شرایط ثبت سابقه برای سربازان چگونه است؟❤️【سال1403】⚖️
یکی از دوره های مهم زندگی آقایان دوران خدمت سربازی است. طبق قانون تمام آقایان پس از سن ۱۸ سالگی و یا پس از فراغت از تحصیل دانشگاهی باید به خدمت سربازی بروند. افراد در این دوران نمی توانند به کاری غیر از سربازی مشغول باشند و برای خود سابقه کار ایجاد کنند. دولت برای حمایت این قشر از جامعه تدابیری اندیشیده تا بتوانند این دوران را به عنوان سابقه کار خود به ثبت برسانند. به دلیل اهمیت این موضوع در این مقاله قصد داریم شرایط ثبت سابقه برای سربازان را مورد بررسی قرار داده و توضیحات مرتبط را خدمت شما ارائه دهیم. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
ثبت سابقه برای سربازان
مدت زمان خدمت سربازی برای افراد مختلف متفاوت است. به عنوان مثال افرادی که دارای معلولیت هستند از انجام خدمت سربازی معاف هستند. مشمولانی نیز که فرزندان شهدا، ایثارگران و جانبازان هستند از خدمت سربازی معاف می گردند. افرادی که دارای سابقه فعالیت های بسیجی هستند مشمول کسر از خدمت بوده و مدت کم تری را به خدمت سربازی می روند. به طور معمول مدت زمان این دوره از ۱۷ تا ۲۴ ماه بوده و سربازان در این مدت به یک ارگان نظامی خدمت کرده و نمی تواند در مراکز دیگر مشغول به کار شوند.
برای اضافه شدن خدمت سربازی به سابقه کار افراد دو راه وجود دارد. یکی از این راه ها کسب مهارت در دوران سربازی است. به این صورت که سرباز در طی این مدت یک مهارت و تخصص را به صورت حرفه ای آموزش دیده و گواهی آن را از سازمان فنی و حرفه ای دریافت می نماید. به این ترتیب می تواند مدت زمان سربازی را به سابقه خود بیافزاید.
یکی دیگر از روش هایی که موجب ثبت سابقه برای سربازان می شود، خرید بیمه سربازی است. در این روش فرد باید هزینه ی بیمه خود در دوران سربازی را پرداخت کرده تا بتواند از مزایای داشتن سابقه در این بازه زمانی بهره مند شود. استفاده از هر یک از این دو روش برای ثبت سابقه نیاز به داشتن شرایط خاص و طی کردن مراحل مختلف دارد که در این مقاله به تفصیل درباره این موضوعات صحبت خواهیم کرد. برای کسب اطلاعات حقوقی بیشتر می توانید سایر مقالات ما در سایت وکیل چی را مطالعه بفرمایید.
شرایط ثبت سابقه برای سربازان از طریق خرید خدمت سربازی
همان طور که گفته شد، یکی از راه های ثبت سابقه برای سربازان خرید بیمه این دوران است. در این روش ثبت سابقه، افراد باید دوران سربازی را به پایان رسانده و کارت پایان خدمت دریافت کرده باشند. در واقع در هنگام انجام خدمت نمی توان برای خرید بیمه سربازی اقدام نمود. زیرا این امکان برای افرادی است که سربازی را انجام داده باشند، در صورتی که خدمتی انجام نشده باشد طبیعی است که خرید بیمه هم معنایی ندارد. پس باید پس از اتمام این دوره به خرید بیمه اقدام نمود.
از شرایط دیگری که برای خرید بیمه سربازی وجود دارد این است که فرد در زمان خرید بیمه، بیمه پرداز باشد و یا به طرق مختلف بیمه وی پرداخت شود. نکته ای که در مورد این نوع سابقه وجود دارد، این است که امروزه سربازان طی ماه های خدمت بیمه می شوند و به صورت خودکار این زمان به سابقه آن ها اضافه می شود.
اگر فردی پس از سال 85 به سربازی رفته باشد، بیمه وی جزو سوابق او است و نیازی به خرید بیمه نیست. اما افرادی که قبل از سال 85 به خدمت سربازی اعزام شده اند، به دلیل عدم برخورداری از بیمه در این دوران باید مراحل خرید بیمه سربازی را انجام دهند.
شرایط ثبت سابقه کار برای سربازان از طریق مهارت آموزی
فردی که قصد دارد از دوران سربازی خود به عنوان سابقه کار استفاده نماید، می تواند از طریق فراگیری یک مهارت به صورت حرفه ای در این دوران اقدام کند. در واقع فرد مشمول خدمت سربازی می تواند در دوران خدمت خود، یک مهارت را یاد بگیرد. تفاوتی ندارد که فرد چه حرفه و مهارتی داشته باشد، تنها کافی است گواهینامه حرفه مورد نظر را دریافت نماید.
در همین راستا سازمان فنی و حرفه ای با همکاری نیروهای مسلح، دوره های مختلفی را برای مهارت آموزی سربازان برگزار می کنند. سربازان با شرکت در این دوره ها، حرفه مورد علاقه خود را فرا می گیرند. پس از آن لازم است که فرد در آزمون های مربوطه شرکت کرده ودر این آزمون قبول شوند. سپس گواهینامه مهارت را از سازمان فنی و حرفه ای دریافت کنند. اگر فردی قبل از سربازی نیز مهارتی را کسب کرده باشد می تواند همان مهارت را ادامه داده و با شرکت در کلاس های تئوری آن اقدام به دریافت گواهینامه مهارت مربوطه نماید. به این ترتیب می تواند دوران سربازی را به سابقه کار خود بیافزاید.
لازم به ذکر است که مدارک اعطا شده از این دوران معتبر هستند. به صورتی که فرد می تواند با به کارگیری مهارت آموخته شده و مدرک دریافتی، به اشتغالزایی و حتی کارآفرینی بپردازد. حتی برای استخدام در ادارات و ارگان های مختلف هم داشتن چنین مهارتی امتیاز محسوب می شود. مدرک دریافت شده در دوران سربازی دارای اعتبار بین المللی می باشد.
نحوه ثبت سابقه سربازان
طبیعی است که برای اضافه شدن مدت سربازی به سابقه کار، باید مراحل انجام کار طی شود. امروزه بیشتر کارها به صورت الکترونیکی و یا حضوری انجام می شود. افرادی که قصد خرید بیمه را دارند می توانند به سایت تامین اجتماعی مراجعه کرده و مراحل آن را در سامانه انجام دهند. البته امکان مراجعه حضوری به شعبات مختلف این سازمان هم وجود دارد.
اما برای استفاده از مهارت آموخته شده باید به صورتی حضوری به ارگان های مربوطه مراجعه شود. به دلیل این که این موضوع جدید است و قبلا مطرح نبوده، هنوز امکان پیگیری آن به صورت الکترونیکی وجود ندارد. در صورتی که افراد ابهاماتی در خصوص ثبت سابقه دارند باید به ادارت مرتبط شامل تامین اجتماعی، نیروهای مسلح، فنی و حرفه ای و ارگان محل خدمت خود مراجعه نمایند.
هزینه خرید بیمه سربازی
برای خرید بیمه، فرد باید هزینه بیمه دوران سربازی را پرداخت کرده تا این دوران جزو سوابق کاری او محسوب شود. این موضوع به سازمان تامین اجتماعی مربوط بوده و این هزینه هم توسط این سازمان تعیین می شود. این سازمان با توجه به قوانین مخلف هزینه بیمه را مشخص می کند. مدت زمان خدمت سربازی و میزان حقوق فرد در دو سال قبل از درخواست خرید بیمه در تعیین این هزینه موثر هستند. بخشی از مبلغ به دست آمده توسط دولت پرداخت شده و بخشی هم باید توسط خود فرد پرداخت شود.
مبلغ بیمه را می توان به صورت نقدی به سازمان پرداخت نمود. اما اگر افراد نتوانند این هزینه را به صورت یک جا پرداخت کنند می توانند به صورت اقساط 12 ماهه به پرداخت مبلغ بیمه بپردازند. اما نکته ای که در خصوص خرید اقساطی وجود دارد این است که تا پایان اقساط و پرداخت کل مبلغ، مدت زمان سربازی به سابقه فرد اضافه نخواهد شد.
افرادی که قبل از اعزام به سربازی دو سال سابقه بیمه داشته باشند و پس از آن هم بدون فاصله 2 سال دیگر بیمه پرداز بوده باشند، می توانند به صورت رایگان بیمه سربازی خود را خریداری کرده و به سابقه تامین اجتماعی خود بیافزایند.
مزیت های ثبت دوران سربازی به عنوان سابقه
یکی از دغدغه های همه افراد داشتن درآمد برای گذراندن زندگی در دوران پیری است . راه حل این مشکل داشتن حقوق بازنشستگی است. با توجه به محدودیت کار در دوران سربازی، اضافه شدن این دوران به سابقه کار فرد سبب تامین سوابق کاری فرد برای بازنشستگی خواهد بود. یعنی فرد با استفاده از این سابقه می تواند 2 سال زودتر بازنشسته شود.
ناگفته نماند اگر سربازی به دلایل مختلف مانند بی نظمی و عدم رعایت قوانین ارگان نظامی، مشمول اضافه خدمت شود، این دوران شامل ثبت در سابقه از طریق مهارت آموزی و خرید بیمه نمی شود.
مطلب پیشنهادی: بهترین وکیل شیراز
کلام آخر
در این مقاله در مورد شرایط ثبت سابقه سربازان صحبت کردیم. سربازانی که در دوران خدمت بیمه داشته اند، دارای سابقه کار این دوران هستند. اما افرادی که در هنگام اعزام به خدمت سربازی بیمه دریافت نکرده اند می توانند از طریق یاد گرفتن یک مهارت به صورت حرفه ای و یا از طریق خرید بیمه، این دوران را به سابقه کاری خود اضافه کنند. استفاده از هر کدام از این دو روش نیازمند شرایط و انجام مراحل مختلف است.
امیدواریم ایم مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد. از این که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید از شما سپاس گزاریم. در صورتی که انتقاد و پیشنهادی دارید می توانید از طریق سایت وکیل چی با ما در ارتباط باشید.