نحوه شکایت از شهرداری در تهران⭐【سال1403】⚖️
در صورتی که شهرداری از انجام وظایف خود کوتاهی کند و به افراد خسارت مالی یا جانی وارد کند، امکان شکایت از آن وجود دارد. دلایل مختلفی میتواند منجر به طرح شکایت از شهرداری شود که روش شکایت از این نهاد یک رویه ثابت نبوده و بسته به نوع شکایت دارد. اما بطور کلی شما می توانید شکایت از شهرداری را در به آدرس sajed.divan-edalat.ir ثبت کنید.
شهرداری به عنوان یک نهاد عمومی غیر دولتی، برای انجام امور مربوط به شهرها و مدیریت این امور تأسیس شده و تحت نظارت شهردار فعالیت میکند. با این حال، در برخی موارد، مقامات و کارکنان شهرداری ممکن است از چارچوب قانونی خارج شده و به شهروندان آسیب برسانند. در چنین شرایطی، افرادی که متضرر شدهاند، حق دارند مطابق با مقررات از شهرداری شکایت کنند. نکتهای حائز اهمیت، این است که نحوه شکایت از شهرداری در تهران یک رویه ثابت و واحد نیست و بسته به نوع شکایت، ممکن است در مراجع قضایی و اداری مختلف و به صورت اینترنتی یا حضوری انجام شود. همچنین، پیگیری این شکایت نیز بسته به مرجع شکایت متفاوت خواهد بود.
نحوه شکایت از شهرداری تهران
افرادی که قصد دارند از شهرداری شکایت کنند، علاوه بر آشنایی با مراجع و سامانههای شکایت، باید با مراحل و روشهای شکایت از شهرداری نیز آشنا باشند تا بتوانند به درستی اقدام کنند و حقوق قانونی خود را دریافت نمایند. در این بخش، مراحل و روش شکایت از شهرداری توضیح داده میشود که مطابق با راهنمای تصویری زیر است. باید بگوییم که شکایت از شهرداری در دادگاه کیفری و استانداری، از طریق مراجعه حضوری به دفاتر خدمات قضایی و استانداری مربوطه انجام میشود. بنابراین، در این بخش به توضیح نحوه شکایت از شهرداری در سامانه دیوان عدالت اداری پرداخته و همچنین نحوه شکایت از این نهاد اجرایی در سامانه وزارت کشور را به طور جداگانه در بخش مربوطه توضیح خواهیم داد. برای ثبت درخواست در سامانه دیوان عدالت اداری، آدرس sajed.divan-edalat.ir را در مرورگر خود جستجو کنید تا به صفحه اصلی سایت وارد شوید. سپس نام کاربری و رمز عبوری که در زمان ثبتنام دریافت کردهاید را در کادرهای مربوطه وارد کرده و دکمه ورود را فشار دهید. اگر نام کاربری و رمز عبور ندارید، ابتدا با استفاده از گزینه ثبتنام، اقدام به ثبتنام کنید.
مراجع شکایت از شهرداری تهران
دیوان عدالت اداری، وزارت کشور، استانداری و دادگاه کیفری از جمله مراجع قانونی هستند که شهروندان میتوانند در صورت بروز مشکلات و شکایات از شهرداری به آنها مراجعه کنند. این مراجع به منظور حفظ حقوق شهروندان و نظارت بر عملکرد شهرداریها تأسیس شدهاند. دیوان عدالت اداری به عنوان یک نهاد قضایی، وظیفه رسیدگی به شکایات مربوط به تصمیمات و اقدامات غیرقانونی شهرداریها را بر عهده دارد. این نهاد میتواند به بررسی و ابطال تصمیمات شهرداری که به حقوق شهروندان آسیب میزند، بپردازد.
از سوی دیگر، دادگاه کیفری نیز در مواردی که اقدامات شهرداری به تخلفات کیفری منجر شود، میتواند وارد عمل شود. این دادگاه به بررسی پروندههای مربوط به جرایم و تخلفات شهرداریها میپردازد و در صورت لزوم، مجازاتهای قانونی را برای متخلفان تعیین میکند. برای کسب اطلاعات دقیقتر و ارتباط با بهترین وکیل تهران در مورد روند شکایت از شهرداری و نحوه رسیدگی به این شکایات، میتوانید به سایت وکیلچی مراجعه نمایید.
شکایت از طریق دیوان عدالت اداری
شکایت از شهرداری در دیوان عدالت اداری به طور کلی در دو مورد امکانپذیر است:
- شکایت از اقدامات غیرقانونی مأموران و مدیران شهرداری
- شکایت برای ابطال مصوبات غیرقانونی شهرداری
شکایت از اقدامات غیرقانونی مأموران و مدیران شهرداری باید توسط فرد زیاندیده و از طریق ثبت دادخواست و پرداخت هزینه دادرسی انجام شود. این شکایت در یکی از شعب بدوی دیوان عدالت اداری مورد بررسی قرار میگیرد و رأی صادره قابل اعتراض در شعب تجدیدنظر دیوان خواهد بود.
شکایت برای ابطال مصوبات غیرقانونی شهرداری نیز میتواند توسط هر یک از شهروندان مطرح شود و نیازی به پرداخت هزینه دادرسی ندارد. این نوع شکایت در هیأت عمومی دیوان عدالت اداری مورد بررسی قرار میگیرد.
شکایت از شهرداری تهران یک رویه ثابت نیست و ممکن است در مراجع قضایی و اداری مختلف و به صورت اینترنتی یا حضوری انجام شود. دیوان عدالت اداری، وزارت کشور، استانداری و دادگاه کیفری از جمله مراجع قانونی هستند که شهروندان میتوانند در صورت بروز مشکلات و شکایات خود از شهرداری به آنها مراجعه کنند. اگر قصد شکایت از این نهاد را دارید، توصیه میشود که با بهترین وکیل در تهران در سایت وکیلچی که به مباحث حقوقی تسلط دارد، آشنا شده و راهنمایی بگیرید.
پیگیری شکایت از دیوان عدالت اداری
پس از اینکه متقاضیان برای ثبت شکایت در دیوان عدالت اقدام کردند، ضروری است که با پیگیری روند درخواست خود از طریق سامانه ثبت درخواست، از مراحل رسیدگی به شکایت ثبتشده مطلع شوند. روش پیگیری شکایت از شهرداری در سامانه دیوان عدالت اداری، مشابه پیگیری پروندههای قضایی با استفاده از کد ملی، به صورت اینترنتی انجام میشود، برای پیگیری شکایت از شهرداری در دیوان عدالت اداری، ابتدا باید طبق مراحل ذکر شده در بخشهای قبلی، به سامانه به آدرس sajed.divan-edalat.ir مراجعه کنید. سپس برای پیگیری شکایت، بر روی گزینه «مشاهده و پیگیری پرونده» کلیک کنید.
شکایت از طریق وزارت کشور
شکایت از شهرداری به وزارت کشور، به صورت اینترنتی و از طریق سامانه ثبت درخواست وزارت کشور امکانپذیر است. مراحل و نحوه انجام این کار به شرح زیر است:
- مرورگر دستگاه خود را باز کرده و آدرس سامانه وزارت کشور (moi.ir) را جستجو کنید تا به صفحه اصلی سایت وارد شوید. پس از ورود به سایت، بر روی گزینه “میز خدمت” کلیک کنید.
- در این مرحله، بر روی دکمه “ثبت نام” که در بالای صفحه قرار دارد، کلیک کنید. سپس اطلاعات خود را در فرم مربوطه وارد کرده و دکمه “ثبت نام” را بزنید.
- در این مرحله، کد فعالسازی به شماره همراه شما ارسال میشود. پس از وارد کردن نام کاربری، رمز عبور و کد ارسالی، بر روی دکمه “فعالسازی” کلیک کنید.
- در این صفحه، دوباره نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کرده و دکمه “ورود به سیستم” را بزنید.
- پس از ورود به حساب کاربری، بر روی گزینه “رسیدگی به شکایات” کلیک کنید.
- در صفحه جدید، گزینه “رسیدگی به شکایات از خانواده وزارت کشور” را انتخاب کنید.
- از قسمت “شکایت” در منوی سمت راست صفحه، بر روی گزینه “شکایت از واحدهای ستادی و اجرایی” کلیک کنید.
در مرحله نهایی، با پر کردن فرم مربوطه، شکایت خود از شهرداری را به وزارت کشور ارسال کنید. پس از ثبت شکایت، یک کد پیگیری برای شما صادر میشود که با استفاده از این کد میتوانید برای پیگیری شکایت خود در سامانه ثبت درخواست وزارت کشور اقدام نمایید. در صورتیکه در این پروسه، نیاز به کمک و مشاوره وکیل دارید، از صفحه بهترین وکیل پایه یک دادگستری در تهران بازدید کنید.
شکایت از طریق استانداری
یکی از مراجعی که شهروندان میتوانند در آن شکایت خود را از شهرداری مطرح کنند، استانداریها هستند. در این زمینه، لازم به ذکر است که بر خلاف دیوان عدالت اداری، استانداریها به صدور رأی نمیپردازند و تنها به بررسی تخلفات شهرداریها میپردازند. در پاسخ به این سوال که روند شکایت از شهرداری از طریق استانداری چگونه است، باید گفت که در حال حاضر، تنها راه ممکن برای ثبت شکایت، مراجعه حضوری به استانداری میباشد. متأسفانه، هنوز سامانهای تحت عنوان “سامانه ثبت درخواست استانداری” برای ثبت الکترونیکی شکایات ایجاد نشده است. این موضوع میتواند برای شهروندان مشکلاتی را به وجود آورد، زیرا نیاز به صرف زمان و هزینه برای مراجعه حضوری وجود دارد.
نتیجه گیری
سازمانهای دولتی و غیر دولتی، از جمله شهرداریها، دارای نفوذ و قدرت زیادی هستند و میتوانند دعاوی و شکایات علیه خود را با استفاده از مدارک و مستندات قوی رد کنند. بنابراین، اگر قصد دارید از این نهاد شکایت کنید، توصیه میشود که با بهترین وکیل در تهران که به مباحث حقوقی تسلط دارد، از طریق سایت وکیلچی آشنا شده و کمک بگیرید. یک وکیل با تجربه در این زمینه میتواند با استدلال و جمعآوری مدارک معتبر، شکایت شما را به اثبات برساند. همچنین، وکیل میتواند قاضی را متقاعد کند که رأی را به نفع شما صادر کند.سازمانهای دولتی و غیر دولتی، از جمله شهرداریها، دارای نفوذ و قدرت زیادی هستند و میتوانند دعاوی و شکایات علیه خود را با استفاده از مدارک و مستندات قوی رد کنند.
بنابراین، اگر قصد دارید از این نهاد شکایت کنید، توصیه میشود که با بهترین وکیل در تهران که به مباحث حقوقی تسلط دارد، از طریق سایت وکیلچی آشنا شده و کمک بگیرید. یک وکیل با تجربه در این زمینه میتواند با استدلال و جمعآوری مدارک معتبر، شکایت شما را به اثبات برساند. همچنین، وکیل میتواند قاضی را متقاعد کند که رأی را به نفع شما صادر کند. برای متقاعد کردن قاضی نسبت به تضییع حق خود، به استدلال و دفاع محکم نیاز خواهید داشت که وکیل میتواند در این مسیر به شما یاری رساند.