آیا ازدواج مجدد مادر منجر به سلب حضانت فرزند می شود؟ ❤️【سال1403】⚖️
مطابق قانون نگهداری و مراقبت از فرزندان وظیفه والدین بوده و پدر و مادر هر دو موظفند که نیازهای مادی و عاطفی کودک را تامین کنند. اما در صورتی که زوجین به دلیل طلاق از هم جدا شوند اگر در مورد خضانت فرزندان با هم به تواق رسیده باشند دادگاه نیز توافق آنان را مورد قبول قرار می دهد در غیر این صورت قانون برای حضانت و یا سلب آن از پدر و مادر دخالت می کند و در این مورد مصلحت کودک را در اولویت قرار می دهد. در این مقاله قصد داریم موضوع آیا ازدواج مجدد مادر منجر به سلب حضانت فرزند می شود؟ را مورد بررسی قرار دهیم با ما همراه باشید.
شرایط دریافت حضانت دائم فرزند توسط مادر
بعد از جدایی پدر و مادر، حضانت دائم فرزند به والدی که تامین منافع مادی و عاطفی کودک را قبول کرده باشد اعطا می گردد. اگر مادر از تمکن مالی کافی برای رشد و پرورش کودک برخوردار باشد و مهریه خود را در قبال دریافت حضانت دائم کودک ببخشد، از نظر قانون امکان دریافت این نوع حضانت برای او فراهم می شود. لذا مادر با بخشش مهریه خود در قبال حضانت فرزند حتی اگر مجددا در آینده ازدواج کند می تواند همچنان حضانت فرزند را داشته باشد البته این مورد در طلاق توافقی امکان پذیر می باشد.
برای طلاق غیر توافقی تعیین شرایط حضانت فرزند به صورت دائم و یا موقت بر عهده دادگاه می باشد و در صورت اعطای حضانت دائم به یکی از والدین، طرف مقابل می تواند با کمک بهترین وکیل تهران و ارائه دلایل و مدارک قابل اثبات برای باطل کردن حضانت دائم فرد اقدام کند.
حضانت فرزند تنها مختص به طلاق والدین نبوده و قانونگذار در تمامی شرایط مربوط به این موضوع حقوقی حکم صادر کرده است که به قرار ذیل است:
- حضانت فرزند پس از سن بلوغ : طبق ماده 1210 قانون مدنی دختر بعد از رسیدن به سن 9 سال تمام و پسر بعد از رسیدن به سن 15 سال تمام، به عنوان فرد بالغ محسوب می شوند و قانون آنان را دیگر با عنوان کودک مورد خطاب قرار نمی دهد و حضانت آنان نیز ساقط می شود و فرزندان می توانند رندگی با پدر و یا مادر خود تصمیم گیری کنند.
در مورد سلب حضانت فرزند در صورت ازدواج مجدد مادر، طبق قانون چنین می توان بیان کرد هیچ کدام از والدین نمی توانند حق اولویت خود در حضانت فرزند را به طرف مقابل واگذار کنند در حقیقت نگهداری و مراقبت از فرزندان حق و تکلیف والدین می باشد.
- حضانت فرزندان بعد از فوت پدر: بعد از فوت پدر مطابق با قانون حضانت فرزندان با مادر بوده و هیچ کس نمی تواند این حق را از مادر بگیرد مگر این که قانون در این زمینه حکم صادر کند و از سوی دیگر مادر نیز این حق را ندارد که نگهداری و مراقبت از فرزندان خود را بعد از فوت پدر به فرد دیگری واگذار کند مگر این که قانون در این مورد نیز حکم صادر نماید. زیرا در صورت امتناع و خودداری مادر از حضانت کودک دادگاه می تواند حکم الزام به نگهداری را برای او صادر کند و اگر الزام برای مادر امکان پذیر نباشد قانون به خرج پدر و اگر پدر فوت کرده باشد به خرج مادر حضانت کودک را تامین خواهد کرد.
اگر به دلیل عدم مراقبت صحیح مادر سلامت جسمانی و اخلاقی کودک با خطر مواجه شود دادگاه می تواند برای حضانت طفل تصمیم جدیدی را اتخاذ کند.
حضانت فرزند در صورت ازدواج مجدد مادر طبق قانون مدنی
در این بخش می خواهیم سوال آیا ازدواج مجدد مادر منجر به سلب حضانت فرزند می شود؟ را براساس قانون مدنی مورد بررسی قرار دهیم:
طبق ماده 1170 قانون مدنی در ارتباط با ازدواج مجدد مادر در صورتی که حضانت دائم را داشته باشد، حق حضانت به پدر می رسد.
لذا در صورت ازدواج مجدد مادر، حضانت کودک به پدر واگذار می شود مگر آن که پدر در قید حیات نباشد. با تفسیر این قانون می توان چنین نتیجه گیری کرد که قانونگذار تصور می کند که مادر بعد از ازدواج مجدد به دلیل تکالیف و وظایفی که در زندگی زناشویی بر عهده او است نگهداری و مراقبت از کودک برای او دشوار خواهد بود.
حضانت فرزند در صورت ازدواج مجدد مادر طبق قانون حمایت از خانواده
همان طور که پیشتر گفتیم براساس قانون مدنی در صورت ازدواج مجدد مادر حضانت کودک به پدر واگذار می شود ولیکن قانون حمایت از خانواده در پاسخ به سوال آیا ازدواج مجدد مادر منجر به سلب حضانت فرزند می شود؟ در ماده 45 حکم جدیدی را تعیین و صادر کرده است:
طبق ماده 45 قانون حمایت از خانواده دادگاه و مقامات اجرایی در زمینه ارائه تصمیمات در مورد حضانت کودکان و نوجوانان باید مصلحت آنان را در اولویت قرار دهد لذا دادگاه رسیدگی کننده به موضوع حضانت فرزند در صورت ازدواج مجدد مادر باید با در نظر گرفتن مصلحت کودک تصمیم گیری کرده و حکم صادر کند.
بنابراین مطابق این ماده، اگر دادگاه بعد از تحقیقات و بررسی انجام شده تشخیص دهد که حتی بعد از ازدواج مجدد مادر، همچنان مادر برای نگهداری و مراقبت از کودک مناسب تر از پدر است حضانت کودک با مادر را همچنان حفظ می کند.
توجه داشته باشید که مبنای این حکم فقط مصلحت کودک می باشد که قاضی باید در زمان صدور حکم آن را مدنظر قرار دهد.
کلام آخر
در این مقاله مطابق با قانون مدنی و قانون حمایت از خانواده به پاسخ سوال آیا ازدواج مجدد مادر منجر به سلب حضانت فرزند می شود؟ پرداختیم. درحالت کلی ازدواج مادر تنها در صورتی که منافی مصلحت کودک باشد موجب سلب حضانت او می گردد و توصیه می شود که مادر با کمک بهترین وکیل خانواده در تهران و تنظیم استشهادیه صالح بودن همسر خود را در دادگاه به اثبات برساند. در صورت هرگونه انتقاد و پیشنهاد می توانید از طریق سایت وکیل چی با ما در ارتباط باشید.