آیا رابطه نامشروع پیامکی و یا اینترنتی جرم محسوب می شود؟⚖️【سال1403】⭐
مطابق ماده 637 قانون مجازات اسلامی، اثبات رابطه نامشروع از طریق پیامک ممکن است از طرق زیر صورت گیرد:
- یکی از طرفین رابطه ممکن است به صراحت اعتراف کند که رابطه نامشروعی وجود داشته است.
- اگر شاهدانی وجود داشته باشند که بهطور مستقیم شاهد وقوع عمل غیرقانونی بودهاند، شهادت آنها میتواند به اثبات رابطه نامشروع کمک کند؛ تعداد شاهدین در قانون مشخص شده است.
- قاضی ممکن است با بررسی مدارک و شواهد موجود، به یقین برسد که رابطه نامشروع واقع شده است.
با گسترش روشهای ارتباطی و استفاده از پیامک و فضای مجازی، سوالات بسیاری در مورد ماهیت قانونی ارتباطات از طریق این پلتفرمها ایجاد شده است. یکی از موضوعات حساس و مهم در این زمینه، رابطه نامشروع پیامکی است که بسیاری از افراد ممکن است با آن مواجه شوند یا بخواهند در مورد آن بیشتر بدانند. در این مقاله قصد داریم به بررسی این مسئله بپردازیم که آیا رابطه نامشروع پیامکی و اینترنتی از نظر قانونی جرم محسوب میشود یا خیر و در صورت اثبات، چه مجازاتی برای آن در نظر گرفته شده است. با ما همراه باشید تا جواب سوالات خود را در این زمینه پیدا کنید.
جرم رابطه نامشروع از طریق پیامک
قانون مجازات اسلامی که بر اساس احکام شرع مقدس تنظیم شده، به تعریف و تعیین مجازاتهای جرایم مختلف پرداخته است. هدف از این قوانین، حفظ نظم عمومی و امنیت خانوادهها است. در این زمینه، اعمالی مانند مصرف مواد مخدر یا ارتکاب رفتارهای ناپسند نیز جرم محسوب میشوند و مجازاتهای قانونی خاص خود را دارند.
رابطه نامشروع به معنای ایجاد ارتباط غیرقانونی و ناپسند میان زن و مردی است که با یکدیگر محرمیت ندارند. یکی از راههای شکلگیری این نوع رابطه، رابطه نامشروع پیامکی است. پیامکها میتوانند بهعنوان اماره (نشانه) به علم قاضی کمک کنند، اما به تنهایی نمیتوانند دلیلی قطعی برای اثبات این جرم باشند. قاضی با دریافت پرینت پیامکها و تحلیل محتوای آنها میتواند تشخیص دهد که آیا ارتباط پیامکی مذکور مصداق جرم رابطه نامشروع پیامکی است یا خیر.
هرچند ارسال پیامک به تنهایی نمیتواند بهعنوان دلیل محکمه پسند برای اثبات جرم رابطه نامشروع در نظر گرفته شود، برای اثبات آن نیاز به رعایت مراحل و تشریفات قانونی مشخصی است همچنین بهتر است به بهترین وکیل کیفری در تهران مراجعه کنید. در ادامه به نحوه اثبات این جرم و مجازاتهای مرتبط با آن خواهیم پرداخت تا شما در این زمینه اطلاعات بیشتری کسب کنید.
اثبات جرم رابطه نامشروع از طریق پیامک
برای اثبات رابطه نامشروع پیامکی، لازم است محتوای پیامها به دقت بررسی و تحلیل شود و قاضی با توجه به شرایط پرونده، تصمیمگیری کند. قانون بهصورت صریح و دقیق موارد مربوط به رابطه نامشروع مادون زنا را تعیین نکرده است؛ از اینرو، اهمیت تحلیل محتوای پیامکها و نقش قاضی در تشخیص این موضوع بسیار بالاست.
مطابق ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی، موارد زیر از جمله راههای اثبات رابطه نامشروع از طریق پیامک محسوب میشوند:
- اعتراف یکی از طرفین به داشتن رابطه نامشروع
- حضور شاهدانی که مستقیماً وقوع عمل غیرقانونی را مشاهده کرده باشند
- یقین قاضی بر اساس مدارک و شواهد موجود
برای اثبات چنین جرمی از طریق پیامک، محتوای پیام و اسکرین شات باید در دسترس قاضی قرار بگیرد تا وی با بررسی دقیق آنها و سایر شواهد، بتواند جرم را تایید کند. چنانچه پیامکها شواهد کافی برای اثبات رابطه نامشروع فراهم کنند، مجازات متناسب با جرم تعیین و اجرا خواهد شد. برای کمک به اثبات بهتر بهتر است که از وکیل طلاق کمک بگیرید.
در جدول زیر به بررسی برخی از نکات کلیدی در رابطه با اثبات جرم رابطه نامشروع پیامکی میپردازیم:
ادله اثبات جرم | پیامک به عنوان اماره یا مدرکی برای افزایش علم قاضی در نظر گرفته میشود، اما به تنهایی به عنوان دلیل اثبات رابطه نامشروع کافی نیست. |
دستور قضایی | برای بررسی پیامکها، نیاز به دستور قضایی و پرینت پیامکها از مراجع مربوطه است. |
محتوای پیامکها | محتوای پیامکها باید دارای مضامین مشخص و واضحی از رابطه نامشروع باشد تا بتواند به عنوان مدرک مورد بررسی قرار گیرد |
مجازات در نظر گرفته شده | در صورت اثبات رابطه نامشروع پیامکی، تا 99 ضربه شلاق تعزیری برای فرد مجرم در نظر گرفته خواهد شد |
مجازات رابطه نامشروع از طریق پیامک
در قانون مجازات اسلامی به طور مشخص به رابطه نامشروع پیامکی و مجازی پرداخته نشده، اما ماده 637 به طور کلی هر نوع رابطه نامشروع بین زن و مردی که میان آنها رابطه زوجیت وجود ندارد را جرم میداند. این ماده روابط غیرشرعی از جمله بوسیدن یا در آغوش گرفتن را شامل میشود و مجازات آن تا 99 ضربه شلاق تعزیری تعیین شده است. بنابراین، رابطه نامشروع تلفنی یا پیامکی که حاوی محتوای غیراخلاقی یا جنسی باشد نیز تحت همین ماده قرار میگیرد و مجازات مشابهی دارد.
همچنین، باید توجه داشت که رابطه پیامکی یا تلفنی میان دو همجنس، حتی اگر حاوی محتوای تحریکآمیز باشد، از شمول ماده 637 خارج است. این جرم تنها برای افراد بالغ تعریف شده و افراد زیر سن بلوغ مشمول این قانون نخواهند بود. علاوه بر این، جرم رابطه نامشروع از طریق پیامک یا تماس تلفنی غیرقابل گذشت بوده و گذشت شاکی تنها میتواند موجب تخفیف یا تبدیل مجازات به جزای نقدی شود. قاضی نیز اختیار دارد مجازات را با توجه به شرایط، از یک تا ۹۹ ضربه شلاق تعیین کند.
“بر اساس ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی، مجازات رابطه نامشروع دون زنا که رابطه نامشروع پیامکی نیز یکی از اقسام آن میباشد، تا ۹۹ ضربه شلاق تعزیری خواهد بود. این شلاق، قابلیت تبدیل به جریمه نقدی را دارد.”
According to Article 637 of the Islamic” Penal Code, the punishment for non-penetrative illicit relationships, including inappropriate communication through text messages, is up to 99 lashes as a discretionary punishment. This lashing may also be converted into a fine.”
(2023, bonyadvokala)
حکم ارتباط مجازی با زن شوهردار
در قانون مجازات اسلامی بهطور صریح به مسئله رابطه نامشروع پیامکی و مجازی مرد متاهل با زن شوهردار پرداخته نشده و به همین دلیل اختلافاتی در این مورد وجود دارد. با این حال، دادگاههای کیفری و نظرات مشورتی قوه قضاییه، هرگونه ارتباط تلفنی یا پیامکی که خارج از محدوده شرعی بین زن و مرد باشد را از جمله مصادیق رابطه نامشروع، حتی اگر فاقد ماهیت جنسی باشد، به حساب میآورند.
بنابراین، چنانچه مردی با زن شوهرداری ارتباطی تلفنی برقرار کند که خارج از چارچوبهای اخلاقی و شرعی باشد، او مرتکب جرم رابطه نامشروع شده و ممکن است بر اساس قانون، به مجازات این جرم محکوم گردد. لازم به ذکر است که متاهل یا مجرد بودن مرد تاثیری در نوع مجازات ندارد و قانون برای تمامی افراد یکسان اجرا میشود. از این رو، توصیه میشود افراد از ایجاد هر نوع ارتباطی که خارج از عرف و شرع جامعه باشد، خودداری کنند.
مقاله مرتبط: 10 تا از بهترین وکیل طلاق در ایران✅【سال1403】❤️
آیا با عکس می توان رابطه نامشروع را ثابت کرد؟
برای اثبات رابطه نامشروع پیامکی میتوان از مدارک مختلفی بهره گرفت که یکی از آنها عکس است. در صورتی که تصویری از زن و مردی بدون رابطه زوجیت گرفته شود که آنها را در حال انجام اعمال خلاف عفت عمومی یا رفتارهای ناپسند جنسی نشان دهد، این تصویر میتواند بهعنوان یکی از شواهد برای اثبات رابطه نامشروع مورد استفاده قرار گیرد.
البته، برای اینکه عکسی بهعنوان مدرک معتبر شناخته شود، باید دارای شرایط مشخصی باشد. این شرایط عبارتند از:
- تصویر باید از افرادی گرفته شده باشد که بین آنها رابطه زوجیت وجود ندارد.
- عکس باید به وضوح نشاندهنده اعمال غیرشرعی یا رفتارهای منافی عفت باشد که خارج از زنا است.
- کیفیت عکس باید به حدی باشد که افراد در آن بهروشنی قابل تشخیص باشند.
- عکس باید توسط فردی به غیر از متهم تهیه شده باشد تا بهعنوان مدرک قابل قبول باشد.
مدارک لازم برای اثبات رابطه نامشروع پیامکی
از آنجایی که پیامک در نظام حقوقی و قوانین آیین دادرسی کیفری و مدنی بهعنوان دلیل قطعی برای اثبات دعوا در نظر گرفته نمیشود، استفاده از پیامک برای اثبات رابطه نامشروع بهطور مستقیم امکانپذیر نیست. در واقع، پیامک تنها بهعنوان نشانه یا عاملی که به علم قاضی در دادگاه کیفری کمک میکند، مورد استفاده قرار میگیرد.
برای اثبات رابطه نامشروع پیامکی، لازم است پرینت پیامها با دستور قضایی از مراجع مربوطه دریافت و محتوای آنها توسط قاضی مورد بررسی قرار گیرد. اگر قاضی تشخیص دهد که محتوای پیامها نشاندهنده وقوع رابطه نامشروع است، مجازات مربوطه تا 99 ضربه شلاق برای فرد متخلف تعیین میشود.
پیشنهاد ما به شما مطالعه مقاله بهترین وکیل کیفری در ایران است.
کلام آخر
بر اساس قوانین ایران، رابطه نامشروع پیامکی یا اینترنتی در دسته روابط غیرشرعی قرار میگیرد و در صورت اثبات توسط قاضی، مجازات آن تا ۹۹ ضربه شلاق تعزیری است. هرچند پیامک به تنهایی بهعنوان دلیل قطعی در نظر گرفته نمیشود، اما میتواند به علم قاضی کمک کند. برای جرمانگاری، محتوای پیامک باید از نظر قاضی حاوی مضامین مجرمانه باشد و این رابطه در چارچوب قانون، جرم محسوب میشود.
از شما خوانندگان گرامی که تا انتهای این مطلب همراه ما بودید، صمیمانه تشکر میکنیم. اگر سوال یا ابهامی در رابطه با موضوع مطرح شده دارید، خوشحال میشویم که آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید تا به بهترین شکل ممکن پاسخگوی شما باشیم.
بله، طبق ماده 637 قانون مجازات اسلامی، رابطه پیامکی نامشروع میتواند نوعی رابطه نامشروع بدون زنا تلقی شود و ممکن است فرد تا 99 ضربه شلاق تعزیری محکوم شود.
اثبات این نوع رابطه معمولاً از طریق پرینت پیامکها با دستور قضایی و بررسی محتوای پیامها توسط قاضی صورت میگیرد
پیامکهایی که محتوای شهوانی یا توهینآمیز داشته باشند و به رابطه غیرمشروع دلالت کنند، ممکن است جرم محسوب شوند