مجله حقوقی

بررسی کامل طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی ❤️【سال1403】⚖️

طلاق و جدایی میان زوجین ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد که قانونگذار برای تمامی این موراد قوانین و مقرراتی را تعیین نموده است. یکی از دلایل طلاق که سالانه تعداد زیادی از زوجین با مطرح آن در دادگاه خانواده از هم جدا می شوند نداشتن رابطه زناشویی است که این مشکل ممکن است از طرف زن و یا مرد باشد که لازم است این موضوع در دادگاه اثبات شود. در این مقاله قصد داریم به بررسی کامل طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی بپردایم و در این زمینه اطلاعات مفیدی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم با ما همراه باشید.

موارد طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی

علل زیادی وجود دارد که ممکن است منجر به طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی شود و این نوع طلاق می تواند هم از طرف زن و هم از طرف مرد مطرح شود که در دادگاه خانواده مورد بررسی و رسیدگی قرار می گیرد. برخی از مهم ترین مواردی که باعث طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی می شود به قرار ذیل است:

  • این نوع از طلاق به دلایل مختلفی از طرف زن و یا مرد مطرح می گردد به عنوان مثال مرد به دلیل عدم رعایت موارد بهداشتی از سوی زن از برقراری رابطه زناشویی با او امتناع کند. در مواردی نیز ممکن است زن به دلیل ترس از درد اولین رابطه زناشویی و زائل شدن پرده بکارت از برقراری رابطه زناشویی خودداری نماید که در این دو مثال گفته می شود که مرد و یا زن به عمد تمایل به برقراری رابطه جنسی ندارند.
  • برخی از عیوب در زن و یا مرد می تواند از دیگر علل طلاق و یا فسخ نکاح باشد. قانونگذار با توجه ویژه ای که به این موضوع داشته برای برخی عیوب زن  و مرد که برای رفع آن هیچگونه اقدامی از سوی آنان انجام نشده قوانین خاصی را تعیین نموده و این اختیار به طرف مقابل داده شده که برای فسخ نکاح اقدام کند.
  • یکی دیگر از دلایل طلاق به دلیل رابطه زناشویی که از سوی زن مطرح می شود درخواست مرد برای رابطه مقعدی است که در این شرایط زن ممکن است در عسر و حرج قرار گیرد و با کمک بهترین وکیل تهران تقاضای طلاق خود را در دادگاه خانواده مطرح کند.
  • در مواردی نیز رابطه زناشویی برقرار می شود ولیکن به صورت نامتعارف است، به عنوان مثال در طول شبانه روز چندین بار با همسرش رابطه برقرار کند که در این شرایط رابطه جنسی به صورت نامتعارف بوده و زن می تواند درخواست طلاق کند.
  • سرد مزاجی و زود انزالی درمردان نیز می تواند از دیگر دلایل طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی به شمار آید.
موارد طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی

درخواست طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی از سوی زن

در طلاق از طرف زن، باید بتواند با کمک بهترین وکیل کرج دلیل خود برای طلاق را به اثبات برساند لذا اگر زن در اثر نداشتن رابطه زناشویی متعارف قصد جدایی داشته باشد در صورتی که به یکی از دلایل و شرایط ذیل باشد فسخ نکاح یا طلاق انجام می شود:

  • عنن بودن مرد یا ناتوانی در نعوظ: یکی از موارد مهمی که می تواند منجر به فسخ نکاح گردد، که در این شرایط زن با ارائه دادخواست طلاق به دادگاه خانواده می تواند تقاضای طلاق داشته باشد. توجه کنید که این موضوع تنها مربوط به زمان عقد نبوده و اگر مرد بعد از عقد و در زندگی مشترک به این مشکل دچار گردد زن می تواند با اثبات آن در دادگاه حکم فسخ نکاح را دریافت کند.
  • مرد توانایی نعوظ داشته باشد ولی سرد مزاج است: داشتن میل جنسی در افراد مختلف با هم فرق دارد. برخی افراد ممکن است به دلیل وجود بیماری جسمی و روحی و یا حتی مشکلات ژنتیکی میلی به رابطه جنسی نداشته باشند که در چنین شرایطی اگر زوجه درخواست طلاق را به دادگاه ارائه دهد و موضوع سرد مزاجی زوج را به اثبات برساند تقاضای او با دلیل عسر و حرج ثبت گردیده و با توجه به این که در قانون شرعی و اسلامی داشتن یک رابطه جنسی متعارف حق زوجین است با درخواست طلاق او موافقت می شود.
  • زود انزالی مرد و عدم اقدام برای درمان: این مشکل در آقایان علاوه بر این که برای زن ناخوشایند است موجب بروز مشکلات روحی و روانی برای مرد نیز می شود اما در موارد زیادی مشاهده شده که با مراجعه به پزشک متخصص این عارضه درمان می شود. اگر مرد به این عارضه دچار بوده و برای درمان آن اقدام نکند و یا این که درمان آن تاثیرگذار نباشد زن با اثبات زندگی عسر و حرج می تواند با ارائه داخواست طلاق از مرد جدا شود.
  • رابطه جنسی مقعدی: رابطه جنسی مقعدی منجر به بروز بیماری های زیادی می شود و علاوه بر این از نظر شرع نیز این موضوع قابل قبول نبوده و اگر زن بتواند این مورد را در دادگاه به اثبات برساند موضوع دعوای طلاق با عنوان عسر و حرج در زندگی ثبت شده و می تواند یک دلیل مقبول برای طلاق باشد. دادگاه برای ثابت کردن این نوع رابطه معاینه پزشکی قانونی را الزامی می داند.
  • رابطه جنسی غیر متعارف: این نوع رابطه می تواند مشکلات متفاوتی را در بر گیرد و زوجه نیز باید با اثبات آن در دادگاه با عنوان عسر و حرج درخواست طلاق داشته باشد. در مواردی مرد دارای میل جنسی زیادی است که نرمال نبوده و موجب آزار و اذیت جسمی و روحی زن می شود که در این مورد زن می تواند بعد از اثبات آن حکم طلاق را از دادگاه دریافت کند.

آیا می توان به دلیل ناتوانی مرد از برقراری رابطه جنسی درخواست طلاق داد؟

همانطور که پیشتر گفتیم طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی می تواند یکی از مهم ترین دلایل درخواست طلاق از طرف زن باشد. برقراری رابطه زناشویی در زندگی مشترک وظیفه زوجین بوده و انجام آن از جانب هر دو طرف (زن و مرد) الزامی می باشد و در صورتی که هر کدام از زوجین در این زمینه از طرف مقابل رضایت نداشته باشند می تواند درخواست طلاق خود را به دادگاه خانواده ارائه دهد.

اگر زن ناتوانی مرد در برقراری رابطه جنسی را به اثبات برساند و اعلام کند که مرد نمی تواند نیازهای او را برآورده کند دادگاه بعد از انجام بررسی های لازم در این زمینه رای طلاق را صادر می کند. همچنین برخی افراد که دچاراختلالات جنسی هستند و این امر می تواند تاثیرات منفی در زندگی زناشویی آن ها داشته و در نهایت منجر به جدایی زوجین خواهد شد.

در مواردی نیز ممکن است هر کدام از زوجین از برقرای رابطه جنسی خودداری کنند و یا این که یکی از طرفین با دیگری به اجبار اقدام به انجام رابطه جنسی زناشویی کند که طبق ماده 1130 قانون مدنی ایجاد عسر و حرج با درخواست طلاق خواهان موافقت می شود. البته قاضی در رسیدگی به این پرونده دفاعیات زن و شوهر را مورد بررسی قرار می دهد سپس اقدام به صدور رای طلاق می کند.

ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که اگر مرد در حبس باشد و به این دلیل امکان برقراری رابطه زناشویی با همسرش برای او امکان پذیر نباشد این مورد مشمول طلاق نخواهد شد.

آیا می توان به دلیل ناتوانی مرد از برقراری رابطه جنسی درخواست طلاق داد؟

شرایط درخواست مرد برای طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی

  • اگر مرد به دلیل عیوب جنسی زن درخواست طلاق و یا فسخ نکاح را به دادگاه ارائه دهد و این امر اثبات گردد در صورتی که نزدیکی میان زن و شوهر ایجاد نشده باشد مهریه به زن تعلق نمی گردد و در صورت نزدیکی و اثبات فسخ نکاح، مرد باید مهر المثل زن را پرداخت کند.
  • اگر مرد به دلیل عدم تمیکن خاص و عام درخواست طلاق را به دادگاه خانواده ارائه دهد و زن دوشیزه باشد نصف مهریه باید به زن پرداخت شود.
  • اگر مرد به دلیل عدم تمکین زن درخواست طلاق کند ولیکن یک بار رابطه زناشویی برقرار شده باشد زن مستحق مهریه بوده و عدم تمکین او هیچگونه ارتباطی به مهریه ندارد و در صورت اثبات عدم تمکین زوجه شرط تنصیف دارایی و نفقه شامل او نمی شود.

فسخ نکاح توسط زن به دلیل مشکلات جنسی به چه صورت است؟

دربررسی کامل طلاق به دلیل رابطه زناشویی، این امکان برای زوجین وجود دارد که در طول دوران زندگی مشترک در صورتی که دیگری دارای مشکلی از نظر جنسی باشد به گونه ای که قادر به برقراری رابطه زناشویی نباشد به دادگاه خانواده مراجعه کرده و با اثبات موضوع و علل درخواست طلاق، از یکدیگر جدا شوند. اما در مواردی نیز زوجین بعد از جاری شدن عقد نکاح و بدون برقراری رابطه زناشویی، زن به عیوب همسر خود پی برده و می تواند تقاضای فسخ نکاح را داشته باشد که این عیوب و مشکلات جنسی شامل موارد ذیل می شود:

  • خصاء یا اختگی: زن زمانی می تواند به دلیل اختگی مرد برای فسخ نکاح اقدام کند که این مشکل مربوط به قبل از ازدواج مرد بوده و زن به آن آگاه نبوده و دوم این که اختگی به عنوان مانعی برای رابطه زناشویی باشد. البته از نظر قانون فقهی اختگی مرد می تواند دلیلی برای فسخ نکاح از جانب زن باشد و فرقی ندارد که مانع نزدیکی می شود یا خیر.
  • عنن یا عدم توانایی جنسی: منظور از عنن، عدم توانایی مرد در برقراری رابطه جنسی و ضعف در آلت تناسلی او است.

زن زمانی می تواند برای فسخ نکاح به دلیل عنن اقدام کند که از تاریخ ازدواج، مرد حتی یک بار هم نتوانسته باشد با او رابطه زناشویی برقرار کند. در این مورد اگر مرد قبل از ازدواج این مشکل را داشته و زن در این مورد آگاه نبوده، زن می تواند با اثبات آن برای فسخ ازدواج اقدام کند.

قابل ذکر است که اگر مرد در دوران زندگی مشترک به این عارضه دچار شود زن می تواند با دریافت حکم دادگاه، ازدواج را فسخ کند.

مقطوع بودن آلت تناسلی: در صورتی که این مشکل قبل از ازدواج برای مرد ایجاد شده و زن از آن اطلاع نداشته باشد می تواند برای فسخ ازدواج خود اقدام کند.

البته برخی نیز معتقدند که اگر آلت تناسلی به اندازه ای باشد که بتواند رابطه زناشویی را برقرار کند امکان فسخ نکاح برای زن وجود ندارد.

فسخ نکاح توسط زن به دلیل مشکلات جنسی به چه صورت است؟

مراحل پیگیری دعوای طلاق به دلیل ناتوانی جنسی

در پیگیری طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی، باید مراحل ذیل را طی شود:

  • در مرحله اول تنظیم دادخواست برای صدر حکم طلاق به دلیل عدم توانایی جنسی است که که خواهان می تواند در این مورد از وکیل طلاق کمک بگیرد.
  • تهیه مدارک لازم برای ثبت دادخواست که برای این منظور به مدارکی از قبیل عقدنامه و مدارک هویتی نیاز می باشد.
  • مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و ثبت دادخواست ذکر شده و ارسال آن به دادگاه صالح
  • شرکت در جلسات رسیدگی به دادخواست طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی
  • بعد از قطعی شدن حکم طلاق و صدور آن، مراجعه به یکی از دفاتر ثبت طلاق به همراه شهود جهت جاری شدن صیغه طلاق

ذکر این نکته نیز لازم است زمانی که دادگاه حکم طلاق را صادر می کند زوجین به مدت 6 ماه مهلت دارند تا با ارائه مدارک لازم و 2 نفر شاهد مرد برای جاری شدن صیغه طلاق به یکی از دفاتر ثبت ازدواج و طلاق مراجعه کنند.

کلام آخر

طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی یکی از علل جدایی زوجین است که گاهی ممکن است به دلیل شرم، حیا و غرور زوجین از مطرح کردن این موضوع به عنوان علت طلاق خودداری کنند. اما ذکر این نکته لازم است که یکی از مهم ترین موارد در استحکام روابط زناشویی داشتن رابطه جنسی متعارف است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قوانین مربوط به این نوع طلاق و همچنین نحوه پیگیری آن در دادگاه خانواده با وکلای متخصص وکیل چی مشاوره داشته باشید. در صورت هرگونه انتقاد و پیشنهاد می توانید از طریق سایت وکیل چی با ما در ارتباط باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا