وکیل حقوقی

لیست دادگاه های کرمانشاه⚡【سال1403】⚖️

در این مقاله قصد داریم اطلاعات مختصر و مفیدی را در خصوص انواع دادگاه ها، دادسراها و دیگر مراجع قضایی به شما ارائه دهیم. از جمله کسانی که در راستای مسائل حقوقی در کشور به صورت حرفه ای به انجام فعالیت می پردازند، قضات، مستشاران و منشیان دادگاه و دیگر پرسنل دادگستری ها می باشند. در کنار این افراد که برای برقراری عدالت و حل اختلافات تلاش می کنند و سعی دارند کشور را از هرج و مرج و بی قانونی نجات دهند وکلا نیز به دفاع از افراد درگیر این دعاوی در دادگاه‌ ها می پردازند. همچنین در ادامه لیست دادگاه های کرمانشاه را همراه با آدرس و شماره تماس برای ساکنین این شهر و شهرستان های اطراف آن ارائه خواهیم داد پس در ادامه همراه ما باشید.

طبقه بندی دادگاه های کرمانشاه

قبل از این که بخواهیم به دسته بندی دادگاه های کرمانشاه بپردازیم، باید تعریف درستی از دادگاه و نحوه عملکرد آن ها داشته باشیم. دادگاه به محلی گفته می شود که تحت نظر قوه قضاییه دایر شده و وظیفه آن رسیدگی به تظلمات، شکایات، پرونده ها و انواع دعاوی رایج بین افراد و سازمان ها می باشد. آنچه که سر لوحه کار دادگاه و قضات قرار می گیرد، برقراری عدالت و اقامه قانون و جلوگیری از هرج و مرج در جامعه است تا هیچکس مورد ظلم واقع نشده و حق و حقوقش پایمال نشود. با توجه به گستردگی دعاوی و پرونده های رایج در مراجع قضایی و همچنین جمعیتی که این استان دارد، دادگاه های کرمانشاه با توجه به موضوع پرونده انواع مختلفی دارند.

دسته بندی کلی که برای دادگاه های کرمانشاه در نظر گرفته می شود در دو گروه حقوقی و کیفری می باشد. قوه قضاییه بر اساس معیار صلاحیت ذاتی و محلی هر دادگاه را برای امر خاصی ملزم می دارد. دادگاه های حقوقی به پرونده هایی با موضوعات حقوقی رسیدگی می نمایند. این پرونده ها تنها به دلیل اختلافات مالی و ضرر و زیان هایی که بین افراد بر کسی وارد می شود، تشکیل می گردد و در نهایت دادگاه نیز با توقیف اموال فرد خاطی و مصادره آن ها، فرد خاطی را موظف به پرداخت و جبران زیان طرف مقابل می‌نماید. در این صورت برای فردی که از او شکایت شده است جرم و سو پیشینه در نظر گرفته نمی‌شود و مجبور به گذراندن حبس نمی گردد.

دعاوی حقوقی در انواع مختلف ملکی، مالی و تجاری، دعاوی بانکی، رانندگی و خسارات آن و غیره می باشد. وکلایی هم چون بهترین وکیل ملکی می تواند به افراد در این زمینه کمک کند. دعاوی خانواده نیز در زمره دعاوی حقوقی قرار می گیرند، اما به دلیل گستردگی موضوعات و تعداد زیاد پرونده ها، قانون حمایت از خانواده دادگاه های مجزایی را برای آن در نظر گرفته است که افراد با کمک گرفتن از بهترین وکیل خانواده می توانند روند این پرونده ها را طی کنند. دادگاه ها در دسته بندی دیگر در انواع عمومی و اختصاصی برگزار می گردند.

دادگاه های عمومی نیز در دو نوع بدوی و تجدیدنظر اقدام به رسیدگی به پرونده ها در مراحل اولیه و بعد از وارد شدن اعتراض به رای دادگاه انجام می شود. دادگاه های اختصاصی نیز در صورت تشکیل می گردند که عبارتند از: دادگاه اختصاصی در داخل تشکیلات قضایی و دادگاه اختصاصی خارج از تشکیلات قضایی. در نوع اول که همان دادگاه انقلاب یا نظامی و یا دیوان عدالت اداری است، دادگاه هایی برای کارکنان و پرسنلی تشکیل می شود که در ارگان های دولتی فعالیت می نمایند. نوع دوم نیز دادگاه هایی هستند که به صورت اختصاصی و به دستور قانون گذار تشکیل می گردند.

