حقوقی

لیست دادگاه های ارومیه ⭐【سال1404】⚖️

افراد در هنگام رو به رو شدن با مسائل و مشکلات حقوقی نیازمند یک مرجع صالح و آگاه برای رسیدگی به این مشکلات هستند. دادگاه ها مراجعی هستند که افراد برای عدالت خواهی به آن ها مراجعه می کنند. رئیس و مدیر دادگاه، قاضی است که علم و تحصیلات قضاوت را دارا می باشد و با تکیه بر آن ها و بررسی مدارک و مستندات حکم لازم را صادر می نماید. پیروی از حکم و دستور دادگاه ضروری است و عدم توجه به آن عواقب خاص خود را دارد. در این مقاله لیست دادگاه های ارومیه را برای شما تهیه نموده ایم تا در صورت لزوم بتوانید به این محاکم، مراجعه نمایید، پس لطفا با ما همراه باشید. 

جدول: معرفی دادگاه‌های ارومیه همراه با شماره تماس

❤️نوع دادگاهآدرس☎️شماره تماس
دادگاه تجدید نظرارومیه، بازار باش، بلوار مدرس044-32759580
دادگاه انقلابارومیه، کوی دادگستری، بلوار امام علی044-32735153
شورای حل اختلافارومیه، خیابان والفجر، رو به روی پارک ملت044-32759739
مجتمع دادگاه جزایی احکام کیفری 1 و 2ارومیه، کوی دادگستری، بلوار امام علی044-32731079
سازمان قضایی نیروهای مسلحارومیه، بلوار ارتش044-32220227
مجتمع دادگاه خانوادهارومیه، بلوار حسنی044-32732199

لیست دادگاه های ارومیه 

در این قسمت به معرفی دادگاه های ارومیه می پردازیم. شما عزیزان می توانید با مطالعه این بخش، به اطلاعاتی در خصوص دادگاه های ارومیه دست یابید و در هنگام لزوم با داشتن آدرس به این محاکم مراجعه نمایید. 

دادگاه تجدید نظر 

یکی از دادگاه های ارومیه که مسئول رسیدگی به پرونده های مردم می باشد، دادگاه تجدید نظر است. پس از دادگاه بدوی و صدور حکم در این دادگاه، ممکن است هر یک از طرفین دعوا به این حکم معترض باشند. در این صورت باید دادخواست تجدید نظر ارائه گردد که در این دادگاه مورد بررسی قرار می گیرد.  

آدرس دادگاه تجدید نظر دادگاه تجدید نظر : آذربایجان غربی، ارومیه، بازار باش، بلوار مدرس، میدان ایالت 

شماره تماس : 044-32759580

دادگاه انقلاب 

دادگاه انقلاب 

دادگاه انقلاب هم از سایر مراجع قضایی است که در آن پرونده های قضایی مورد بررسی و قضاوت قرار می گیرد. این دادگاه ها مسئول رسیدگی به پرونده های امنیت داخلی و مواد مخدر هستند. این مجموعه ها همچنین به جرایم افرادی که به رهبر توهین نموده اند نیز می باشد.  

آدرس دادگاه انقلاب : ارومیه، کوی دادگستری، بلوار امام علی 

شماره تماس : 044-32735153

شورای حل اختلاف 

شورای حل اختلاف 

در شهرها و استان های مختلف از جمله ارومیه، شوراهای حل اختلاف وجود دارند. این شوراها دارای شعبه های مختلف در شهرستان ها هستند که در حوزه خود به بررسی پرونده ها و ایجاد صلح و سازش میان مردم می پردازند. شورای حل اختلاف در مجموعه قوه قضاییه و دادگاه ارومیه قرار دارد. 

آدرس شورای حل اختلاف : آذربایجان غربی، ارومیه، خیابان والفجر، رو به روی پارک ملت، مجتمع شوراهای حل اختلاف

شماره تماس : 044-32759739

مجتمع دادگاه جزایی احکام کیفری 1 و 2 

مجتمع دادگاه جزایی احکام کیفری 1 و 2 

این مجتمع هم یکی از دادگاه های ارومیه است که به قضاوت پرونده های کیفری 1 و 2 می پردازد. یعنی جرایمی که جزو جرایم کیفری هستد و مجازات های تعریف شده ای برای آن ها وجود دارد. قضات این مجموعه بر آئین دادرسی و قانون مجازات اسلامی مسلط هستند و بنا بر همین قوانین حکم لازم را صادر می نماید.  

آدرس مجتمع دادگاه جزایی احکام کیفری 1 و 2 : ارومیه، کوی دادگستری، بلوار امام علی 

شماره تماس :044-32731079

سازمان قضایی نیروهای مسلح 

سازمان قضایی نیروهای مسلح 

از دیگر دادگاه های ارومیه، سازمان قضایی نیروهای مسلح است که به دعاوی و پرونده های حوزه نیروهای مسلح رسیدگی می کند. این مجموعه دارای قضات توانمند است که در پرونده های نیروهای مسلح تجربه ویژه ای دارند. 

آدرس سازمان قضایی نیروهای مسلح : ارومیه، ارشاد، بلوار ارتش 

شماره تماس : 044-32220227

مجتمع دادگاه خانواده 

مجتمع دادگاه خانواده 

دادگاه خانواده هم یکی از دادگاه هایی است که در شهرها و استان های مختلف دارای شعبات گوناگون است. این مراجع به پرونده های حوزه خانواده مانند طلاق، مهریه، استرداد جهیزیه، ارث و میراث، سرپرستی و قیومیت و هویت قانونی رسیدگی می کنند. 

آدرس مجتمع دادگاه خانواده : ارومیه، خطای لو، بلوار حسنی 

شماره تماس : 044-32732199

آیا دادگاه و دادسرا دو نهاد متفاوت اند؟ 

ممکن است برای برخی افراد این سوال مطرح شود که آیا دادگاه و دادسرا یک مفهموم دارند و یا این که نهادهای متفاوتی هستند. در پاسخ به این سوال باید گفت که دادسرا مکانی جدا از دادگاه می باشد اما در مجموعه سیستم قضایی کشور قرار دارد و زیر نظر قوه قضاییه فعالیت می نماید. 

در واقع دادسرا محلی است که بررسی مقدماتی پرونده را قبل از ارجاع آن به دادگاه انجام می دهد. یعنی اگر فردی بخواهد از شخصی شکایت نماید و یا وقوع جرمی اطلاع دهد، باید به دادسرا مراجعه نماید. این موضوع به صورت بدوی در دادسرا مورد بررسی قرار می گیرد. در داسرا کشف جرم، تعقیب متهم و جمع آوری مدارک لازم برای پرونده انجام می شود. سپس پرونده برای بررسی کامل تر و صدور حکم به دادگاه ارسال می شود.  

 برای تشکیل پرونده در دادسرا باید ابتدا شکوائیه تنظیم شود و به دادسرا ارائه گردد. در این مرجع در صورت نیاز، اقدام به انجام تحقیقات مختلف صورت می گیرد و حتی ممکن است متهم تحت تعقیب قانونی قرار بگیرد. در صورتی که دادسرا فرد را بر اساس اطلاعات کسب شده مجرم تشخیص دهد، برای وی کیفرخواست تنظیم نموده و به همراه پرونده به دادگاه ارسال می نماید. دادگاه نیز با توجه به آن چه در پرونده وجود دارد به صدور حکم لازم اقدام می کند. 

آیا دادگاه و دادسرا دو نهاد متفاوت اند؟ 

دادگاه اطفال و نوجوانان از دادگاه های ارومیه

در قانون جدید آئین دادرسی کیفری، دادگاه اطفال و نوجوانان تعریف شد که پس از آن این دادگاه تاسیس شد و شروع به فعالیت نمود. همان طور که از نام این دادگاه مشخص است به جرایمی که توسط اطفال و نوجوانان رخ می دهد رسیدگی می کند. هر فردی که سن وی زیر 18 سال باشد و مرتکب جرمی شود، در این دادگاه مورد قضاوت قرار می گیرد.  

دادگاه اطفال و نوجوانان ارومیه هم مانند تمام شهرهای دیگر جزو دادگاه های ارومیه محسوب شده و تحت نظر قوه قضاییه فعالیت می نماید. این مجموعه دارای یک قاضی و دو مشاور است که مسئولیت بررسی پرونده ها را به عهده دارند. با توجه به شرایط سنی این افراد، دادرسی ویژه ای برای آن ها انجام شده و قوانین خاصی را دارند. طفل و یا نوجوان مجرم به دلیل نرسیدن به سن قانونی می تواند کفیل داشته باشد. 

در واقع در صورت انجام جرم توسط فرد زیر 18 سال، ضابطین نمی توانند بازجویی های مقدماتی را از وی به عمل آورند و باید مجرم را به دادسرای اطفال ارجاع دهند. در خصوص برخی جرایم سرپرست طفل می تواند وکیل او باشد، اما در خصوص برخی جرایم کیفری توسط طفل و یا نوجوان حضور وکیل الزامی خواهد بود. می توانید به بهترین وکیل در ارومیه مراجعه نموده و از آن ها در مسیر پرونده کمک بگیرید.

ویژگی های قضات دادگاه های ارومیه 

مدیر و رئیس دادگاه، قاضی می باشد که با توجه به پرونده و کلیه شواهد، مدارک و مستندات آن اقدام به صدور حکم می نماید. شغل قضاوت شغلی حساس و دشوار است، زیرا باید بین دو فرد قضاوت انجام دهد. هر اشتباهی که توسط قاضی انجام شود منجر به تضییع حق فرد دیگری می شود. 

به همین دلیل قاضی باید دارای ویژگی های بسیاری باشد تا بتواند به بهترین شکل از عهده وظایف خود برآید. یک قاضی باید دارای اطلاعات حقوقی بسیار بالا باشد، وی در این رشته تحصیل نموده و بر قوانین کلی کشور مسلط است. همچنین یک قاضی باید به قوانین مجازات اسلامی هم احاطه کامل داشته باشد. وی باید دارای قدرت قضاوت و تشخیص مسائل را داشته باشد.  

داشتن ایمان قوی از جمله ویژگی های مهم یک قاضی است. زیرا یک فرد با ایمان هیچ گاه نمی تواند سخن ناحق بگوید و یا مسبب از بین رفتن حقوق افراد شود. قضات با توجه به دادگاه محل فعالیت خود که صلاحیت رسیدگی به چه پرونده هایی را دارند، باید در آن زمینه ها با تجربه و متبحر باشد.وی نباید احساسات شخص خود را در پرونده دخیل نماید و در واقع باید بتواند تصمیم درست را بدون در نظر گرفتن احساسات اتخاذ نماید. قاضی باید عادل و عدالت خواه باشد و تمام تلاش خود را در این مسیر به کار بگیرد. 

آیا زنان نیز می توانند قاضی شوند؟ 

ممکن است برخی افراد تصور کنند که در کشور ما زنان نمی توانند قضاوت کنند و به عنوان قاضی مشغول به کار شوند. اما این تصور کاملا اشتباه است و امروزه تعداد قابل توجهی قاضی زن در کشور داریم که به قضاوت پرونده های مختلف در دادگاه های گوناگون می پردازند. در واقع از نظر قانونی هیچ ممانعت و محدودیتی برای کسب منصب قضاوت برای بانوان وجود ندارد و بانوان نیز می توانند در دوره های کار آموزی قضاوت شرکت نمایند. 

تفاوتی میان قضات زن و مرد هم در قانون ایران جود ندارد. البته اختلاف نظرهایی میان فقها وجود دارد. برخی معتقدند خانم ها به دلیل احساسات زیاد در برخی پرونده ها قضاوت ننمایند، اما برخی دیگر از فقها این دیدگاه را نمی پذیرند. اما در مجموع تفاوتی در پرونده های مرد قضاوت، قضات خانم و آقا وجود ندارد و خانم ها هم می توانند کلیه پرونده ها حتی پرونده های پیچیده و دشوار را قضاوت نمایند. 

آیا زنان نیز می توانند قاضی شوند؟ 

کلام آخر

در این مقاله، لیست دادگاه های ارومیه را برای شما عزیزان تهیه نمودیم و همچنین آدرس و اطلاعات تماس این محاکم را در اختیار شما قرار دادیم تا در صورت نیاز بتوانید به سادگی به این اطلاعات دست یابید. دادگاه اطفال دارای صلاحیت برای رسیدگی به جرایم به وقوع پیوسته توسط اطفال و نوجوانان است. این مجموعه ها دارای قوانین و شرایط خاص خود می باشند. قضات این مجموعه هم باید دارای توانایی قضاوت این پرونده ها باشند. امید داریم که اطلاعات ارائه شده در این مقاله برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد. از این که تا انتهای متن همراه ما بودید از شما کمال تشکر را داریم. در صورت داشتن انتقاد و پیشنهاد از طریق سایت وکیل چی با ما در ارتباط باشید.    

5/5 - (1 امتیاز)

تیم تحریریه نویسندگان وکیل چی

تیم تحریریه "وکیل‌چی" متشکل از نویسندگان متخصص و باتجربه در نگارش محتوای متنی حقوقی و مشاور حقوقی است. این تیم در تلاش است تا مطالب صحت سنجی شده و دقیقی درباره وکلا و مقالات حقوقی شفاف با موارد حقوقی صحیح جمع آوری کرده و با کمال تعهد در اختیار مخاطبین وبسایت حقوقی وکیل‌چی قرار دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا