وکیل حقوقی

لیست دادگاه های یزد❤️【سال1403】⚖️

در این مقاله می‌خواهیم 10 تا از دادگاه های یزد را برای ساکنین این استان به همراه آدرس و شماره تماس معرفی کنیم. دادگاه ها وظیفه اجرای قانون، برقراری عدالت، رسیدگی به شکایات و تظلم خواهی افراد و همچنین جلوگیری از تضییع حقوق افراد در جامعه را بر عهده دارند. دادگاه ها در راستای دادسراها فعالیت می‌کنند و همگی این نهادها زیرمجموعه قوه قضاییه می باشند. در ادامه این مقاله سعی داریم اطلاعات کامل تری در این خصوص را در اختیار شما قرار دهیم. پس همراه ما باشید.

دادگاه های یزد از نوع بدوی

در دادگاه های یزد، انواع دادگاه های حقوقی و کیفری، انقلاب، اطفال و ویژه روحانیت و نظامیان به ارائه خدمات حقوقی به عنوان یک مرجع قضایی معتبر دولتی می پردازد. در این میان دادگاه های بدوی به دادگاهی گفته می شود که با توجه به صلاحیت تعیین شده برای هر یک از مراجع قضایی، تنها مجاز به رسیدگی به دعاوی مختلف در سطح اولیه را دارند. حال این دعاوی ممکن است حقوقی و کیفری باشند.

به طور کلی دادگاه های عمومی در دو نوع دادگاه بدوی و تجدید نظر فعال می باشند. مطابق با قانون اساسی، دادگاه های یزد و یا هر شهر دیگر در وهله اول وظیفه رسیدگی به تخلفات و شکایات افراد در هر نوع پرونده ای را دارند. طبق اصل اساسی قانون جمهوری اسلامی و مواد به تصویب رسیده در مجلس، به طور کلی تمامی مراجع قضایی کشور باید طبق صلاحیتی که دارند به برپایی دادگاه و رسیدگی به شکایت بپردازند. دادگاه بدوی قبل از تجدیدنظر و فرجام خواهی و در آغاز رسیدگی به پرونده، وظیفه بررسی را برعهده دارد و در نهایت با حکمی که صادر می کند، پرونده را در ادامه مسیر هدایت می نماید.

زمانی که دادخواستی به یکی از مراجع قضایی برای برپایی دعوا ارسال شود و یا شکایتی از شخصی صورت گیرد که به دادگاه احضار گردد، اولین مرحله تشکیل دادگاهی به اسم دادگاه بدوی در خصوص موضوع مورد نظر و تشکیل پرونده است. دادگاه بدوی به دادخواست و شکوائیه افراد حقیقی و حقوقی در اولین مرحله رسیدگی می نماید و تمامی ادعاها و سخنان آن ها را شنیده و مطابق با آنچه که وکلایی هم چون بهترین وکیل در یزد به دفاع از آن ها بیان می کند، رای نهایی خود را صادر می نماید. بنابراین اگر در مرحله آخر این دادگاه طرفین در خصوص رای صادره اعتراضی داشته باشند، دادگاه تجدید نظر برای رسیدگی به آن تشکیل می گردد و یا این که ممکن است مستقیما طرفین به کمک وکیل خود درخواست فرجام خواهی را به دیوان عالی کشور ارسال کنند.

دادگاه های عمومی چه از نوع بدوی و چه تجدید نظر، نمی توانند به دعاوی خانوادگی رسیدگی نمایند. چرا که طبق قانون حمایت خانواده، به طور کلی مراجع قضایی رسیدگی به این پرونده ها جدا می باشد. همچنین دادگاه های مخصوص روحانیت، نظامیان و دادگاه انقلاب نیز خارج از صلاحیت دادگاه عمومی است. پس در نتیجه دادگاه های عمومی که از نوع بدوی و تجدید نظر هستند، می توانند به انواع دعاوی حقوقی و کیفری به جز خانواده، انقلاب، روحانیت و نظامیان رسیدگی کنند. در کنار دادگاه‌های بدوی، شورای حل اختلاف نیز به اختلافاتی با اهمیت کم تر ورود می یابد. رای صادره در دادگاه بدوی نیز به عنوان رای بدوی شناخته می شود که غالبا به این رای، به دلیل قطعی بودن حکم صادره اعتراض می شود.

