مجله حقوقی

لیست شورای حل اختلاف در تهران ⚡【سال1403】⭐️

دادگاه های مختلفی در شهرها و استان ها وجود دارند که به دعاوی گوناگون رسیدگی می کنند. هر دادگاهی با توجه به صلاحیت خود اجازه صدور حکم در خصوص برخی پرونده ها را دارا می باشد. دادگاه های حقوقی، دادگاه های کیفری، دادگاه انقلاب، دادگاه خانواده و شورای حل اختلاف در دسته مراجع قضایی صالح می باشند. این شوراها صلاحیت رسیدگی به برخی از پرونده ها را دارند. در این متن توضیح خواهیم داد که شورای حل اختلاف چگونه نهادی است و صلاحیت شورای حل اختلاف در تهران چگونه است، با ما همراه باشید.

شورای حل اختلاف چگونه نهادی است؟

افزایش پرونده های مختلف و انباشتگی آن ها سبب شده است که مراجع مختلفی برای رسیدگی به دعاوی تاسیس شوند. شورای حل اختلاف نیز یکی از این مراجع است که در شهرستان ها و روستاها دارای شعبات گوناگون می باشد. وظیفه اصلی این شورا، برقراری صلح و سازش است. شورای حل اختلاف تهران نیز مانند سایر شوراها زیر نظر قوه قضاییه فعالیت می کند و از زیر مجموعه های دستگاه قضایی محسوب می شود.

شوراهای حل اختلاف در مسیر حل و فصل پرونده ها از قانون مخصوص خود به نام قانون شورای حل اختلاف پیروی می کنند. این مجموعه از دو عضو اصلی و سه عضو علی البدل تشکیل شده است که رییس کل دادگستری استان و یا معاون او، افراد دارای صلاحیت را برای این سمت ها تعیین می نماید. در برخی از شوراها برای کمک به انجام وظایف، افرادی با عنوان مسئول دفتر نیز فعالیت می نمایند. برای افزایش اطلاعات حقوقی خود می توانید سایر مقالات ما را در سایت وکیل چی مطالعه بفرمایید.

شورای حل اختلاف چگونه نهادی است؟

 صلاحیت شورای حل اختلاف تهران

شوراهای حل اختلاف مانند سایر مراجع قضایی دارای صلاحیت خاص خود می باشند. این مرجع تنها می تواند در زمینه تخصصی خود پرونده را بررسی کند و حکم را صادر نماید. هیچ دادگاهی از جمله شورای حل اختلاف اجازه صدور حکم در خصوص پرونده هایی که صلاحیت رسیدگی به آن ها را ندارد، دارا نمی باشد. این مرجع به پرونده هایی که امکان حل و فصل از طریق سازش و ریش سفیدی را دارند، رسیدگی می نماید.

برخی از دعاوی مالی، مسائل مربوط به انحصار وراثت، اعسار، امور مربوط به تخلیه، برخی اختلافات خانوادگی و بسیاری از مسائل ساده در این شورا مورد بررسی قرار می گیرد. در صورتی که مشکل و مسئله موجود با گفتگو به سازش ختم نشود، پرونده به دادگاه مربوطه برای حل و فصل ارجاع داده می شود. افراد مشغول به کار در این مجموعه دارای تخصص و تجربه کافی برای میانجی گری هستند.

لیست شورای حل اختلاف تهران!

لازم است که افراد با شوراهای حل اختلاف شهر و استان خود آشنایی داشته باشند تا بتوانند در مواقع لزوم به این شورا مراجعه نمایند. در این قسمت از مقاله، لیست شوراهای حل اختلاف تهران را تهیه نموده و در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم.

شورای حل اختلاف شماره 1

شورای حل اختلاف شماره 1

یکی از شوراهای حل اختلاف تهران مجتمع شهید فخری زاده می باشد که به ارائه خدمات مختلفی به مردم تهران می پردازد. این شورا دارای 10 شعبه فعال می باشد که پرسنل آن با سواد حقوقی و فنون مذاکره قوی خود سعی در برقراری سازش میان طرفین و حل و فصل اختلافات مردم دارند.

آدرس: میدان تجریش، خیابان فناخسرو، بالاتر از میدان دربند، نرسیده به سربند

شورای حل اختلاف مجتمع شهید آیت الله دستغیب

مجتمع شورای حل اختلاف شهید آیت الله دستغیب

شورای حل اختلاف شماره 2 یا مجتمع آیت الله دستغیب از دیگر شوراهای فعال در استان تهران است. این مجموعه نیز دارای 18 شعبه فعال است که با کادر مجرب و حاذق خود در ساعات اداری به مراجعین خود خدمات گوناگون را ارائه می دهند. در این شورا، تعداد قابل توجهی از دعاوی به صلح و سازش ختم شده اند.

آدرس: بزرگراه جلال آل احمد، نرسیده به پل آزمایش، کوچه ناظریان قمی، طبقه فوقانی میوه تره بار نصر

مجتمع شهید احمدی روشن

مجتمع شهید احمدی روشن

مجتمع شهید احمدی روشن یا شورای حل اختلاف شماره 3 یکی دیگر از شوراهای حل اختلاف تهران است. این مجموعه با چندین شعبه فعال در حال خدمت رسانی به مردم تهران می باشد. پرسنل این مجموعه بسیار با اخلاق، متعهد و خوش برخورد هستند و تمام تلاش خود را برای حل مشکلات مردم به کار می گیرند.

آدرس: خیابان شریعتی، نرسیده به میرداماد، خیابان گل نبی، میدان کتابی، میدان شهید احمدی روشن، پلاک 34

شورای حل اختلاف شماره 4 (مجتمع شهید صیاد شیرازی)

مجتمع شورای حل اختلاف شماره 4

این مجموعه هم در شهر تهران به بررسی پرونده های مختلف در حوزه صلاحیت خود می پردازد. مجتمع شهید صیاد شیرازی با داشتن چندین شعبه فعال جزو شوراهای حل اختلاف تهران می باشد. این شورا زیر نظر قوه قضاییه فعالیت نموده و تعداد قابل توجهی از دعاوی مطرحه در آن با موفقیت به صلح ختم شده اند.

آدرس: خیابان دماوند، ایستگاه وحیدیه، اول خیابان داوودی، ساختمان سابق مجتمع قضایی شهید مدرس

مجتمع شهید همت

مجتمع شهید همت

شورای حل اختلاف شماره 5 تهران، مجتمع شهید همت می باشد که سال ها است در جهت برقراری سازش میان مردم فعال است. این مجموعه دارای چند شعبه می باشد که با کادر مجرب خود به حل اختلافات میان مراجعین می پردازند.

آدرس: اکباتان، بین فاز یک و دو، جنب اورژانس 115

مجتمع شماره 23 شورای حل اختلاف تهران

مجتمع شماره 23 شورای حل اختلاف تهران

این مجموعه هم در دسته شوراهای حل اختلاف تهران قرار دارد که به صورت اختصاصی در زمینه خانواده فعالیت دارد. مشکلات خانواده از قبیل موضوعات مربوط به طلاق، اختلافات ارث و میراث و هر آن چه که در حوزه خانواده قرار داشته باشد، در این شورا مورد بررسی قرار می گیرد. می توان از اخلاق خوب پرسنل و درصد بالای موفقیت به عنوان ویژگی های این مجموعه نام برد.

آدرس: اتوبان شهید محلاتی، خیابان نبرد جنوبی، خیابان زمزم، جنب آتش نشانی، مجتمع قضایی خانواده یک

مجتمع شماره 29 حل اختلاف تهران

مجتمع شماره 29 حل اختلاف تهران

شورای حل اختلاف شماره 29 صلاحیت رسیدگی به اختلافات امور پزشکی را دارا می باشد. در واقع می توان گفت این مجموعه دارای فعالیت اختصاصی می باشد. این شورا دارای چندین شعبه فعال است که به دعاوی این حوزه رسیدگی می کنند. پرسنل این شورا به کلیه قوانین مربوطه مسلط هستند و تلاش خود را برای حل اختلافات موجود به کار می گیرند.

آدرس: تهران، خیابان کارگر شمالی،  خیابان شانزدهم، پلاک 19، سازمان نظام پزشکی

مجتمع شماره 31 شورای حل اختلاف

مجتمع شماره 31شورای حل اختلاف

یکی دیگر از شوراهای حل اختلاف تهران شورای شماره 31 می باشد که به طور ویژه به دعاوی مربوط به دفاتر اسناد رسمی رسیدگی می کند. این شورا زیر نظر قوه قضاییه فعالیت می نماید و دارای چندین شعبه می باشد. افرادی که در امور مربوط به دفاتر اسناد رسمی اختلافی دارند باید به این شورا مراجعه نمایند.

آدرس: تهران، خیابان مطهری، مقابل خیابان سنایی، پلاک 273

مجتمع شورای حل اختلاف شماره 33

مجتمه شورای حل اختلاف شماره 33

این شورا صلاحیت رسیدگی به دعاوی ویژه مسکن را دارا است. اختلافاتی که در زمینه مسکن میان مردم رخ می دهد و احتمال سازش در آن ها وجود دارد به این شورای حل اختلاف ارجاع داده می شود. تسلط برقوانین، تجربه، برخورداری از فنون مذاکره، اخلاق خوب و تلاش برای کمک به مردم از ویژگی های پرسنل این مجموعه است.

آدرس: خیابان جمهوری، میدان بهارستان، خیابان صفی علیشاه، کوچه خیبر الممالک

مجتمع شماره 36 حل اختلاف تهران

مجتمع شماره 36 شورای حل اختلاف

این مجموعه به صورت تخصصی به اختلافات مربوط به حوزه بانکی می پردازد. موفقیت در ایجاد صلح در میان طرفین دعوا در تعداد قابل توجهی از پرونده ها از ویژگی های این مجموعه است.

آدرس: خیابان طالقانی، ایرانشهر، نرسیده به تقاطع سمیه، بن بست ظهیرالاسلام

شرایط لازم برای عضویت در شورای حل اختلاف

هر فردی که سمتی را عهده دار خواهد شد، باید کلیه وظایفی که برای آن تعریف شده است را به نحو احسن به انجام برساند. برای انجام این وظایف باید فرد مورد نظر شرایط لازم برای احراز آن شغل را نیز دارا باشد. در این قسمت به بررسی شرایط اعضای شورای حل اختلاف می پردازیم.

فردی که در شورای حل اختلاف فعالیت می نماید باید دارای حداقل مدرک کارشناسی یا مدرک حوزوی معادل برای شوراهای شهری باشد. در روستاها نیز داشتن مدرک دیپلم لازم است. این افراد باید قبل از شروع به کار، مطابق سوگندنامه ای که توسط قوه قضاییه تهیه شده است، سوگند یاد کنند و همواره به سوگند خود پایبند باشند. این افراد باید سابقه 6 ماه سکونت در حوزه مورد نظر را داشته باشند و پس از عضویت نیز در آن حوزه سکونت داشته باشند.

از دیگر شرایط عضویت در شورای حل اختلاف می توان به تاهل، نداشتن سابقه محکومیت، تدین به دین اسلام، تابعیت جمهوری اسلامی، التزام به قانون اساسی جمهوری اسلامی، داشتن حداقل سی سال سن و عدم استفاده از مواد مخدر و مشروبات الکلی اشاره کرد.

شرایط لازم برای عضویت در شورای حل اختلاف

دعاوی غیر قابل طرح در شورای حل اختلاف

برخی از اختلافات حتی با وجود توافق طرفین و احتمال برقراری سازش، قابلیت طرح و پیگیری از طریق شورای حل اختلاف را ندارند. اختلاف در اصل نکاح، اصل طلاق، فسخ نکاح، رجوع و نسب از جمله اختلافاتی است که نمی تواند از طریق شورای حل اختلاف مورد بررسی قرار بگیرد.

اختلاف در اصل وقفیت، اصلیت و تولیت، دعاوی مربوط به حجر و ورشکستگی، دعاوی مربوط به اموال دولتی و مواردی که با توجه به قوانین وضع شده در صلاحیت مراجع قضایی دیگر هستند نیز در این دسته قرار دارند. چنین دعاوی باید از طریق مراجع دارای صلاحیت خود تحت پیگیری و صدور حکم قرار بگیرند.

کلام آخر

شورای حل اختلاف در خصوص دعاوی قابل سازشی که در حیطه فعالیت آن ها قرار دارد، تلاش می کنند طرفین را به سازش دعوت کنند. شورای حل اختلاف در تهران دارای شعبه های گوناگون می باشد که به مردم خدمات ارائه می نمایند. این شورا در تمام شهرها و روستاها نیز دارای شعبه هستند. اعضای مختلفی در این شوراها فعالیت می کنند که باید برای احراز این شغل شرایط تعیین شده را داشته باشند. برخی از دعاوی در صورت توافق طرفین هم قابلیت ارجاع به شورای حل اختلاف را ندارند. ما تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا اطلاعات مفیدی را در خصوص شورای حل اختلاف برای شما تهیه نماییم. از همراهی شما صمیمانه سپاسگزاریم و در سایت وکیل چی منتظر پیشنهادات و انتقادات شما عزیزان خواهیم بود. 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا