پرونده های مربوط به مناطق 3، 6 و 7 شهرداری تهران به این شعبه تعلق دارند.
آدرس: تهران، خیابان استاد مطهری، خیابان کوه نور، خیابان هفتم، پلاک 43
تعیین صلاحیت دادگاه های تهران
تعریف کلی داشتن صلاحیت در آیین دادرسی به این صورت است که صلاحیت یعنی، اختیاراتی که به دادگاهی از طرف قانون داده میشود تا بتواند به برخی از دعاوی رسیدگی نماید. به نوعی دیگر می توان گفت صلاحیت، داشتن شایستگی قانونی دادگاه هایی از جمله دادگاه های تهران برای بررسی دعاوی خاصی می باشد. میتوانیم بگوییم که هر کدام از دادگاه ها، تنها اجازه دارند به پرونده ها و دعاوی که قانون به آن ها اختیار داده است، رسیدگی نمایند. این مراجع در خصوص موضوعات دیگر که اجازه ورود به آن را ندارند، غیر صالح نامیده می شوند.
یکی از مواردی که شخص اقامه کننده دعوا باید به آن توجه ویژه داشته باشد، انتخاب دادگاهی است که دارای صلاحیت در خصوص موضوع مورد نظر باشد و در واقع به عنوان مرجع دارای صلاحیت شناخته شود. علت اهمیت این موضوع میتواند چندین مورد باشد که مهم ترین آن، پیشگیری از اطاله دادرسی است. اگر کسی که قصد طرح دعوا را دارد به دادگاهی که صلاحیت رسیدگی ندارد اقامه دعوا کند، دادگاه عدم صلاحیت را تعیین کرده و پرونده مورد نظر را به دلیل نداشتن صلاحیت به مرجعی که اختیار رسیدگی به آن را دارد اعاده می نماید.
انواع صلاحیت دادگاه های کیفری و حقوقی
همان طور که گفتیم، صلاحیت دادگاه ها به حدود اختیارات آن ها و شایستگی برای رسیدگی به پرونده ها اطلاق می گردد. به طورکلی صلاحیت دادگاه ها به دودسته صلاحیت ذاتی و محلی تقسیم بندی می گردد:
صلاحیت ذاتی
منظور از صلاحیت ذاتی دادگاه، تقسیم کردن مرجع قضایی از جهت نوع، درجه و صنف است. دادگاه های تهران از نظر صنفی به دو دسته قضایی و اداری، از نظر نوع به عمومی و اختصاصی و طبق درجه به دو دسته نخستین و عالی تقسیم می گردد. از نظر صلاحیت ذاتی و طبق ماده 10 قانون آیین دادرسی مدنی کشور، به تمامی دعاوی در مرحله اول، در دادگاه های عمومی رسیدگی می گردد.
صلاحیت محلی دادگاه
منظور از صلاحیت محلی یا همان صلاحیت نسبی این است که دادگاه هایی اجازه رسیدگی به پرونده را دارند که در حوزه جغرافیایی و قضایی اختلاف پیش آمده فعالیت داشته باشند. یعنی مرجع قضایی که وظیفه رسیدگی به دعاوی مربوط به منطقه 6 تهران را دارد، اجازه رسیدگی به دعاوی مربوط به منطقه 22 را نخواهد داشت.
کلام آخر
در این مقاله ما در مورد انواع دادگاه ها و صلاحیت آن ها برای رسیدگی به دعاوی مختلف صحبت کردیم. علت تخصیص این مقاله به این موضوع، افزایش روز افزون پرونده های در جریان در مراجع قضایی با انواع موضوعات حقوقی و کیفری است. همچنین برای کسانی که ساکن تهران هستند و نیاز به کسب اطلاعات لازم در مورد مراجع قضایی این شهر دارند، لیستی از دادگاه های تهران را معرفی نمودیم.
امیدواریم آنچه که در این مقاله برای شما عنوان گردید مفید و مثمر ثمر بوده باشد. از همراهی شما تا پایان مقاله کمال تشکر را داریم و منتظر دریافت نظرات و پیشنهادات سازنده شما در سایت وکیل چی هستیم.
دادگاه حقوقی از جمله مراجع قضایی جهت رسیدگی به دعاوی و دادخواست های راجع به موضوعات حقوقی می باشد.
دادسرا صرفا صلاحیت صدور قرار را دارا می باشد در حالیکه دادگاه قرار و حکم صادر می نماید.
شروع به رسیدگی دعاوی در صلاحیت دادگاه های حقوقی با ثبت دادخواست از طرف خواهان در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی می باشد .