مجله حقوقی

جریمه دریافت کرایه اضافه در آژانس ها چگونه است؟⚡【سال1403】⚖️

سیستم حمل و نقل مسافر، یکی از سیستم هایی است که جهت رفاه حال عموم مردم راه اندازی شده است. این مجموعه، خودروهای مسافربری عمومی، آژانس ها و خودروهای شخصی که به جا به جایی مسافر می پردازند را شامل می شود. کرایه دریافتی این خودروها، توسط رئیس اتحادیه خودرو کرایه و موسسات توریستی تعیین می شود. دریافت کرایه اضافه در آژانس ها، منجر به جریمه راننده و موسسه خواهد شد. در این مطلب، به بررسی جریمه دریافت کرایه اضافه در آژانس ها و نحوه شکایت از اسنپ و تپسی می پردازیم، با ما همراه باشید.

جریمه دریافت کرایه اضافه در آژانس ها

آژانس های خودرو جزو مجموعه حمل و نقل کشور محسوب می شوند. میزان کرایه ای که این خودروها دریافت می کنند، بر اساس تعرفه ای است که از طرف سازمان های مربوطه تعیین می شود. این هزینه با توجه به طول مسیرها مشخص می شود و رانندگان موظف هستند همان کرایه مشخص شده را دریافت کنند. در صورتی که راننده ای کرایه اضافه ای دریافت نماید، تخلف نموده است و باید جریمه گردد.

معمولا هنگامی که راننده آژانس در خصوص نرخ کرایه، تخلف کند، مسئول آژانس جریمه خواهد شد؛ زیرا وی مسئول تمام امورات آژانس و رانندگان فعال آن می باشد. در واقع، مطابق قوانین سازمان تعزیرات حکومتی، مدیر آژانس ها، مسئول تخلفات رانندگان خود می باشند. اگر راننده ای کرایه بیشتری از مسافر دریافت کند و این موضوع به اثبات برسد، سازمان تعزیرات می تواند آژانس را تا میزان 100 برابر کرایه اضافه دریافت شده، جریمه کند.

در همین راستا، مدیران آژانس ها باید بر عملکرد رانندگان خود نظارت داشته باشند. به دلیل این که مشخصات آژانس ها، خودروها و رانندگان آن ها ثبت شده می باشد، پیگیری تخلفات آن ها ساده تر بوده و به راحتی امکان پذیر خواهد بود.

جریمه دریافت کرایه اضافه در آژانس ها

میزان جریمه دریافت کرایه اضافه در آژانس ها

همان طور که گفتیم، اگر راننده ای کرایه اضافه از مسافر دریافت کند، باید جریمه گردد. میزان جریمه دریافت کرایه اضافه در آژانس ها، به اضافه کرایه دریافتی، سابقه تخلف راننده و موارد دیگر بستگی دارد. بیشترین جریمه نقدی برای راننده متخلف، 100 برابر کرایه اضافی است که از مسافر دریافت کرده است.

اگر راننده ای برای بار اول مرتکب چنین تخلفی شده باشد و سابقه ای در این زمینه نداشته باشد، جریمه نقدی وی، از 5 تا 20 برابر کرایه اضافه دریافت شده و تعطیلی آژانس به مدت 15 تا 45 روز است. در صورت تکرار تخلف توسط رانندگان آژانس، جریمه نقدی به 10 تا 30 برابر کرایه اضافی می رسد و آژانس به مدت 6 ماه تعطیل موقت خواهد شد. در صورت تکرار مجدد تخلف، آژانس به صورت دائم تعطیل می شود و مالک آن دیگر اجازه فعالیت در حوزه حمل و نقل را نخواهد داشت.

این جریمه فقط مختص رانندگان آژانس نمی باشد و هر راننده ای که چنین تخلفی انجام دهد، جریمه خواهد شد. حتی خودروهای عمومی مانند مینی بوس، کامیون و اتوبوس هم شامل این قانون می شوند. رانندگان این وسایل هم در صورتی که برای حمل بار و مسافر، کرایه اضافه ای دریافت کنند، مستحق جریمه خواهند بود. این رانندگان هم با توجه به دفعات تخلف و میزان آن به جریمه نقدی و محرومیت از کار، مجازات می شوند.

روش های طرح شکایت دریافت کرایه اضافه توسط آژانس ها

مسافرین می توانند به دلایل مختلف از جمله دریافت کرایه اضافه، از رانندگان تاکسی ها و آژانس ها شکایت کنند. اما بهتر است که در صورت بروز اختلاف، مشکل بین راننده و مسافر از طریق گفت و گو و به صورت مسالمت آمیز، حل و فصل شود. در صورتی که مسافر همچنان مصر به شکایت باشد، از طریق راه های مختلف می تواند شکایت خود را اعلام نماید.

یکی از این روش ها برای اعمال جریمه دریافت کرایه اضافه در آژانس ها، مراجعه به دفاتری است که در شهرداری های منطقه وجود دارد. در شهرداری ها، دفاتری برای رسیدگی به شکایات این گونه افراد وجود دارد. شکایات مطرح شده از همین طریق نیز قابل پیگیری می باشند.

اتحادیه های تاکسیرانی و آژانس ها هم یکی دیگر از مراجعی هستند که می توان از آن ها برای شکایت از رانندگان استفاده کرد. همچنین سامانه های پیامکی مختلفی هم برای طرح و رسیدگی به این دسته از شکایات، طراحی شده است. ارسال پیامک به این سرشماره ها، شکایت شما را ثبت نموده و مسئولین امر در اولین فرصت با شما تماس می گیرند تا در خصوص شکایت شما، اطلاعات لازم را دریافت نمایند.

لازم به ذکر است که این شکایات و پیگیری آن ها، مستلزم زمان طولانی می باشد. مسافران ممکن است در برخی موارد حدود 3 تا 4 ماه درگیر شکایات خود باشند. از طرف دیگر، لازم است که مسافر بتواند ادعای خود را ثابت کند که راننده تخلف نموده و کرایه بیشتری را دریافت کرده است.

روش های طرح شکایت دریافت کرایه اضافه توسط آژانس ها

شکایت از تاکسی های اینترنتی

امروزه مجموعه هایی مانند تاکسی های اینترنتی، راه اندازی شده اند که شیوه مدرن آژانس ها هستند. رانندگان این ناوگان ها هم ممکن است اقدام به دریافت کرایه اضافه نمایند. مسافران این مجموعه ها هم می توانند بابت دریافت کرایه اضافی از رانندگان شاکی باشند. اما تاکسی های اینترنتی در داخل نرم افزارهای خود، گزینه شکایت از رانندگان را در نظر گرفته اند و افراد می توانند از طریق اپلیکیشن ها، شکایت خود را اعلام کنند.

اما در تاکسی های اینترنتی به دلیل داشتن پرداخت های آنلاین، امکان دریافت کرایه های اضافه، کمتر خواهد بود، اما غیر ممکن نیست. از طریق روش های دیگری نیز که برای شکایت از تاکسی ها و آژانس ها وجود دارد، می توان از رانندگان و مجموعه تاکسی های اینترنتی هم شکایت نمود.

ناگفته نماند که ممکن است برخی مواقع، اختلاف میان راننده و مسافر بر سر کرایه اضافه، به دعوایی شدیدتر منجر گردد. در این صورت، با توجه به میزان درگیری ایجاد شده و آسیب هایی که ممکن است ایجاد شود، شکایت باید از طریق دادگاه ها و محاکم قضایی، مطرح و پیگیری شود. این پرونده ها ممکن است به صورت کیفری باشد و منجر به مجازات مختلف گردد.

مدارک لازم برای شکایت از آژانس ها

برای ارائه هر گونه شکایت، داشتن مدارک کافی الزامی می باشد. هنگامی که مسافران آژانس ها، از رانندگان تاکسی و یا آژانس ها، شکایتی داشته باشند، باید بتوانند ادعای خود را اثبات نمایند. اگر قرار باشد بدون مدرک بتوان چنین شکایاتی را مطرح نمود، ممکن است هر فردی با غرض شخصی، اقدام به شکایت نسبت به رانندگان نماید. به همین دلیل مسافر باید بتواند ادعای خود را جهت شکایت از رانندگان اثبات نماید.

هر گونه مدرکی که بتواند دریافت کرایه اضافه توسط راننده را اثبات نماید، باید ارائه شود. به عنوان مثال، فیش پرداختی کرایه و یا هر گونه فیلم و عکسی که این موضوع را نشان دهد، به عنوان مدرک، قابل استفاده می باشد. در صورت حضور شاهدی مبنی بر دریافت کرایه اضافه توسط راننده هم می توان از شهادت وی استفاده نمود. در هر صورت، اصل بر این است که این ادعا ثبت شود تا بتوان بر اساس آن، راننده متخلف را جریمه نمود.

مدارک لازم برای شکایت از آژانس ها

مشاوره با وکیل در خصوص شکایت از آژانس ها

 در زمینه شکایت از آژانس ها هم مانند هر دعوای دیگری می توان از وکلا کمک گرفت. در صورتی که شکایت تنها برای نقض قوانین مانند کرایه اضافه باشد، بهترین وکیل حقوقی تهران می تواند به شما کمک کند. اما اگر این دعوا پیچیده تر شده باشد و به درگیری فیزیکی کشیده شده باشد، امکان وقوع جرم نیز وجود دارد. در این شرایط، ممکن است نیاز به مراجعه به وکیل کیفری باشد.

در این زمینه، می توان به جای اعطای وکالت، از وکلا، مشاوره دریافت نمود. وکیل می داند که شما در خصوص ادعای خود، محق هستید یا خیر و همچنین با بررسی مدارک، از کافی بودن و یا عدم کفایت آن ها برای شکایت آگاه است. وی می تواند نحوه شکایت را به شما یاد دهد، به طوری که، سریع تر نتیجه حاصل گردد.

کلام آخر

با وجود خدمات بسیاری که آژانس ها و رانندگان آن ها ارائه می کنند، امکان تخلف بعضی از این افراد وجود دارد. دریافت کرایه اضافه، یکی از مواردی است که منجر به طرح شکایت علیه آن ها می شود. از آن جا که مدیران این مجموعه ها، مسئول رانندگان استخدامی خود هستند، مسئول آژانس جریمه خواهد شد. میزان جریمه دریافت کرایه اضافه در آژانس ها، به تعداد دفعات تکرار تخلف بستگی دارد و در هر بار تکرار بیشتر خواهد شد. در این مسیر می توان از وکلای حقوقی و کیفری کمک گرفت تا بتوان شکایت را سریع تر پیگیری نمود. ما در مجموعه وکیل چی، تلاش خود را برای جمع آوری اطلاعات حقوقی مفید برای شما خوانندگان گرامی به کار گرفتیم. از این که به جمع همراهان ما اضافه شدید، سپاسگزاریم. آیا شما هم با چنین رانندگان متخلفی برخورد داشته اید؟ پاسخ های خود را برای ما کامنت کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا