اصلی ترین دلایل طلاق در ایران چیست؟ ⚡【سال1404】⚖️

تعداد زیادی از پرونده های مورد بررسی در دادگاه ها و مراجع قضایی مربوط به طلاق است. برخی زوجین به دلایل مختلف تصمیم می گیرند به زندگی مشترک خود پایان دهند. این تصمیم می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، از جمله این دلایل اعتیاد، فقر، نداشتن تفاهم و بسیاری موارد دیگر است. طلاق زوجین عواقب ناخوشایندی را برای فرزندان خانواده خواهد داشت. به همین دلیل قانون در تلاش است در چنین پرونده هایی زوجین را به آشتی ترغیب کند. در این مقاله در خصوص اصلی ترین دلایل طلاق در ایران صحبت می کنیم، پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
ازدواج زودهنگام از اصلی ترین دلایل طلاق در ایران
مسلما هیچ فردی دوست ندارد پایان زندگی مشترکش طلاق باشد. اما گاهی وجود مشکلات سبب اتخاذ این تصمیم می شود. دلایل مختلفی برای طلاق وجود دارد که ممکن است افراد را مجبور کند تا این تجربه تلخ را بچشند. یکی از اصلی ترین دلایل طلاق در ایران، ازدواج در سنین پایین است. رویای بسیاری از افراد در دوران نوجوانی ازدواج است، این اشخاص دوست دارند هر چه زودتر ازدواج کنند. در صورت ازدواج در سنین پایین، ممکن است در سال های اول زندگی، از ازدواج خود بسیار راضی باشند. اما با گذشت زمان و رو به رو شدن با مشکلات و مسئولیت های زندگی نظر آن ها هم کم کم تغییر می کند.
تحقیقات نشان داده است که حداقل سن ازدواج 25 سال است. در ازدواج هایی که پس از این سن اتفاق می افتد آمار طلاق 24 در صد کم تر از سنین پایین است. در واقع دخترها و پسرها شاید در سنین پایین درک درستی از ازدواج نداشته باشند و حتی با مسئولیت هایی که پس از ازدواج بر دوش آن ها قرار می گیرد هم آشنا نباشند.
از طرف دیگر، ازدواج نیاز به رسیدن به ثبات دارد. افراد معمولا در سن نوجوانی به ثبات شخصیتی کاملی نرسیده اند. در این سن هر چند وقت یک بار نظر نوجوان راجع به مسائل مختلف تغییر خواهد کرد. در خصوص معیارهای زندگی و شخص مورد علاقه هم همین شرایط وجود دارد. با گذشت زمان و تغییر طرز تفکر نوجوانان، ممکن است حتی به این نتیجه برسند که انتخاب آن ها نادرست بوده است. با مطالعه مقالات مختلف حقوقی در سایت وکیل چی اطلاعات حقوقی خود را افزایش دهید.

مشکلات مالی به عنوان دلایل اصلی طلاق در ایران
یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در داشتن یک زندگی شاد و موفق مسائل مالی است. طبیعتا پول و شرایط مادی مناسب به تامین نیازهای زندگی کمک می کند. با توجه به شرایط اقتصادی جامعه و وجود تورم و مشکلات عدیده در زندگی، ممکن است زمینه اختلاف و دعوا در خانواده ایجاد شود. بسیاری از افراد ممکن است قبل از ازدواج گمان کنند که می توانند با مشکلات مالی کنار بیایند. اما هنگام رویارویی با مسائل مختلف زندگی دچار سرخوردگی می شوند.
ناگفته نماند که مشکلات مالی و ناتوانی در تامین هزینه های زندگی سبب ایجاد استرس و نگرانی خواهد شد. در چنین شرایطی حتی امکان افسردگی و بیماری های روحی و روانی هم وجود دارد. در مقابل برخورداری از شرایط مالی مناسب باعث می شود که افراد راحت تر بتوانند با مشکلات خود رو به رو شده و از پس آن ها برآیند.
جدایی و طلاق هم دارای اثرات منفی خود خواهد بود. به صورتی که احساس تنهایی و از هم پاشیدگی زندگی ممکن است فرد را از پا درآورد. برای کاهش آمار طلاق بر اثر مشکلات مالی و همچنین کاهش عواقب آن بهتر است از ازدواج با شرایط مالی نامناسب خودداری شود. افراد باید ابتدا تلاش کرده تا از نظر مادی توان اداره زندگی و تامین هزینه های آن را داشته باشند، سپس برای ازدواج اقدام نمایند.
عدم تناسب و هم سطح نبودن
برای یک ازدواج موفق، زن و مرد باید با یکدیگر هم سطح باشند. این تفکر از گذشته ها دور وجود داشته است، به طوری که در زمان های قدیم در مورد ازدواج از این ضرب المثل استفاده می کردند که کبوتر با کبوتر، باز با باز، این نکته به اهمیت هم سطح بودن در تمام دوران ها اشاره دارد. این تناسب باید در تمام زمینه ها شامل مالی، فرهنگی، تحصیلات و سبک زندگی باشد. دختر و پسری که از دو خانواده با شرایط مادی متفاوتی هستند دارای توقعات مختلفی از زندگی می باشند. برای مثال اگر دختر از خانواده سطح بالاتری باشد، ممکن است هزینه او بسیار بالا باشد. همین موضوع باعث می شود مرد نتواند نیازهای وی را برآورده نموده و مشکلات مختلف برای آن ها ایجاد شود.
سطح فرهنگ زوجین و خانواده های آن ها هم باید با یکدیگر متناسب باشد. تفاوت فرهنگ باعث می شود موضوعاتی که در یک خانواده ارزش محسوب می شوند در خانواده طرف مقابل بی اهمیت باشد، بر عکس همین موضوع هم صادق است. این مشکلات شاید در ابتدا کوچک و بی اهمیت باشند، اما در نهایت زمینه ساز مشکلات دیگر خواهند شد. چنین مواردی سبب بروز احتلاف در زمینه های دیگر مانند تربیت فرزندان و شیوه زندگی هم خواهد بود.
بهتر است تحصیلات و معیارهای طرفین هم با یکدیگر تناسب داشته باشد تا زندگی مشترک پایدار و موفق باشد. به طور کلی هر چه زوجین در زمینه های مختلف به هم نزدیک تر باشند احتمال به وجود آمدن مشکلات کمتر خواهد شد. خانواده ها هم باید سعی کنند برای کاهش طلاق دلایل اصلی طلاق در ایران را از فرزندان خود دور کنند.

خیانت و شبکه های اجتماعی
یکی دیگر از دلایل اصلی طلاق در ایران مسئله خیانت است. این موضوع ممکن است در مورد هر یک از زوجین اتفاق بیفتد. هنگامی که یکی از زوجین به همسر خود خیانت می کند، فرد مقابل اعتماد خود را به وی از دست می دهد. این موضوع سبب می شود فکر خیانت همسر همواره او را آزار دهد. حتی در شرایطی که همسر دیگر خیانت نکند همسر وی از نظر روانی دچار تنش و اضطراب خواهد بود.
زنان بسیار نسبت به خیانت حساس هستند و هیچ گاه نمی توانند این خطا را ببخشند و یا فراموش کنند. البته گاهی ممکن است دلیل خیانت خشونت و بدرفتاری همسر و یا مشکلات اخلاقی وی باشد. هر یک از مواردی که سبب طلاق می شوند از جمله خیانت خود دارای علل و شرایط مختلفی هستند که باید مورد بررسی قرار بگیرند.
متاسفانه امروزه استفاده بیش از حد از گوشی های موبایل هم یکی دیگر از مشکلات زندگی های مشترک است. فضای مجازی و ارتباطات مجازی علاوه بر این که خود سبب دور شدن زوجین از یکدیگر می شوند، زمینه ساز خیانت آن ها می شوند. در واقع هر یک از زن و شوهر به جای برقراری ارتباط با یکدیگر و تلاش برای ایجاد صمیمیت با هم در فضای مجازی غرق می شوند. این موضوع باعث دوری و سردی آن ها نسبت به یکدیگر می شود. مجموعه این مشکلات باعث می شود افراد برای طلاق اقدام نمایند.
مشکلات جنسی
طبیعتا نیازهای جنسی زن و شوهر باید در کانون خانواده و به صورت شرعی برطرف شود. از نظر روانشناسی ثابت شده است که از مهم ترین دلایل استحکام زندگی مشترک داشتن روابط جنسی مطلوب است.
یکی از مهم ترین موارد در زندگی زناشویی مسائل جنسی است. زن و شوهری که در روابط زناشویی خود احساس رضایت را برای طرف مقابل ایجاد نمی کنند دچار مشکلات متعددی خواهند شد. ایجاد مشکل در روابط جنسی باعث از بین رفتن مهر و محبت میان زوجین خواهد شد. با ایجاد یک مشکل و دور شدن زن و شوهر از همدیگر، کم کم روابط سردتر شده و باعث بروز مشکلات دیگر می گردد. در این حالت هر یک از زوجین ممکن است تصمیم به طلاق بگیرند.
حتی در صورت طلاق هم مشکلات جنسی بر روند طلاق تاثیر گذاشته و حتی نفقه زن را هم تحت الشعاع قرار می دهد. در صورتی که مرد ثابت نماید زن دارای مشکلات جنسی است از پرداخت نفقه معاف شود.

مشکلات روحی و روانی
تمام مشکلات روحی و روانی از نوع ضعیف شامل استرس تا انواع خطرناک مانند افسردگی و بیماری های روانی سبب بروز مشکلات در زندگی زناشویی می شود. افراد درگیر با این مشکلات در برقراری ارتباط ضعیف هستند و حتی ممکن است دچار پرخاشگری و خشونت های بیش از حد شوند. این خصوصیات بر تربیت فرزندان و حتی بر روان همسر وی هم اثر می گذارد.
مسلم است که زندگی با چنین افرادی بسیار دشوار است و سبب بروز مشکلات دیگر خواهد شد. در این شرایط فرد مقابل نمی تواند با این مشکلات کنار آمده و تصمیم به طلاق و جدایی می گیرد.
کلام آخر
در این مقاله در خصوص دلایل اصلی طلاق در ایران صحبت نمودیم. دلایل مختلفی مانند مشکلات مالی، مشکلات جنسی، بیماری های روانی، اعتیاد و بسیاری از موارد دیگر جزو دلایل طلاق هستند. در این مقاله این دلایل را مورد بررسی قرار دادیم. در صورتی که آرامش و شادی در زندگی زناشویی تامین نشود، هریک از زوجین ممکن است اقدام به طلاق و جدایی نمایند. توصیه می شود برای کاهش طلاق از بروز این مشکلات جلوگیری شود. امیدواریم اطلاعات بیان شده در این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد. از این که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید از شما سپاسگزاریم. در صورت داشتن هر گونه انتقاد و پیشنهاد می توانید از طریق سایت وکیل چی با ما در ارتباط باشید.