نکات حقوقی

لیست دادگاه های حقوقی و کیفری تهران ❤️【سال1403】⭐

استان تهران، یکی از بزرگ ترین و پرجمعیت ترین شهرهای ایران است. بالطبع مشکلات حقوقی و قضایی این شهر نیز نسبت به سایر شهرها و استان ها بیشتر است. همان طور که می دانیم دادگاه های مختلفی در تمام استان ها تاسیس شده است که صلاحیت رسیدگی به دعاوی مختلف را دارند. دادگاه های حقوقی و کیفری از جمله این دادگاه ها هستند. هدف از نگارش این مقاله، معرفی لیست دادگاه های حقوقی و کیفری تهران به شما عزیزان است. اگر درگیر مشکلات مختلف قضایی هستید و باید به دادگاه مراجعه کنید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

دادگاه های حقوقی تهران

برای بررسی دادگاه های حقوقی و کیفری تهران لازم است ابتدا این دادگاه ها و صلاحیت آن ها را بررسی کنیم. پرونده های مطروحه در مراجع قضایی با توجه به موضوع آن ها مورد بررسی قرار می گیرند. دعاوی حقوقی به دسته ای از دعاوی گفته می شود که مربوط به اختلافات حقوقی میان مردم است. دادگاه ها حقوقی هم دادگاهی است که به این پرونده ها رسیدگی می کند. در واقع در پرونده های حقوقی جرمی رخ نداده است و تنها حق و حقوق افراد ضایع گردیده است. طی این موارد متهم و مجرمی وجود ندارد و به همین دلیل مجازاتی نیز تعیین نمی گردد.

در دعاوی حقوقی برای طرح دعوا باید دادخواست تهیه نموده و آن را از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت نمود. فردی که دادخواست را مطرح نموده خواهان و فردی که دادخواست بر علیه او تنظیم می گردد، خوانده نامیده می شود. پرونده های حقوقی، باید در دادگاه های حقوقی مورد بررسی قرار بگیرند تا قاضی بتواند در خصوص آن ها حکم صادر کند. با توجه به حیطه صلاحیت دادگاه ها، تنها مراجع حقوقی می توانند به این دعاوی رسیدگی کنند و دادگاه های دیگر مانند دادگاه کیفری، خانواده و انقلاب صلاحیت رسیدگی و صدور حکم در مورد پرونده های حقوقی را ندارند. بهترین وکیل تهران با روند دادرسی و دادگاه های دارای صلاحیت برای پرونده های مختلف آشنایی دارد.

دادگاه های حقوقی تهران

دادگاه های کیفری تهران

دادگاه کیفری به دادگاهی گفته می شود که صلاحیت رسیدگی به پرونده های کیفری را دارد. پرونده های کیفری، دعاوی هستند که در آن ها جرم رخ می دهد وفرد مرتکب شده مجرم شناخته می شود. جرم به عملی گفته می شود که در قوانین کشور جرم انگاری شده و برای آن مجازات در نظر گرفته شده است. مجازات های مجرمان این پرونده ها با توجه به عمل انجام شده و قانون مجازات اسلامی مشخص می گردد.

 دادگاه های کیفری به دو دسته دادگاه کیفری یک و دادگاه کیفری دو تقسیم می شوند. دادگاه کیفری یک به پرونده هایی که مجازات مجرمان آن ها قصاص، اعدام، قطع عضو و امثال آن ها است رسیدگی می کند. سایر جرایم کیفری که در صلاحیت دادگاه کیفری یک نیست، توسط دادگاه کیفری دو تحت پیگیری قرار می گیرد. سایر دادگاه ها نمی توانند پرونده های کیفری را قضاوت نمایند، مگر این که در صلاحیت دادگاه های دیگر باشد.

برای طرح دعوا در دعاوی کیفری باید شکوائیه تنظیم شود و به دادگاه مربوطه ارائه گردد. طرح کننده دعوا در این پرونده ها، شاکی و فرد مقابل متشاکی است. دادگاه کیفری پس از بررسی پرونده، احکام لازم را صادر می نماید و مجازات متناسب را تعیین می نماید.

