مجله حقوقی

اثبات رابطه نامشروع با اسکرین‌شات تلگرام و واتساپ ممکن است؟ ❤️【سال1403】⚡

اثبات رابطه نامشروع با اسکرین‌شات تلگرام و واتساپ از نظر سایت وکیل چی:

  • اقرار، اولین راه اثبات رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی است
  • شهادت شهود که به‌صورت عینی شاهد ماجرا (ارسال پیام‌های غیراخلاقی میان زن و مرد نامحرم) بوده‌اند.
  • قاضی بعد از بررسی تصاویر و اسکرین‌شات پیام‌های ردوبدل شده و مستندات دیگر و با اتکا بر علم خود می‌تواند وقوع جرم را اثبات و حکم مجازات صادر نماید.

طبق قانون مجازات اسلامی رابطه نامشروع جرم محسوب می‌شود و اگر زن و مردی که بین آن‌ها عقله محرمیت نباشد اقدام به برقراری رابطه نامشروع کنند مجرم بوده و مجازات می‌شوند. مصادیق جرم رابطه نامشروع زیاد بوده و حدود آن نیز در قانون به‌صورت دقیق مشخص نگردیده؛ ازاین‌رو اثبات این جرم سخت است، اما اغلب افراد این سؤال را دارند که آیا اثبات رابطه نامشروع با اسکرین‌شات تلگرام و واتساپ ممکن است؟ که وکیل چی در ادامه این مقاله به بررسی این موضوع پرداخته و اطلاعات لازم را در اختیار شما دوستان عزیز قرار می‌دهد.

اثبات رابطه نامشروع از طریق تلگرام

در قانون مجازات اسلامی رابطه نامشروع در فضای مجازی جرم محسوب می‌شود و اثبات این ارتباط به‌سادگی امکان‌پذیر نبوده و نیازمند اقرار یکی از طرفین و یا شهادت افرادی به‌عنوان شهود عینی ماجرا است.

 راحت‌ترین راه برای اثبات رابطه نامشروع از طریق تلگرام علاوه بر اقرار یکی از طرفین می‌توان به ارائه پیام‌ها، عکس و فیلم اشاره کرد، باتوجه‌به این که چت با نامحرم نیز در قانون مجازات اسلامی موردتوجه قرار گرفته و به‌عنوان جرم تلقی می‌شود لذا می‌توان از این مورد نیز برای اثبات رابطه نامشروع استفاده کرد که البته در این مورد علم قاضی به اثبات وجود این جرم تأثیر دارد.

آیا می توان از طریق تلگرام رابطه نامشروع را ثابت کرد؟

طبق ماده 241 قانون مجازات اسلامی که در خصوص مجازات چت با نامحرم توسط قانون‌گذار تعیین گردیده درصورتی‌که نتوان ادله قانونی و قابل اثبات برای وقوع این جرم را به دادگاه ارائه داد هرگونه تحقیق و بازجویی در این مورد از فرد متهم ممنوع است.

 درصورتی‌که اثبات رابطه نامشروع تنها از طریق پرینت اطلاعات تماس و پیامک امکان‌پذیر باشد در این صورت نیز حکم رسیدگی تنها به تشخیص دادگاه و دادسرا برای کشف جرم امکان‌پذیر بوده و درصورتی‌که علم قاضی وقوع این جرم را تأیید نماید حکم رابطه نامشروع صادر می‌شود.

 برای اثبات رابطه نامشروع از طریق تلگرام لازم است که به این نکته توجه شود که این شبکه اجتماعی داخلی نبوده و دادگاه نمی‌تواند از پیامک‌های آن استعلام بگیرد؛ لذا اگر شاکی تنها دلیل برای اثبات رابطه مشروع را صرفاً چت در شبکه اجتماعی تلگرام بدون در اختیار داشتن عکس و یا اسکرین‌شات اعلام نماید و متهم نیز جرم وارده را انکار کند، اثبات رابطه نامشروع امکان‌پذیر نخواهد بود.

 ولیکن در مواردی که شاکی پرینت محتوای تلگرام، عکس و اسکرین‌شات از رابطه نامشروع را در اختیار داشته باشد و یا این که ویس‌هایی که اثبات بر رابطه نامشروع داشته باشد را به دادگاه ارائه دهد در این صورت (جرم حرف زدن با دختر) یا جرم رابطه نامشروع قابل‌اثبات است.

آیا می توان از طریق تلگرام رابطه نامشروع را ثابت کرد؟
درصورتی‌که زن و مرد از طریق پیام‌رسان تلگرام پیام‌ها و عکس‌هایی با محتوای غیراخلاقی و غیرشرعی ردوبدل کنند، مرتکب جرم رابطه نامشروع در فضای مجازی شده و به‌عنوان مجرم شناخته می‌شوند.

اثبات رابطه نامشروع از طریق واتساپ

همان‌طور که پیش‌تر نیز گفتیم ارتباط رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی نظیر واتساپ امکان‌پذیر بوده و مطابق با قانون جرم تلقی می‌شود؛ اما اثبات این جرایم ممکن است با مشکلات و دشواری‌هایی همراه باشد که بر اساس بیان بهترین وکیل ایران، در جهت اثبات رابطه نامشروع از طریق واتساپ و یا سایر اپلیکیشن‌های فضای مجازی، ادله اثبات دعوا که منحصر به علم قاضی، اقرار، سوگند و قسامه می‌شود، محدود می‌گردد.

 لذا در کلیه دعاوی حقوقی و کیفری در جهت اثبات جرم رابطه نامشروع از طریق واتساپ در مرحله نخست باید اپلیکیشن واتساپ متعلق به متهم دعوا باشد به‌عنوان‌مثال شاکی اسکرین‌شات چت و پیام‌های واتساپ را ضمیمه دعوا برای اثبات رابطه نامشروع می‌کند در این شرایط دستور استعلام و بررسی توسط پلیس فتا صادر می‌شود و چنانچه واتساپ و یا شماره تماس متعلق به فرد متهم نباشد، اثبات رابطه نامشروع امری دشوار و غیرممکن خواهد بود.

استناد به پیام های واتساپ در پرونده کیفری رابطه نامشروع

بهترین وکیل ارومیه با اتکا بر تجربه و تسلط بر قوانین کیفری در خصوص اثبات رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی می‌تواند با استناد به افعال و جرایم پیش‌بینی‌شده در این زمینه نظیر چت و پیام‌های ردوبدل شده برقراری و رابطه نامشروع را به اثبات برساند.

لازم است که بدانید در اغلب پرونده‌های مربوط به اثبات رابطه نامشروع از طریق واتساپ و یا تلگرام زمانی که قاضی طرفین دعوا را به محکمه دراین‌خصوص دعوت می‌کند با هنر و علم قضاوت خود می‌تواند وقوع جرم را کشف و اثبات نماید.

در اکثریت پرونده‌های کیفری رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی، متهم در حضور قاضی صحت چت‌ها و پیام‌های واتساپ را تأیید می‌کند و همان‌طور که می‌دانید اقرار متهم یا متهمین مورد احراز دلیلی بر اثبات رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی خواهد بود.

اثبات رابطه نامشروع با واتساپ دلیت اکانت شده

اگر زمانی که از متهم و یا متهمین برای برقراری رابطه نامشروع از طریق واتساپ طرح شکایت شود اقدام به حذف حساب کاربری و یا دلیت اکانت واتساپ خود کنند در چنین شرایطی اثبات رابطه نامشروع در مراجع قضایی و نزد مقام رسیدگی‌کننده امکان‌پذیر نخواهد بود.

ولیکن باتوجه‌به این که علم قاضی به‌عنوان یکی از ادله اثبات چنین جرایمی محسوب می‌شود؛ لذا در این دعاوی کیفری قاضی برای بررسی ادله و اقناع ذهنی مطابق با محتویات چت‌های طرفین دارای اختیار تام بوده و می‌تواند بعد از بررسی پیام ردوبدل شده نظیر مشخصات طرفین و یا مکان‌های قرار ملاقات آنان و گزارش ضابطین دادگستری مبنی بر حضور آنان در همان مکان و زمان موعود مقرر شده، جرم رابطه نامشروع را به اثبات برساند.

ازاین‌رو اثبات رابطه نامشروع با واتساپ دلیت اکانت شده در صورت در اختیار داشتن ادله و قرینه‌هایی که در طی تحقیقات و بررسی موضوع به دست می‌آید نیز امکان‌پذیر است.

رابطه نامشروع در فضای مجازی

متأسفانه، با پیشرفت تکنولوژی و روی کار آمدن فضای مجازی جرایم غیراخلاقی نیز در جامعه بیشتر شده که قانون‌گذار به‌منظور حفظ سلامت جامعه به این جرایم توجه ویژه‌ای داشته و قوانینی را برای جلوگیری از وقوع این جرایم تعیین نموده است.

یکی از جرایم در فضای مجازی رابطه نامشروع میان زن و مردی است که عقله زوجیت میان آن‌ها برقرار نگردیده که مطابق ماده 637 قانون مجازات اسلامی افراد مرتکب این جرم در صورت اثبات محکوم به مجازات خواهند شد.

رابطه نامشروع در فضای مجازی به معنای برقراری ارتباطات غیراخلاقی و غیرشرعی بوده که از طریق شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های مجازی نظیر تلگرام و واتساپ بین زن و مرد نامحرم انجام می‌شود.

Illegitimate relationship in cyberspace means establishing immoral and illegitimate communication that is done through social networks and virtual messengers such as Telegram and WhatsApp between an illegitimate man and woman

(www.jccj.ir/article_152171.html?lang=en)

جرم رابطه نامشروع در فضای مجازی چیست؟

همان‌طور که پیش‌تر نیز گفتیم اگر زن و مردی که به هم محرم نیستند مرتکب اعمال نامشروع به‌غیراز زنا نظیر بوسیدن و یا هم‌آغوشی شوند از نظر قانون و باتوجه‌به آنچه که در ماده 637 قانون مجازات اسلامی بیان گردیده به‌عنوان مجرم شناخته می‌شوند و درصورتی‌که اعمال نامشروع با زور و اجبار صورت گیرد مجازات تنها برای فرد اجبارکننده لحاظ می‌شود.

بهترین وکیل در تبریز در تفسیر این قانون چنین بیان می‌دارد که اگر رابطه نامشروع در فضای مجازی بین زن و مرد نامحرم صورت گیرد همچنان جرم محسوب شده و مطابق با ماده 637 با آنان برخورد می‌شود.

مجازات جرم رابطه نامشروع در فضای مجازی

در صورت اثبات رابطه نامشروع در فضای مجازی قاضی اقدام به صدور حکم مجازات برای عاملین این جرم خواهد کرد که طبق ماده 637 قانون مجازات اسلامی مجازات جرم رابطه نامشروع به‌غیراز زنا تا 99 ضربه شلاق خواهد بود که در این مورد قاضی با درنظرگرفتن ادله اثبات شده حکم نهایی را صادر می‌کند.

البته ذکر این نکته نیز لازم است که مجازات شلاق تعیین شده برای جرم رابطه نامشروع در فضای مجازی از نوع تعزیری بوده و در شرایط خاصی تبدیل مجازات به جزای نقدی نیز امکان‌پذیر خواهد بود.

مجازات جرم رابطه نامشروع در فضای مجازی
طبق قوانین مجازات اسلامی رابطه نامشروع جزو جرایم غیرقابل‌گذشت است و رضایت شاکی در پرونده رابطه نامشروع تأثیری در صدور رأی و اجرای آن ندارد.

نحوه اثبات رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی

این که زن و مرد نامحرم از طریق فضای مجازی رابطه نامشروع داشته و چت و پیام‌های ردوبدل شده میان آن‌ها به‌عنوان جرم محسوب شود نیاز به اثبات دارد که در ادامه به روش‌های اثبات این جرم اشاره می‌کنیم:

  • اقرار، اولین راه اثبات رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی است، متهم و یا متهمین پرونده با بیان این که محتویات غیراخلاقی میان آنان ردوبدل شده به‌راحتی اثبات‌کننده وقوع جرم رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی خواهد بود.
  • اسکرین‌شات از چت و پیام‌ها و تصاویر و عکس‌هایی که در فضای مجازی میان زن و مرد نامحرم ردوبدل شده در اثبات رابطه نامشروع در فضای مجازی مؤثر خواهد بود. البته گفتنی است ارسال پیام در فضای مجازی اماره قضایی محسوب شده و دلیل قطعی برای اثبات جرم نخواهد بود؛ لذا در این مورد قاضی بعد از بررسی شواهد و مستندات دیگر و با اتکا بر علم خود می‌تواند وقوع جرم را اثبات و حکم مجازات صادر نماید.

حکم ارتباط مجازی با زن شوهردار

رابطه تلفنی و مجازی از طریق برنامه‌هایی نظیر تلگرام و واتساپ با زن شوهردار جزو روابط نامشروع غیر زنا محسوب شده و در صورت اثبات جرم، متهمین مطابق با قانون مجازات اسلامی مجازات می‌شوند و حکم شلاق برای آنان در نظر گرفته می‌شود.

برای تشخیص و اثبات رابطه نامشروع مجازی با زن شوهردار دادگاه به مواردی نظیر اعتراف دو نفر، گزارش پلیس، شهادت شهود با ارائه مدارک معتبر اکتفا کرده و درصورتی‌که این رابطه منجر به زنا و حضوری شود حکم آن‌ها بیش از شلاق خواهد بود.

آیا با عکس می توان رابطه نامشروع را ثابت کرد؟

در پاسخ به این سؤال با درنظرگرفتن قوانین مجازات اسلامی در خصوص جرم رابطه نامشروع از طریق مجازی می‌توان چنین گفت که اگر فرد (زن یا مرد) از همسر خودعکسی در کنار نامحرم را داشته باشند می‌توانند با استناد به آن برای طرح دعوای کیفری رابطه نامشروع اقدام کنند. البته امکان اثبات جرم منافی عفت تنها با در اختیار داشتن عکس و یا تصویر، مسیر سخت و دشواری را در پیش خواهد داشت و اگر قرائن و امارات دیگری به‌عنوان ادله رابطه نامشروع میان زن و مرد نامحرم وجود داشته باشد در اثبات جرم و حصول یقین قضایی تأثیرگذار خواهد بود.

قاضی دادگاه برای صدور رأی نهایی، کلیه اسناد و مدارک را مورد بررسی دقیق قرار داده و با درنظرگرفتن مستندات موجود حکم صادر می‌کند؛ لذا شاکی می‌تواند در جهت تقویت ادعای خود و اثبات رابطه نامشروع عکس و تصاویر موردنظر را به دادگاه ارائه دهد.

کلام آخر

رابطه نامشروع در فضای مجازی از نظر قوانین کشور نوعی رفتار مجرمانه محسوب می‌شود؛ لذا اثبات رابطه نامشروع با اسکرین‌شات تلگرام و واتساپ در امور کیفری قابل‌پیگیری بوده و در صورت اقرار متهم، شهادت شهود و علم قاضی قابل‌اثبات خواهد بود.

از همراهی شما تا پایان این مقاله از وکیل چی سپاس گزاریم. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص چگونگی پیگیری جرایم رایانه و مجازی از طریق کامنت با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

رابطه نامشروع در فضای مجازی چه تفاوتی با زنا دارد؟

تفاوت اصلی بین زنا و چت در فضای مجازی مربوط به فیزیکی یا مجازی بودن جرم می‌شود؛ به گونه‌ای که رد و بدل پیام یک رابطه مجازی است اما زنا حالت فیزیکی آن است.

چه شواهدی برای اثبات رابطه نامشروع در فضای مجازی لازم است؟

برای اثبات رابطه نامشروع در فضای مجازی، باید شواهدی مانند پیام‌ها، تصاویر، فیلم‌ها، صدا‌ها، اسکرین شات‌ها و گزارش‌های فنی ارائه شوند که باید مطابق با قواعد اثبات شرعی و قانونی باشند.

آیا اثبات رابطه نامشروع از طریق تلگرام امکان پذیر است؟

بله استناد به اسکرین شات پیام های رد و بدل شده در تلگرام ممکن است قاضی نسبت به برقراری رابطه نامشروع در فضای مجازی به یقین رسیده و حکم صادر کند.

5/5 - (1 امتیاز)

تیم تحریریه نویسندگان وکیل چی

تیم تحریریه "وکیل‌چی" متشکل از نویسندگان متخصص و باتجربه در نگارش محتوای متنی حقوقی و مشاور حقوقی است. این تیم در تلاش است تا مطالب صحت سنجی شده و دقیقی درباره وکلا و مقالات حقوقی شفاف با موارد حقوقی صحیح جمع آوری کرده و با کمال تعهد در اختیار مخاطبین وبسایت حقوقی وکیل‌چی قرار دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا