سریع ترین راه وصول سفته چیست؟⭐【سال1403】⚖️
مراحل مختلف مطالبه سفته
- اقدام به واخواست سفته از طریق اداره مربوطه و انجام مراحل قانونی اولیه است.
- پس از عدم پرداخت توسط صادرکننده، دادخواست مطالبه مبلغ سفته به دادگاه ارائه میشود.
- در صورتی که توقیف اموال صادرکننده لازم باشد، همزمان با دادخواست یا پس از آن درخواست تامین خواسته میشود.
- پیگیری ارجاع پرونده به شعبه و مشخص شدن تاریخ جلسه دادرسی
- حضور در جلسه دادگاه و ارائه مدارک و دلایل به صورت کامل
- پس از صدور اجراییه و گذشت مهلت قانونی 10 روزه، مراحل اجرایی توقیف اموال و اعمال فشار بر بدهکار آغاز میشود.
سفته یکی از اوراق بانکی و تجاری رایج است. این برگه برای مقاصد مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. اما مشکلاتی هم با خود به همراه دارد. ممکن است برای همه افراد پیش آمده باشد که سفتهای را از شخصی دریافت کرده باشند و برای وصول آن دچار مشکل شوند. گاهی این موضوع به تشکیل پرونده و شکایات حقوقی منجر خواهد شد. اگر نیازمند اطلاعات بهروز در خصوص وصول سفته، راههای وصول آن و چگونگی انجام این کار هستید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
بهترین روشهای وصول سفته با حکم جلب
برای این که فرد دارنده سفته بتواند آن را وصول نماید، باید سفته به صورت کامل آماده و قابل استناد باشد. پس از آن دارنده سفته از صادرکننده آن میخواهد که مبلغ سفته را وصول نماید. در واقع به این صورت خود فرد دارنده سفته آن را از صادرکننده سفته وصول مینماید. چنانچه، صادرکننده سفته از پرداخت مبلغ آن خودداری نماید، دارنده میتواند برای وصول سفته به مراجع دادگستری مراجعه نموده و دادخواست خود را مطرح نماید.
در صورتی که مبلغ سفته پایین باشد و تا میزانی که توسط قانون مشخص شده است، دارنده میتواند از طریق شورای حل اختلاف محل زندگی نسبت به وصول آن اقدام نماید. اگر مبلغ سفته از میزان تعیین شده بیشتر باشد دارنده آن باید از طریق مراجعه به دادگاه حقوقی محل اقامت صادرکننده سفته اقدام به طرح شکایت نماید.
در این مرحله دادگاه با توجه به قوانین موجود، احکام لازم برای وصول سفته را صادر نموده و مبلغ سفته را به شکلهای مختلف از صادرکننده آن برای دارنده وصول مینماید. در ابتدا حکم توقیف اموال صادر میگردد و پس از آن حکم جلب برای بدهکار صادر میشود. یکی از راههای سریع وصول سفته این است که با در دست داشتن حکم جلب، دریافتکننده سفته میتواند در کوتاهترین زمان بدهکار را به کمک نیروهای پلیس دستگیر نماید.
وصول سفته به عنوان یک ابزار مالی در معاملات تجاری، نیازمند توجه به زمان و نحوه اقدام است شخص وصول کننده باید سریعترین راه واخواست سفته را بشناسد. دارنده سفته میتواند با مراجعه به مراجع قانونی معتبر و ارائه مدارک مربوطه، درخواست صدور حکم جلب برای وصول وجه را مطرح کند. این روند معمولاً شامل ارسال دعوتنامه به بدهکار برای پرداخت بدهی است. در این مسیر میتوان از بهترین وکیل کیفری در تهران کمک گرفت و روند وصول سفته را با سرعت بیشتری به نتیجه رساند.
نحوه توقیف اموال برای وصول سفته
بهترین روش وصول سفته و پرداخت قرض و بدهی، توقیف اموال فرد بدهکار است. در این راستا، باید دارنده سفته برای وصول آن اقدام کند؛ البته شرط استفاده از روش توقیف اموال، عدم پرداخت مبلغ درج شده روی سفته توسط ارائهکننده آن میباشد. صادرکننده سفته موظف است در تاریخ مشخص، نسبت به پرداخت مبلغ سفته اقدام نماید. در صورتی که وی از پرداخت مبلغ امتناع ورزد، دریافتکننده سفته میتواند به دادگاه مراجعه نموده و بابت دریافت طلب خود از صادرکننده سفته شکایت کند.
برای این منظور، لازم است طلبکار، دادخواست مربوطه را تنظیم نموده و از طریق دفتر خدمات قضایی ثبت نماید. در مرحله بعدی، جلسه دادگاه تشکیل شده و قاضی با حضور طرفین در دادگاه به پرونده رسیدگی میکند. در صورتی که دادگاه صادر کننده سفته را موظف مینماید که مبلغ سفته را پرداخت کند. اگر باز هم وی از پرداخت بدهی خود امتناع ورزد، شاکی میتواند درخواست توقیف اموال بدهکار را به دادگاه ارائه نماید. در چنین شرایطی، دادگاه نیز دستور مصادره و توقیف اموال منقول شامل خودرو، حساب بانکی و همچنین اموال غیرمنقول مانند خانه، زمین، ملک، آپارتمان و غیره را به میزان بدهی وی صادر میکند.
تأثیر مبلغ سفته در توقیف
اگر طلبکار بتواند حکم توقیف اموال بدهکار را از دادگاه بگیرد، میتواند اموال وی را توقیف نماید. اما سوال اینجاست که آیا تمام اموال فرد بدهکار توقیف میشود؟ در پاسخ این سوال باید گفت خیر، توقیف اموال فرد متناسب با مبلغ بدهی است، به عنوان مثال بابت عدم پرداخت سفتهای به مبلغ صد میلیون تومان، کلیه اموال و داراییهای بدهکار به ارزش چندین برابر بدهی توقیف نخواهد شد.
اگر اموال تحت مالکیت بدهکار کم و در حد بدهی و مبلغ سفته باشد، این اموال شامل اموال منقول و غیرمنقول توقیف خواهند شد. در صورتی که مبلغ بدهی کمتر از اموال فرد باشد، بخشی از اموال که برای بازپرداخت بدهی مناسب باشد، توقیف میشود. به عبارت دیگر، میزانی از اموال بدهکار که طبق نظر کارشناس برای پرداخت بدهی کافی باشد، توقیف میشود.
راههای قانونی توقیف اموال در وصول سفته
راه قانونی برای توقیف اموال فرد بدهکار، مراجعه به دادگاه و طرح دادخواست مربوطه است. در برخی موارد مشاهده میشود که افراد طلبکار، خود برای نقد کردن بدهی اقدام نموده و شخصا اموال فرد بدهکار را مصادره میکنند. لازم به ذکر است که تنها راه قانونی مصادره اموال، از طریق مراجعه به محاکم قضایی و دریافت حکم توقیف اموال است. در صورتی که از روشهای دیگر استفاده شود، ممکن است خود فرد به عنوان مجرم و متهم شناخته شود و مجبور شود به جای شاکی در نقش متشاکی قرار بگیرد.
بهترین وکیل تهران میتواند با تکیه بر دانش و مهارتهای خود، حکم توقیف اموال را سریعتر دریافت کند. وی با کلیه راههای قانونی وصول سفته و توقیف اموال آشنا است و توانایی اقناع قاضی را برای صدور این حکم خواهد داشت.
چگونگی دریافت حکم جلب برای وصول سفته
برخی افراد با این چالش روبهرو هستند که آیا امکان دریافت حکم جلب برای سفته وجود دارد؟ باید بگوییم بله، برای سفته هم مانند سایر اسناد تجاری میتوان حکم جلب دریافت کرد. اما صدور این حکم تنها از طریق محاکم قضایی امکانپذیر است؛ یعنی در ابتدا شاکی باید اقدام به طرح شکایت نموده و با مراجعه به دادگاه بتواند حکم جلب صادرکننده سفته را دریافت کند.
پس از اینکه حکم جلب صادر شد، این حکم به اجرای احکام ارجاع داده شده و از این طریق امکان جلب بدهکار وجود دارد. این فرآیند بسیار زمانبر است و برای دریافت این حکم باید به موقع اقدام نمود. در واقع، امکان از دسترس خارج شدن بدهکار وجود دارد و برای همین باید در زمان مناسب برای دریافت حکم جلب اقدام شود تا صادرکننده سفته از دسترس خارج نشود.
نقش وکیل در سرعت بخشیدن به وصول سفته
پیگیری امور مختلف در مراجع قضایی، نیازمند دانش حقوقی و تجربه کافی در این حوزه است؛ دعاوی مربوط به وصول سفته هم از این قاعده مستثنی نیستند. برای به دست آوردن نتایج مطلوب از دعاوی سفته بهتر است پیگیری آن را به یک فرد خبره و متخصص یعنی وکیل فعال در بخش سفته بسپاریم. این وکیل به دلیل برخورداری از دانش عمیق، راه حل مناسب برای حل پرونده را یافته و با استناد به تجربیات خود، پرونده را در مسیر درست قرار خواهد داد. وی میتواند در جهت اقناع قاضی و دادگاه به درستی عمل نموده و به این طریق به دفاع از حقوق موکل کمک کند.
تمام اقدامات انجام شده توسط بهترین وکیل حقوقی در تهران سبب سرعت بخشیدن به روال دادرسی پرونده خواهد شد. این موضوع باعث میشود پرونده در زمان کوتاهتری به نتیجه برسد و در وقت و هزینه موکلین صرفهجویی شود. هزینهای که برای اعطای وکالت انجام میشود در مقابل نتایجی که حاصل میگردد از نظر اقتصادی مقرون بهصرفه است.
کلام آخر
سفته به عنوان یک سند تجاری مانند چک و برات در معاملات و ضمانتهای مختلف استفاده میشود. اما قوانین سفته مانند چک برای همه افراد مشخص نیست. به همین دلیل دعاوی بسیاری در خصوص سفته و وصول آن وجود دارد. دارنده سفته در صورت عدم وصول سفته در سررسید میتواند از طریق مراجعه به دادگاه حقوقی اقدام به طرح دادخواست و توقیف اموال صادر کننده نماید.
در این مقاله سعی کردیم وصول سفته و راههای آن را برای شما عزیزان شرح دهیم. امیدواریم این اطلاعات برای افرادی که درگیر مشکلات سفته هستند مفید و کاربردی بوده باشد. از اینکه تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید از شما سپاسگزاریم. شما خوانندگان محترم هر گونه انتقاد و پیشنهادی در خصوص مطالب ارائه شده دارید از طریق سایت وکیل چی با ما در ارتباط باشید.
سفته سندی تجاری است که صادرکننده آن متعهد میشود مبلغی مشخص را در زمان معین به دارنده سفته پرداخت کند.
ابتدا باید سفته واخواست شود، سپس در صورت عدم پرداخت، میتوان دادخواست مطالبه وجه را به دادگاه ارائه کرد.
مهلت واخواست سفته معمولاً 10 روز از تاریخ سررسید آن است.
ای کاش در مورد نکات مهم در رابطه با وصول سفته رو هم در مقاله ذکر میکردین.
با توجه به مواردی که در زمینه سریع ترین راه برای وصول سفته گفتید من خیلی راحت تر و بهتر تونستم کارمو پیش ببرم با تشکر از مقاله مفیدتون.
امکانش هست در مورد به اجرا گذاشتن سفته هم توضیح بدین؟