مجله حقوقی

 اگر زن مهریه بگیرد، مرد می‌تواند طلاق ندهد؟ ❤️【سال1403】⚡

شرایط پرداخت مهریه و طلاق برای زن از نظر وکیل چی:

  • دریافت مهریه منوط بر وقوع طلاق نبوده و زن می‌تواند در دوران زندگی زناشویی مهر خود را از همسرش طلب کند.
  • طلاق چه از طرف زن باشد یا مرد همچنان حق مهریه زن محفوظ بوده و طبق قانون حمایت از خانواده به او تعلق می‌گیرد.
  • قوانین و مقررات طلاق برای زن بعد از دریافت مهریه هیچ‌گونه تفاوتی با طلاق بدون دریافت مهریه ندارد.

مهریه مال و یا پولی است که در زمان عقد نکاح به زن تعلق می گیرد و مرد موظف به پرداخت آن است. طلب مهریه در هر زمانی امکان پذیر بوده و زن حق هر گونه دخل و تصرف در آن را دارد. برخی افراد در خصوص طلاق و مهریه بر این تصور هستند که دریافت مهریه بدون طلاق غیر ممکن است لذا برای بررسی این موضوع که اگر زن مهریه بگیرد، مرد می تواند طلاق ندهد؟ از شما دعوت می کنم تا پایان این مقاله از وکیل چی با ما همراه باشید.

بعد از دریافت مهریه زن چه حقوقی دارد؟

بر اساس قوانین و مقررات، مهریه یکی از حقوق مالی زن بوده و با وقوع عقد نکاح، زن مالک مهریه می‌شود و هر زمان که بخواهد می‌تواند برای مطالبه آن اقدام کند. قابل‌ذکر است که دریافت مهریه منوط بر وقوع طلاق نبوده و زن می‌تواند در دوران زندگی زناشویی مهر خود را از همسرش طلب کند.

گرفتن مهریه همانند دریافت سایر حقوق زوجه نظیر اجرت‌المثل و یا نفقه قانونی بوده و بعد از دریافت این حقوق زن و مرد می‌توانند همچنان به زندگی مشترک خود ادامه دهند و درصورتی‌که زوجین بعد از گرفتن مهریه قصد طلاق داشته باشند با مراجعه به بهترین وکیل می‌توانند برای طلاق توافقی اقدام کنند.

ذکر این نکته نیز لازم است که گرفتن مهریه بدون طلاق هرگز مانع حضانت فرزندان در زندگی مشترک نمی‌شود و علاوه بر این سایر حقوق زن مانند پرداخت نفقه بر عهده مرد بوده و بایستی به زن پرداخت شود.

10 تا از بهترین وکیل طلاق در تهران✅【سال1403】❤️

مقاله مرتبط: 10 تا از بهترین وکیل طلاق در تهران✅【سال1403】❤️

آیا پرداخت مهریه باعث محدودیت حق طلاق زن می‌شود؟

همان‌طور که می‌دانید در ایران و طبق قوانین اسلامی حق طلاق با مرد است و تنها در شرایطی خاص که در قانون به آن اشاره شده زن دارای حق طلاق بوده و می‌تواند با کمک و راهنمایی بهترین وکیل خانواده در تهران دادخواست طلاق خود را به دادگاه تقدیم کند.

در مواردی نیز مرد حق طلاق را در زمان عقد و یا بعد از آن به زن واگذار می‌کند البته این بدین معنا نیست که حق طلاق از مرد سلب شود؛ بلکه در این شرایط نیز مرد کماکان دارای حق طلاق خواهد بود.

در پاسخ به این سؤال که آیا پرداخت مهریه باعث محدودیت طلاق زن می‌شود؟ طبق قوانین خانواده می‌توان چنین بیان داشت که مهریه جزو حقوق قانونی زن بوده و حتی بعد از پرداخت آن در صورت اثبات شروط 12 گانه که در سند ازدواج درج گردیده و همچنین گرفتن حق طلاق به‌صورت قانونی از زوج، زن می‌تواند برای جداشدن از همسر خود اقدام نماید.

آیا پرداخت مهریه باعث محدودیت حق طلاق زن می‌شود؟

شرایط قانونی دریافت مهریه و حق طلاق در دادگاه

اگر تقاضای طلاق از طرف زن باشد همچنان مهریه به او تعلق می‌گیرد در حقیقت طلاق چه از طرف زن باشد یا مرد همچنان حق مهریه زن محفوظ بوده و طبق قانون حمایت از خانواده به او تعلق می‌گیرد.

در حق طلاق زن در دادگاه، حدود و اختیارات حائز اهمیت است و مرد می‌تواند در صورت بخشش مهریه و یا مقدار مشخصی از آن در دفترخانه وکالت در طلاق را به زن بدهد.

لذا اگر حق طلاق با زن باشد مهریه بر اساس حدود و اختیارات وکیل در وکالت زن در طلاق به او تعلق می‌گیرد به عبارت ساده‌تر در این شرایط متن وکالت طلاق به شرایط قانونی دریافت مهریه اشاره می‌کند.

بر اساس بیان بهترین وکیل در تهران اگر در زمان عقد نکاح وکالت برای طلاق جزو شروط ذکر شده در سند ازدواج قید شده باشد در چنین موردی این وکالت غیرقابل‌عزل از جانب مرد بوده و زن می‌تواند هم‌زمان با حق طلاق مهریه خود را نیز به‌صورت کامل مطالبه کند.

بر اساس قانون مهریه اگر مرد درخواست طلاق کند موظف است که مهریه زن را به صورت کامل پرداخت کند، ولیکن در صورت عندالمطالبه بودن مهریه، مرد می تواند بعد از پرداخت مهریه، همسر خود را طلاق ندهد.

Mahr is a gift that is given to the bride. It becomes her sole property and should not be taken back

(www.seekersguidance.org)

نکات حقوقی شرایط طلاق برای زن پس از دریافت مهریه

طبق ماده 1133 قانون مدنی حق طلاق با مرد است اما مرد می‌تواند این حق را به همسر خود واگذار کند و برای این امر تنها کافی است برای تنظیم وکالت‌نامه طلاق اقدام نماید.
بهترین وکیل مهریه در تهران در خصوص شرایط طلاق برای زن پس از دریافت مهریه، چنین بیان می‌دارد که حتی اگر مرد به‌صورت تمام‌وکمال مهریه همسر خود را پرداخت کرده باشد در صورت تمایل می‌تواند با مراجعه به یکی از دفاتر اسناد رسمی وکالت در طلاق را به او یا هر فرد دیگری واگذار کند.

در حالت کلی قوانین و مقررات طلاق برای زن بعد از دریافت مهریه هیچ‌گونه تفاوتی با طلاق بدون دریافت مهریه ندارد، لازم است که بدانید مهریه جزو حقوق قانونی زن بوده و در هر شرایطی مرد موظف به پرداخت آن است مگر آنکه زن در قابل‌دریافت وکالت در طلاق تمام و یا بخشی از مهریه خود را ببخشد.

از نکات حقوقی شرایط طلاق برای زن اول این که باید جزو یکی از شروط ضمن عقد به‌صورت کتبی نوشته شود و نکته دوم در یکی از دفاتر اسناد رسمی ثبت گردد.

نکات حقوقی شرایط طلاق برای زن پس از دریافت مهریه

نقش دادگاه در تعیین حق طلاق پس از پرداخت مهریه

در تعیین حق طلاق بعد از پرداخت مهریه، زوجین تصمیم‌گیرنده بوده و در این زمینه دادگاه مطابق با قرارداد میان آنان و قوانین مربوطه پرونده‌های طلاق را بررسی و رسیدگی می‌کند.

اگرچه برخی از خانم‌ها مهریه را در قبال گرفتن حق طلاق به همسران خود می‌بخشند؛ اما همان‌طور که می‌دانید مهریه حق قانونی زن بوده و حتی در صورت عدم بخشش این حقوق، مرد می‌تواند وکالت در طلاق را به همسر خود واگذار کند، لذا دادگاه در این زمینه بر اساس قوانین و مقررات حمایت از خانواده عمل می‌کند.

کلام آخر

در این مقاله مطالبی در رابطه‌با این که اگر زن مهریه بگیرد، مرد می تواند طلاق ندهد؟ را بیان کردیم، مهریه یکی از حق‌وحقوق قانونی زن در خانواده بوده و در صورت عندالمطالبه بودن زن می‌تواند هر زمان که تمایل داشته باشد آن را از مرد طلب کند و مرد چه در حین زندگی و چه بعد از طلاق همسرش ملزم به پرداخت مهریه است؛ لذا دریافت مهریه هرگز به معنای جدایی زوجین نخواهد بود.

از همراهی شما تا پایان این مقاله از وکیل چی کمال تشکر را داریم. برای دریافت پاسخ سؤالات حقوقی خود در زمینه طلاق و مهریه از طریق کامنت با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

قانون مهریه چیست؟

مهریه متناسب با نوع تعهد پرداخت قوانین متفاوتی دارد. مهریه دو نوع عندالمطالبه و عندالاستطاعه دارد. که هرکدام قوانین و شرایط خاص خود را دارند.

آیا به زنی که حق طلاق دارد، مهریه تعلق می‌گیرد؟

مطالبه مهریه از طرف زن هیچ منافاتی با وکالت در طلاق به زن ندارد. اما بذل تمام یا قسمتی از مهریه می‌تواند در مقابل حق طلاق به زن به صورت شرط در عقد‌نامه یا سند وکالت‌ نامه قید شود.

حق طلاق برای زن خوب است یا بد؟

خوب. از مزایای حق طلاق برای زن این است که مراحل طولانی پروسه طلاق را طی نمی‌کند. همچنین با داشتن این حق برای طلاق نیاز به اثبات عدم اجرای شروط 12 گانه عقد ازدواج دائم و عسر‌و‌حرج خود را ندارد.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا