نکات حقوقی

لیست دادگاه های خانواده در ایران ❤️【سال1403】⭐

دادگاه، مرجع برقراری صلح و عدالت در سراسر دنیا هستند. این ارگان وظیفه قضاوت پرونده های مختلف در حوزه حقوقی، مدنی، کیفری و خانوادگی را دارد. با هدف تخصصی شدن امور و جلوگیری از تجمع پرونده ها در دادگاه ها، هر دادگاهی با توجه به شرایط خود مسئول رسیدگی به برخی پرونده ها می باشد. به دلیل حساسیت بالای دعاوی خانوادگی، دادگاه اختصاصی خانواده در بیشتر استان ها تاسیس شده است. انجام درست امور در این مراجع، سبب کاهش سایر مشکلات خواهد شد. در این مقاله، لیست دادگاه های خانواده در ایران را به شما عزیزان معرفی می نماییم. با مطالعه این مقاله، می توانید در صورت نیاز به مراجعه به دادگاه خانواده، در هر جای ایران به سادگی به اطلاعات و آدرس این دادگاه ها دست یابید. 

وظایف دادگاه های خانواده در ایران 

همان طور که از نام این دادگاه مشخص است، در این مجموعه به اختلافات خانوادگی رسیدگی می شود. بخش اعظم پرونده های موجود در دادگاه های خانواده در ایران، مربوط به طلاق و مسائل جانبی آن می شود. افزایش آمار طلاق منجر به تک سرپرست شدن فرزندان می شود که آثار منفی بسیاری را در جامعه به دنبال خواهد داشت. آسیب های اجتماعی این افراد بیشتر بوده و احتمال بزه کار شدن چنین فرزندانی بیشتر است. در نتیجه نقش دادگاه های خانواده در ایجاد سازش و از بین بردن این معضلات بسیار مهم می باشد. 

لازم است افراد تحصیل کرده، کارشناس و مجرب در این نهاد فعالیت نمایند تا بتوانند وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند. زیرا تنها در این صورت است که می توان از آسیب های اجتماعی پیشگیری نمود. وجود روانشناسان خبره هم در مجموعه دادگاه های خانواده با هدف کمک به زوجین و فرزندان آن ها نقش موثری در این مسیر خواهد داشت. در نهایت هم وظیفه این دادگاه، کمک به زوجین برای جدایی و احقاق حق هر یک از آن ها به صورت عادلانه است، به نحوی که کمترین آسیب ها را به دنبال داشته باشد. 

وظایف دادگاه های خانواده در ایران

نحوه طرح و پیگیری دادخواست در دادگاه های خانواده 

پرونده های تشکیل شده در دادگاه ها به دو دسته حقوقی و کیفری تقسیم می شوند. هر یک از این دعاوی مراحل و شرایط خاص خود را برای پیگیری خواهند داشت. دعاوی حوزه خانواده، در دسته دعاوی حقوقی قرار دارند، به همین دلیل جرمی صورت نگرفته است. البته برخی موارد مانند کتک زدن افراد خانواده و به خصوص همسر بسته به شرایط می توانند جرم باشند.  

برای طرح دادخواست در پرونده های خانواده، ابتدا باید دادخواست مربوطه را تنظیم نموده و از طریق دفاتر خدمات قضایی، به دادگاه خانواده شهر یا استان مربوطه ارسال شود. کلیه مدارک موجود جهت دادخواست باید ضمیمه گردد. سپس جلسه دادگاه مشخص شده و از طریق ابلاغیه به طرفین اطلاع رسانی می شود. 

در روز دادگاه، هر دو طرف دعوا در دادگاه حضور یافته و قاضی نیز با توجه به مدارک و شواهد موجود به بررسی پرونده می پردازد. چنان چه پرونده به بررسی بیشتر نیاز داشته باشد، جلسات بعدی دادگاه هم تشکیل می شود. در پایان قاضی با توجه به مستندات و علم و تجربه خود، احکام لازم را صادر می نماید. هر یک از طرفین می توانند به بهترین وکیل خانواده مراجعه نمایند و وکالت خود را به او بسپارند. 

لیست دادگاه های خانواده در ایران را بشناسید! 

هر فردی ممکن است در مسیر زندگی خود با مشکلات خانوادگی رو به رو شده و نیاز به مراجعه به دادگاه های خانواده داشته باشد. در این قسمت لیست دادگاه های خانواده در ایران را برای شما عزیزان تهیه نموده ایم تا در صورت نیاز به مشخصات این مراجع دسترسی داشته باشید. 

مجتمع قضایی خانواده 1 تهران 

مجتمع غذایی خانواده 1 تهران

مجتمع قضایی خانواده 1 در استان تهران واقع شده است و به بررسی پرونده های خانواده در این استان می پردازد. در این مجموعه 49 نیروی قضایی  و 235 نفر کادر اداری مشغول فعالیت هستند. پرونده های خانواده، مهریه، طلاق توافقی، استرداد جهیزیه، حضانت فرزندان و سایر موارد خانوادگی در صلاحیت این دادگاه است. دادگاه خانواده 1 رسیدگی به دعاوی خانواده در مناطق 10، 11، 12، 14، 15، 16، 17 و 19 را به عهده دارد. افراد مشغول به کار در این مجموعه تمام تلاش خود را برای برقراری عدالت و احقاق حق به کار می گیرند.

آدرس: تهران، اتوبان شهید محلاتی، نبرد جنوبی، جنب آتش نشانی و شهرداری 

مجتمع قضایی خانواده 2 تهران 

مجتمع غذایی خانواده 2 تهران

یکی دیگر از دادگاه های خانواده در ایران، مجتمع قضایی خانواده 2 می باشد که در استان تهران قرار دارد. مسلما رسیدگی به انواع دعاوی خانواده در تخصص این مجموعه می باشد که سال ها است به حل و فصل اختلافات خانوادگی در این شهر فعالیت دارد. مسئولیت رسیدگی به دعاوی خانواده در مناطق 1، 2، 3 و 6 بر عهده این دادگاه می باشد. عدالت خواهی، احقاق حق و تلاش در مسیر تحقق این اهداف از مشخصه های این دادگاه می باشد.

آدرس: تهران، ولنجک، بلوار دانشجو، میدان یاسمن، خیابان عدالت 

مجتمع قضایی شهید باهنر 

مجتمع قضایی شهید باهنر

از دیگر دادگاه های تخصصی در حوزه خانواده می توان به مجتمع قضایی شهید باهنر اشاره نمود. این مجموعه در حال حاضر در استان تهران فعال است و صلاحیت رسیدگی به دعاوی خانواده مانند طلاق توافقی، مهریه، نفقه و اجرت المثل در مناطق 3، 4 و 8 را دارا است. این دادگاه با هدف برقراری صلح و آشتی میان زوجین تاسیس شده و در این مسیر هم تمام تلاش خود را به کار می بندد. 

آدرس: فلکه چهارن تهرانپارس، تقاطع خیابان شهی باقری و خیابان شهید عباسپور 

مجتمع قضایی شهید مطهری تهران 

مجتمع قضایی شهید مطهری تهران

این دادگاه در محدوده منطقه 18 تهران واقع شده است و به کلیه پرونده های حوزه خانواده رسیدگی می نماید. مناطق 9، 10، 17، 18 و 19 تهران در حیطه فعالیت این دادگاه هستند. مجتمع قضایی شهید مطهری در لیست دادگاه های خانواده در ایران قرار دارد که تمام تلاش خود را برای حل اختلافات خانوادگی مراجعین به کار می گیرد. پرسنل این دادگاه به قوانین و مقررات مختلف حوزه خانواده تسلط کامل دارند و همچنین تجارب ارزشمندی را در قضاوت چنین پرونده هایی را دارا هستند.

آدرس: یافت آباد، میدان معلم، جنب خیابان حیدری شمالی 

مجتمع ویژه خانواده تبریز 

مجتمع خانواده ویژه تبریز

این مجموعه برای رسیدگی تخصصی به پرونده های بخش خانواده در تبریز تشکیل شده است. مجتمع ویژه خانواده تبریز زیر نظر قوه قضاییه قرار دارد. پرونده های مربوط به ارث و وصیت، خانواده و طلاق، سرپرستی و قیومیت و حضانت فرزندان در این دادگاه مورد بررسی قرار می گیرد. تعداد زیادی از پرونده های این دادگاه با رعایت حق و انصاف به سرانجام رسیده اند.

آدرس: تبریز، ابتدای سربالایی خیابان ولیعصر، دادگستری کل استان 

مجتمع دادگاه خانواده ارومیه 

مجتمع دادگاه خانواده ارومیه

این مجموعه هم جزو دادگاه های خانواده در ایران است که صلاحیت رسیدگی به پرونده های حوزه خانواده را دارا است. دادگاه خانواده ارومیه دارای قضات با تجربه و عادل است که هدف آن ها برقراری صلح و سازش میان زوجین و حمایت از حقوق آن ها است. این مجتمع نیز مانند سایر دادگاه ها زیر نظر قوه قضاییه اداره می شود و به ارائه خدمات حقوقی و قضایی به مردم ارومیه می پردازد.  

آدرس: ارومیه، خطای لو، بلوار حسنی، مجتمع دادگاه خانواده ارومیه 

مجتمع قضایی آیت الله شاهرودی اصفهان 

مجتمع قضایی آیت الله شاهرودی اصفهان

هدف از تشکیل این مجموعه، رسیدگی تخصصی به پرونده های حوزه خانواده و برقراری آشتی است. این مجموعه دارای 3 کلانتری و 4 پاسگاه می باشد که صلاحیت رسیدگی به دعاوی مهریه، طلاق، نفقه، اجرت المثل، تمکین ونشوز را دارد. تسلط و تجربه قضات و پرسنل این مجموعه سبب شده است پرونده های بسیاری را با عدالت به نتیجه برسانند. 

آدرس: اصفهان، خیابان آتشگاه، خیابان نبوی منش، کوچه 7 

مجتمع قضایی شهید قدوسی اصفهان 

مجتمع قضایی شهید قدوسی اصفهان

از دیگر دادگاه های خانواده در ایران، می توان از مجتمع قضایی شهید قدوسی نام برد که در اصفهان مشغول فعالیت می باشد. این مجموعه با هدف حل و فصل مشکلات خانوادگی این شهر تاسیس شده و پرسنل این مجموعه تلاش بسیاری را برای تحقق این هدف به کار گرفته اند. این مجموعه دارای 10 شعبه فعال است که صلاحیت رسیدگی به دعاوی مختلف از جمله اختلافات خانوادگی را دارند. 

آدرس: اصفهان، شیخ صدوق، خیابان چهارباغ بالا، خیابان میر فندرسکی 

شعبه 1 دادگاه خانواده بوشهر 

شعبه 1 دادگاه خانواده بوشهر

دادگاه خانواده بوشهر یکی از شعبات دادگاه عمومی این شهر است که جزو دادگاه های خانواده درایران قرار دارد. دعاوی طلاق، طلاق توافقی، مهریه، اجرت المثل، نفقه و حضانت فرزندان در صلاحیت این دادگاه قرار دارد. در این دادگاه قضات با تجربه ای فعال هستند که با تکیه بر مهارت و تجربه خود پرونده های زیادی را به پایان رسانده اند.

آدرس: بوشهر، بلوار امام خمینی، رو به روی خیابان ملاصدرا، دادسرای عمومی و انقلاب بوشهر 

دادگاه خانواده شعبه 1 بیرجند 

دادگاه خانواده شعبه 1 بیرجند

این دادگاه در استان خراسان جنوبی و شهر بیرجند قرار دارد. دادگاه خانواده بیرجند به دعاوی طلاق، مهریه، نفقه و انحصار وراثت می پردازد. این مرجع قضایی دارای دو شعبه می باشد که به مردم این شهر خدمات قضایی ارائه می نماید. پرسنل این مجموعه بسیار باهوش، دقیق، باتجربه و صادق هستند و از تمام توان خود برای کمک به مراجعین این دادگاه استفاده می کنند.

آدرس: خراسان جنوبی، بیرجند، میدان طالقانی، بلوار شهدای عبادی 

دادسرا کجاست و چه تفاوتی با دادگاه دارد؟ 

دادسرا یکی از ارکان سیستم قضایی است که در راستای دادگاه فعالیت می کند اما با دادگاه تفاوت هایی دارد. پرونده های کیفری پس از طرح شکوائیه، در دادسرا تحت تحقیقات اولیه قرار می گیرند. این نهاد، وظیفه تحقیقات اولیه، کشف جرم و تعقیب مجرم را به عهده دارد. 

ریاست دادگاه به عهده قاضی است، در صورتی که دادستان رئیس دادسرا می باشد. در دادگاه پرونده مورد بررسی قرار گرفته و حکم لازم برای آن صادر می شود. دادسرا اجازه صدور حکم را ندارد و تنها می تواند قرار منع تعقیب و قرار جلب دادرسی را صادر نماید. دادستان در صورت نیاز کیفرخواست مربوطه را صادر نموده و همراه پرونده به دادگاه ارسال می نماید. در مجموع، ممکن است برخی افراد گمان کنند که دادسرا و دادگاه یک نهاد هستند در صورتی که این گونه نیست و این دو ، دو نهاد متفاوت هستند که وظایف متفاوتی دارند اما در راستای یک هدف فعالیت می کنند. 

دادسرا کجاست و چه تفاوتی با دادگاه دارد؟

وکیل خانواده 

پیگیری پرونده های خانواده امری تخصصی است و نیاز به مهارت و تجارب خاص خود را دارد. از این رو برای کسب نتایج دلخواه بهتر است به یک فرد متخصص و با تجربه مراجعه نماییم. وکلا افرادی هستند که تحصیلات حقوقی دارند و به همین دلیل هم به کلیه قوانین و مقررات حقوقی کشور واقف هستند. این افراد پرونده های بسیاری را در حوزه خانواده وکالت نموده اند و تجارب بسیاری دارند.  

بهترین وکیل خانواده با تکیه بر سواد حقوقی، مهارت و تجارب خود، بهترین راه حل ها را برای مشکلات موکل می یابد. وجود یک وکیل حرفه ای در کنار شما می تواند سبب کسب بهترین نتایج ممکن در کمترین زمان شود. وجود این فرد متخصص، آرامش و آسودگی را در پیگیری پرونده برای موکل به همراه دارد.

کلام آخر 

در این مقاله، لیست دادگاه های خانواده در ایران را به شما معرفی نمودیم. افرادی که درگیر مشکلات خانوادگی هستند ناگزیرند که به محاکم قضایی حوزه خانواده مراجعه کنند. این دادگاه ها، وظایف مخصوص به خود را در به سرانجام رساندن پرونده های این بخش دارند. برای طرح چنین دادخواست هایی، باید ابتدا درخواست خود را از طریق دفاتر خدمات قضایی به دادگاه مربوطه ارجاع دهند. در مرحله بعد باید در جلسات دادگاه شرکت نموده و مدارک خود را ارائه کرد. قاضی که رئیس دادگاه می باشد با بررسی پرونده، اقدام به صدور حکم می نماید. امیدواریم اطلاعات این مقاله برای شما عزیزان آموزنده و کاربردی بوده باشد. از این که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید از شما سپاسگزاریم. در صورت داشتن هر گونه انتقاد و پیشنهاد از طریق سایت وکیل چی با ما در ارتباط باشید. 

5/5 - (1 امتیاز)

سحر نیری

سحر نیری هستم. کارشناسی ارشد شیمی از دانشگاه رازی کرمانشاه. تاکنون با چندین سایت محتوانویسی همکاری داشتم و به دلیل علاقه ای که به مسائل حقوقی دارم؛ چند ماهی است که با مجله وکیل چی همکاری می کنم و از نویسندگی لذت می برم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 1 =

دکمه بازگشت به بالا