طبقه بندی دادگاه های کرمانشاه

مجتمع ویژه جرایم اقتصادی چیست؟

مجتمع ویژه جرایم اقتصادی یکی از دادگاه های کرمانشاه است که به دعاوی خاصی رسیدگی می نماید. این مرجع قضایی تنها صلاحیتی که دارد رسیدگی به جرایمی است که قواعد و مراحل خاص خود را داشته و طبق قوانین آیین دادرسی کیفری مورد بررسی قرار گیرد. طبق ماده 566 قانون که به تخصیص شعبه های مراجع قضایی و انواع پرونده ها تاکید دارد، مجتمع ویژه جرایم اقتصادی یکی از انواع دادگاه هایی است که به صورت ویژه به موضوعات خاصی رسیدگی می نماید.

هدف این مجتمع قضایی که تحت نظر قوه قضاییه به فعالیت می پردازد، انجام بهتر وظایف قانونی در مسائل اقتصادی کشور است‌ آنچه که این مرجع قضایی را موظف به انجام هرچه بهتر وظایف خود می‌کند، رسیدگی به جرایمی هم چون پولشویی، اختلاس، حمایت از سرمایه گذاری های سالم، مقرر نمودن سیاست های کیفری برای بازداری از فساد و غیره می باشد. این مجتمع قضایی از شورا، رئیس مجتمع قضایی، دادسرا و دادگاه های ویژه تشکیل شده است.

جرایمی که در مجتمع ویژه جرایم اقتصادی مورد بررسی قرار می گیرد عبارتند از:

  • تدلیس در معاملات و اخذ وجوه غیر قانونی
  • رشا، ارتشاء، اختلاس و پولشویی
  • هم دستی در معاملات دولتی و گرفتن پورسانت در معاملات خارجی
  • جرائم گمرکی و مالیاتی و قاچاق کالا و ارز
  • بدست آوردن پول و مال از راه های نامشروع و کلاهبرداری از وزارتخانه ها و شرکت های دولتی

لیست دادگاه های کرمانشاه

در این بخش از مقاله 10 تا از دادگاه های کرمانشاه را به همراه آدرس و شماره تماس ارائه خواهیم داد.

دادگستری کل استان کرمانشاه

دادگستری کل استان کرمانشاه

به طور کلی هر استان در کشور، یک مرجع قضایی کل برای تحت پوشش قرار دادن سایر مراجع و نهادهای قضایی استان می باشد استان کرمانشاه نیست در مرکز استان خود یعنی شهر کرمانشاه دارای دادگستری اصلی و کل می باشد که در چهارراه بسیج واقع است.

آدرس: کرمانشاه، چهارراه بسیج، خیابان بنت الهدی، مقابل دیوان محاسبات اداری

دادسرای عمومی و انقلاب کرمانشاه

دادسرای عمومی و انقلاب کرمانشاه

دادسرای عمومی و انقلاب کرمانشاه واقع در خیابان شریعتی این شهر، به انواع دعاوی کیفری در سطح عمومی و همچنین دعاوی که مربوط به شعبه انقلاب کیفری می باشد رسیدگی می آید و در لیست دادگاه های کرمانشاه قرار دارد.

آدرس: کرمانشاه، خیابان شریعتی، خیابان دانشجو، خیابان گوران، خیابان باقرپور

دادگاه تجدید نظر کرمانشاه

دادگاه تجدید نظر کرمانشاه

زمانی که در دادگاه های عمومی و بدوی، نتیجه پرونده و رای صادره مورد تایید طرفین نباشد، آن ها می توانند به حکم اعتراض کنند. پرونده برای رای قطعی به دادگاه تجدید نظر ارجاع داده می شود. یکی از دادگاه های کرمانشاه نیز به این امر اختصاص داده شده است.

آدرس: کرمانشاه، چهارراه بسیج، خیابان بنت الهدی، روبروی دیوان محاسبات

سازمان قضایی نیروهای مسلح کرمانشاه

سازمان قضایی نیروهای مسلح کرمانشاه

زمانی که پرسنل نیروهای مسلح کشور چون سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و غیره در انجام وظیفه شغلی خود دچار خطا شوند، در مراجع قضایی و دادگاه ها به پرونده آن ها رسیدگی می شود. سازمان قضایی نیروهای مسلح نیز یکی از دادگاه های کرمانشاه است که بدین منظور مشغول به فعالیت می باشد.

آدرس: کرمانشاه، خیابان لشگر، سازمان قضایی نیروهای مسلح

دادگستری سرپل ذهاب کرمانشاه

دادگستری سرپل ذهاب کرمانشاه

تمامی شهرستان های استان کرمانشاه دارای یک مرجع قضایی مجزا برای رسیدگی به پرونده های حقوقی و کیفری حومه آن شهر می باشند. سرپل ذهاب نیز یکی از شهرستان های این استان است که شعبه ای از دادگاه های کرمانشاه در این شهر تشکیل می شود.

آدرس: کرمانشاه، شهرستان سرپل ذهاب، خیابان امام خمینی، نرسیده به میدان بسیج

شورای حل اختلاف مجتمع شهید مطهری

شورای حل اختلاف مجتمع شهید مطهری

از جمله دادگاه های کرمانشاه که برای دعاوی حقوقی با سطح خسارت کم و در نوع محلی تشکیل می شود، شورای حل اختلاف مجتمع شهید مطهری می باشد.

آدرس: کرمانشاه، خیابان گلستان، خیابان سی متری دوم، خیابان دویست و پنجم

دادگستری اسلام آباد غرب

دادگستری اسلام آباد غرب

یکی دیگر از دادگاه های کرمانشاه که در شهرستان های این استان به دلیل رعایت صلاحیت محلی به انواع دعاوی حقوقی و کیفری رسیدگی می کند، دادگستری اسلام آباد غرب می باشد.

آدرس: کرمانشاه، اسلام آباد غرب، بلوار یادگار امام

دادسرای عمومی و انقلاب اسلام آباد غرب

دادسرای عمومی و انقلاب اسلام آباد غرب

انواع دعاوی کیفری چه از نوع کیفری یک و دو و چه دعاوی مربوط به اقدام علیه نظام، تبانی، فساد فی الارض، بغی و محاربه در دادسرای عمومی و انقلاب اسلام آبادغرب مورد بررسی اولیه قرار می گیرد و برای مرحله کشف جرم صورت گرفته تحقیقات آن انجام می شود.

آدرس: کرمانشاه، اسلام آباد غرب

دادگستری هرسین کرمانشاه

دادگستری هرسین کرمانشاه

هرسین نیز از جمله شهرهای استان کرمانشاه است که شعبه ای از دادگاه های کرمانشاه در این شهر واقع می باشد و مرجع قضایی برای انواع دعاوی در سطح عمومی می باشد.

آدرس: کرمانشاه، هرسین، دادگستری شهرستان هرسین

شورای حل اختلاف مجتمع قاضی شهید قنبری

شورای حل اختلاف مجتمع قاضی شهید قنبری

یکی دیگر از دادگاه های کرمانشاه که در این شهر دایر است، مجتمع شورای حل اختلاف قاضی شهیدقنبری به شماره شعبه 34 است که به اختلافات محلی و دعاوی با میزان خسارت اندک رسیدگی می نماید.

آدرس: کرمانشاه، گذرنامه، بلوار شهید بهشتی، خیابان سی متری دوم

دادگاه انقلاب کرمانشاه چیست؟

دادگاه انقلاب یکی از دادگاه های کیفری است که به جرایم خاصی رسیدگی می نماید. این مرجع قضایی طبق نظر قوه قضاییه، تنها صلاحیت رسیدگی به موضوعات خاصی را بر عهده دارد. طبق ماده 294 قانون آیین دادرسی کیفری، دادگاه های کیفری به انواع دادگاه کیفری نوع یک، نوع دو، اطفال و نوجوانان و دادگاه نظامی و انقلاب تقسیم می شود. در مرکز هر استانی یک شعبه دادگاه انقلاب وجود دارد. حتی در برخی موارد نیز با توجه به وسعت استان و جمعیت آن ممکن است بیش از یک شعبه به این دادگاه اختصاص یابد. طبق ماده 303 قانون ایین دادرسی، صلاحیتی که به دادگاه برای رسیدگی به جرایم اختصاص می یابد به موضوعات زیر مربوط می شود:

  • اقدام علیه امنیت داخلی و خارجی کشور، محاربه، فساد فی الارض، بغی، اجتماع علیه جمهوری اسلامی
  • توهین به مقدسات و بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبر فعلی آن
  • جرایم مربوط به مواد مخدر و روانگردان ها
  • اقدامات مسلحانه، تخریب اموال برای مقابله با نظام
  • قاچاق اسلحه و مهمات
  • پرونده های مربوط به اصل 49 قانون اساسی
دادگاه انقلاب کرمانشاه چیست؟

نحوه اعتراض به رای دادگاه بدوی

دادگاه بدوی دادگاه اولیه و نخستین عمومی می باشد که در یک یا چند جلسه تشکیل می شود و پس از آن قاضی رای خود را صادر می نماید. ممکن است که نظر دادگاه مورد قبول طرفین واقع نشود و یا وکلای آن ها این گونه تشخیص دهند که نقص و ایرادی در آن وجود دارد و بخواهند در آن تجدید نظری لحاظ کنند. تجدید نظر ممکن است به رای دادگاه حقوقی و یا دادگاه کیفری باشد. بعد از این که دادگاه بدوی حکم خود را صادر نمود، طرفین تا 20 روز این فرصت دارند تا اعتراض خود را به شعبه تجدید نظر ارسال کنند. در این صورت پرونده به طور مجدد در شعبه تجدید نظر مورد بررسی قرار می گیرد که ممکن است تغییری در رای صادره وارد نشود و یا اصلاح گردد.

اگر رای دادگاه یعنی دادگاه بدوی، به دلیل نبود محکوم علیه به صورت غیابی صادر شده باشد، فرد محکوم می تواند تا 20 روز به آن اعتراض کند و درخواست واخواهی دهد. در این صورت مجددا دادگاه بدوی به صورت حضوری برگزار می شود. گاهی نیز ممکن است در مدت تعیین شده یعنی 20 روز، اعتراضی از سوی طرفین به دادگاه تجدید نظر ارسال نشود. برخی از این دعاوی می‌ تواند بدون تجدید نظر و واخواهی به طور مستقیم مورد فرجام خواهی قرار گیرند. مثلا اگر رای دادگاه اولیه که موضوع مورد بحث آن بیش از مبلغ 20 میلیون ریال باشد، قابلیت فرجام خواهی خواهند داشت.

کلام آخر

در این مقاله در مورد برخی از دادگاه ها همچون دادگاه تجدید نظر، دادگاه کیفری و حقوقی و دادگاه بدوی صحبت شد. در ضمن مطالبی نیز در خصوص دادگاه ویژه جرایم اقتصادی عنوان گردید. اما هدف اصلی این مقاله، معرفی لیست دادگاه های کرمانشاه بود. امیدواریم از مطالب عنوان شده بهره لازم را برده باشید. از همراهی شما تا پایان مقاله سپاس گزاریم و منتظر دریافت نظرات شما در سایت وکیل چی هستیم.

وظایف دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات چیست؟

انجام بازرسی و تعقیب مستخدمین قضایی و کشف تخلفات و تقصیرات آن ها و انجام تحقیق در خصوص رفتار و اعمال و اخلاق منافی با حیثیت و شئون قضایی از جمله وظایف دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات می باشد.

نحوه شکایت در دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات چیست؟

نحوه شکایت در این مرجع قضایی بدین صورت بوده که متقاضی باید فرم مربوطه که در سایت دادسرا و دادگاه عالی قضات dadqozat.eadl.ir قرار دارد را دانلود و پس از تکمیل همه اطلاعات لازم آن را به آدرس این دادسرا و دادگاه پست کند.

دادگاه کیفری دو در چه مواردی شروع به رسیدگی می کند؟

دادگاه کیفری دو صرفا در جرایم در صلاحیت خود، یعنی جرایمی که در صلاحیت دادگاه های دیگر اعم از دادگاه کیفری یک یا انقلاب یا اطفال نیستند پس از اعلام جرم توسط مدعی العموم یا شکایت شاکی شروع به رسیدگی می کند.

4.4/5 - (5 امتیاز)

صدف طاهری

سلام صدف طاهری هستم. دارای چندین سال سابقه تولید محتوا در زمینه مسائل حقوقی و وکالت می باشم، در حال حاضر در سایت وکیل چی به عنوان نویسنده تحت وب مشغول به فعالیت هستم. هدف من تولید محتوای مفید برای کاربران است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 3 =

دکمه بازگشت به بالا