دادگاه های یزد از نوع بدوی

دادسرا و وظایف آن

هم چون دادگاه های یزد، دادسراها نیز یکی از مراجع قضایی هستند که وظیفه اصلی آن ها، رسیدگی به اختلافات بین افراد و برپایی عدالت و همچنین پیشگیری از نقض قوانین می باشد. دادسرا پیش از این که دیگر مراجع قضایی مانند دادگاههای یزد کار خود را آغاز کنند، وارد عمل می شود. به این صورت که باید در ابتدا صحت جرم و خلاف صورت گرفته را تایید نماید و سپس آن را به دادگاه ها ارجاع دهد. شخص دادستان به عنوان رئیس این مجمع قضایی است. طبق ماده 22 قانون آیین دادرسی کیفری، وظایف دادسراها به شرح زیر می باشد:

  • اولین و مهم ترین وظیفه دادسرا، یعنی دادستان و همکاران او کشف جرم صورت گرفته است. به این صورت که اگر شکایتی به دادسرا وارد شود، باید طبق نظر دادستان تحقیق در مورد آن آغاز گردد تا از درستی و نادرستی آن اطمینان حاصل شود. گاهی نیز ممکن است شکایتی انجام نشود و ضابطین قضایی مانند پلیس ها به دنبال مجرمی باشند. در این صورت با نظر و دستور دادستان، کار تحقیقات آغاز می گردد.
  • دیگر وظیفه دادسراها بعد از کشف جرم و انجام تحقیقات اولیه، تعقیب فرد مجرم است. به این صورت که اگر شخصی مجرم باشد، حکم جلب او صادر می گردد و ضابطین دادسرا می توانند با مراجعه به محل سکونت و یا استقرار فرد خاطی، آن را دستگیر نمایند.
  • نهایی ترین وظیفه دادسرا نیز اجرای حکم است. یعنی دادسرا یک بار قبل از دادگاه و یکبار بعد از دادگاه باید به وظایف خود عمل نماید. بعد از این که رای قطعی دادگاه صادر شد، دادسرا وظیفه اجرای آن را بر عهده دارد.

اگر برای طی مراحل قانونی پرونده های حقوقی و کیفری خود در شهری هم چون کرمان، نیاز به مشورت با وکیل دارید می توانید به مقاله بهترین وکیل در کرمان مراجعه کنید.

لیست دادگاه های یزد

در ادامه می خواهیم تعدادی از دادگاه و دادسراهای شهر یزد و شهرستان های اطراف آن را به شما معرفی کنیم.

دادسرای عمومی و انقلاب یزد

دادسرای عمومی و انقلاب یزد

یکی از دادگاه های یزد که به صورت ویژه به انواع دعاوی کیفری از نوع کیفری درجه یک، دو و انقلاب می پردازد، دادسرای عمومی و انقلاب شهر یزد می باشد که در خیابان فرخی این شهرستان واقع شده است.

آدرس یزد، خیابان فرخی، دادسرای عمومی و انقلاب یزد، طبقه همکف

شماره تماس: 03536265051

دادگستری کل استان یزد

دادگستری کل استان یزد

مرجع قضایی اصلی و ناظر استان یزد در بلوار مدرس شهر یزد واقع می باشد. در این مجتمع قضایی دادسرا و دادگاه های حقوقی و کیفری واقع می باشد.

آدرس: یزد، بلوار مدرس، خیابان امام رضا غربی، دادگستری کل استان یزد

دادگستری شهرستان اردکان

دادگستری شهرستان اردکان

اردکان یکی از شهرستان های استان یزد می باشد که قطعا نیاز به داشتن دادسرا و دادگاه مجزا برای اهالی شهر خود به نمایندگی از قوه قضائیه می باشد.

آدرس: یزد، اردکان، بلوار شهید بهشتی، مقابل هتل جهانگردی

دادگستری شهرستان بافق

دادگستری شهرستان بافق

یکی دیگر از مراجع قضایی واقع در استان یزد، دادگستری شهرستان بافق می باشد که ساکنین این منطقه می توانند برای انواع دعاوی حقوقی و کیفری خود و ارائه شکایت و دادخواست به آنجا مراجعه کنند.

آدرس: یزد، بافق، خیابان عدالت، دادگستری شهرستان بافق

دادگستری ابرکوه

دادگستری ابرکوه

ابرکوه نیز از جمله شهرستان های استان یزد است که یکی از دادگاه های یزد در آنجا واقع است که افراد برای تظلم خواهی و رسیدگی به پرونده ها و دعاوی خود می توانند به آنجا مراجعه نمایند.

آدرس: یزد، شهرستان ابرکوه، بلوار امام علی، دادگستری ابرکوه

دادگستری شهرستان تفت

دادگستری شهرستان تفت

کسانی که در شهرستان تفت از توابع استان یزد، با انواع دعاوی حقوقی و کیفری درگیر می شوند و نیاز به رسیدگی مراجع قضایی دارند، می توانند به دادگستری شهرستان تفت که در لیست دادگاه های یزد قرار دارد، مراجعه کنند.

آدرس: یزد، تفت، بلوار فلسطین، دادگستری شهرستان تفت

دادگستری شهرستان اشکذر

دادگستری شهرستان اشکذر

یکی دیگر از دادگاه های یزد که به انواع دعاوی حقوقی و کیفری در سطح عمومی رسیدگی می کند، دادگستری شهرستان اشکذر می باشد.

آدرس: یزد، اشکذر، خیابان شهید صدوقی، دادگستری اشکذر

مجتمع شماره یک شورای حل اختلاف یزد

مجتمع شماره یک شورای حل اختلاف یزد

شورای حل اختلاف، یکی از نهادهای قضایی است که می تواند در لیست دادگاه های یزد باشد ولی به انواع دعاوی حقوقی و کیفری در سطح محلی و خسارات کم رسیدگی نماید.

آدرس: یزد، خیابان سر سنگ، خیابان دوم اشترزاده

دادگستری شهرستان خاتم

دادگستری شهرستان خاتم

از دیگر شعبات دادگاه های یزد که در شهرستان های این استان واقع شده است، دادگستری شهرستان خاتم می باشد.

آدرس: یزد، شهرستان خاتم، هرات، خیابان شهید مطهری، دادگستری خاتم

شورای حل اختلاف شعبه 6 یزد

شورای حل اختلاف شعبه 6 یزد

یکی دیگر از شعب شورای حل اختلاف و دادگاه های یزد در سطح محلی، شورای حل اختلاف شعبه 6 می باشد.

آدرس: یزد، خیابان زارع بیوکی، بلوار 22 بهمن، کوچه بیوک

دادگاه تجدید نظر چه نوع دادگاهی است؟

یکی دیگر از مراجع قضایی که به عنوان یکی از دادگاه های یزد فعالیت می کند، دادگاه تجدید نظر می باشد. در ابتدای این مقاله در خصوص دادگاه بدوی صحبت کردیم. همان طور که گفتیم، دادگاه بدوی از جمله دادگاه های اولیه برای دعاوی حقوقی و کیفری می باشد. دادگاه تجدید نظر نیز در مراحل بعدی تشکیل می گردد. هر استان در مرکز خود شعبه ای از مرجع قضایی خود را به عنوان دادگاه تجدید نظر تشکیل می دهد و این مجتمع برای رسیدگی به تجدید نظر در خصوص اعتراض به آرایی است که در دادگاه‌های بدوی عمومی و انقلاب صادر شده باشد.

تجدید نظر خواستن در خصوص آرای صادره توسط قضات، یکی از روش های اعتراضی می باشد که قانون با توجه به آیین دادرسی مدنی و کیفری آن را پیش بینی نموده و برای آن راه حلی را در نظر گرفته است.مواردی قابلیت تجدید نظر خواهی در امور حقوقی و کیفری را دارند که مطابق با موارد مندرج در قانون باشند و بر این اساس هر رای صادره ای قابلیت تجدید نظر و اعتراض ندارد. ساختار دادگاه های یزد از نوع تجدید نظر به این صورت است که سلسله مراتب و ساختار خاص خود را دارد.

مطابق با ماده 20 قانون تشکیلات دادگاه های عمومی و انقلاب کشور، محلی که دادگاه های تجدید نظر قابلیت برپایی دارند، مرکز هر استان است. با توجه به بزرگی و کوچکی استان، ممکن است تعداد یک تا چند دادگاه برای این مورد در نظر گرفته شود. این دادگاه از یک رئیس و دو مستشار تشکیل شده و با حضور دو عضو به طور رسمی برپا می شود. دادگاه تجدید نظر می تواند به ریاست شعبه اول دادگاه های عمومی برگزار شود. دادگاه تجدید نظر از شعب و دفاتری تشکیل شده است که مدیر دفتر به تمامی امور و تعیین وقت و بایگانی مکاتبات رسیدگی می کند.

دادگاه تجدید نظر چه نوع دادگاهی است؟

دیوان عدالت اداری و وظایف آن

دیگر مرجعی که به صورت قانونی و دولتی برای احقاق حقوق افراد در تلاش است، دیوان عدالت اداری می باشد. وظیفه اصلی این مرجع، رسیدگی به تظلمات و شکایت های افراد مختلف از هر یک از مراجع اداری و اجرایی می باشد و مطابق با ماده 173 قانون، زیر نظر قوه قضاییه اداره می گردد. دیوان عدالت اداری هم چون دادگاه های یزد، از شعب بدوی و تجدید نظر تشکیل می گردد و دارای هیات عمومی و تخصصی می باشد. وظایفی که این مرجع بر عهده دارد عبارت است از:

  • رسیدگی به حقوق پایمال شده افراد و شکایت آن ها از هر یک از ادارات دولتی و عدم رعایت آیین نامه های دولتی مصوب در این سازمان ها
  • برخورد با سوء استفاده ادارات از حدود اختیارات و اقداماتی بر خلاف قانون که موجب نارضایتی مراجعین شده باشد.
  • بررسی شکایات از افراد از آیین‌نامه‌ها و مقررات اجرا شده شده در شهرداری ها

دیوان عدالت اداری به عملکرد وزارتخانه‌ ها، سازمان‌ ها، موسسات دولتی، شهرداری ها و نهادهای انقلابی و تشکیلات مرتبط با آن ها رسیدگی می نماید و هرگونه سازمان غیر دولتی و خصوصی در این مرجع مورد رسیدگی قرار نمی گیرد. در ضمن رایی که در دیوان عدالت اداری صادر می شود باید واحد باشد تا مورد قبول واقع گردد.

کلام آخر

ما در این مقاله به طور ویژه به تشریح دادگاه های تجدید نظر و بدوی پرداختیم و همچنین اطلاعاتی را در خصوص دیوان عدالت اداری به شما ارائه دادیم. در ادامه نیز برای ساکنین استان یزد، لیست دادسراها و دادگاه های یزد را با ذکر آدرس و شماره تماس بیان نمودیم. از همراهی شما تا پایان مقاله سپاس گزاریم و منتظر دریافت نظرات و پیشنهادات تان در سایت وکیل چی هستیم.

 نحوه رسیدگی دیوان عالی کشور در مرحله فرجام خواهی چگونه است ؟

دیوان عالی کشور می تواند هم در دعاوی حقوقی و هم در دعاوی کیفری برخی از احکام را مورد رسیدگی فرجامی قرار داده و پس از نقض رای رسیدگی به آن را به دادگاه هم عرض ارجاع دهد.

نحوه جست و جوی آدرس شعب در سامانه شورای حل اختلاف چگونه است؟

نحوه جست و جوی آدرس شعب در سامانه شورای حل اختلاف ورود به سایت از طریق آدرس shorath.eadl.ir و انتخاب گزینه آدرس شعب و وارد کردن نام شهر مورد نظر می باشد.

دادگاه اختصاصی چیست؟

دادگاه اختصاصی دادگاهی است که صرفا صلاحیت رسیدگی به موضوعات مشخص شده توسط قانون گذار را دارد و از زیر مجموعه های دادگاه های عمومی نیست.

4.5/5 - (2 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − 6 =

دکمه بازگشت به بالا