نکات حقوقی

هزینه طلاق توافقی با وکیل و بدون وکیل چقدر است؟ ⭐【سال1403】⚖️

یکی از مسایل حقوقی موجود در دادگاه ها و محاکم قضایی مسئله طلاق است. طلاق ممکن است به شکل های مختلف صورت بگیرد. طلاق به شکل طلاق توافقی، طلاق غیابی و یا طلاق از طرف یکی از زوجین قابل انجام است. هزینه هر یک از این انواع طلاق با یکدیگر متفاوت است. خود فرآیند طلاق با هزینه های غیر قابل اجتنابی همراه است . حال این که برای انجام فرآیند طلاق از وکیل کمک گرفته شود و یا خود فرد پرونده را پیگیری نماید هم در میزان هزینه های طلاق تاثیر گذار است. هدف از این مقاله بررسی هزینه طلاق توافقی است، پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

طلاق توافقی چیست؟

یکی از انواع طلاق، طلاق توافقی است. در این شیوه زوج و زوجه هر دو برای طلاق گرفتن رضایت کامل دارند. طی طلاق توافقی زن و شوهر در خصوص طلاق، مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و تمام مسائلی که در پی طلاق ایجاد می شود با یکدیگر توافق کرده اند. در چنین شرایطی زوجین بدون دعوا، درگیری و تشکیل پرونده حقوقی شرایط طلاق را فراهم می کنند.

آن چه در مورد طلاق توافقی اهمیت دارد همان بحث توافق است. زمانی که این نوع طلاق مطرح می شود دادگاه به توافق بین زوجین اتکا کرده و دخالتی در خصوص موارد مختلف ندارد. مثلا زن می تواند با بخشیدن مهریه، حضانت فرزندان را بگیرد. به هر صورت زوجین به هر نحوی که تمایل داشته باشند و رضایت هر دو طرف را تامین نماید می توانند توافق کنند. مراجع قضایی فقط این توافقات و طلاق را ثبت می کنند.

برای اجرای طلاق زن و شوهر یا وکیل آن ها باید حضور داشته باشد. البته دادگاه در هر شرایطی ازجمله طلاق توافقی زوجین را به مشاوره ارجاع می دهد. این موضوع به این دلیل است که اگر راهی برای ادامه زندگی زوجین و سازش آن ها وجود داشته باشد، صلح صورت بگیرد. در صورتی که مشاوره منجر به انصراف از طلاق نشود، دادگاه با توافقات زوجین حکم طلاق را صادر می نماید. در واقع در طلاق توافقی معیار و ملاک دادگاه توافقات زوجین است.

طلاق توافقی چیست؟

هزینه طلاق توافقی بدون وکیل

برای انجام طلاق توافقی، زوجین می توانند بدون کمک وکیل پیگیری پرونده را انجام دهند. در این شرایط طبیعتا هزینه ای به عنوان حق الوکاله برای پرداخت وجود ندارد. اما خود فرآیند طلاق هزینه هایی را دارد که ارتباطی به داشتن و نداشتن وکیل ندارد.

امروزه با توجه به الکترونیک شدن امور مختلف برای ثبت دادخواست های حقوقی باید آن ها را از طریق دفاتر خدمات قضایی ثبت نمود. در این دفاتر هزینه ای برای ثبت درخواست دریافت می شود. هزینه این دادخواست ها به دو صورت خواهد بود . در واقع دادخواست ها به دو دسته دادخواست های مالی و دادخواست های غیرمالی تقسیم می شوند. هزینه ثبت هر یک از این دادخواست ها متفاوت و بر اساس تعرفه دفتر خدمات قضایی است. طلاق توافقی جزو دادخواست های غیر مالی است.

دادگاه هم هزینه ای را برای دادرسی هر یک از پرونده ها اخذ می نماید. در مرحله بعد دادگاه زوجین را به مشاوره می فرستد. ارئه گواهی عدم سازش برای پرونده های طلاق توافقی که بدون وکیل پیگیری می شوند ضروری است. جلسات مشاوره برای این افراد اجباری بوده و هزینه آن هم به عهده زوجین است. در صورتی که جلسات دادگاه برای طلاق زوجین نیاز به داوری داشته باشد هزینه آن هم به عهده زوجین خواهد بود. پس از صدور حکم طلاق، زوجین باید به دفترخانه مراجعه کرده تا صیغه طلاق جاری شود. هزینه دفترخانه هم مطابق با تعرفه های تعیین شده باید پرداخت گردد.

هزینه طلاق توافقی با کمک وکیل

زمانی که زوجین تصمیم به طلاق می گیرند و هر دو طرف تمایل به طلاق دارند می توانند با مراجعه به وکیل مراحل طلاق توافقی را طی کنند. در این شرایط هزینه های فرآیند طلاق باید توسط زوجین پرداخت شود. هزینه ثبت دادخواست، هزینه دادرسی دادگاه، هزینه دفترخانه و در صورت نیاز داوری مانند پرونده های طلاق بدون وکیل باید پرداخت شود.

اما در صورتی که زوجین به وکیل طلاق توافقی مراجعه کنند نیازی به مراجعه به مشاوره و دریافت گواهی عدم سازش نخواهد بود. در این شرایط زوجین هزینه جلسات مشاوره را پرداخت نمی کنند.

در هنگام مراجعه به وکیل هزینه حق الوکاله وکیل به هزینه های زوجین اضافه می شود. این مبلغ میزان مشخص و تعیین شده ای نخواهد بود. حق الزحمه وکلا در پرونده های مختلف متفاوت است. برای وکالت پرونده های طلاق توافقی هزینه مشخصی وجود دارد اما تعرفه وکالت در شهرهای مختلف متفاوت است. تخصص و سابقه وکیل هم در میزان حق الوکاله او تاثیر دارد. در کل این که پرونده طلاق توافقی در کدام شهر باشد و وکیل دارای چه میزان تجربه باشد در میزان دست مزد وکیل و هزینه طلاق توافقی موثر است. 

ممکن است زوجین برای طلاق در دفترخانه حاضر نشوند. برای این که وکیل بتواند از جانب آن ها امور مربوطه را انجام دهد، باید وکالت دیگری جدا از وکالت طلاق به وی داده شود. در این صورت هم هزینه وکالت محضری باید پرداخت شود و هم وکیل بابت این کار دست مزد دیگری دریافت می کند.

هزینه طلاق توافقی با کمک وکیل

مزایای مراجعه به وکیل طلاق توافقی

در طلاق توافقی ممکن است زوجین بر سر تمام موضوعات به توافق برسند. اما شرایطی وجود دارد که هر دو طرف راضی به طلاق هستند اما نمی توانند بر سر موضوعات مربوطه به تفاهم برسند. در چنین شرایطی وکیل طلاق توافقی می تواند به این افراد برای رسیدن به توافق کمک کند. وی با ارائه اطلاعات حقوقی در خصوص حق هر فرد، زوجین را نسبت به حقوق خود و حقوق طرف مقابل مطلع می نماید. در صورت نیاز وکیل راه های توافقی که به سود هر دو طرف باشد را نیز پیشنهاد می دهد. در چنین شرایطی حصول توافق ساده تر خواهد شد.

طبیعتا پیگیری هر پرونده حقوقی از جمله طلاق توافقی توسط وکیل به زمان کم تری نیاز دارد. وکیل با توجه به تجربه و تخصصی که دارد می داند دادخواست ها را چگونه مطرح نماید تا در کم ترین زمان بهترین نتیجه ممکن را به دست آورد. از سوی دیگر همان طور که گفتیم در هنگام مراجعه به وکیل در خصوص پرونده های طلاق توافقی نیاز به گواهی عدم سازش از جلسات مشاوره نخواهد بود. به همین دلیل در هزینه طلاق توافقی و زمان صرفه جویی خواهد شد. در پرونده های طلاق توافقی که دارای وکیل هستند نیازی به  حضور زوجین در جلسات دادگاه نخواهد بود. بهترین وکیل طلاق در تهران می تواند به زوجین در این مسیر کمک نماید.

پرداخت هزینه طلاق توافقی به عهده چه کسی است؟

در طلاق های که توسط یکی از زوجین درخواست می شود، پرداخت هزینه های آن به عهده شخص دادخواست دهنده است. زمانی که مرد دادخواست طلاق می دهد چون خود او باید درخواست راثبت کند، پس هزینه ثبت دادخواست و دادرسی به عهده مرد است. اگر زن خواهان طلاق باشد هم این هزینه به عهده خود اوست.

 اما در خصوص طلاق توافقی پرداخت هزینه های مراحل مختلف طلاق هم توافقی است. زوجین همان گونه که برای مسائلی مانند مهریه، نفقه و حضانت فرزندان توافق می کنند باید برای پرداخت هزینه های طلاق توافقی هم با یکدیگر به توافق برسند. البته هر یک از توافقات زوجین ممکن است در گرو توافق دیگری باشد. مثلا ممکن است مرد پرداخت هزینه های طلاق را در ازای نفقه زن بپردازد. یعنی مرد هزینه طلاق را پرداخت می کند به جای آن نفقه زن را نمی پردازد. البته زن باید این موضوعات را پذیرفته و با مرد بر سر این موضوعات توافق کرده و رضایت کامل داشته باشد. در سایت وکیل چی می توانید مقالات بیش تری را در این خصوص مطالعه بفرمایید.

پرداخت هزینه طلاق توافقی به عهده چه کسی است؟

آیا مراجعه به وکیل در طلاق توافقی اجباری است؟

در پرونده های طلاق توافقی اجباری برای مراجعه به وکیل وجود ندارد. زوجین با توجه به شرایط خود می توانند به وکیل مراجعه کرده و یا خود پیگیری پرونده طلاق توافقی را به عهده بگیرند. اما تحت شرایط خاصی در طلاق توافقی مراجعه به وکیل اجباری است.

اگر زن وکالت طلاق و یا همان حق طلاق را داشته باشد و بخواهد برای طلاق توافقی اقدام کند باید برای همسر خود وکیل بگیرد. طلاق توافقی با داشتن حق طلاق تنها حالتی از جدایی است که داشتن وکیل اجباری است. در این شرایط وکیل باید از طرف مرد در دادگاه حضور یافته و همچنین در سایر مراحل اداری طلاق به جای مرد حضور داشته باشد.

کلام آخر

در این مقاله هزینه طلاق توافقی با وکیل و بدون وکیل بررسی شد. زوجین برای طلاق توافقی باید در خصوص جدایی و تمام مسائل مربوط به طلاق مانند مهریه، نفقه و کلیه مسائل دیگر با یکدیگر به توافق برسند. زوجین می توانند با توافق به وکیل مراجعه کنند و یا خود پیگیر پرونده باشند. هزینه طلاق شامل هزینه ثبت دادخواست در دفاتر قضایی، هزینه دادرسی، هزینه جلسات مشاوره و دفترخانه است. در صورت مراجعه به وکیل هزینه مشاوره کم شده و هزینه حق الزحمه وکیل به مجموع هزینه ها اضافه می شود. اگر زن حق طلاق داشته باشد مراجعه به وکیل اجباری خواهد بود. امیدواریم از این اطلاعات استفاده کافی را برده باشید. از این که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید از شما سپاسگزاریم. در صورتی که هر گونه انتقاد و پیشنهادی برای ما دارید از طریق سایت وکیل چی با ما در ارتباط باشید.    

5/5 - (1 امتیاز)

سحر نیری

سحر نیری هستم. کارشناسی ارشد شیمی از دانشگاه رازی کرمانشاه. تاکنون با چندین سایت محتوانویسی همکاری داشتم و به دلیل علاقه ای که به مسائل حقوقی دارم؛ چند ماهی است که با مجله وکیل چی همکاری می کنم و از نویسندگی لذت می برم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده + یازده =

دکمه بازگشت به بالا