مجله حقوقی

آیا طلای مادر جزو ارث دختر محسوب می شود؟⭐【سال1403】⚖️

یکی از مهم ترین مواردی که در مبحث ارث ممکن است موجب ایجاد اختلاف شود تقسیم طلاهای متوفی است. فرفی نمی کند که این شی ء با ارزش متعلق به پدر یا مادر باشد، در هر دو صورت بر سر تصاحب و یا نحوه تقسیم آن میان وارثین اختلاف نظرهایی وجود دارد و برخی بر این تصورند که طلای مادر بعد از فوت او به دختر تعلق می گیرد اما آیا قانون نیز در این مورد چنین نظریه ای را تایید می کند؟ در این مقاله قصد داریم موضوع آیا طلای مادر جزو ارث دختر محسوب می  شود؟ را مورد بررسی قرار دهیم و در این زمینه اطلاعات مفیدی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم با ما همراه باشید.

تقسیم ارثیه طلا به چه صورت است؟

بعد از فوت متوفی (پدر و یا مادر) اموال و دارایی به جا مانده از او میان وراث تقسیم می شود. به این نکته توجه داشته باشید که دارایی متوفی شامل همه اموال منقول و غیرمنقول می گردد و در قانون به نام ماترک متوفی شناخته می شود. اموال از هر نوعی که باشد اعم از خانه، باغ، اتومبیل، اسباب منزل و طلا همگی براساس وصیت نامه متوفی و طبقات ارث بعد از انجام و پشت سر گذاشتن مراحل انحصار وراثت میان ورثه تقسیم می شود.

این سوال ممکن است برای برخی افراد پیش آید که آیا طلای مادر جزو ارث دختر محسوب می  شود؟ اگرچه طلا به عنوان یک شی ء زینتی و با ارزش توسط خانم ها استفاده می شود اما لزوما طلا تنها نمی تواند جزو اموال به جامانده از خانم ها باشد و ممکن است در اموال آقایان نیز طلا وجود داشته باشد.

به صورت عرفی، معمولا طلای به جامانده از مادر میان دختران او تقسیم می شود و در صورت رعایت این عرف و نبود هیچگونه عدم نارضایتی ازجانب سایر ورثه، دختر صاحب طلاهای مادر می شود. اما تقسیم طلا بعد از فوت مادر به صورت قانونی با شیوه عرفی آن کاملا متفاوت است و نحوه تقسیم بندی آن با سایر اموال به جامانده از متوفی فرقی ندارد. به عبارتی دیگر طلا نیز مانند سایر اموالی که متعلق به متوفی بوده براساس قانون طبقات ارث میان ورثه تقسیم می شود.

تقسیم ارثیه طلا به چه صورت است؟

وصیت مادر در مورد تقسیم طلاهایش

همان طور که گفتیم که اموال متوفی اعم از منقول و غیر منقول به ورثه او می رسد و وراث با توجه به طبقات سه گانه که توسط قانون تعیین گردیده از متوفی ارث می برند. بهترین وکیل خانواده در تهران در مورد این که آیا طلای مادر جزو ارث دختر محسوب می  شود؟ چنین بیان می دارد: اگرچه ارث طلا معمولا از متوفای خانم بر جای می ماند ولیکن ممکن است در اموال به جا مانده از هر متوفایی اعم از خانم یا آقا مقداری طلا وجود داشته باشد که براساس آنچه در عرف و جامعه ما رواج یافته طلای مادر سهم دختران او می باشد و پسران و دیگر وارثین او در آن سهیم نیستند اما براساس قانون وارثت طلا نیز مانند دیگر اموال متوفی به صورت قانونی میان ورثه تقسیم شده و علاوه بر دختر پسر نیز از آن ارث می برد.

نکته مهمی که در مورد طلای مادر وجود دارد این است که اگر یکی از وراث در مورد این مال به نفع خود ادعای وصیت کند باید وصیت متوفی را که شامل سندی معتبر است به همراه شهادت شهود به اثبات رسانده و تاییدیه قانون را در این مورد دریافت کند در غیر این صورت سایر وراث می توانند به جرم کلاهبرداری از او شکایت کنند و روند انحصار وراثت را به بهترین وکیل تهران بسپارند.

اگر تمام اموال به جا مانده از مادر فقط طلا باشد و او در وصیت نامه خود اعلام کرده باشد که تمام این اموال فقط به دخترانش برسد قانون تنها به یک سوم این وصیت نامه عمل کرده و مابقی آن را طبق قانون ارث میان وراث تقسیم می کند.

قانون این اختیار را به همه افراد داده است که در مورد اموال خود به هر طریقی که تمایل دارد وصیت کنند ولیکن وصیت آن ها باید کاملا قانونی و غیر قابل انکار باشد به این معنا که وصیت مورد اعتراض وراث نباشد. لذا مادری که وصیت به ارث رسیدن تمام طلاهای خود به نفع دخترانش کرده باید روند این وصیت را به گونه ای انجام دهد که در زمان اجرا غیر قابل انکار باشد.

ارث دختر از طلای مادر

تقسیم ارث طلای متوفی طبق قانون به صورت ذیل انجام می گیرد:

  • در مورد این که آیا طلای مادر جزو ارث دختر محسوب می  شود؟ طبق آنچه در عرف رواج یافته طلای مادر سهم دختران او می باشد و پسران شامل وارثین طلا محسوب نمی شوند ولیکن براساس قانون طلا نیز مانند سایر اموال به جامانده از متوفی میان وراث تقسیم شود.
  • اگر مادر وصیت کرده باشد که تمام طلاهای او به دخترانش برسد اگر فرزندان او همگی دختر باشند طبق وصیت، طلا میان آنان تقسیم می شود اما اگر دارای فرزند پسر باشد تنها یک سوم طلا طبق وصیت متوفی بوده و مابقی میان وراث براساس قانون تقسیم می شود.
  • ادعای وصیت در مورد طلای متوفی به نفع خود، ملزم به ارائه سند وصیت قابل اثبات و شهادت شهود می باشد. در صورت عدم ناتوانی در اثبات این ادعا، سایر وراث می توانند به عنوان کلاهبردار از فرد مدعی شکایت کنند.
  • اگر طلایی که در اختیار زن بوده از طرف همسرش به او هدیه شده و زن در مورد آن وصیت کرده باشد تنها یک سوم از آن ها به نفع ورثه تقسیم می شود ولی اگر طلا به امانت نزد زن بوده وصیت او در این مورد قابل قبول نبوده و مانند سایر اموال، میان ورثه طبق قانون تقسیم می گردد.
  • اگر متوفی تنها یک وارث دختر داشته باشد تمام اموال به او تعلق می گیرد و اگر متوفی چند دختر و چند پسر داشته باشد طلاها و دیگر اموال به جامانده از او براساس قوانین ارث میان آن ها با نسبت پسر دو سهم و دختر یک سهم تقسیم می شود.
ارث دختر از طلای مادر

کلام آخر

در این مقاله اطلاعاتی در رابطه با سوال آیا طلای مادر جزو ارث دختر محسوب می  شود؟ را در اختیار شما قرار دادیم. براساس قوانین تعیین شده توسط قانونگذار در زمینه ارث، طلا نیز مانند سایر  اموال به جامانده از متوفی (مادر یا پدر) براساس قانون و به میزان تعیین شده برای دختر و یا پسر، میان ورثه تقسیم می شود. در صورت هرگونه انتقاد و پیشنهاد می توانید از طریق سایت وکیل چی با ما در ارتباط باشید.

3.7/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا