وکیل طلاق

درخواست طلاق اینترنتی ⭐【سال1403】⚖️

از جمله موضوعاتی که که این روزها بسیاری از خانواده ها را درگیر خود کرده است، مبحث طلاق و روش های اقدام به آن است. طلاق انواع گوناگون و روش های مختلفی دارد و ممکن است از طرف زن یا مرد درخواست شود که هر کدام با توجه به شرایط و قوانین کشور که جزو احکام اسلامی می باشد با یکدیگر متفاوت هستند. در این مقاله سعی داریم در مورد درخواست طلاق اینترنتی صحبت کنیم. از آنجا که با توجه به مشغله های روزمره افراد در زندگی، سعی بر این است که تا حد ممکن از حضوری بودن کارها جلوگیری شود، قوه قضائیه نیز از این قافله عقب نمانده است و سامانه ای را برای درخواست طلاق اینترنتی راه اندازی کرده است. برای آشنایی با این سیستم در ادامه همراه ما باشید.

منظور از درخواست طلاق اینترنتی چیست؟

با توجه به وضعیت این روزهای جامعه ما، ازدواج های زود هنگام و بدون شناخت و افزایش آمار طلاق در ایران که در سال های اولیه زندگی زوجین بسیار فراگیر شده است، لازم است هر آنچه که در مورد فرآیند طلاق و فرهنگ‌سازی در مورد آن نیاز است آموزش داده شود. می دانیم مطابق با احکام اسلام و قوانین حاکم بر کشور حق طلاق در ایران بر عهده مرد است و زن در ابتدای ازدواج دارید وکالت بلاعزل در این خصوص به مرد می دهد.

البته با آگاه سازی های انجام شده و تغییرات فرهنگی خانواده ها در برخی از موارد در هنگام عقد دائم، زنان سعی می کنند حق طلاق را از مردان بگیرند. مطابق با ماده 1133 قانون مدنی کشور که این گونه بیان شده است: «مرد می تواند تحت هر شرایطی و حتی بدون دلیل دادخواست طلاق را به مراجع قضایی ارائه دهد.» در هر زمانی که زوج تصمیم بگیرد می‌تواند با پرداخت حقوق زن به راحتی او را طلاق دهد. اما در مورد زنان باید دلایل لازم که در شروط طلاق ذکر شده در میان باشد تا به زن اجازه ارائه درخواست طلاق داده شود.

طبق آمارهای منتشر شده از سازمان ثبت احوال کشور، از هر سه ازدواج یک مورد آن به طلاق منجر می شود. در بین انواع طلاق ها، غالبا طلاق توافقی بیش تر از بقیه موارد در بین آمار ها به چشم می خورد، چرا که زوجین به جای درگیر شدن با یکدیگر و پیگیری حقوق خود به صورت قانونی، ترجیح می دهند با توافق حاصل از هم جدا شوند. برای این که زن و شوهر بتوانند حکم طلاق توافقی را دریافت کنند نیاز به ارائه مدارکی هم چون عقدنامه، کارت ملی زوج و زوجه، شناسنامه و گواهی عدم بارداری دارند.

دیگر مدرکی که این روزها از نظر قوه قضاییه و دادگاه از اهمیت بالایی برخوردار است، ارائه گواهی عدم انصراف از طلاق می باشد. پس برای این امر قوه قضاییه به کمک سازمان بهزیستی تصمیم گرفتند که طرحی را برای سر و سامان دادن به وضعیت طلاق خانواده ها و کاهش آمار آن و کمک به حل مشکلات زوجین راه‌ اندازی کنند. این طرح راه اندازی شده به این صورت عمل می کند که زوجینی که درخواست طلاق دارند باید در یک سامانه ثبت نام کنند و درخواست طلاق اینترنتی را به ثبت برسانند و مطابق با آن مراحل لازم را پشت سر بگذارنند. پس کسانی که تصمیم به جدایی می گیرند در گام اول باید با مراجعه به سامانه نوبت دهی طلاق مراحل و شرایط آن را مطالعه کنند و طبق آن پیش بروند.

منظور از درخواست طلاق اینترنتی چیست؟

سامانه مربوط به درخواست طلاق اینترنتی چگونه عمل می کند؟

قبل از سال 1399، زوجینی که قصد داشتند دادخواست طلاق خود را به یکی از دفاتر خدمات قضایی ارائه دهند باید به صورت حضوری به این مراکز مراجعه می‌کردند. اما طبق بخشنامه ای که در سال 1399 صادر شد، دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مجوز ثبت دادخواست طلاق را دریافت کردند، البته این درخواست بدون ارائه گواهی غربالگری قابل قبول نبود.

از این رو برای سر و سامان دادن به وضعیت موجود برای انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق های از جانب مرد و زن، سامانه ای تحت نظر سازمان بهزیستی کشور و قوه قضاییه راه اندازی گردید و به نام سامانه تصمیم شناخته شد. اگر بخواهیم توضیح دهیم که سامانه تصمیم چگونه سامانه ای است، باید بگوییم که این سامانه به صورت آنلاین به زوجین این اجازه را می دهد که برای انواع طلاق در آن ثبت نام کنند و نوبت لازم را برای حضور در دادگاه بگیرند.

هنگام ورود به سامانه تصمیم و ثبت درخواست طلاق اینترنتی، زوج و زوجه باید اطلاعات شخصی خود و همسرشان را در صفحه مورد نظر تکمیل نمایند. سپس در مرحله بعد باید جهت درخواست طلاق توافقی، تاریخ و ساعت مشخصی را برای دریافت مشاوره معین کنند. پس از ثبت این اطلاعات سامانه با ارائه یک کد پیگیری اطلاعات را تایید می نماید. علت این که در ابتدا زوجین باید زمان جلسه مشاوره را تعیین و حتما در آن شرکت کنند، کمک به کاهش طلاق و برگشت آن ها به زندگی مشترک می باشد.

قبل از این که سامانه درخواست طلاق اینترنتی نوبت دادگاه را به زوجین برای آغاز فرآیند طلاق تعیین کند، آن ها را مکلف به شرکت در جلسه مشاوره می کند تا بتواند از طلاق منصرف شان کند. عملکرد این سامانه به نحوی است که با توجه به محل سکونت زوج و زوجه، نزدیک ترین محل مشاوره را برای آن ها در نظر می گیرد. در صورت شرکت زوجین در جلسه مشاوره و عدم برگشت آن ها از تصمیم شان برای جدایی، مشاور مورد نظر گواهی عدم انصراف از طلاق را به آن ها ارائه می دهد و سپس با ثبت این گواهی در سامانه تصمیم می توانند نوبت دادگاه را دریافت کنند.

در سامانه تصمیم و روند درخواست طلاق اینترنتی از نوع توافقی بخشی به نام غربالگری وجود دارد که در این بخش از زن و شوهر سوالاتی پرسیده می شود که همگی در محوریت علت تصمیم آن ها برای طلاق می باشد. پس از تکمیل فرم مورد نظر در سامانه و پاسخ به سوالات و تعیین فرد درخواست دهنده و اطلاعات شخصی او، کارشناسی برای مشاوره به آن ها معرفی می شود. معمولا جلسات مشاوره چهار بار در ماه می باشد و هزینه آن نیز بین 50 تا 80 هزار تومان برای هر یک از زوجین می باشد.

مراحل ثبت درخواست طلاق اینترنتی

کسانی که قصد جدایی از همسرشان را دارند و طلاق آن ها از نوع توافقی و یا یک طرفه می باشد، باید مراحل زیر را جهت تشکیل پرونده و آغاز پروسه جدایی طی کنند. تمامی مراحلی که در این بخش گفته می‌شود، جزو درخواست طلاق اینترنتی بوده که در سامانه تصمیم به ثبت می رسد:

  • مراجعه به سایت تصمیم و ورود به صفحه درخواست طلاق اینترنتی
  • تعیین محل سکونت بر روی نقشه
  • ثبت اطلاعات شخصی و هویتی فرد متقاضی و ثبت آدرس محل سکونت
  • تعیین نزدیک ترین مرکز مشاوره به محل زندگی
  • مشخص نمودن تاریخ و زمان مشخص جهت مراجعه به مراکز مشاوره
  • تایید اطلاعات وارد شده و دریافت کد پیگیری به همراه زمان و مکان مرکز مشاوره
  • مراجعه به مراکز مشاوره مطابق با نوبت تعیین شده همراه با مدارک شناسایی
  • انجام ارزیابی های مقدماتی در مراکز جامع مراقبت از خانواده
  • حضور در مراکز مشاوره و مددکاری ارجاع داده شده از طرف مرکز مراقبت از خانواده

پس از پایان جلسه مشاوره اگر نتایج جلسات مثبت تلقی شود انجام طلاق منتفی شده و پرونده بایگانی می شود. اما اگر زوجین همچنان برای طلاق پافشاری کنند و جلسه مشاوره اثربخش نباشد، گواهی عدم انصراف از طلاق صادر می شود و پرونده به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ارجاع داده می شود.

مراحل ثبت درخواست طلاق اینترنتی

مزایای استفاده از سامانه درخواست طلاق اینترنتی

مهم ترین فایده و مزیتی که راه اندازی طرح و سامانه تصمیم یا همان درخواست طلاق اینترنتی برای کشور داشته است، این است که قوه قضاییه و دادگاه های خانواده از اولین لحظه تصمیم زوجین برای جدایی درگیر این امر نمی شوند که در کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری پرسنل موثر می باشد.

همچنین در این میان زن و شوهر با وجود مشغله ها و دغدغه های خود، نیازی به مراجعه حضوری به این مراکز ندارند. با این کار علاوه بر این که زوجین از شلوغی های موجود رهایی می یابند، از استرسی که چنین محیط هایی بر آن ها وارد می کند دور می شوند. همچنین ممکن است اختلافات زوجین بر سر لج و لج بازی باشد و اختلاف بین آن ها آن قدر پیش پا افتاده باشد که تنها با یک جلسه مشاوره بتوانند از راهی که در پیش گرفته اند برگردند. مشاور می تواند به آن ها یادآوری کند که چقدر می توانند در کنار هم خوشبخت باشند و با حل مشکلات کوچکی که دارند به زندگی خود ادامه دهند.

منظور از گواهی عدم انصراف از طلاق چیست؟

همان طور که گفته شد زوجین در هنگام ارائه دادخواست طلاق اینترنتی در مراجع خدمات الکترونیک قضایی و ثبت اطلاعات اولیه، در وهله اول به یکی از مراکز مشاوره در نزدیکی محل سکونت خود ارجاع داده می شوند. بعد از این که اولین جلسه مشاوره به پایان رسید، اگر زن و شوهر با یکدیگر به تفاهم نرسند و از طلاق منصرف نشود، مشاور مورد نظر به آن ها گواهی عدم انصراف از طلاق را می دهد. شاید فکر کنید که یک جلسه مشاوره چطور می تواند برای کسانی را که برای زندگی شان امیدی نمی بینند و تصمیم به جدایی می گیرند کارساز باشد؛ اما باید بگوییم که بسیاری از طلاق ها بوده اند که در همین جلسات ابتدایی رفع و رجوع شده اند و زوجین را به زندگی شان بازگردانده اند.

اگر زن و شوهر در جلسه مشاوره صلح کنند، مشاور گواهی عدم انصراف از طلاق را به آن ها می دهد که باید گواهی ارائه شده توسط مرکز غربالگری را بر دادخواست طلاق خود ضمیمه کنند. تمام این امور در دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضاییه نزدیک به محل سکونت به ثبت می‌رسد. لازم به ذکر است که برای انجام این مراحل و ارائه گواهی عدم انصراف باید زن و شوهر هر دو در جلسه مشاوره حضور داشته باشند. در صورتی بدون حضور یکی از زوجین ارائه گواهی امکان پذیر است که فرد مورد نظر یعنی زن و شوهر از حق طلاق برخوردار باشند. مثلا اگر درخواست طلاق از طرف زن باشد و حق طلاق نیز با او باشد، در صورت عدم حضور مرد در جلسات مشاوره گواهی عدم انصراف صادر می شود و این مورد به صورت عکس نیز درست است.

منظور از گواهی عدم انصراف از طلاق چیست؟

حکم طلاق چگونه به ثبت می رسد؟

هنگامی که زوجین درخواست طلاق اینترنتی را ارائه دادند، در جلسه مشاوره نیز شرکت کردند و گواهی عدم انصراف از طلاق را نیز دریافت نمودند، یک پیام به عنوان ابلاغیه در سامانه ثنا به زوجین و یا وکیل مدافع آن ها ارسال می شود که مربوط به تعیین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده می باشد. حال زن و شوهر دیگر از مرحله دادخواست طلاق اینترنتی خارج می شوند و بقیه موارد را باید به صورت حضوری پیگیری کنند.

زوجین بعد از شرکت در اولین جلسه دادگاه تقریبا حدود دو الی سه ماه منتظر صدور حکم قاضی و ابلاغ و دریافت ابلاغیه می مانند. اگر طلاق از نوع توافقی باشد، در همان جلسه اول قاضی حکم جدایی را صادر می‌کند و آن ها می توانند با در دست داشتن حکم صادره به یکی از دفترخانه های رسمی ازدواج و طلاق مراجعه کنند تا صیغه لازم برای طلاق بین آن ها جاری شود. عدم حضور زوج در دفترخانه رسمی که حق طلاق با او بوده است به معنی انصراف از طلاق می باشد و در این صورت صیغه جاری نمی شود. اما اگر با توجه به این که حق طلاق با مرد است، زن در این جلسه حضور پیدا نکند مرد می تواند بدون حضور او مراحل طلاق را به پایان برساند.

اگر به دنبال بهترین وکیل برای انجام امور خود هستید می توانید به مقاله بهترین وکیل در ایران مراجعه کنید.

کلام آخر

اولین مرحله برای طلاق، ارائه درخواست به مراجع قانونی می باشد. با توجه به تعدد پرونده های طلاق که بسیاری از آن ها نیز ممکن است جدی نباشند، قوه قضائیه به کمک سازمان بهزیستی سامانه ای را برای این کار به نام تصمیم راه اندازی کرده اند. در این مقاله ما در مورد جزئیات این طرح و مراحل درخواست طلاق اینترنتی مطالبی را عنوان کردیم.

از همراهی شما تا پایان مقاله کمال تشکر را داریم. مفتخریم که پذیرای انتقادات و نظرات شما در سایت وکیل چی باشیم. برای مشاهده مقاله بهترین وکیل طلاق در ایران کلیک کنید.

آیا ممکن است که وکیل دادگستری به جای زوجین در جلسه مشاوره مرکز مشاوره شرکت نمایند؟

تنها در دو شکل صرف بودن وکیل کافی است. یک کدام از زن یا شوهر خارج از ایران باشد یا مدارکی تقدیم گردد که به تشخیص مشاور امکان حضور یکی از زن و شوهر نباشد.

آیا پرونده های وکالت در طلاق هم می بایست در سامانه نوبت دهی طلاق ثبت نام شوند؟

بله. اما افرادی که وکالت در متارکه دارند، چنانچه زوج حاضر نگردد یا همکاری ننماید گواهی عدم انصراف از طلاق صادر خواهد شد.

اگر یکی از زوجین به هیچ عنوان راضی به حضور در جلسات مشاوره نشود، چه کاری باید انجام داد؟

در هر صورت چنانچه ایشان تمایل به طلاق توافقی دارد، می بایست همکاری لازم را داشته باشد، در غیر این صورت می توان طلاق یک طرفه از سوی زن را مطرح کرد.

4.5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا