نکات حقوقی

سن حضانت فرزندان در قانون چقدر است؟⭐【1402】

براساس قانون مدنی والدین موظفند کلیه نیازهای مادی و معنوی فرزندان را تهیه کرده و زمینه های مناسب را برای رشد و پرورش آنان فراهم نمایند به عبارتی دیگر حضانت فرزندان حق و تکلیف والدین می باشد. اما اگر والدین جدا از هم زندگی کنند در این مورد قانون براساس شرایط والدین و استناد به ماده 1169 قانون مدنی حق و تکلیف نگهداری فرزندان را به یکی از آنان می سپارد. در این مقاله قصد داریم موضوع سن حضانت فرزندان در قانون چقدر است؟ را مورد بررسی قرار دهیم با ما همراه باشید.

سن حضانت فرزندان در قانون مدنی چقدر است؟

حضانت به معنای حمایت و نگهداری از کودکان است و تا زمانی ادامه می یابد که کودک وارد سن قانونی و شرعی بلوغ شده و بتواند برای امورات خود تصمیم گیری کند. حضانت فرزندان حق و تکلیف والدین بوده و موظفند که از نظر جسمی و عاطفی از کودکان خود حمایت کنند.

اگر والدین به دلیل جدایی و یا فوت نتوانند این حق و تکلیف خود را انجام دهند در این شرایط با کمک بهترین وکیل خانواده در تهران و استناد به قانون مدنی و احکام ویژه ای که توسط قانونگذار در این زمینه تعیین گردیده حضانت فرزندان مشخص می شود.

لذا در پاسخ به این سوال که سن حضانت فرزندان در قانون چقدر است؟ براساس ماده 1169 قانون مدنی می توان چنین اعلام کرد حضانت و نگهداری از کودکانی که والدین آن ها جدا از هم زندگی می کند تا سن 7 سالگی با مادر بوده و پس از تا زمانی که به سن بلوغ می رسند که برای دختر 9 سال و برای پسر 15 سال می باشد پدر موظف به نگهداری از آنان خواهد بود. بعد از این که فرزندان وارد سن بلوغ شدند خود می توانند تصمیم بگیرند که با کدام یک از والدین زندگی کنند.

ذکر این نکته نیز لازم است که اگر بعد از 7 سالگی بین والدین برای حضانت اختلاف باشد دادگاه با در نظر گرفتن مصلحت کودک حضانت او را تشخیص می دهد.

سن حضانت فرزندان در قانون مدنی چقدر است؟

پایان مدت حضانت فرزند دختر

همانطور که پیشتر در بررسی سوال سن حضانت فرزندان در قانون چقدر است؟ بیان کردیم حضانت فرزند دختر تا سن 7 سالگی بر عهده مادر می باشد و با ورود به این سن تا زمانی که به سن بلوغ می رسد پدر وظیفه مراقبت و نگهداری از فرزند دختر را بر عهده دارد. طبق قانون کشور سن 9 سال تمام قمری برای دختران به عنوان سن بلوغ تعیین شده و پایان مدت حضانت فرزند دختر نیز می باشد.

بعد از اتمام مدت حضانت دختر، خود او قادر خواهد بود که برای زندگی با هر کدام از والدینش تصمیم گیری کند که البته در این مورد قاضی دادگاه ضمن در نظر گرفتن تمایل کودک و همچنین مصلحت او، در این مورد حکم مقتضی را صادر می کند.

پایان مدت حضانت فرزند پسر

در قسمت های قبل همین مقاله در بررسی سوال سن حضانت فرزندان در قانون چقدر است؟ به این مورد اشاره کردیم که حضانت فرزند پسر تا سن 7 سالگی بر عهده مادر بوده و پس از آن تا زمانی که پسر وارد سن 15 سال تمام قمری شود حضانت با پدر می باشد. توجه داشته باشید که سن بلوغ پسر بر اساس قوانین و مقررات جاری کشور 15 سال اعلام شده است.

لذا رسیدن به سن 15 سال برای پسران به معنای پایان مدت حضانت آنان می باشد و از نظر قانون فردی بالغ محسوب شده و خود می تواند انتخاب کند که قصد دارد با کدام یک از والدین زندگی کند.

به این نکته توجه داشته باشید در طول دورانی که فرزندان در حضانت والدین قرار دارند و پس از آن تا زمانی که بتوانند مخارج زندگی خود را تامین کنند پرداخت نفقه بر عهده پدر می باشد.

حضانت فرزند در طلاق توافقی

یکی از مهم ترین مواردی که در طلاق توافقی باید در مورد آن قبل از اقدام برای طلاق به توافق برسند حضانت فرزندان است. اگرچه در زمان طلاق تعیین حضانت طبق قانون و مصلحت کودک بر عهده دادگاه است ولیکن با توجه به بیان بهترین وکیل طلاق در تهران والدین در زمان جدایی می توانند در این مورد خود تصمیم گیری کنند و دادگاه نیز در تصمیمات اتخاذ شده از سوی آن ها دخالتی نکرده و این اجازه را به والدین می دهد در صورتی که شرایط لازم را برای حضانت فرزندان دارند آن را بر عهده گیرند. در این شرایط فردی که مراقبت کودک را عهده دار می شود دارای حضانت دائم خواهد بود.

 البته ذکر این نکته حائز اهمیت است که دادگاه اگر تشخیص دهد والدی که قصد بر عهده گرفتن حضانت فرزند را دارد از شرایط لازم برخوردار نمی باشد این حضانت را نقص کرده و خود با استناد به قوانین حکم لازم را براساس مصلحت کودک صادر می کند.

حضانت فرزند در طلاق توافقی

شرایط حضانت فرزندان بعد از فوت پدر

اگر پدر کودکی فوت شد و مادر و جد پدری کودک در مورد حضانت او اختلاف داشته باشند در این مورد دادگاه با استناد به ماده 1171 قانون مدنی که در این مورد به تصویب رسیده بیان می دارد: در صورت فوت یکی از والدین حضانت فرزند با والد دیگر خواهد بود لذا با فوت پدر، مراقبت و نگهداری از کودک بر عهده مادر بوده ولیکن تحت ولایت پدربزرگ می باشد که دقت داشته باشید این مورد با حضانت کاملا فرق داشته و مبحث جداگانه ای در حوزه حقوق است.

اگر پدربزرگ همچنان بخواهد که حضانت را از مادر سلب نماید باید بتواند با ارائه دلایل و مدارکی عدم مصلحت مادر برای حضانت طفل را به اثبات برساند.

کلام آخر

در این مقاله با بررسی سوال سن حضانت فرزندان در قانون چقدر است؟ دانستیم تا زمانی که پدر و مادر با هم زندگی می کنند حضانت فرزندان با هر دوی آن ها می باشد و در صورتی که والدین از هم جدا شوند لازم است در مورد حضانت و نگهداری فرزندان با هم توافق کرده و یا این که طبق ماده 1169، مادر تا سن 7 سالگی موظف به نگهداری از آنان بوده و از 7 سالگی تا زمان بلوغ پدر حضانت فرزندان را برعهده دارد. در صورت هرگونه انتقاد و پیشنهاد می توانید از طریق سایت وکیل چی با ما در ارتباط باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + 8 =

دکمه بازگشت به بالا