نکات حقوقی

طلاق توافقی بهتر است یا وکالت در طلاق؟ ⭐【سال1403】⚖️

زمانی که زوجین به دلیل اختلافات و مشکلاتی که میان آن ها به وجود آمده قصد ادامه زندگی با هم را ندارند برای طلاق و پایان دادن به زندگی زناشویی خود به صورت قانونی اقدام می کنند. اگرچه طلاق تنها راه حل برای پایان دادن به مشکلات خانوادگی و زناشویی نمی باشد ولیکن در برخی موارد تنهاترین راه حل محسوب می شود. در قانون ایران طلاق انواع مختلفی دارد که هر کدام از آن ها دارای قوانین و مقررات مختص به خود هستند. در این مقاله قصد داریم موضوع طلاق توافقی بهتر است یا وکالت در طلاق؟ را مورد بررسی قرار دهیم با ما همراه باشید.

طلاق توافقی چیست؟

برای بررسی و پاسخ به این سوال که طلاق توافقی بهتر است یا وکالت در طلاق؟ لازم است که ابتدا با مفهوم و روند هر کدام از این دو نوع طلاق آشنا شوید.

طلاق توافقی به نوعی از طلاق گفته می شود که زوجین هر دو برای طلاق توافق داشته و در مورد موضوعاتی از قبیل حضانت فرزندان، استرداد جهیزیه، مهریه و نفقه قبل از هر گونه اقدامی با هم به توافق رسیده اند. زوجین برای انجام مراحل طلاق توافقی می توانند شخصا برای پیگیری و رسیدگی به این دادخواست اقدامات لازم را انجام دهند و یا این که روند آن را به بهترین وکیل تهران بسپارند.

اگر زوجین خود برای طلاق توافقی اقدام کنند باید در اولین مرحله دادخواست خود را ثبت کرده و در جلسات مشاوره اجباری قبل از طلاق شرکت کنند که این جلسات در حدود 2 الی 4 ماه به طول می انجامد سپس با دریافت گواهی عدم سازش و ثبت دادخواست نوبت رسیدگی به پرونده در دادگاه مشخص و به زوجین اعلام می گردد.

در جلسات دادگاه زوجین باید هر دو حضور داشته باشند و دلیل طلاق و همچنین توافقات خود در مورد موضوعات مالی و غیرمالی را به صورت مکتوب به قاضی ارائه دهند.

در صورتی که قاضی با طلاق آنان موافقت کند دادنامه و حکم نهایی صادر می گردد در غیر این صورت پرونده برای بررسی مجدد به شورا ارجاع داده می شود.

قابل ذکر است که در حالت کلی روند پیگیری طلاق توافقی بدون حضور وکیل بین 6 الی 9 ماه به طول می انجامد لذا برای تسریع روند این پرونده حقوقی بهتر است از بهترین وکیل طلاق در تهران کمک بگیرید.

طلاق توافقی چیست؟

توافق نامه طلاق توافقی به چه صورت است؟

در توضیح این که طلاق توافقی بهتر است یا وکالت در طلاق؟ لازم است که اطلاعات جامع تری در مورد طلاق توافقی داشته باشیم از این رو به بررسی توافقات مکتوب شده در طلاق توافقی می پردازیم.

همانطور که پیشتر نیز گفتیم زوجینی که هر دو برای طلاق با هم توافق دارند باید بر سر موضوعاتی مانند حضانت فرزندان، مهریه، نفقه و استرداد جهیزیه نیز به توافقات لازم رسیده باشند و در این موارد هیچگونه اختلاف نظری با هم نداشته باشند.

در مورد مهریه و نفقه که جزو حقوق مالی زن محسوب می شود، خانم می تواند تمام و یا بخشی از آن را به مرد ببخشد و یا این که همه آن را دریافت کرده و یا در مورد پرداخت به صورت اقساطی با هم به توافق رسیده باشند. در مورد موضوع حضانت فرزندان نیز می توانند طبق آنچه که در قانون برای این موضوع به تصویب رسیده عمل کنند به این طریق که حضانت فرزندان تا سن 7 سالگی با مادر بوده و پس از آن تا سن بلوغ پدر مسئول حضانت آنان می باشد. (سن بلوغ برای دختر 9 سال و برای پسر 15 تعیین شده است).

اگر زوجین در مورد حضانت به طریق دیگری با هم توافق کنند به گونه ای که توافق آن ها به مصلحت فرزند باشد دادگاه به آن احترام گذاشته و قبول می کند. در مورد استرداد جهیزیه نیز زوجین به هر طریقی با هم توافق کنند از نظر دادگاه قابل قبول است.

حق طلاق چیست؟

همانطور که می دانید در قانون ایران حق طلاق با مرد است به عبارتی دیگر آقا می تواند هر زمان و بدون ارائه دلیل قانع کننده برای طلاق همسر خود اقدامات قانونی را انجام دهد. البته مرد باید تمام حقوق زن از قبیل مهریه و نفقه را پرداخت کند. برخی مردان نیز این حق قانونی برای طلاق را به همسر خود می دهند. لازم به ذکر است که وکالت در طلاق به دو طریق ذیل امکان پذیر می باشد:

  • زوجین بعد از گذشت مدت زمانی از زادواج خود برای ارائه وکالت نامه رسمی طلاق به یکی از دفاتر ثبت اسناد رسمی مراجعه می کنند و مرد حق طلاق و یا وکالت در طلاق را به همسر خود اهدا می کند. ممکن است زن برای دریافت این حق مهریه خود را به صورت کامل به مرد ببخشد.
  • در زمانی که صیغه عقد میان زوجین جاری می شود مرد به صورت کتبی و تنظیم سندی معتبر وکالت در طلاق را به همسر خود اهدا می کند.

لازم است که بدانید داشتن وکالت در طلاق در مقایسه با طلاق های یک طرفه بسیار راحت تر بوده و روند آن با سرعت بیشتری انجام می شود البته برای وکالت در طلاق شروط ذیل الزامی می باشد:

  • وکالت در طلاق بایستی بلاعزل باشد و زوجه هر زمان که بخواهد بتواند برای طلاق اقدام کند. به عبارتی دیگر برای وکالت در طلاق نمی توان مدت و تاریخ مشخص کرد و زن باید بتواند بدون حضور مرد طلاق را ثبت کند.
  • وکالت در طلاق باید دارای حق توکیل به غیر باشد. به گونه ای که زن بتواند بدون حضور مرد در مراحل پیگیری دعوای طلاق به جای او وکیل انتخاب کرده و روند طلاق را به اتمام برساند.
  • یکی دیگر از مهم ترین شروط برای وکالت در طلاق حق اسقاط در تجدید نظر خواهی و فرجام خواهی است بدین ترتیب دیگر نیاز نیست خانم برای ثبت دادنامه طلاق به مدت 41 روز صبر کند بلکه فورا می تواند برای ثبت طلاق به یکی از دفاتز ثبت طلاق مراجعه کرده و صیغه طلاق را به ثبت برساند.

طلاق توافقی یا وکالت در طلاق کدام بهتر است؟

اکنون که معنای طلاق توافقی و وکالت طلاق را در قسمت های قبل مورد بررسی قرار دادیم می توانیم به سوال طلاق توافقی بهتر است یا وکالت در طلاق؟ بپردازیم.

به این نکته توجه داشته باشید که آنچه موجب تسریع در روند طلاق توافقی و وکالت در طلاق می شود حضور وکیل است. داشتن وکالت در طلاق این مزیت را دارد که خانم برای جدایی به حضور آقا و ارائه دلایل و مدارک محکمه پسند در دادگاه نیازی نمی باشد و همان طورکه گفتیم خانم می تواند به جای آقا وکیل انتخاب کند و خود تمام امور را رسیدگی و پیگیری کند البته ممکن است تا حدودی روند طلاق مدت زمان زیادی به طول بیانجامد.

در طلاق توافقی نیز در صورت حضور وکیل روند پیشبرد پرونده در مدت زمان کوتاه تری انجام می شود و از آنجا که زوجین از قبل در مورد موضوعات مختلف با هم به توافق رسیده اند تنها کافی است که وکیل امور قضایی مربوطه را انجام دهد و پس از آن بلافاصله طلاق ثبت می شود.

طلاق توافقی بهتر است یا وکالت در طلاق؟ این دو نوع طلاق اگرچه در مقایسه با طلاق یک طرفه روش های ساده تری برای طلاق به شمار می آیند ولیکن میان این دو نیز تفاوت های زیادی وجود دارد و روند پیگیری هر کدام در دادگاه با هم فرق می کند. اما در حالت کلی حضور وکیل در هر دوی این نوع طلاق می تواند دارای تاثیرات مثبتی بوده و پرونده نیز با سرعت بیشتری انجام گیرد.

طلاق توافقی یا وکالت در طلاق کدام بهتر است؟

آیا زوجه بعد از رجوع می تواند مجددا از وکالت در طلاق بهره مند شود؟

ممکن است زوجین بعد از طلاقی که به صورت وکالت در طلاق صورت گرفته در دوران عده مجددا به هم رجوع کنند. حال این سوال ممکن است پیش آید که در چینین شرایطی آیا زوجه می تواند به صورت مجدد از وکالت در طلاق بهره مند باشد یا خیر؟ و یا این که آیا زن همچنان وکالت در طلاق دارد یا این که چون یک مرتبه از آن استفاده کرده و اکنون رجوع کرده وکالت در طلاق وجود ندارد؟

اگرچه در تصویب قانون مربوط به استفاده مجدد زن از وکالت در طلاق بعد از رجوع، اختلاف نظرهای زیادی میان دادگاه های خانواده به وجود آمد ولیکن در نهایت رای وحدت رویه توسط هیئت عمومی دیوان عالی کشور برای این مورد صادر گردید که براساس آن زن می تواند حتی بعد از رجوع از حق وکالت در طلاق بهره مند باشد.

وکالت طلاق توافقی و واگذاری طلاق

  • برای اهدای وکالت در طلاق توافقی از جانب آقا به خانم، باید زوجین قبل از هرگونه اقدامی در مورد مسائل و موضوعات مشترک زندگی خود به توافق رسیده باشند. سپس خانم می تواند با وکالتی که از سوی آقا به او داده شده برای روند و تشریفات طلاق اقدامات لازم را انجام دهد. به این معنا که اگر اختیاراتی که توسط آقا به خانم در وکالت در طلاق ارائه داده شده کافی باشد خود زن می تواند اقدامات مربوط به تنظیم صورتجلسه توافقات و همچنین تعیین تکلیف مسائل زناشویی را انجام دهد.
  • اگر زوجین تمایل دارند که روند قضایی مربوط به طلاق توافقی با سرعت بیشتری انجام گیرد و همچنین مایل به حضور در جلسات دادگاه نیستند و یا این که وقت کافی برای رسیدگی به پرونده خود در دادگاه خانواده را ندارند بهترین روش وکالت در طلاق توافقی خواهد بود که در این حالت با استخدام بهترین وکیل خانواده در تهران می توانید در طی تنظیم یک وکالت در طلاق انجام کلیه امور مربوطه را به وکیل بسپارید. در چنین شرایطی دیگر نیازی به حضور زوجین در هیچکدام از مراحل قضایی و اداری نخواهد بود.
  • وکیل با در اختیار داشتن وکالت در طلاق توافقی، دادخواست یا گواهی عدم سازش را تنظیم می کند و در جلسات رسیدگی در دادگاه و جلسات مشاوره حاضر می شود و در پایان بعد از اتمام این روند برای ثبت طلاق به دفترخانه مراجعه و سند طلاق را دریافت می کند.
  • توجه داشته باشید زوجینی که در طلاق توافقی امور مربوطه را به وکیل می سپارند نمی توانند هر دو به صورت همزمان از یک وکیل استفاده کنند بلکه هر کدام از زوجین باید وکیل جداگانه داشته باشند.

چرا حضور وکیل برای خانمی که وکالت در طلاق دارد الزامی است؟

طلاق توافقی بهتر است یا وکالت در طلاق؟ در مقایسه این دو نوع طلاق دانستیم که هر کدام شرایط مختص به خود را داشته و روند پیگیری آن ها در دادگاه خانواده با هم فرق دارد ولیکن از آن جا که تمامی افراد جامعه از این حق برخوردارند که انجام امور حقوقی خود را به فرد دیگر واگذار کنند و در این مورد هیچگونه مانعی وجود ندارد اما لازم است که بدانید که خانم حتی در صورت داشتن وکالت در طلاق تنها می تواند پیگیری مراحل پرونده طلاق را به کسی بسپارد که دارای پروانه وکالت پایه یک باشد و بدین صورت نخواهد بود که هر فردی با در دست داشتن وکالت به نمایندگی از شخصی دیگر در دادگاه خانواده حضور پیدا کرده و روند مربوطه را انجام و به اتمام برساند.

کلام آخر

در این مقاله  با بررسی طلاق توافقی و وکالت در طلاق به صورت جداگانه سعی کردیم به سوال طلاق توافقی بهتر است یا وکالت در طلاق؟ پاسخ دهیم. وکالت در طلاق در واقع همان حق طلاق است که براساس قانون کشور ایران حق طلاق با مرد می باشد ولیکن مرد می تواند به همسر خود نیز حق یا وکالت در طلاق دهد. طلاق توافقی که با رضایت و توافق زوجین انجام می شود که این دو نوع طلاق کاملا با هم تفاوت دارند و روند پیگیری هر کدام از آن ها در دادگاه خانواده دارای شرایط و روند مختص به خود می باشد. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با مراجعه به سایت وکیل چی از وکلای خبره و متخصص در این حوزه کمک بگیرید. در صورت هرگونه انتقاد و پیشنهاد می توانید از طریق سایت وکیل چی با ما در ارتباط باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

رقیه فتاحی

رقیه فتاحی هستم، لیسانس کامپیوتر دارم و بخاطر علاقه ای که به مسائل حقوقی و نویسندگی دارم، از سال 1398 کار محتوانویسی انجام می دهم و سعی می کنم اطلاعات حقوقی خودم را به روز کنم تا در سایت وکیل چی اطلاعات مفید و جدیدی را در اختیار کاربران قرار دهم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 3 =

دکمه بازگشت به بالا