لیست دادگاه های حقوقی و کیفری تهران را بشناسید!

یکی از دغدغه های افرادی که درگیر مسائل قضایی هستند، تعیین دادگاه متناسب با جرایم است. با توجه به اهمیت این موضوع، در این قسمت، لیست دادگاه های حقوقی و کیفری تهران را به همراه آدرس و سایر اطلاعات آن ها را تهیه نموده و در اختیار شما خوانندگان گرامی قرار می دهیم تا در صورت نیاز بتوانید به این اطلاعات دسترسی داشته باشید.

مجتمع قضایی شهید بهشتی

مجتمع قضایی شهید بهشتی

یکی از دادگاه های حقوقی فعال در استان تهران، مجتمع قضایی شهید بهشتی است. این مجموعه با کادر مجرب و توانمند خود به پرونده های حقوقی مختلف رسیدگی می کنند. این مجموعه وظیفه رسیدگی به دعاوی حقوقی مناطق 2، 6، 11 و 12 تهران را به عهده دارد. صدور احکام عادلانه و در چارچوب قوانین از ویژگی های برجسته این دادگاه می باشد.

آدرس: تهران، بالاتر از میدان فردوسی، خیابان سپهبد قرنی، نبش خیابان سمیه

مجتمع قضایی شهید صدر

مجتمع قضایی شهید صدر

مجتمع قضایی شهید صدر جزو دادگاه های حقوقی و کیفری تهران است. این مجموعه به صورت تخصصی در زمینه دعاوی حقوقی فعالیت می کند. از نظر جغرافیایی این دادگاه در محدوده مناطق 3 و 7 تهران قرار گرفته که به دعاوی این مناطق رسیدگی می کند. مجتمع قضایی شهید صدر دارای 16 شعبه فعال می باشد که به ارائه خدمات قضایی به مردم مناطق ذکر شده می پردازند. با توجه به این که شرکت ها و مراکز مختلفی در این مناطق واقع شده اند، پرونده های زیادی نیز به این دادگاه ارجاع می شود که سبب حساسیت کار این مجموعه گردیده است.

آدرس: تهران، خیابان شهید مطهری، خیابان میرعماد، جنب فرمانداری تهران

مجتمع قضایی شهید مفتح

مجتمع قضایی شهید مفتح

مجنمع قضایی شهید مفتح جزو دادگاه های حقوقی فعال در استان تهران است. این مجموعه به پرونده های حقوقی مناطق 5، 21 و 22 تهران و همچنین دعاوی خانواده مناطق 5، 9، 21 و 22 مشغول می باشند. پرسنل این مجموعه در تلاش هستند که بهترین و منصفانه ترین قضاوت ها را داشته باشند و از حقوق افراد حمایت نمایند.

آدرس: تهران، شهر زیبا، خیابان مخابرات، پشت کانون اصلاح و تربیت

مجتمع قضایی شهید محلاتی

مجتمع قضایی شهید محلاتی

این مجموعه در لیست دادگاه های حقوقی و کیفری تهران قرار دارد که صلاحیت رسیدگی به هر دو نوع پرونده های حقوقی و کیفری را به عهده دارد. این دادگاه دارای 11 شعبه حقوقی و 10 شعبه کیفری است که همزمان دارای یک شعبه اجرای احکام نیز می باشد. دعاوی حقوقی و کیفری مناطق 14 و 15 تهران در صلاحیت این دادگاه است. قضات این مجموعه بسیار باسواد، عادل و صادق هستند.

آدرس: تهران، اتوبان شهید محلاتی، خیابان شهید ده حقی، بلوار کوثر، جنب بازار گل شهید محلاتی

مجتمع قضایی ولیعصر

مجتمع قضایی ولیعصر

از دیگر دادگاه های تهران می توان از مجتمع قضایی ولیعصر نام برد که صلاحیت رسیدگی به دعاوی کیفری را دارد. این مجموعه در محدوده مناطق 11 و 12 تهران قرار دارد که وظیفه بررسی پرونده های کیفری این مناطق را بر عهده دارد. پرونده های بسیاری با موفقیت و احکام عادلانه توسط این مجموعه به سرانجام رسیده است.

آدرس: تهران، ضلع جنوبی پارک شهر، ساختمان روزنامه رسمی کشور

مجتمع قضایی شهید قدوسی

مجتمع قضایی شهید قدوسی

از دیگر دادگاهی حقوقی و کیفری تهران می توان به مجتمع قضایی شهید قدوسی اشاره نمود. این دادگاه دارای صلاحیت کافی برای رسیدگی به پرونده های کیفری است. پرونده های مناطق 3، 6 و 7 تهران که حاوی موارد کیفری هستند در این دادگاه تحت پیگرد قرار می گیرد.

آدرس: تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، تقاطع کردستان، شماره 64، ساختمان فرهاد

مجتمع قضایی شهید مدرس

مجتمع قضایی شهید مدرس

این مجتمع جزو دادگاه های حقوقی استان تهران است که به بررسی و صدور حکم در خصوص پرونده های حقوقی می پردازد. مناطق 4، 8 و 13 تهران در محدوده این دادگاه قرار دارند که وظیفه رسیدگی بر دعاوی حقوقی این مناطق بر عهده این دادگاه قرار دارد.

آدرس: تهران، تهرانپارس، حکیمیه، خیابان سازمان آب، خیابان امام حسین

مجتمع قضایی بعثت

مجتمع قضایی بعثت

این دادگاه هم جزو دادگاه های حقوقی و کیفری تهران است که به هر دو پرونده های حقوقی و کیفری رسیدگی می نماید. پرونده های حقوقی و کیفری در مناطق 16 و 19 در صلاحیت مجتمع قضایی بعثت است. برخورد مناسب، عدالت خواهی و انصاف پرسنل این مجموعه سبب جلب رضایت مراجعین آن ها شده است.

آدرس: تهران، ظلع شمالی ترمینال جنوب

مجتمع قضایی قدس

مجتمع قضایی قدس

این دادگاه وظیفه رسیدگی به پرونده های کیفری را بر عهده دارد. قضاوت پرونده های کیفری در مناطق 2، 5، 10، 21 و 22 در حیطه اختیارات مجتمع قضایی قدس است. قضات این مجموعه بسیار با سابقه و کار آزموده هستند و به بهترین شکل به انجام وظایف خود می پردازند.

آدرس: تهران، انتهای نیایش، جنت آباد شمالی، انتهای بلوار انصارالمهدی، رو به روی دانشگاه سما

مجتمع قضایی شهید مطهری

مجتمع قضایی شهید مطهری

مجتمع قضایی شهید مطهری جزو دادگاه های کیفری، حقوقی و خانواده تهران است که به این دعاوی در مناطق مختلف رسیدگی می کند. این مجموعه دارای 12 شعب حقوقی، 8 شعبه کیفری، 2 شعبه خانواده و 14 شعبه اجرای احکام می باشد. دعاوی حقوقی مناطق 9، 10، 17 و 18 و دعاوی کیفری مناطق 17 و 18 تهران در صلاحیت این دادگاه می باشد. این دادگاه پرونده های موفق بسیاری را در کارنامه خود دارد و همچنین دارای کادر مجرب می باشد.

آدرس: تهران، یافت آباد، بلوار معلم، بعد از میدان الغدیر، پلاک 126

مجتمع قضایی شهید باهنر

مجتمع قضایی شهید باهنر

این مجموعه جزو دادگاه های حقوقی تهران است که به دعاوی حقوقی و خانواده رسیدگی می کند. مناطق 4 و 8 تهران در زمینه پرونده های حقوقی در صلاحیت این دادگاه است. پرونده های خانواده مناطق 4، 8 و 13 نیز در این مجموعه مورد بررسی و پیگیری قرار می گیرد. پرسنل این دادگاه بسیار باسواد و عادل هستند که رضایت مراجعین را به همراه داشته است.

آدرس: تهران، تهرانپارس، تقاطع خیابان شهید باقری و خیابان شهید عباسپور

صلاحیت دادگاه ها

صلاحیت دادگاه به معنی رسیدگی به دعوا و حل و فصل آن می باشد. به این معنی که یک دادگاه باید پرونده را تعیین تکلیف نموده وآن را خاتمه دهد. هر دادگاه تنها در مورد پرونده هایی که صلاحیت رسیدگی به آن ها را دارد اجازه انجام اقدامات را خواهد داشت. در صورتی که پرونده ارسال شده، در حیطه اختیارات آن دادگاه نباشد، باید مرجوع شده و به دادگاه دیگر دارای صلاحیت ارسال گردد. حکمی که توسط دادگاه غیر صالح، صادر شود باطل خواهد بود.

صلاحیت دادگاه ها به دو دسته صلاحیت ذاتی و محلی تقسیم می شود. صلاحیت ذاتی به این معنی است که رسیدگی به آن پرونده در ذات و ویژگی های دادگاه مدنظر است. به صلاحیتی که به صورت محلی و به دلیل واقع شدن در یک مکان مشخص به دادگاه داده می شود صلاحیت محلی گفته می شود. به عنوان مثال، دادگاهی که در یک محله قرار دارد وظیفه رسیدگی به دعاوی آن محدوده را خواهد داشت. دادگاه حقوقی و کیفری تهران صلاحیت رسیدگی به دعاوی حقوقی و کیفری این استان را دارند.

صلاحیت دادگاه ها

دادگاه تجدید نظر

پس از طرح دعوا، پرونده مربوطه باید در دادگاه صالح مورد بررسی قرار بگیرد و قاضی حکم پرونده را صادر می نماید. دادگاهی که برای اولین بار به یک پرونده مشخص رسیدگی می کند، دادگاه بدوی نام دارد. در برخی از موارد یکی از طرفین دعوا، به رای صادر شده توسط دادگاه بدوی معترض هستند. به همین منظور، باید درخواست تجدید نظر بنماید.

دادگاه تجدید نظر، دادگاهی است که به پرونده های که طرفین آن به حکم صادر شده اعتراض دارند، رسیدگی می کند. اعضای این دادگاه و قاضی آن با دادگاه قبلی متفاوت است و پرونده توسط آن ها مورد بررسی دوباره قرار می گیرد. سپس دادگاه تجدید نظر، حکم خود را صادر می نماید که ممکن است موافق و یا مخالف رای دادگاه بدوی باشد. اعتراض به رای دادگاه تجدید نظر هم امکان پذیر است.

کلام آخر

در این مقاله لیست دادگاه های حقوقی و کیفری تهران را تهیه و به شما خوانندگان گرامی ارائه نمودیم. هر دادگاهی می تواند به دعاوی که صلاحیت بررسی آن ها را دارد رسیدگی کند. پرونده های حقوقی توسط دادگاه حقوقی و پرونده های کیفری توسط دادگاه کیفری پیگیری می شوند. صلاحیت این دادگاه یا به صورت ذاتی و یا به صورت محلی تعیین می شود. دادگاه تجدید نظر یکی دیگر از انواع دادگاه هایی است که در دستگاه قضایی تعریف شده است و به اعتراض به رای دادگاه بدوی رسیدگی می نماید. امیدواریم اطلاعات جمع آوری شده در این مقاله برای شما کاربردی و موثر بوده باشد. از این که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید از شما سپاسگزاریم. در صورت داشتن هر گونه انتقاد و پیشنهاد از طریق سایت وکیل چی با ما در ارتباط باشید. 

4.5/5 - (2 امتیاز)

سحر نیری

سحر نیری هستم. کارشناسی ارشد شیمی از دانشگاه رازی کرمانشاه. تاکنون با چندین سایت محتوانویسی همکاری داشتم و به دلیل علاقه ای که به مسائل حقوقی دارم؛ چند ماهی است که با مجله وکیل چی همکاری می کنم و از نویسندگی لذت می برم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + 1 =

دکمه بازگشت به بالا