حقوقی

لیست دادگاه‌های اردبیل ⚡【سال1404】⚖️

مجموعه دادگاه ها و محاکم قضایی هر کشور دستگاه قضایی آن کشور را تشکیل می دهند. این مجموعه شامل کلیه محاکم و مراجعی است که صلاحیت رسیدگی به مشکلات و مسائل حقوقی منطبق با قوانین را دارند. ابزاری که برای حل این اختلافات مورد استفاده قرار می گیرد، قوانین تعریف شده کشور است. در این مقاله، لیست دادگاه‌های اردبیل را به شما ارائه می کنیم تا در صورت لزوم بتوانید برای احقاق حق خود به آن ها مراجعه کنید. 

لیست معرفی دادگاه‌های اردبیل به همراه آدرس و تلفن

ممکن است افراد مختلف در شهر اردبیل دچار مشکلات حقوقی شوند و ندانند باید به کدام دادگاه و در کجا مراجعه نمایند. در این بخش لیست دادگاه ها و مراجع قضایی اردبیل را خدمت شما عزیزان ارائه می نماییم تا در صورت لزوم بتوانید به این مراجع مراجعه نمایید.

نام دادگاهآدرسشماره تماس
مجتمع قضائی شهید بهشتیاردبیل، بزرگراه شهدا، میدان شاهد045-33556000
شورای حل اختلاف چهارراه امام خمینی، ساختمان توسعه حل اختلاف045-33512345
دادگاه حقوقیفاز یک کارشناسان، جنب اداره کل بازرسی045-33568000
دادگاه کیفریفاز یک کارشناسان، جنب اداره کل بازرسی045-33569000
دادگاه خانواده میدان بسیج، خیابان فدک، جنب ساختمان مرکزی دادگستری045-33570000

مجتمع قضایی شهید بهشتی (دادگاه انقلاب اسلامی) 

مجتمع قضایی شهید بهشتی (دادگاه انقلاب اسلامی) 

دادگاه انقلاب اردبیل هم جزو دادگاه های این شهر می باشد و زیر نظر قوه قضاییه فعالیت می نماید. این مجموعه به جرایم اقدام علیه امنیت ملی، توهین به مقام رهبری و جرایم موارد مخدر و قاچاق رسیدگی می نماید. 

آدرس مجتمع قضایی شهید بهشتی (دادگاه انقلاب اسلامی) : اردبیل، بزرگراه شهدا، میدان شاهد، مجتمع قضایی شهید بهشتی 

شماره تماس: 045-33556000

شورای حل اختلاف 

شورای حل اختلاف 

شوراهای حل اختلاف هم در دسته دادگاه های اردبیل قرار دارد که صلاحیت رسیدگی به برخی پرونده ها را دارند. این شوراها در شهرهای مختلف دارای شعبات متفاوتی هستند که دعاوی حقوقی که امکان صلح و سازش در آن وجود دارد را قضاوت می نمایند. دعاوی مالی تا سقف مشخص شده و اختلافات خانوادگی از جمله مسائلی است که در این شوراها حل و فصل می گردد.

آدرس شورای حل اختلاف : اردبیل، چهار راه امام خمینی، ساختمان توسعه حل اختلاف

شماره تماس:  045-33512345

دادگاه حقوقی 

دادگاه حقوقی 

دادگاه های حقوقی یا عمومی نوع دیگری از دادگاه های اردبیل است که پرونده های حقوقی به این دادگاه ارجاع داده می شود. این دادگاه در اردبیل دارای چندین شعبه می باشد که به ارائه خدمات قضایی به مردم می پردازند. 

آدرس دادگاه حقوقی : اردبیل، فاز یک کارشناسان، شهرک اداری، جنب اداره کل بازرسی، مجتمع دادگاه های عمومی و حقوقی 

شماره تماس: 045-33568000

دادگاه کیفری 

دادگاه کیفری 

دادگاه کیفری اردبیل هم به مجموعه پرونده های کیفری موجود در این شهر رسیدگی می نماید. این دادگاه در اردبیل دارای چند شعبه است. پرونده های کلاهبرداری، سرقت، جعل، تقلب، خیانت در امانت و بسیاری از جرایم کیفری در این دادگاه ها مورد بررسی قرار می گیرد.

شماره تماس: 045-33569000

دادگاه خانواده 

دادگاه خانواده 

دادگاه خانواده که جزو دادگاه‌های اردبیل است پرونده هایی با موضوعات خانوادگی به این مرجع قضایی ها ارسال می شوند تا تعیین تکلیف شده و در خصوص آن ها حکم صادر گردد. طلاق، مهریه، حضانت فرزندان، استرداد جهیزیه، ارث و میراث و سایر موضوعات خانوادگی در این دادگاه مورد قضاوت قرار می‌گیرد.

آدرس دادگاه خانواده : اردبیل، میدان بسیج، خیابان فدک، جنب ساختمان مرکزی دادگستری کل استان، مجتمع دادگاه های خانواده

شماره تماس: 045-33570000

وظایف دادگاه‌‌های اردبیل در قبال مراجعین

در دادگاه‌های اردبیل در خصوص پرونده‌های ارسالی حکم صادر می‌گردد. این موضوع از حساسیت‌های بالایی برخوردار است و به همین دلیل باید بادقت و توجه بسیار اقدام به صدور حکم شود. نقش اصلی امور دادگاه‌ها قاضی است که باید باتوجه‌به مدارک و شواهد موجود در پرونده به تعیین تکلیف پرونده اقدام کند.

قضات برای انجام وظایف و مسئولیت‌های خود باید دارای آگاهی‌های مختلفی باشند تا بتوانند به‌خوبی از عهده وظایف خود برآیند. در قانون حقوقی ایران، هر دادگاهی صلاحیت رسیدگی به برخی از دعاوی و پرونده‌ها را دارد. یک دادگاه نمی‌تواند پرونده‌هایی را که در حیطه اختیارات آن‌ها قرار ندارد را مورد بررسی قرار دهد و یا در خصوص آن حکم صادر نماید.

دادگاه‌های اردبیل در خصوص پرونده‌هایی که مربوط به وقوع جرم است باید مجازات‌هایی را برای فرد خاطی در نظر بگیرد که هم مطابق با قوانین مجازات اسلامی باشد و هم متناسب با جرم رخ‌داده باشد. در هنگام مراجعه به این محاکم می‌توان برای پیشبرد اهداف خود و تسریع در روند دادرسی پرونده از وکلا کمک گرفت. بهترین وکیل اردبیل به قوانین و مقررات حقوقی کشور و همچنین نحوه دادرسی پرونده‌ها آشنایی دارد و می‌تواند وکالت پرونده شما را به عهده بگیرد. در این شرایط می‌توانید در کمترین زمان ممکن بهترین نتیجه را به دست آورید.

وظایف دادگاه های اردبیل 

صلاحیت دادگاه‌های اردبیل در حوزه دعاوی حقوقی 

دادگاه‌های اردبیل در حالت کلی به دودسته دادگاه حقوقی و کیفری تقسیم می‌شوند که موضوعات و پرونده‌های مختلفی را مورد بررسی قرار می‌دهند. در این بخش قصد داریم صلاحیت دادگاه‌های حقوقی را مورد بررسی قرار دهیم.

از نام دادگاه حقوقی می‌توان متوجه شد که این دادگاه به مشکلات و دعاوی حقوقی رسیدگی می‌کند. دعاوی حقوقی شامل طیف گسترده‌ای از پرونده‌های مطروحه در دستگاه قضایی هستند. برای مثال مواردی مانند خریدوفروش، اجاره و یا انعقاد قراردادهای مختلف در دسته دعاوی حقوقی قرار دارند که در دادگاه‌های حقوقی مورد بررسی قرار می‌گیرند.

اما مباحثی مانند مهریه، طلاق و حضانت فرزندان جزو پرونده‌های حقوقی قرار نمی‌گیرد. این موضوعات در حیطه خانواده قرار داشته و در دادگاه‌های خانواده هم مورد بررسی قرار می‌گیرد.

نقش دادگاه‌های اردبیل در رسیدگی دعاوی و اجرای عدالت

دستگاه قضایی در قانون جمهوری اسلامی ایران نهادی است که تحت نظارت مستقیم رهبر قرار دارد و به‌صورت مستقل عمل می‌نماید.

این مجموعه از دادگاه‌های اردبیل وظیفه رسیدگی به شکایات مردم، نظارت بر اجرای قوانین توسط قوه مجریه، پیشگیری از وقوع جرم، برخور با افراد خاطی و همچنین مجازات افرادی است که به حقوق عمومی و فردی مردم تجاوز می‌نمایند.

دستگاه قضایی دارای بخش‌ها و نهادهای مختلفی است. زندان‌ها، پزشکی قانونی، سازمان ثبت‌اسناد و املاک، سازمان قضایی نیروهای مسلح و سازمان بازرسی کل کشور زیر نظر این قوه فعالیت می‌کنند.

اما مهم‌ترین بخش دستگاه قضایی، دادگستری‌ها هستند که دارای بیشترین فعالیت و بالاترین تعداد کارکنان هستند. مردم با این بخش از دستگاه قضایی بیشتر در ارتباط هستند و آشنایی بیشتری دارند. هر فردی که دچار هر گونه مشکل قانونی و حقوقی شود، برای طرح دادخواست خود به دادگاه مراجعه می‌نماید.

دیوان عدالت اداری و شوراهای حل اختلاف هم از دیگر زیر مجموعه‌های دادگاه‌های اردبیل هستند. دیوان عدالت اداری به تخلفات کارکنان دولت و سازمان‌ها و ارگان‌ها رسیدگی می‌نماید. مجموعه این سازمان‌ها و ارگان‌ها برای برقراری نظم و امنیت در کشور تلاش می‌کنند. هدف غایی دستگاه قضا، رساندن افراد به حقوق اجتماعی و فردی آن‌ها است.

نقش دادگاه‌های اردبیل در رسیدگی دعاوی و اجرای عدالت

کلام آخر 

هر کدام از دادگاه‌های اردبیل که جزو دستگاه قضایی محسوب می‌شوند وظیفه بررسی شکایات مردم و صدور حکم‌های لازم برای برقراری عدالت و رسیدن حق به صاحب آن را دارند. این مراجع قضایی برای برقراری امنیت تلاش می‌نمایند و به انجام وظایف خود می‌پردازند. امیدواریم اطلاعات این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد.

از همراهی شما تا انتهای این مقاله سپاسگزاریم و در سایت وکیل چی پذیرای نظرات ارزنده شما هستیم.

دادگاه‌های حقوقی چه تفاوتی با دادگاه‌های کیفری دارند؟

دادگاه‌های حقوقی به دعاوی مدنی و مالی رسیدگی می‌کنند، اما دادگاه‌های کیفری مربوط به جرایم و مجازات‌ها هستند.

دادگاه تجدیدنظر چیست و چه زمانی می‌توان درخواست تجدیدنظر داد؟

دادگاه تجدیدنظر مرجع رسیدگی به اعتراض رأی دادگاه بدوی است. درخواست تجدیدنظر در مهلت قانونی و در صورت وجود ایراد قانونی یا اعتراضی به رأی، قابل ثبت است.

برای رسیدگی به دعاوی تجاری و ورشکستگی باید به کدام دادگاه مراجعه کرد؟

رسیدگی به دعاوی تجاری و ورشکستگی در دادگاه عمومی حقوقی انجام می‌شود.

5/5 - (1 امتیاز)

تیم تحریریه نویسندگان وکیل چی

تیم تحریریه "وکیل‌چی" متشکل از نویسندگان متخصص و باتجربه در نگارش محتوای متنی حقوقی و مشاور حقوقی است. این تیم در تلاش است تا مطالب صحت سنجی شده و دقیقی درباره وکلا و مقالات حقوقی شفاف با موارد حقوقی صحیح جمع آوری کرده و با کمال تعهد در اختیار مخاطبین وبسایت حقوقی وکیل‌چی قرار دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا