مجله حقوقی

لیست دادگاه های شهرکرد ⭐【سال1403】⚖️

دادگاه ها جزو مراکز قضایی هستند که زیر نظر قوه قضاییه فعالیت نموده و در دستگاه قضایی کشور قرار دارند. این مراجع صلاحیت ها و تخصص های مخصوص به خود را دارند که شرایط رسیدگی به پرونده های مختلف را برای آن ها فراهم می کند. قاضی به عنوان رئیس دادگاه مسئولیت اصلی این نهاد را بر عهده دارد. کسی که این سمت را دارد باید در امر قضاوت بسیار توانا باشد، زیرا وظیفه سنگینی را به عهده دارد. در برخی مواقع، جان افراد به رای صادر شده توسط قاضی بستگی دارد. لازم است که مردم هر شهر نسبت به صلاحیت دادگاه های شهر خود و همچنین آدرس و مشخصات آن ها آگاهی داشته باشند. به دلیل اهمیت این موضوع، در این مقاله، لیست دادگاه های شهرکرد را به همراه سایر اطلاعات این مراجع جمع آوری نموده و در اختیار شما قرار می دهیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.

اهداف دادگاه های شهرکرد

هر مجموعه ای برای تامین اهداف مشخصی تاسیس می شود و پرسنل آن باید در جهت احقاق آن اهداف فعالیت نمایند. اهداف مختلفی برای ایجاد دستگاه قضایی از جمله دادگاه ها تعریف شده است که مهم ترین آن ها برقراری نظم و عدالت است. هر کشوری برای برقراری نظم، مجموعه مقرراتی را با عنوان قانون تدوین نموده و افراد را مکلف به رعایت این مقررات نموده است. بخشی از تدوین این قوانین هم به عهده دستگاه قضایی است.

 از دیگر اهداف این سیستم، شناسایی جرم و رساندن افراد مجرم به جزای اعمال آن ها می باشد. تشخیص فرد بی گناه از گناه کار وظیفه ای است که بر عهده قاضی است. نظارت بر اجرای درست قوانین هم از دیگر اهداف قوه قضاییه و دادگاه ها است. کلیه افراد مشغول به کار در این سیستم باید در جهت تحقق این اهداف تلاش نمایند تا مسیر انجام امور به درستی طی شود. شما عزیزان می توانید سایر مقالات ما را در سایت وکیل چی مطالعه نمایید و اطلاعات حقوقی خود را افزایش دهید.

اهداف دادگاه های شهرکرد

ریاست دادگاه های شهرکرد بر عهده چه کسی است؟

هر دادگاهی برای داشتن نظم نیاز به یک رئیس دارد که هماهنگی امور را به عهده بگیرد. قاضی دادگاه ریاست این مجموعه را به عهده دارد، به این معنی که وی باید بر اعمال سایر کارکنان دادگاه و حسن انجام وظایف نظارت داشته باشد. اما مجموعه دادگاه های شهرکرد زیر نظر دادگستری کل این استان قرار دارند. رئیس کل دادگاه های کشور هم رئیس قوه قضاییه است که بر اعمال کلی این مراجع نظارت دارد.

هر دادگاهی با توجه به حیطه تخصصی خود در یک حوزه مشخص فعالیت می نماید. قاضی یا همان ریاست دادگاه باید در این زمینه تخصص و اطلاعات حقوقی بالایی داشته باشد. در خصوص قاضی دادگاه های کیفری، وی باید به قوانین مجازات اسلامی و تناسب بین جرم و مجازات هم مسلط باشد. از آن جا که رای نهایی در خصوص هر پرونده توسط قاضی صادر می گردد، پس نقش وی بسیار حساس و حیاتی می باشد. موکلین برای دفاع از خود و حقوق شان می توانند وکیل انتخاب کنند. بهترین وکیل در شهرکرد با تکیه بر دانش و تجربه خود بهترین و قوی ترین دفاعیه ها را ارائه نموده و از حقوق موکل خود به نحو احسن حمایت می نماید.

لیست دادگاه های شهرکرد را بشناسید!

هنگامی که مردم هر شهر ناچار به مراجعه به محاکم قضایی می شوند، به اطلاعات بسیاری در خصوص این مراجع نیاز پیدا می کنند. در این قسمت از مقاله، لیست دادگاه های شهرکرد را به همراه صلاحیت ها، مشخصات و آدرس آن ها را تهیه کرده ایم و در اختیار شما خوانندگان گرامی قرار می دهیم.

دادگاه عمومی حقوقی

دادگاه عمومی حقوقی

یکی از دادگاه های فعال در شهرکرد، دادگاه عمومی حقوقی است که به ارائه خدمات قضایی به مردم این شهر می پردازد. این مجموعه دارای چندین شعبه فعال و پرسنل باسواد و خبره می باشد. این دادگاه صلاحیت رسیدگی به دعاوی و پرونده های حقوقی را دارا می باشد. قضات دادگاه عمومی بسیار عادل و باتجربه هستند و تمام تلاش خود را برای صدور احکام منصفانه به کار می گیرند. پرونده های بسیاری با احکام عادلانه و در چارچوب قوانین در این مجموعه به سرانجام رسیده اند.

آدرس: شهرکرد، خیابان آیت اله کاشانی، رو به روی کوچه 33، دادگستری شهرکرد

دادگاه کیفری دو

دادگاه کیفری دو

یکی دیگر از دادگاه های شهرکرد، دادگاه کیفری است که به دو دسته دادگاه کیفری یک و دو تقسیم می شود. دادگاه کیفری دو به آن دسته از دعاوی کیفری رسیدگی می کند که در حیطه اختیارات دادگاه کیفری یک قرار ندارد. قضات این دادگاه به قوانین مجازات اسلامی هم تسلط دارند و بسیار منصف و عادل هستند. دادگاه کیفری شهرکرد دارای چندین شعبه فعال است که به ارائه خدمات به مردم می پردازند.

آدرس: چهار محال و بختیاری، شهرکرد، خیابان آیت اله کاشانی

دادگاه تجدید نظر

دادگاه تجدیدنظر

دادگاه تجدید نظر دادگاهی است که صلاحیت رسیدگی به پرونده هایی را دارد که به رای دادگاه بدوی اعتراض دارند. این دادگاه ها معمولا در مراکز استان ها تاسیس می شوند و زیر نظر قوه قضاییه فعالیت می کنند. عدالت خواهی، انصاف و برخورد خوب با مراجعین از ویژگی های این مجموعه است. اعضای این دادگاه با دادگاه بدوی متفاوت هستند.

آدرس: شهرکرد، خیابان شریعتی، بلوار کاشانی، خیابان برنامه و بودجه

دادگاه انقلاب

دادگاه انقلاب

از دیگر دادگاه های استان چهارمحال و بختیاری می توان به دادگاه انقلاب اشاره کرد. این دادگاه مسئول رسیدگی به پرونده های سیاسی و مواد مخدر است. دادگاه انقلاب هم جزو دادگاه هایی است که در مراکز استان ها فعالیت می کنند. تلاش این مجموعه برای برقراری نظم و امنیت می باشد.

آدرس: چهارمحال و بختیاری، شهرکرد

 شورای حل اختلاف

شورای حل اختلاف

از دیگر دادگاه های فعال در شهرکرد، می توان به شوراهای حل اختلاف این شهر اشاره نمود. این مجموعه برای ایجاد سازش میان طرفین تلاش می کنند و صلاحیت رسیدگی به دعاوی را دارند که قابل سازش باشد. قضات شوراهای حل اختلاف توانایی بالایی در ایجاد توافق و پیشنهادهای سازشی دارند. این مجموعه جزو دستگاه قضایی کشور است که زیر نظر قوه قضاییه فعالیت می نماید. این شورا در این شهر دارای 15 شعبه فعال می باشد.

آدرس: شهرکرد، خیابان کاشانی، نرسیده به چهار راه دولت، ساختمان شماره 2 دادگستری، شورای حل اختلاف 

حیطه اختیارات دادگاه های شهرکرد

هر دادگاهی حیطه اختیارات خاص خود را دارد که در آن محدوده می تواند فعالیت نموده و حکم صادر کند. این حیطه اختیارات به صلاحیت دادگاه بستگی دارد.به عبارت دیگر، حیطه اختیارات دادگاه های شهرکرد به صلاحیت آن دادگاه بستگی دارد. به عنوان مثال دادگاه حقوقی صلاحیت رسیدگی به دعاوی حقوقی را دارد و حیطه اختیارات این مجموعه در چارچوب همین صلاحیت تعریف می شود.

لازم به ذکر است هر پرونده هی با توجه به موضوع آن به دادگاه ذی صلاح ارسال می گردد. از آن جا که قاضی تنها برای پرونده هایی که در حیطه صلاحیت دادگاه او قرار دارد اجازه فعالیت دارد، در صورت تناقض پرونده با صلاحیت خود باید پرونده را مرجوع نماید. در برخی موارد مشاهده می شود که میان دادگاه و ارسال کننده پرونده از نظر صلاحیت اختلاف نظر وجود دارد. در این شرایط، مرجع تعیین صلاحیت می تواند در این خصوص تصمیم گیری نماید که پرونده در حیطه صلاحیت دادگاه مورد نظر قرار دارد یا خیر.

حیطه اختیارات دادگاه های شهرکرد

صلاحیت دادگاه خانواده

 یکی از دادگاه های شهرکرد، دادگاه خانواده است. این دادگاه در حیطه اختلافات خانوادگی صلاحیت دارد و در این بخش فعالیت می نماید. هر گونه مشکل و اختلافی که مربوط به حوزه خانواده باشد در این دادگاه مورد بررسی و پیگیری قرار می گیرد. دعاوی مربوط به انواع طلاق، مهریه، نفقه، حضانت فرزندان، استرداد جهیزیه، سرپرستی و هویت قانونی به این دادگاه ارسال می شود.

دادگاه خانواده با هدف برقراری صلح و سازش در اختلافات خانوادگی تاسیس شده است. قضات این دادگاه سعی می کنند میان طرفین آشتی برقرار نمایند و از توانایی های خود برای ایجاد توافق استفاده نمایند. اما در صورت عدم توافق باید احکام لازم را در چارچوب قانون صادر نمایند.

کلام آخر

در این مقاله لیست دادگاه های شهرکرد را تهیه نموده و در اختیار شما قرار دادیم تا در مواقع ضروری به اطلاعات این مراجع دسترسی داشته باشید. دادگاه ها دارای اهداف مشخصی در مسیر برقراری عدالت و نظم هستند و کل این مجموعه در جهت تحقق این هدف فعالیت می کنند. وظیفه ریاست دادگاه و نظارت بر اعمال این مجموعه به عهده قاضی است. هر دادگاهی در حیطه صلاحیت خود اجازه فعالیت دارد. دادگاه خانواده یکی از انواع دادگاه های تاسیس شده در کشور است که در جهت حل اختلافات خانواده تلاش می کند. امیدواریم اطلاعات گردآوری شده در این مقاله برای شما عزیزان مفید و آموزنده بوده باشد. از این که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید از شما سپاسگزاریم. شما خوانندگان گرامی می توانید نظرات و پیشنهادات خود را از طریق سایت وکیل چی با ما در میان بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

تیم تحریریه نویسندگان وکیل چی

تیم تحریریه "وکیل‌چی" متشکل از نویسندگان متخصص و باتجربه در نگارش محتوای متنی حقوقی و مشاور حقوقی است. این تیم در تلاش است تا مطالب صحت سنجی شده و دقیقی درباره وکلا و مقالات حقوقی شفاف با موارد حقوقی صحیح جمع آوری کرده و با کمال تعهد در اختیار مخاطبین وبسایت حقوقی وکیل‌چی قرار دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا