مجله حقوقی

شکایت در مورد مهدکودک ها را به کجا ببریم؟⭐【سال1403】⚖️

برخی از والدین به دلایل مختلفی مانند شاغل بودن و یا سایر موارد، نمی توانند در تمام مدت روز از فرزندان خود نگهداری کنند. این والدین، برای ساعاتی نگهداری از فرزندان خود را به مهد کودک ها می سپارند. ممکن است گاهی مهد کودک ها زمینه نارضایتی والدین را فراهم نمایند. در این شرایط ممکن است شکایت ها و اعتراضاتی پیش بیاید. در این مطلب از سایت وکیل چی به بررسی دلایل شکایت درباره مهد کودک ها، نحوه شکایت درباره مهد کودک ها و مرجع ذی صلاح آن ها می پردازیم، با ما همراه بلشید.

دلایل شکایت درباره مهد کودک ها

پدر و مادرهایی که فرزندان خود را به مهد کودک می سپارند، مانند سایر والدین، همواره نگران وضعیت فرزندان خود هستند. مهد کودک ها هم تمام تلاش خود را برای مراقبت، نگهداری و تربیت فرزندان به کار می گیرند. اما با وجود همه این تلاش ها، گاهی ممکن است شرایطی پیش آید که منجر به نارضایتی والدین و یا فرزندان گردد. این امر در برخی از موارد شدیدتر بوده و باعث شکایت والدین از مهد کودک ها خواهد شد.

موارد مختلفی می تواند سبب شکایت والدین درباره مهدکودک ها شود. برخی از مهد کودک ها، شهریه های بالایی را برای نگهداری از کودکان و خردسالان مطالبه می کنند که متناسب با امکانات و خدمات ارائه شده توسط آن ها نمی باشد. شهریه، یکی از مشکلاتی است که بیشترین موارد شکایت را به خود اختصاص داده است.

در برخی موارد دیگر، نگهداری نامطلوب از کودکان سبب نارضایتی والدین می شود. ممکن است در اثر سهل انگاری مربیان و مسئولان مجموعه، حوادث خطرناک و حتی ناگواری برای کودکان رخ بدهد. موارد تربیتی و آموزشی نادرست هم از دیگر مواردی است که در بین شکایت های مهد کودک ها به چشم می خورد. به هر حال، والدین بنا به هر دلیلی، اعتراضی به مهدکودک ها داشته باشند، باید بتوانند نظرات خود را اعلام نموده و به نتیجه برسانند. در برخی از موارد ممکن است مربیان مهد کودک ها، نسبت به مدیریت آن ها اعتراض و شکایتی داشته باشند. این موضوع نیز باید از طریق کانال مربوطه پیگیری گردد.

دلایل شکایت از مهدکودک ها

نحوه شکایت از مهد کودک ها

از آن جا که مهد کودک ها جزو سیستم تعلیم و تربیت محسوب می شوند، نظارت بسیاری بر روند کار آن ها وجود دارد. اما امکان وجود مشکلات در هر شرایطی کم نخواهد بود. برخی از این مشکلات حتی به شکایت کشیده می شود. اما سوال اینجا است که برای ثبت شکایت از مهدکودک ها باید از چه طریقی اقدام نمود.

در گذشته، مهد کودک ها زیر نظر اداره بهزیستی اداره می شدند، اما امروزه، این مجموعه ها، تحت کنترل آموزش و پروش هستند. سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، سامانه ای را طراحی و راه اندازی نموده است که از طریق آن می توان شکایات خود را از مهد کودک ها ثبت و پیگیری کرد. افراد با مراجعه به سایت سازمان، می توانند به این سامانه دسترسی داشته باشند. در این سامانه، فرم های مربوطه باید پر شده و اطلاعات خواسته شده ارائه گردد. شکایت افراد به طور کامل و با جزئیات در این بخش به اطلاع مراجع ذی ربط خواهد رسید.

امکان پیگیری شکایت نیز از طریق همین سامانه وجود دارد. از همین طریق می توان در خصوص استعلام های لازم جهت اصالت مجوز مهد کودک ها هم اقدام نمود. ارتباط با کارشناسان و دریافت مشاوره از آن ها و ثبت نام کودکان در دوره های مختلف هم در سامانه مربوط به سازمان تعلیم و تربیت امکان پذیر است.

مرجع ذی صلاح برای رسیدگی به شکایت درباره مهد کودک ها

همان طور که گفته شد، شکایت درباره مهدکودک ها، در سامانه سازمان ملی تعلیم و تربیت ثبت می شود. هر شکایتی باید در مراجع ذی صلاح خود مورد بررسی قرار بگیرد، سازمان ادارت کل استان ها و مناطق تابعه، مسئول رسیدگی به شکایات این حوزه می باشند. در واقع شکایات مطرح شده از طریق سامانه، به این سازمان ارسال شده و وی مسئول رسیدگی و به نتیجه رساندن این شکایات می باشد.

والدین و یا مربیانی که اقدام به طرح شکایت نموده اند، باید منتظر بمانند تا از سوی این مرجع ذی صلاح، به آن ها اطلاع رسانی شود. سازمان ادرات کل استان ها و مناطق تابعه، از طریق پیامک و یا ایمیل، نتیجه بررسی شکایت را به فرد اطلاع می دهد. در صورتی که نتیجه اعلام شده، رضایت فرد شاکی را جلب ننموده باشد، وی می تواند شکایت خود را از طریق مراتب بالاتر اعلام و پیگیری نماید.

مرجع ذی صلاح برای رسیدگی به شکایت از مهدکودک ها

شکایت از مهد کودک ها در مرتب بالاتر

در صورتی که فرد شاکی از مهدکودک ها، با نتیجه صادر شده از سازمان کل ادارات موافق نباشد، باید شکایت خود را به مراتب بالاتر برساند. در همین راستا، وی باید ابتدا در سامانه ثنا ثبت نام نماید. سپس باید با توجه به موضوع مورد شکایت، دادخواست و یا شکوائیه مربوطه را تنظیم نماید. این موضوع باید از طریق دفاتر خدمات قضایی به همراه مدارک و مستندات ثبت گردد.

سپس شکایت فرد، با توجه به موضوع، به دادگاه صالح برای رسیدگی ارجاع داده می شود. دادگاه زمان دادرسی پرونده را تعیین نموده و از طریق سامانه ثنا به مهدکودک مربوطه و فرد شاکی اطلاع رسانی می نماید. طرفین دعوا باید در تاریخ مشخص شده در دادگاه مربوطه حاضر شده و مدارک خود را ارئه نمایند.

این دادگاه به بررسی مدارک و شواهد مربوطه می پردازد و دفاعیات طرفین را ثبت می نماید. قاضی دادگاه با توجه به مستندات و علم خود، احکام لازم را صادر می نماید. در صورتی که خساراتی به فرزندان و یا مربیان وارد شده باشد، مهد کودک باید جبران خسارت نموده و رضایت فرد شاکی را جلب نماید. در صورت عدم جلب رضایت شاکی از طریق حکم صادر شده، وی می تواند تقاضای تجدید نظر نموده تا دادگاهی دیگر به شکایت وی رسیدگی نماید.

نقش وکیل در پرونده های شکایت درباره مهدکودک

هنگامی که شکایت از مهد کودک ها از طریق مراجع قضایی انجام شود، پرونده ای جهت رسیدگی تشکیل خواهد شد. در این دعاوی نیز مانند سایر پرونده های حقوقی و کیفری، می توان از یک وکیل خبره و باتجربه کمک گرفت. این وکلا با قوانین مربوطه کاملا آشنایی دارند و می توانند از حقوق موکل خود دفاع نمایند. وکیل دادگستری به دلیل مواجهه با چنین پرونده هایی، تجربه پیگیری آن ها را دارد و می تواند به تسریع روند دادرسی کمک کند.

بهترین وکیل حقوقی در تهران می داند که دادخواست و یا شکوائیه مربوطه را چگونه تنظیم نماید که پرونده در مسیر درست دادرسی قرار بگیرد. انجام به موقع امور از جمله مواردی است که منجر به کسب نتایج مطلوب خواهد شد که این امر از طریق حضور وکیل میسر می گردد. حضور وکیل سبب ایجاد حس آرامش و امنیت برای موکل خواهد شد.

همچنین وکیل می تواند نقش موثری در جمع آوری مدارک کافی برای دفاع از موکل داشته باشد. وی سبب جلب نظر مثبت دادگاه نسبت به موکل و پرونده او خواهد شد. در نهایت، تمامی این موارد منجر به کسب بهترین نتیجه ممکن با توجه به شرایط پرونده می شود.

نقش وکیل در شکایت از مهد کودک ها

نکات مهم در خصوص مهدکودک ها

از آن جا که تربیت فرزندان امری بسیار مهم است و در آینده جامعه هم تاثیرگذار می باشد، لازم است در انتخاب مهد کودک ها دقت بسیار انجام شود. قبل از ثبت نام کودکان در مهد کودک، استعلام های لازم در خصوص مجوزهای مجموعه گرفته شود. از والدین سایر کودکان در خصوص مجموعه و ویژگی های آن تحقیق صورت بگیرد.

در خصوص هزینه و شهریه مهدکودک اطلاعات کافی کسب شود و توافقات لازم صورت بگیرد. در خصوص مربیان مجموعه بررسی های لازم انجام شود که توانمندی و مسئولیت پذیری لازم برای نگهداری و تربیت کودکان را دارا باشند. به این ترتیب، از شرایط کودکان در مهدکودک ها اطمینان حاصل می شود و آمار شکایت های احتمال نیز کاهش می یابد.

کلام آخر

باید در انتخاب مهدکودک برای فرزندان دقت بسیار داشت، اما با وجود توجه ویژه نیر ممکن است موارد نارضایتی مشاهده شود. در چنین مواردی سامانه های خاصی برای اعلام اعتراض در نظر گرفته شده است. مرجع ذی صلاح، بررسی های لازم را در خصوص شکایت درباره مهد کودک ها انجام می دهد و نتیجه را اعلام می دارد. در صورت نارضایتی، امکان پیگیری از طریق سایر مراجع وجود خواهد داشت. تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا مطالب آموزنده ای را بری شما تهیه نماییم. از این که همراه سایت وکیل چی هستید از شما سپاسگزاریم. اگر تجربه ای در زمینه شکایت از مهدکودک ها دارید می توانید برای ما کامنت نمایید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا