وکیل طلاق

طلاق از طرف زن چه مدت طول می کشد؟ ⭐【سال1403】⚖️

طلاق در صورتی که از طرف زن باشد، شرایط و پیچیدگی‌ های خاص خود را دارد و اگر زن دلیل قانع کننده ای که در قانون به آن اشاره شده است را نداشته باشد، نمی تواند به راحتی از همسرش جدا شود. در هر صورت برای طلاق گرفتن زن، لازم است که رضایت مرد جلب شود و یا دلایل محکمه پسندی وجود داشته باشد. در این مقاله می‌ خواهیم بدانیم درخواست طلاق از طرف زن چه مدت طول می کشد را بنابر نوع طلاق بررسی کنیم. پس در ادامه مقاله همراه ما باشید.

مراحل طلاق از طرف زن

طبق ماده 1133 قانون مدنی، حق طلاق به مرد داده می شود و می تواند هر زمان که بخواهد زن را طلاق دهد. اما این حق، مطلق نیست و به این معنی نیست که تمام مسیرها برای طلاق یک طرفه از مرد هموار بوده و زن نیز محکوم است به تحمل تمام شرایط و سختی ها. برای زن شرایطی در نظر گرفته شده است که با استناد به آن ها طلاق از طرف زن نیز می تواند میسر شود. می دانیم که طلاق از لحاظ نوع درخواست به سه دسته طبقه بندی می شود. طلاق از طرف زن، طلاق از طرف مرد و طلاق توافقی .

زمانی که زن اقدام به طلاق می کند، باید برای آن دلیلی داشته باشد تا قانون به او اجازه ارائه درخواست طلاق دهد. پس از حل این مساله حال باید بداند که برای درخواست طلاق کجا باید رفت. برای ثبت طلاق از طرف زن، لازم است مراحلی طی شود که عبارتند از:

  • نام نویسی در سامانه تصمیم و مراجعه به مشاوره برای پنج جلسه در مدت زمان 45 روز قبل از جدایی
  • ثبت درخواست طلاق در یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی محل سکونت و انتخاب طلاق از طرف زن برای نوع طلاق
  • ارسال دادخواست به یک دادگاه خانواده و آغاز رسیدگی به پرونده
  • تعیین وقت مراجعه به دادگاه برای جلسه بدوی از طریق ارسال ابلاغیه در سامانه ثنا
  • حضور در دادگاه و توضیح در مورد علت طلاق

اثبات دلایل طلاق ممکن است بر اساس نقض شروط 12 گانه طلاقی که در عقدنامه ثبت شده است باشد، یا اینکه زن به دلیل شرایط عسر و حرجی که در زندگی مشترک دارد بخواهد از همسرش جدا شود. اگر زن بتواند این دلایل را ثابت کند، مراحل طلاق به سرعت طی خواهد شد و مدت زمان آن کوتاه می شود. پس از این که قاضی مجاب به صدور رای طلاق شد، زن می تواند با در دست داشتن گواهی عدم امکان سازش به یکی از دفترخانه ها مراجعه کرده و از همسرش جدا شود. البته باید بداند که برای مراجعه حدکثر سه ماه پس از صدور رای مهلت خواهد داشت.

مراحل طلاق از طرف زن

طلاق از طرف زن چه مدت طول می کشد؟

برای این که دادگاه خانواده و قاضی مربوطه با درخواست طلاق از طرف زن موافقت کنند، باید زن بتواند آن ها را متقاعد کند که ادامه زندگی به ضرر اوست و ممکن است در زندگی مشترک آسیب ببیند و همسرش او را در شرایط سخت قرار دهد. یا این که زن باید بتواند دلایل محکمه پسندی برای عمل نکردن همسرش به شروط عقدنامه ارائه دهد. برای این که به درخواست طلاق از طرف زن رسیدگی شود، سه مرحله نیاز است که هم چون مراحل طلاق از طرف مرد می باشد:

  • در مرحله اول زن باید با همراه داشتن مدارک و وجود دلیلی محکمه پسند به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کند. در این مرحله دادگاه به درخواستی که به دستش رسیده است رسیدگی می نماید. اگر بعد از رسیدگی به این موارد در جلسه اولیه، دادگاه حکمش را صادر کند و هر یک از زوجین نسبت به آن در جلسه بدوی اعتراضی داشته باشند، طرفین 20 روز فرصت دارند که اعتراض خود را اعلام نمایند.
  • در صورتی که اعتراضی از طرف یکی از زوجین نسبت به حکم صادره در مدت 20 روزه به دست مراجع قضایی برسد، دادگاهی برای تجدید نظر تشکیل می شود و به طبع، مدت زمان رسیدگی به پرونده طلاق و انجام آن طولانی‌ تر می‌شود. اعتراض در این مرحله به صورت غیر حضوری و با ارسال لایحه دفاعیه می باشد و دادگاه در زمان تجدید نظر و بعد از بررسی لایحه های اعتراضی ارسالی تشکیل می گردد.
  • در صورتی که در دادگاه تجدید نظر نسبت به حکم صادر شده مجددا اعتراضی وارد شود، اعتراض مجدد واخواهی محسوب می شود و پرونده برای بررسی به دیوان عالی کشوری منتقل می شود.

هر چه اعتراضات بیش تر و طولانی تر شود، مسلما مراحل طلاق طولانی تر می گردد و مدت زمان آن بیش تر می شود. می توانیم بگوییم که درخواست طلاق از طرف زن و مدت زمان رسیدگی به آن در بهترین حالت ممکن با محاسبه 45 روز مشاوره پیش از طلاق و با در نظر گرفتن احکام صادر شده و اعتراضات وارد به آن که هر کدام 20 روز زمان نیاز دارد، مدت سه ماه در حالت بدون اعتراض و یک سال در حالت تداوم اعتراضات طول خواهد کشید.

سرعت بخشیدن به روند طلاق از طرف زن

سرعت بخشیدن به روند طلاق از طرف زن کار سختی است و تقریبا یکی از طلاق های پر دردسر می باشد. در طی مراحل طلاق توافقی با توجه به رضایت طرفین، زوجین در مدت زمان کوتاهی از یکدیگر جدا می شوند. ولی در طلاق های یک طرفه کار سخت تر است، زیرا یکی از زوجین تمایلی به جدایی ندارد و سعی می کند که طرف مقابل را از درخواستش منصرف کند و یا او را به سختی بی اندازد.

طلاق از طرف زن نیز از این نظر طولانی است که ثابت نمودن شرایط عسر و حرج و یا عدم رعایت شروط طلاق ثبت شده در عقدنامه توسط مرد کار سختی است. در صورتی که زن دلیلی قانع کننده نیز برای بیان در دادگاه نداشته باشد، که تسریع روند جدایی تقریبا غیرممکن می شود. اما می‌توان نکاتی را گفت که برای سرعت بخشیدن به طلاق از طرف زن موثر باشد. این نکات به شرح زیر می باشند:

  • کمک گرفتن از راهنمایی های یک وکیل خبره در حوزه خانواده می تواند زن را از سردرگمی در طی مراحل طلاق نجات دهد.
  • زن پیش از آن که درخواست طلاق را به مراجع قضایی ارائه دهد، باید به تنهایی و یا به کمک یک وکیل بتواند راهی برای اثبات عدم رعایت شروط طلاق و یا عسر و حرج خود در زندگی مشترک پیدا کند و مدت زمان طلاق را کوتاه تر نماید. در طی این مراحل، همراهی یک وکیل خوب می تواند بسیار اثر بخش باشد.
  • همچنین روش دیگری که زن می تواند در هنگام درخواست طلاق به کار بگیرد، کمک گرفتن از یک واسطه مثل وکیل و یا شخص اثر گذار بر روی مرد است که بتواند او را راضی کند که به طلاق رضایت دهد.
سرعت بخشیدن به روند طلاق از طرف زن

مدت زمان طلاق از طرف زن به روش توافقی

طلاق توافقی طلاقی است که هر دو طرف رضایت و توافق برای انجام آن دارند و قطعا مدت زمانی که طلاق توافقی نیاز دارد نسبت به طلاق های یک طرفه کم تر خواهد بود. در طلاق توافقی زوجین بر سر هر آنچه که بین شان مشترک است توافق می کنند، ازجمله مهریه، نفقه، محل زندگی، حضانت فرزندان و اموال بدست آمده در طول زندگی مشترک. اما نکاتی وجود دارد که لازم است در مورد آن ها اطلاعاتی را در این بخش بیان کنیم تا بدانیم در چه صورت می توان طلاق توافقی را سرعت بخشید.این نکات به شرح زیر می باشند:

  • در طلاق توافقی باید بر سر مهریه و حضانت فرزندان توافقات انجام شده باشد و اگر به تفاهم نرسیده باشند، پروسه طلاق طولانی خواهد شد. اما اصولا توافق حاصل به این صورت است که زن مهریه خود را می بخشد و یا بخش کمی از آن را دریافت می کند. نفقه نیز تنها در زمان عده است و توافق بر سر آن مشکل پیچیده ای نیست و به راحتی حل خواهد شد.
  • با توجه به این که طلاق توافقی راحت ترین و کوتاه ترین روش طلاق است، می تواند در مدت 12 الی 40 روز به اتمام برسد و پرونده آن بسته شود.
  • کمک گرفتن از یک وکیل خبره می تواند در کوتاه تر شدن مراحل طلاق توافقی کمک شایانی کند.

طلاق از طرف زن با استفاده از وکالت نامه

سریع ترین روشی که طلاق از طرف زن می تواند داشته باشد، داشتن حق طلاق است که به دو روش به زن داده می شود.

  • حق طلاق در عقدنامه
  • حق طلاق محضری

مدت زمانی که طلاق از طرف زن در صورت داشتن حق طلاق طول می کشد، حتی از طلاق توافقی نیز کوتاه تر می باشد و در کم ترین زمان ممکن به پایان می رسد. در طلاق از طرف زن با وجود داشتن حق طلاق، نیاز به حضور مرد در تمام مراحل نیست. از این رو می تواند مدت زمان طلاق کاهش یابد، زیرا دیگر نیازی نیست که زن شرایط عسر و حرج و یا نقض شروط طلاق را در دادگاه ثابت کند.

گاهی اوقات وکالت نامه تنظیم شده بین زن و مرد برای طلاق به این صورت است که برای داشتن حق طلاق زن، شروطی در نظر گرفته می شود. زن باید بتواند این شرایط را در دادگاه اثبات کند تا بتواند از حق طلاق خود استفاده کند و مدت زمان طلاق را کاهش دهد. در غیر این صورت طلاق از طرف زن حتی با داشتن حق طلاق طول خواهد کشید.

در برخی موارد نیز مرد در صورتی حق طلاق را به زن می دهد که او مهریه خود را ببخشد. در این صورت طلاق از طرف زن در کم ترین زمان ممکن انجام می شود، چرا که کشمکش اصلی در هنگام جدایی بر سر مهریه می باشد.

مدارک مورد نیاز برای طلاق از طرف زن

برای این که طلاق از طرف زن در مراجع قانونی و دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به ثبت برسد باید مدارکی در هنگام ثبت دادخواست طلاق ارائه شود. مدارکی که باید زن با در دست داشتن آن ها برای درخواست طلاق اقدام کند عبارتند از:

  • اصل و کپی شناسنامه
  • اصل و کپی کارت ملی
  • ارائه سند ازدواج یا همان عقدنامه. در صورت در دسترس نبودن عقدنامه، زوجه می تواند با مراجعه به همان دفترخانه ای که ازدواج شان به ثبت رسیده است رونوشتی از عقدنامه را دریافت نماید.
  • گواهی عدم انصراف از طلاق که در جلسات مشاوره دریافت شده باشد.
  • گواهی باردار نبودن زن که مورد تایید پزشکی قانونی باشد.
  • گواهی باکرگی زنی که ادعای دوشیزگی دارد. در صورتی این گواهی مورد قبول است که از طرف پزشکی قانونی صادر شده باشد.
  • ارائه وکالت نامه در صورت در اختیار گرفتن وکیل دادگستری برای پیگیری پرونده
مدارک مورد نیاز برای طلاق از طرف زن

طلاق غیابی از طرف زن چه مدت طول می کشد؟

اگر طلاق از طرف زن باشد و دادخواست خود را به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ارائه دهد، زمانی برای حضور در دادگاه به زوجین ابلاغ می شود. زن و شوهر موظف اند در روز و ساعت مقرر در دادگاه حضور داشته باشند. اگر مرد در دادگاه حاضر نشود و زن بتواند شرایط عسر و حرج و یا تحقق شروط طلاق را اثبات کند، دادگاه حکم طلق را به صورت غیابی صادر می کند. در این میان به مرد 20 روز برای اعتراض و نشان دادن واکنش زمان داده می شود. اگر در این مدت لایحه اعتراضی به دادگاه از طرف مرد ارسال شود پرونده مجددا بازبینی می شود. اما اگر مرد واکنشی نشان ندهد طلاق از طرف زن به صورت غیابی و در زمان کوتاهی انجام می شود.

کلام آخر

طلاق اگر از طرف زن باشد پیچیدگی ها و سختی های خود را دارد. اگر حق طلاق با زن باشد که در راحت ترین حالت ممکن این درخواست به نتیجه خواهد رسید. در طلاق توافقی نیز اگر زوجین بر سر موارد اساسی با هم توافق کنند مدت زیادی طول نمی کشد که زوجین از یکدیگر جدا شوند. اما اگر طلاق از طرف زن باشد و مرد راضی به جدایی نباشد، مدت زمان زیادی برای طی مراحل نیاز است.

از همراهی شما تا پایان مقاله سپاس گزاریم. لطفا نظرات و پیشنهادات تان را در سایت وکیل چی با ما درمیان بگذارید.

تفاوت درخواست طلاق از طرف زن و درخواست طلاق از جانب مرد چیست ؟

بزرگترین تفاوت درخواست طلاق از طرف زن و مرد این است که مرد بیرای جدایی و طلاق دادن زن نیازی به دلیل ندارد اما زن به دلیل برای جدایی نیاز دارد

کدام روش طلاق بیش ترین زمان را به خود اختصاص می دهد ؟

طلاق غیر توافقی زمان بسیار طولانی برای دریافت حکم جدایی به خود اختصاص می دهد.

کدام روش طلاق زمان کم تری را به خود اختصاص می دهد ؟

اگر از طریق طلاق توافقی یا حق طلاق اقدام به دریافت حکم کنید مدت زمان کم تری طول خواهد کشید.

5/5 - (1 امتیاز)

صدف طاهری

سلام صدف طاهری هستم. دارای چندین سال سابقه تولید محتوا در زمینه مسائل حقوقی و وکالت می باشم، در حال حاضر در سایت وکیل چی به عنوان نویسنده تحت وب مشغول به فعالیت هستم. هدف من تولید محتوای مفید برای کاربران است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت + 10 =

دکمه بازگشت به بالا